• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünün Ertesi Günü Baba Evine Yollanan Gelin

Bulmuşlar da bunuyorlar. Böyleleri ömür boyu yalnız kalıcak ki akılları başlarına gelsin :47:
adam şuan bu durumda berdust yalnız işinden atıldı vs vs dileniyor. daha düne kadar saygın bir memurdu. kadını görsen bakımsız biriydi önceden şimdi yeniden evlenmiş bekaret raporunu cümle aleme göstermiş (iyide yapmış) işinde gücünde bir kızı var kendisi de güzelleşmiş iyice. hayat böyle işte.

Eşimin iş yerinden bi iş arkadaşı 4 yıllık sevgilisiyle kasımda evlendi. (kızda çocukta 25 yaşında )
Nişanlılık süreçleri 6 ay kadar sürdü ama çocuğun ailesi kızı istemiyordu, alenen çok rahatsızlık vermeselerde soğuk davranışlarla filan belli ediyorlardı.
Eşim durumu bana anlattı x hiç yeni evli gelin gibi değil kız dokunsan ağlayacak gibi dedi, ben de balayında tatsızlık olmuştur normal yeni evliler çok çabuk tartışabilirler dedim.
Aradan biraz zaman geçti kızı sürekli ağlarken görüyorum normal değil bu durum dedi.
Etraftan evlilik nasıl gidiyor diye soranlara da iyiyiz diyormuş. Bigün eşim mutfakta çay alırken oranın çaycı ablasına dert yanıyormuş. Kocası bunu düğünün ertesi günü annesigilin evine yollamış. Gelin alın kızınızı demiş. Eşim bu kadarını duymuş rahatsız olmasınlar diye çıkmış mutfaktan.
Bi kaç hafta sonra çaycı abla ve orda çalışan başka bi bayanın yanında yine ağlıyormuş. Eşim yine mutfağa girmiş, rahatsız olmasın diye çıkarken abi böyle böyle bi durum var kimseye anlatamıyorum senin lafın sözün belli hem sen de yeni evlisin erkek gözüyle bi de sen değerlendir olayı demiş. ( iş yerinde kimseye söylememiş başka )

Düğün günü gelin odasında beklerlerken kız çok gerilmiş bişeyler ters gitmiş o an sinirle evlenmekle hata mı ediyorum acaba demiş.
Bunu söylerken görümcesi ve nişanlısı yanındaymış.
Çocuk bunu gurur yapmış orda bırakmayı yedirememiş insanlara ayıp olmasın diye nikahı yapmış ama düğünün sabahına annenlere gidiyorsun deyip yollamış. Neymiş kız daha evlenmeden pişman olmuş vs diye düşünmüş çocuk.

( kocam bana bunları anlattığında ikimizinde aklına acaba bakire değildi çocukta bunu bilmiyordu sonra kabullenemedi bıraktı mı diye düşündük, ki çocuğun açıklaması hiç ama hiç mantıklı gelmiyor)
Kız ne kadar dil döktüyse laf anlamamış adam sen beni sevmiyorsun yürümez bu evlilik demiş bırakmış annesigile. Kız ailesinin yanındayken döşedikleri evde ne var ne yoksa kendi annesinin evine getirmiş çocuk ( kızın çeyizleri dahil )
üstelik kaynanası kızın beyaz eşyalarını filan kullanmaya başlamış

Bu arada kız tarafından arayı yapmak için gitmedik kişi kalmamış oğlan evine. Herkese aynı şeyi söylüyormuş, "ben ondan soğudum, görmek bile istemiyorum"
Kız iş yerindekilerden epey bi sakladı ama sürekli ağlaması mutsuzluğu derken anlatmak zorunda kalmış.

Aradan 6 ay geçti ve kız hala babasının evinde. Kızın ailesi ayrılın olmaz böyle gururunu ne hale getirdi diyor
Ama kız ben kocamı seviyorum yıllarca emek verdim diye bırakmıyor. Hergün konuşmaya çalışıyor çocuğun dükkanına gidiyor yalvarıyor yakarıyor.
Adam da tık yok.
Sürekli düğün günü evlenmeseydim dedi beni sevmiyor güvenmiyorum diyormuş.
Geçenlerde mahkemede celp gelmiş, adam boşanma davası açmış...

Bu arada kız evlilik terapistine gitti. Terapist çocuğun kişiliğinin oturmadığını ve etrafından etkilendiğini söylemiş, ayrılması konusunda fikir vermiş.
İş yerindeki patronu da kendi şirket avukatlarını ayarlamış. Boşanmak istersen avukatın hazır demiş. 1 gün sonra gelini gönderdiği için kısa süren evliliklerde nafaka ve tazminat çok yüksek alınıyormuş. Onur zedelendiği için...

Biz uzunca zaman bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünürken - ki herkes böyle düşünmeye başlamış olsa gerek- kız bi gün eşim ve bikaç iş arkadaşının yanında kocasını ikna etmeye çalıştığı bi telefon görüşmesinde hoparlörü açmış. Çocuk telefonda da aynı şeyleri söylüyormuş bekaretle ilgili hiç bişey demiyormuş. Zaten kız konu arasında düün gecesi birlikte bile olmadık odaya bile gelmedi demiş.

Şuan kız çok kötü durumda ve herkes 1 günlük evliliğin neden bittiği konusunda hep bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünecek ailem ve ben müşkül olacağız, üstelik bir gece için dul kaldım diye ağlıyormuş. ( muhafazakar bi şehirde yaşadığımız için herkes dedikodusunu yapmaya başlamış zaten... )

Bi kaç gün önce bi aile dostları yine adamla konuşmaya gitmiş. Erkek tarafının talebi değişmiş, işi bırakıp annemle birlikte yaşamayı kabul ederse boşanmaktan vazgeçerim demiş. Kız da kabul etmeyi düşünüyormuş...

Biz çok konuştuk bu işin sonu yok o evde nasıl huzurlu olacaksın diye ama gururunu kurtarmak için ayrılmamanın en doğrusu olduğunu söylüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızı ayrılmaya ikna etmeli miyiz yoksa madem adam geri dönmesini kabul etti git diye desteklemeli miyiz. Sürekli bize soruyo ne yapıcam diye, biz de yanlış yönlendirmek istemiyoruz, vebal almaktan korkuyoruz...

Cocugun yaptigi sacmasapan alti aylik tantananin ardindan kiz o evde huzurlu olamaz. Adam zaten kizi surekli ezmeye meyleder, sen zaten bastan suclusun muamelesi yapar, kiz orda mumkun degil hakkini savunamaz. Ayrica bu tip evliliklerde adam kizi hem ezer hem de aldatir zaman icinde. Kiza daha fazla yazik olmadan kurtulsun o mal heriften bi a once. Adam ve ailesi kizin davada yuksek tazminat isteme hakkinin oldugunu ogrendiyseler sirf o yuzden bosanmaktan vazgecmis olabilir. Hatta muhtemelen oyledir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence ayrılsın bir lafla gurur yapıp 1 günlük evliliği boşanmaya getirene güven olmaz
ilerde bir tartışma çıkarlarsa aralarında yine mi boşanma davası açacak ?
hem kızın işinide bırakmasını istiyormuş yarın obürgün başka yasaklar da koymaya başlar
zaten kaynanası sevmiyor gibi yazdıklarından yani bence dönmesin kız çok aşşağılanmış.:19:

Bence kaynana kıza eziyet etmek istiyor. İyice egosunu tatmin edip öyle gönderecek kızı.

arkadaşa katılıyorum, o kaynana varya onu çiğ çiğ yiyecek,hem bekaretinden olacak hem de hayatını zindana çevirecekler. kendine gelmiyorsa bi tokat patlatın, türk filmlerinde oluyor ya,şevkat tokadı denilenden belki aklı başına gelir.yazık değil mi gençliğine :( bu konunun linkini verin okusun yorumları, Allah sonunu hayr eylesin ama insan biraz aklını kullanmalı.

Zaten olan olmuş 6 ayda kız üzüleceği kadar üzülmüş , gururu kırılmış. Geri dönerse daha güzel üzdürecek kendisini bu sefer belki de karnında ya da kucağında çocukla dönecek anne evine. En güzeli açsın karşı dava bi de şöyle yüklü bi tazminat davası. Görsünler insanın gururuyla oynamanın o kadar kolay olmayacağını !

Benim anlayamadigim, o kizin ailesi nasil her gün erkek tarafina gitmis, neredeyse yalvarmis?
Vallahi ben o duruma düsmüs olsaydim annem esim olacak sahis bir temiz sopayi atip,
hemen bosanmami isterdi. Seni ilk günden kapidisi etmis olan bir sahistan allah askina, ne hayir gelebilir?

Bi taraftan bu konunun fake olmasini diliyorum. Bir insanin bu kadar saf olmasina inanamiyorum.
Hiçmi kin beslemiyorsun karsi tarafa? :19:

bu tür şeyler oluyor, daha neler neler oluyor da rabbim yaşatmasın... böyle akılsızları başımıza musallat etmesin....

evlendikten kısa bir süre sonra kocası boşanmak isteyen, sonra da balkondan düşüp ölen erzurumlu bir haftalık bir gelin vardı müge anlıda, bilenler bilir. kız babamın yüzü yere eğilmesin diye evi bırakıp da ailesine dönememiş. sonra da vefat etmişti, intihar mı kasten mi olduğu belli değildi.. allah korusun bu kızın sonu da buna benzeyebilir eğer kocasının ailesinin evine geri dönerse.

kızın ailesi özellikle barışmalarını istemiş, keşke böyle yapmasalardı. bir kere zaten herkes duymuş, ilk günden kocası göndermiş mi kızı göndermiş. yani şu saatten sonra kızın geri dönmesi eğer elin ağzını düşünürsek, kendisinin suçlu olduğunu gösterir (ki yanlış anlaşılmasın bekaret için söylemiyorum). yani her açıdan daha da kötü olur. millet ne dere bakarsak millet kız bakire değildi zorla çocuğun yakasına yapışıyor kabul etsin diye der yani. nereden bakarsan bak olumlu hiçbir tarafı yok dönmesinin. değil dört yıl ondört yıl bile sevgili olmuş olsalar şu yaşananlar sonunda geri dönülmemeli kocaya. bu tipten koca olmaz. umarım geri dönüp de başını yakmaz daha fazla kız :(

ayrıca siz de çok karışmayın bu olaya. yarın iyi olur kötü olur koca denilen adam size musallat olur akıl verdiler falan fistan diye. fikrinizi beyan edin o kadar, özellikle uğraşmayın çünkü kız dönmeye dünden razı kimse bişey yapamaz herşey kızda bitiyor.

Siz ne kadar iyi niyetle öneride bulunursanız bulunun bahsettiğiniz insan yine bildiğini okuyacak o yüzden hiç karışmayın,
Zannediyormusunuzki işler bir anda bu duruma geldi hiç ihtimal vermiyorum böyle birşeye,
daha öncesinde kim bilir daha ne hakaretler ne aşağılamalar yaşadı , ama illa düğün dedi düğünü oldu bu sefer başka şeyler yaşadı bu kadar şeye rağmen vazgeçmeyen bir insana sizin sözleriniz hiç tesir etmez .. kimbilir şimdiye kadar ne akıl verenler oldu ama sonuç ortada

bu tür şeyler oluyor, daha neler neler oluyor da rabbim yaşatmasın... böyle akılsızları başımıza musallat etmesin....

evlendikten kısa bir süre sonra kocası boşanmak isteyen, sonra da balkondan düşüp ölen erzurumlu bir haftalık bir gelin vardı müge anlıda, bilenler bilir. kız babamın yüzü yere eğilmesin diye evi bırakıp da ailesine dönememiş. sonra da vefat etmişti, intihar mı kasten mi olduğu belli değildi.. allah korusun bu kızın sonu da buna benzeyebilir eğer kocasının ailesinin evine geri dönerse.

kızın ailesi özellikle barışmalarını istemiş, keşke böyle yapmasalardı. bir kere zaten herkes duymuş, ilk günden kocası göndermiş mi kızı göndermiş. yani şu saatten sonra kızın geri dönmesi eğer elin ağzını düşünürsek, kendisinin suçlu olduğunu gösterir (ki yanlış anlaşılmasın bekaret için söylemiyorum). yani her açıdan daha da kötü olur. millet ne dere bakarsak millet kız bakire değildi zorla çocuğun yakasına yapışıyor kabul etsin diye der yani. nereden bakarsan bak olumlu hiçbir tarafı yok dönmesinin. değil dört yıl ondört yıl bile sevgili olmuş olsalar şu yaşananlar sonunda geri dönülmemeli kocaya. bu tipten koca olmaz. umarım geri dönüp de başını yakmaz daha fazla kız :(

ayrıca siz de çok karışmayın bu olaya. yarın iyi olur kötü olur koca denilen adam size musallat olur akıl verdiler falan fistan diye. fikrinizi beyan edin o kadar, özellikle uğraşmayın çünkü kız dönmeye dünden razı kimse bişey yapamaz herşey kızda bitiyor.

Evet!! Bende o kismi hiiiç anlamadim. Sonuçta kiz 1 gün sonra eve yollandi, bunun daha beteri varmi? Kiz diyelim büyük yalnis yapmis olsaydi, yinede böyle birsey yapilmaz. Ondan dolayi annemler birak onlarin kapisina gidip neredeyse yalvarmak,derhal avukatlar ile görüsüp, bosanmami isterdi.

Ve dedigin gibi, madem etrafin dedikleri önemli, oraya gidip kiz daha çok suçluymus gibi görünüyor.

Sade konu sahibi karismasin dediginde hiç katilmiyorum. Yarin birgün kötü olurlarsa olsunlar, en azinden konu sahibi insanlik vazifesini yerine getirmis oluyor.

Elin herifi bana bunu yapsaydı babam beni türkiyeden falan kaçırırdı heralde bir daha o insanları görmiyim diye. O adamı da mahkemelerde süründürürdü beni hiç bulaştırmadan. Babası akrabaların karşısına çıkıp gururla anne baba sözünden çıkamayan adamdan bize damat olamazdı hayırlısı oldu kızım allahın sevgili kuluymuş o eve girmeden kurtuldu diyemiyor mu????? Bir de üstüne barışmaya iknaya mı çabalıyor yazıklar olsun.

o kız barışır kaynanaın kölesi olur çocuklarının kocasının kölesi olur. Gururunu kurtarmak için. Kaldıysa.. Ben gurur falan göremiyorum.

Bilen arkadaşlar bir anlatsın bence nikah iptali bu durumda geçerli oluyor mu?

Sok Oldum !!

Bence kiz ayrilmali , yani beni dügün sabahi öyle birakip giden Adami ben 2 kere istemem.

O adamdan ne es olur , ne baba olur , o daha insan olamamis ki bu saydiklarim olsun...

Kizda cok geri kafaliymis , millet ne derse desin , umrunda olmasin bosversin.
Millet üc gün konusur susar ama o bir ömür boyu hayatini mahf eder....

Ayrilma gerekceside cok sacma zaten eesmen bahane ...

gelinin sozu gercekten cok dusundurucu.bence cocuk hakli.ama kiz bu kadar pismam olduktan yalvardiktan sonra affetmemesi normal degil bana gore.bekaretle de hic ilgisi yok ama cevredekiler dusunebilir iste.bence siz pek karismayin.kabul et desenizde demesinizde,siz sorumlu olursunuz olanlardan.kendisine birakin.

Bence hiç karışmayın.

İyi olursa sonu sizden bilmezler ama kötü olursa sizden sorarlar.

Ayrıca kızda gurur denen bir şey yok.

Adam sırf maddiyat ve annesine bakması için evlenmiş bana göre kızla.

Kızı eşi olarak değil hizmetçisi olarak görüyor.

Kız da onu eşi değil efendisi olarak görüyor herhalde.

Tencere kapak misali diyorum ben..

daha neler duyacağız
bence de ayrılsın kızın adını çıkartmış aradan 6 ay gibi bir zaman geçmiş birde koşullu barışmak istiyor damadın tedaviye ihtiyacı var anlaşılan
umarım kızın hayatı düzene girer ve çok mutlu olacağı biriyle evlenir....

Bence aileler bazı şeyleri karıştırıyor evlilikte tabiki tartışmalar olacak ama bu adamın yaptığı sineye çekilmez baştan böyle davranan sonra neler yapar deyip kızın ailesi kızını korumaya ve el oğluna ezdirmemesi gerek oysaki kızı aileside yalnız bırakmış
ailede kör cahilmiş çok sinir bir durum kız pek şanslı değilmiş gelen geçen vurmuş o an da za o kız ne yapacağını bilmez aile bilinçli değil
Benim anlayamadigim, o kizin ailesi nasil her gün erkek tarafina gitmis, neredeyse yalvarmis?
Vallahi ben o duruma düsmüs olsaydim annem esim olacak sahis bir temiz sopayi atip,
hemen bosanmami isterdi. Seni ilk günden kapidisi etmis olan bir sahistan allah askina, ne hayir gelebilir?

Bi taraftan bu konunun fake olmasini diliyorum. Bir insanin bu kadar saf olmasina inanamiyorum.
Hiçmi kin beslemiyorsun karsi tarafa? :19:

Eşimin iş yerinden bi iş arkadaşı 4 yıllık sevgilisiyle kasımda evlendi. (kızda çocukta 25 yaşında )
Nişanlılık süreçleri 6 ay kadar sürdü ama çocuğun ailesi kızı istemiyordu, alenen çok rahatsızlık vermeselerde soğuk davranışlarla filan belli ediyorlardı.
Eşim durumu bana anlattı x hiç yeni evli gelin gibi değil kız dokunsan ağlayacak gibi dedi, ben de balayında tatsızlık olmuştur normal yeni evliler çok çabuk tartışabilirler dedim.
Aradan biraz zaman geçti kızı sürekli ağlarken görüyorum normal değil bu durum dedi.
Etraftan evlilik nasıl gidiyor diye soranlara da iyiyiz diyormuş. Bigün eşim mutfakta çay alırken oranın çaycı ablasına dert yanıyormuş. Kocası bunu düğünün ertesi günü annesigilin evine yollamış. Gelin alın kızınızı demiş. Eşim bu kadarını duymuş rahatsız olmasınlar diye çıkmış mutfaktan.
Bi kaç hafta sonra çaycı abla ve orda çalışan başka bi bayanın yanında yine ağlıyormuş. Eşim yine mutfağa girmiş, rahatsız olmasın diye çıkarken abi böyle böyle bi durum var kimseye anlatamıyorum senin lafın sözün belli hem sen de yeni evlisin erkek gözüyle bi de sen değerlendir olayı demiş. ( iş yerinde kimseye söylememiş başka )

Düğün günü gelin odasında beklerlerken kız çok gerilmiş bişeyler ters gitmiş o an sinirle evlenmekle hata mı ediyorum acaba demiş.
Bunu söylerken görümcesi ve nişanlısı yanındaymış.
Çocuk bunu gurur yapmış orda bırakmayı yedirememiş insanlara ayıp olmasın diye nikahı yapmış ama düğünün sabahına annenlere gidiyorsun deyip yollamış. Neymiş kız daha evlenmeden pişman olmuş vs diye düşünmüş çocuk.

( kocam bana bunları anlattığında ikimizinde aklına acaba bakire değildi çocukta bunu bilmiyordu sonra kabullenemedi bıraktı mı diye düşündük, ki çocuğun açıklaması hiç ama hiç mantıklı gelmiyor)
Kız ne kadar dil döktüyse laf anlamamış adam sen beni sevmiyorsun yürümez bu evlilik demiş bırakmış annesigile. Kız ailesinin yanındayken döşedikleri evde ne var ne yoksa kendi annesinin evine getirmiş çocuk ( kızın çeyizleri dahil )
üstelik kaynanası kızın beyaz eşyalarını filan kullanmaya başlamış

Bu arada kız tarafından arayı yapmak için gitmedik kişi kalmamış oğlan evine. Herkese aynı şeyi söylüyormuş, "ben ondan soğudum, görmek bile istemiyorum"
Kız iş yerindekilerden epey bi sakladı ama sürekli ağlaması mutsuzluğu derken anlatmak zorunda kalmış.

Aradan 6 ay geçti ve kız hala babasının evinde. Kızın ailesi ayrılın olmaz böyle gururunu ne hale getirdi diyor
Ama kız ben kocamı seviyorum yıllarca emek verdim diye bırakmıyor. Hergün konuşmaya çalışıyor çocuğun dükkanına gidiyor yalvarıyor yakarıyor.
Adam da tık yok.
Sürekli düğün günü evlenmeseydim dedi beni sevmiyor güvenmiyorum diyormuş.
Geçenlerde mahkemede celp gelmiş, adam boşanma davası açmış...

Bu arada kız evlilik terapistine gitti. Terapist çocuğun kişiliğinin oturmadığını ve etrafından etkilendiğini söylemiş, ayrılması konusunda fikir vermiş.
İş yerindeki patronu da kendi şirket avukatlarını ayarlamış. Boşanmak istersen avukatın hazır demiş. 1 gün sonra gelini gönderdiği için kısa süren evliliklerde nafaka ve tazminat çok yüksek alınıyormuş. Onur zedelendiği için...

Biz uzunca zaman bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünürken - ki herkes böyle düşünmeye başlamış olsa gerek- kız bi gün eşim ve bikaç iş arkadaşının yanında kocasını ikna etmeye çalıştığı bi telefon görüşmesinde hoparlörü açmış. Çocuk telefonda da aynı şeyleri söylüyormuş bekaretle ilgili hiç bişey demiyormuş. Zaten kız konu arasında düün gecesi birlikte bile olmadık odaya bile gelmedi demiş.

Şuan kız çok kötü durumda ve herkes 1 günlük evliliğin neden bittiği konusunda hep bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünecek ailem ve ben müşkül olacağız, üstelik bir gece için dul kaldım diye ağlıyormuş. ( muhafazakar bi şehirde yaşadığımız için herkes dedikodusunu yapmaya başlamış zaten... )

Bi kaç gün önce bi aile dostları yine adamla konuşmaya gitmiş. Erkek tarafının talebi değişmiş, işi bırakıp annemle birlikte yaşamayı kabul ederse boşanmaktan vazgeçerim demiş. Kız da kabul etmeyi düşünüyormuş...

Biz çok konuştuk bu işin sonu yok o evde nasıl huzurlu olacaksın diye ama gururunu kurtarmak için ayrılmamanın en doğrusu olduğunu söylüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızı ayrılmaya ikna etmeli miyiz yoksa madem adam geri dönmesini kabul etti git diye desteklemeli miyiz. Sürekli bize soruyo ne yapıcam diye, biz de yanlış yönlendirmek istemiyoruz, vebal almaktan korkuyoruz...

Bence kız gidip bekaret raporu alsın
Kocam kocalık görevini yerine getiremedi
Bunun sinirim ve utancıyla millete belli etmemek için beni baba evine sudan sebeplerle gönderdi
Gururumu kırdı,beni küçük düşürdü diye boşanma davası açsın
Herkese de bu şekilde duyursun
Şaka da değil ciddiyim bunda,bu adamın hakkı budur.:20:

Son düzenleme:
yazık kızcağaza ne hayallerle gitmişti .. :26:
en güzeli ayrılıp kurtulmasıı ..
:25::25:

Back