• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünün Ertesi Günü Baba Evine Yollanan Gelin

Toplum baskısı yüzünden düştüğümüz duruma bak. Herkes istemediği hayatlar yaşıyor. Ayrılmak en doğrusu. Ev ev üstüne olmaz çünkü.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İlahi adalet biliyormusun ,erkek sınanıyor bazısı sınavı geçemiyor ve belasını buluyor,
valla canım aynı olay benimde başıma geldi eşimle 3.5 ay evli kaldım gelib arabasında başladı herşey ,durduk yere bana bağırmaya başladı insanların içinde sonra düğün salonuna gittik yanlız kaldık orada bana insanların içinde neden bağırdın diye sordum çünkü o zamana kadar bana bir defa bile sesini yükseltmemişti sonra içeri arkadaşı ve eşi gelince birden ayağa kalktı boşan ozaman kızım diye bağırdı ben ağlamaya başladım ablam annem falan düğün stresinden olmuştur üzülme falan dedi neyse düğün bitti eve geldik bir güzel dövdü beni sabah oldu kaynanam kapıyı çaldı oğlunu kahvaltıya götürdü beni çağıran yok tabi neyse gün içinde tekrar dayak yedim yola çıktım sonra millet yanlış anlar diye geri döndüm o eve en sonunda karnımda bebeğimle beni sokağa attı 5 yıl sonunda boşanabildik tüm çeyizimi şuan kaynanam kullanıyor eşim 2 çocuklu bi kadınla evlenmiş pek mutlu değil sanırım evlendiği kadının abilerinden annesi babası ve kendisi birkaç defa dayak yemiş 3.5 ay içinde evliliğimi kurtarmak için çok çaba sarf ettim sevdiği yemekleri yaptım bakımlı bir kadın oldum annesinin babasının kardeşlerinin hizmetcisi oldum.kayınpederimin sözü halen kulaklarımda oğlum seni istemiyor bende seni evime alamam oğlumla aram bozulur oysaki karnımdaki bebekten haberi vardı sonuçta bebeğimi bu ağır tranva sonucu kaybettim pişmanlığımsa düğün salonunda onu bırakmamamdı.

Konuyu ne kadar detaylı anlatmışsınız, çok yakın olmalısınız :31:.

Bu kızın ailesi yok mu? Keşke bu kadar özelini yabancı insanlarla paylaşmak zorunda kalmasa.

Elalemin kızını alıp yüzüstü bırakmak kolay değil öyle. Her türlü yasal hakkını kullansın.

Kız, erkek ailesi tarafından istenmemesine rağmen adam kızın arkasında duruyor. Ancak düğün günü ailesine rağmen evlenmek üzere olduğu kız adamın birinci derece yakınlarının yanında evlenmekten pişman olduğunu ima ediyor. Rahatsız edici.

Adam zaten bu işi istemiyormuş buda bahanesi olmuş. Kız yaşadıklarının bedelini yasal yollarla ödetsin. Aslında inadına boşanmasa, adamı süründürse daha mı iyi olur bilemedim.

Pislik herif.

valla canım aynı olay benimde başıma geldi eşimle 3.5 ay evli kaldım gelib arabasında başladı herşey ,durduk yere bana bağırmaya başladı insanların içinde sonra düğün salonuna gittik yanlız kaldık orada bana insanların içinde neden bağırdın diye sordum çünkü o zamana kadar bana bir defa bile sesini yükseltmemişti sonra içeri arkadaşı ve eşi gelince birden ayağa kalktı boşan ozaman kızım diye bağırdı ben ağlamaya başladım ablam annem falan düğün stresinden olmuştur üzülme falan dedi neyse düğün bitti eve geldik bir güzel dövdü beni sabah oldu kaynanam kapıyı çaldı oğlunu kahvaltıya götürdü beni çağıran yok tabi neyse gün içinde tekrar dayak yedim yola çıktım sonra millet yanlış anlar diye geri döndüm o eve en sonunda karnımda bebeğimle beni sokağa attı 5 yıl sonunda boşanabildik tüm çeyizimi şuan kaynanam kullanıyor eşim 2 çocuklu bi kadınla evlenmiş pek mutlu değil sanırım evlendiği kadının abilerinden annesi babası ve kendisi birkaç defa dayak yemiş 3.5 ay içinde evliliğimi kurtarmak için çok çaba sarf ettim sevdiği yemekleri yaptım bakımlı bir kadın oldum annesinin babasının kardeşlerinin hizmetcisi oldum.kayınpederimin sözü halen kulaklarımda oğlum seni istemiyor bende seni evime alamam oğlumla aram bozulur oysaki karnımdaki bebekten haberi vardı sonuçta bebeğimi bu ağır tranva sonucu kaybettim pişmanlığımsa düğün salonunda onu bırakmamamdı.

Şu okuduklarım o kadar ağrıma gitti ki. Allah belalarını versin, başkada birşey demiyorum. Allah karşına seni çok seven birisini çıkartsın. O kadar mutlu ol ki yaşadıkların aklına bile gelmesin :14:...

Bu forumda çok etkilendiğim konulardan birisi de bu oldu. Ne kadar üzüldüm kızın haline. Yazık. Keşke dönmese keşke onlarla yaşamayı kabul etmese. Bunca zaman barışmamalarının erkeğin kızı kabul etmemesinin tek sebebi ailesi bence. Doldurmuşlar çocuğu kesin. Keşke dönmese. Keşke o davayı devam ettirip tazminatı da eşyalarını da geri alsa.

Şu okuduklarım o kadar ağrıma gitti ki. Allah belalarını versin, başkada birşey demiyorum. Allah karşına seni çok seven birisini çıkartsın. O kadar mutlu ol ki yaşadıkların aklına bile gelmesin :14:...
ah tatlım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim

Konuyu ne kadar detaylı anlatmışsınız, çok yakın olmalısınız :31:.

Bu kızın ailesi yok mu? Keşke bu kadar özelini yabancı insanlarla paylaşmak zorunda kalmasa.

Elalemin kızını alıp yüzüstü bırakmak kolay değil öyle. Her türlü yasal hakkını kullansın.

Kız, erkek ailesi tarafından istenmemesine rağmen adam kızın arkasında duruyor. Ancak düğün günü ailesine rağmen evlenmek üzere olduğu kız adamın birinci derece yakınlarının yanında evlenmekten pişman olduğunu ima ediyor. Rahatsız edici.

Adam zaten bu işi istemiyormuş buda bahanesi olmuş. Kız yaşadıklarının bedelini yasal yollarla ödetsin. Aslında inadına boşanmasa, adamı süründürse daha mı iyi olur bilemedim.

Pislik herif.[/QU

belki kız kendi hakkında farklı iftiralar atılmasın diye, kendini savunmak amacıyla anlatmıştır çevresine... biz meraklı toplumuz anlatmasa neler düşünülür neler uydurulur belki de..
yasal hak kullanmak iyide insan her zaman hak ettiğini alamıyor.. iyi bir avukat lazım. çünkü olay mahkemeye gidince karşı tarafta olmadık itiraflar atıyor, arkadaşımdan biliyorum. sırf tazminat ödememek için. belki de kız için ilk gecede evini terk etti diyecek. bu durumda çevresindeki arkadaşlarının tanıklığı gerekiyor. insanlara da güvenilmiyor. arkadaşımın olayın da , yine aynı iş yerinde çalışıyorlardı, olayı bilenler içinde bulunanlar kıza tanıklık yapmamış, yapmak istememiş bizi bu işe karıştırma demişler.. kız hakkını alamadı çünkü boşanma işlerinde tanık önemli başka nasıl ispatlanır.
kız evlenmeye pişman olduğunu ima ederek iyi yapmasa da bu adamın yaptığı hiçbir şeyi hoş göstermez. insanlar yanlış konuşabilir de, mükemmel değiliz. ama sevgi bir sözle bitmez. adamın yaptığının vebali de büyük bence. bir insanın hayatıyla oynuyor. evlilik birkaç yıl sürse de anlaşamasalar olabilir ama bir günde... olacak şey değil. Allah büyük mutlaka önüne çıkar..
kız hemen boşanıp hayatına baksa iyi olur bence... süründüreyim derken kendi de bu süre içinde sürünecektir çünkü... hem daha 25 yaşındaymış yeni birhayat, aile kurabilir.bir an önce bu travmayı atlatması lazım..

evet cnm düğün salonunda bırakmalıydın. ama duygusal bakıyoruz biz kadınlar olaya. eşinde cezasını bulmuş boşver. bebeğini kaybetmene üzüldüm ama her şerde vardır bir hayır. Bundan sonra önüne bakarsın. çok üzüldüm yaşadıklarına. Dilerim Allahtan çok mutlu olasın:54:

Dugun salonuna giderken arabanin icinde karisini doven bir akraba var bizim. Kadinda agladi agladi sonra yuzundeki parmak kizarikligi gecsin diye kapida bekledi biraz salona girmedi. Sonra iceri girdi gobekler esliginde dugun yapti.... 1.5 ay sonrada tekme tokat babasi evine zor kacti tabi.

Bazen insanin akli duruyor malesef ama zararin neresinden donersen kardir.

Ayrılması sanki daha mantıklı gibi.ilerde daha büyük sıkıntılar olabilir.işin içine bi de kayınvalideyle birlikte yaşamak girecek.balık baştan kokar.hakkında hayırlısı olsun

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

evet cnm düğün salonunda bırakmalıydın. ama duygusal bakıyoruz biz kadınlar olaya. eşinde cezasını bulmuş boşver. bebeğini kaybetmene üzüldüm ama her şerde vardır bir hayır. Bundan sonra önüne bakarsın. çok üzüldüm yaşadıklarına. Dilerim Allahtan çok mutlu olasın:54:
teşekkür ederim canımm

ay çok enteresanmış sizin durumunuz.bebeğiniz için üzüldüm ama iyi ki doğmamış demekten de kendimi alamadım açıkçası.böyle pislik bi adamla sonsuza dek yüzyüze bakmak zorunda kalacaktınız yoksa ve bebeğiniz de babasız büyüyecekti.peki daha önce hiç mi bağırmamıştı?daha önce ne kadar zamandır birlikteydiniz?bi insan nası bi anda böyle olur anlamadım niye evlenmek istemiş o zaman yani? belki de o kadın hayatında hep vardı

ay çok enteresanmış sizin durumunuz.bebeğiniz için üzüldüm ama iyi ki doğmamış demekten de kendimi alamadım açıkçası.böyle pislik bi adamla sonsuza dek yüzyüze bakmak zorunda kalacaktınız yoksa ve bebeğiniz de babasız büyüyecekti.peki daha önce hiç mi bağırmamıştı?daha önce ne kadar zamandır birlikteydiniz?bi insan nası bi anda böyle olur anlamadım niye evlenmek istemiş o zaman yani? belki de o kadın hayatında hep vardı
8 ay nişanlılık döneminde 1 defa bile sesini yükseltmedi bir yanım iyiki bebeğim doğmamış derken bir yanımda üzgün.evet belki o kadın hep vardı ama benimle neden evlendi sevseydi böyle yapmazdı sevmiyorsa neden evlendi benimle ?

8 ay nişanlılık döneminde 1 defa bile sesini yükseltmedi bir yanım iyiki bebeğim doğmamış derken bir yanımda üzgün.evet belki o kadın hep vardı ama benimle neden evlendi sevseydi böyle yapmazdı sevmiyorsa neden evlendi benimle ?

canım allah yardımcın olsun çok ağır bi travma geçirmişsin. Allah kimsenin yaptığını yanına koymaz. Açıkça bi zulümdür bu. Gerçi bak yanına da koymamış. Diğer tarafta alacaklısın ondan. Benimde başıma benzer bi olay geldi düğüne 4-5 gün kala. Iptal de oldu zaten. Ama evlendik sonra nikahı yapmış olduğumuz için. Ama eşim hiç değişmedi hala küfürbaz hala saygısız. öfkesi geçti mi bi melek ama neye yarar ki? En doğru kararı vermişsin. Malesef biz kadınlar böyle bi toplumda yaşadığımız için psikolojik baskılar altında, o ne der bu ne der diye yaşamaya çalışıyoruz. Erkekler özgür namus kavramı da zaten bi kadına atfedilmiş. Erkek canı nasıl isterse öyle yaşıyor. Nefret ediyorum bu kültürden. Dinle imanla alakası yok.

[sıze=3]eşimin iş yerinden bi iş arkadaşı 4 yıllık sevgilisiyle kasımda evlendi. (kızda çocukta 25 yaşında )
nişanlılık süreçleri 6 ay kadar sürdü ama çocuğun ailesi kızı istemiyordu, alenen çok rahatsızlık vermeselerde soğuk davranışlarla filan belli ediyorlardı.
Eşim durumu bana anlattı x hiç yeni evli gelin gibi değil kız dokunsan ağlayacak gibi dedi, ben de balayında tatsızlık olmuştur normal yeni evliler çok çabuk tartışabilirler dedim.
Aradan biraz zaman geçti kızı sürekli ağlarken görüyorum normal değil bu durum dedi.
Etraftan evlilik nasıl gidiyor diye soranlara da iyiyiz diyormuş. Bigün eşim mutfakta çay alırken oranın çaycı ablasına dert yanıyormuş. Kocası bunu düğünün ertesi günü annesigilin evine yollamış. Gelin alın kızınızı demiş. Eşim bu kadarını duymuş rahatsız olmasınlar diye çıkmış mutfaktan.
Bi kaç hafta sonra çaycı abla ve orda çalışan başka bi bayanın yanında yine ağlıyormuş. Eşim yine mutfağa girmiş, rahatsız olmasın diye çıkarken abi böyle böyle bi durum var kimseye anlatamıyorum senin lafın sözün belli hem sen de yeni evlisin erkek gözüyle bi de sen değerlendir olayı demiş. ( iş yerinde kimseye söylememiş başka )

düğün günü gelin odasında beklerlerken kız çok gerilmiş bişeyler ters gitmiş o an sinirle evlenmekle hata mı ediyorum acaba demiş.
Bunu söylerken görümcesi ve nişanlısı yanındaymış.
çocuk bunu gurur yapmış orda bırakmayı yedirememiş insanlara ayıp olmasın diye nikahı yapmış ama düğünün sabahına annenlere gidiyorsun deyip yollamış. Neymiş kız daha evlenmeden pişman olmuş vs diye düşünmüş çocuk.

( kocam bana bunları anlattığında ikimizinde aklına acaba bakire değildi çocukta bunu bilmiyordu sonra kabullenemedi bıraktı mı diye düşündük, ki çocuğun açıklaması hiç ama hiç mantıklı gelmiyor)
kız ne kadar dil döktüyse laf anlamamış adam sen beni sevmiyorsun yürümez bu evlilik demiş bırakmış annesigile. Kız ailesinin yanındayken döşedikleri evde ne var ne yoksa kendi annesinin evine getirmiş çocuk ( kızın çeyizleri dahil )
üstelik kaynanası kızın beyaz eşyalarını filan kullanmaya başlamış

bu arada kız tarafından arayı yapmak için gitmedik kişi kalmamış oğlan evine. Herkese aynı şeyi söylüyormuş, "ben ondan soğudum, görmek bile istemiyorum"
kız iş yerindekilerden epey bi sakladı ama sürekli ağlaması mutsuzluğu derken anlatmak zorunda kalmış.

Aradan 6 ay geçti ve kız hala babasının evinde. Kızın ailesi ayrılın olmaz böyle gururunu ne hale getirdi diyor
ama kız ben kocamı seviyorum yıllarca emek verdim diye bırakmıyor. Hergün konuşmaya çalışıyor çocuğun dükkanına gidiyor yalvarıyor yakarıyor.
Adam da tık yok.
Sürekli düğün günü evlenmeseydim dedi beni sevmiyor güvenmiyorum diyormuş.
Geçenlerde mahkemede celp gelmiş, adam boşanma davası açmış...

Bu arada kız evlilik terapistine gitti. Terapist çocuğun kişiliğinin oturmadığını ve etrafından etkilendiğini söylemiş, ayrılması konusunda fikir vermiş.
Iş yerindeki patronu da kendi şirket avukatlarını ayarlamış. Boşanmak istersen avukatın hazır demiş. 1 gün sonra gelini gönderdiği için kısa süren evliliklerde nafaka ve tazminat çok yüksek alınıyormuş. Onur zedelendiği için...

Biz uzunca zaman bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünürken - ki herkes böyle düşünmeye başlamış olsa gerek- kız bi gün eşim ve bikaç iş arkadaşının yanında kocasını ikna etmeye çalıştığı bi telefon görüşmesinde hoparlörü açmış. çocuk telefonda da aynı şeyleri söylüyormuş bekaretle ilgili hiç bişey demiyormuş. Zaten kız konu arasında düün gecesi birlikte bile olmadık odaya bile gelmedi demiş.

şuan kız çok kötü durumda ve herkes 1 günlük evliliğin neden bittiği konusunda hep bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünecek ailem ve ben müşkül olacağız, üstelik bir gece için dul kaldım diye ağlıyormuş. ( muhafazakar bi şehirde yaşadığımız için herkes dedikodusunu yapmaya başlamış zaten... )

bi kaç gün önce bi aile dostları yine adamla konuşmaya gitmiş. Erkek tarafının talebi değişmiş, işi bırakıp annemle birlikte yaşamayı kabul ederse boşanmaktan vazgeçerim demiş. Kız da kabul etmeyi düşünüyormuş...

Biz çok konuştuk bu işin sonu yok o evde nasıl huzurlu olacaksın diye ama gururunu kurtarmak için ayrılmamanın en doğrusu olduğunu söylüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızı ayrılmaya ikna etmeli miyiz yoksa madem adam geri dönmesini kabul etti git diye desteklemeli miyiz. Sürekli bize soruyo ne yapıcam diye, biz de yanlış yönlendirmek istemiyoruz, vebal almaktan korkuyoruz...

[/sıze]

canım kesinlikle olmamalı bu iş. Açıkça kıza değer vermiyor, insan hesabına almıyor ve zulum ediyorlar. Insanlık dışı bu! Kız da zaten sevdiğinden falan değil sırf elalem namusuma dil uzatmasın, adım yine temize çıksın diye yapıyordur. Yani denize düşüp yılana sarılmak bu. Yarın evlenip bu elalem baskısı geçince onuruyla karşı karşıya kalacak ve yediremeyip onların suratına bile bakmak istemeyecek. Bence herkese desin ki eşim iktidarsız, bu yüzden bana karşı mahçup oldu ve ortaya böyle bi laf attı, ben onu düşündüğüm için bunu kimseye söyleyemedim desin. Görsün bakalım el mi yaman bey mi? Bi rezil olsunlar. Hem kızın açıkça onuruyla, namusuyla oynamış uyuz kılıbık hem de utanmadan onun çeyizlerini kullanıyolarmış, lleri kırılsın bak ben de beddua ediyorum allah onları en agır şekilde cezalandırır inşallah

canım allah yardımcın olsun çok ağır bi travma geçirmişsin. Allah kimsenin yaptığını yanına koymaz. Açıkça bi zulümdür bu. Gerçi bak yanına da koymamış. Diğer tarafta alacaklısın ondan. Benimde başıma benzer bi olay geldi düğüne 4-5 gün kala. Iptal de oldu zaten. Ama evlendik sonra nikahı yapmış olduğumuz için. Ama eşim hiç değişmedi hala küfürbaz hala saygısız. öfkesi geçti mi bi melek ama neye yarar ki? En doğru kararı vermişsin. Malesef biz kadınlar böyle bi toplumda yaşadığımız için psikolojik baskılar altında, o ne der bu ne der diye yaşamaya çalışıyoruz. Erkekler özgür namus kavramı da zaten bi kadına atfedilmiş. Erkek canı nasıl isterse öyle yaşıyor. Nefret ediyorum bu kültürden. Dinle imanla alakası yok.
kesinlikle sana katılıyorum nasılda güzel anlatmışsın teşekkür ederim

Dugun salonuna giderken arabanin icinde karisini doven bir akraba var bizim. Kadinda agladi agladi sonra yuzundeki parmak kizarikligi gecsin diye kapida bekledi biraz salona girmedi. Sonra iceri girdi gobekler esliginde dugun yapti.... 1.5 ay sonrada tekme tokat babasi evine zor kacti tabi.

Bazen insanin akli duruyor malesef ama zararin neresinden donersen kardir.

pamuk 27, benim evliliğimde seninki gibi oldu fakat dayak yok, pavyon ve alkol vardı eşyalarımı çeğizimi şimdi onlar kullanıyo, Ama senin hikayenin güzel bir yanı varsa o kadının abileri felan eski kocanı dövüyorsa odur, bende oğluma hamileydim aynı o tramvalar yüzünden çocuk karnımda 1 kilo zayıfladı, bunların yüzünden kalp ve hipertansiyondan 2 hafta yoğun bakımda yatarak doğum yaptım.

Çok üzülerek okudum :14:
Allah hakkınızı bırakmasın , hayat bundan sonra sizlere sadece güzellik getirsin.:16::16::16::16:

Back