• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünün Ertesi Günü Baba Evine Yollanan Gelin

Boşanması en iyisi bu evliliğe devam etse ne olacak
Adam bir günlük gelini evine yollamış bunda kurtarılacak bir şey yok
Şimdi devam etse bile bu ezikliği hep yaşayacak
Kaldı ki bence o eve gitmek onursuzluk
Madem bekaret sorunu değil alsın raporunu, açsın davasını
Kimse kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değil
İnsanlar bir konuşur, iki konuşur elbet geçer gider, hayatını yakmaya değecek bir şey yok

Yarası olan gocunur herkes fikirlerini yazmakta hür , bunlar hep erkeği yüceltmekten oluyor, ve erkeği yanlış yetiştirmenin cezasını kadınlarımız çekiyor ama artık değişecek bazı şeyler genç kızlarımıza bağlı
Sürekli bi Türk kızlarını yerme, saldırma durumu var sizde. Özellikle yorumlardan dikkatimi çekti birkaç konuda ama ...
Bu kadar saldırırcasına agresif yorumlarda bulunmayın bence. Hayat bu, kimin başına neyin geleceği hiç belli olmaz

zaten doktordan rapor almış bakireyim diye ama sanırım millete tek tek bu raporu gösteremiycem herkes dedikodu yapacak diye korkuyor.

cnm ne güzel işte bakire imiş. dul kalıp eve dönünce yapmayacaklarmı dedikodu. eninde sonunda biter bu iş. evlendim aramızda bişi olmadan ayrıldık . ilk gece olmadı der evleneceği kişiye laf anlatır. mahallelide kim oluyor. bir müddet konuşulur sonra herkes işine döner.

kendine yazık etmesin. bu yorumlarımızı Allah rızası için göster ona. durumuna çok üzüldüm yakmasın kendini. o adamdan koca olmaz

cnm ne güzel işte bakire imiş. dul kalıp eve dönünce yapmayacaklarmı dedikodu. eninde sonunda biter bu iş. evlendim aramızda bişi olmadan ayrıldık . ilk gece olmadı der evleneceği kişiye laf anlatır. mahallelide kim oluyor. bir müddet konuşulur sonra herkes işine döner.

kendine yazık etmesin. bu yorumlarımızı Allah rızası için göster ona. durumuna çok üzüldüm yakmasın kendini. o adamdan koca olmaz[/QUOTE]

herkes bizim düşüncemizle hemfikir. Öyle de böyle de dul olacaksa bekaretini kurtarmış olur en azından değilmi? Buralarda takıyorlar maalesef bekareti...
Hafta sonu bi daha konuşalım şu kızla

bence ayrılmalı hiç bir bağı yok kız biraz aklını başına toplasın bu işin sonu yok eğer kıza şimdi bu kadar ettiyse bu adam sonrasını düşünemiyorum hep sevdik emek verdik diyoruz ama boş biten bitmiştir kızı kendime benzettim bence devam etsin yoluna seven biri çıkar karşısına eğer zaten konu bakret değilsede kız bekar olmuş oluyor evlenmediler aynı gece kalmadılar bile derler olur biter her şey unutuluyor her şey geçiyor keşke bu 6 ayda kendini bu kadar üzmek yerine bunun için uğraşsaydı belki adamın o kadar üstüne gitmeseydi adam geri dönerdi kabul etmesin kesinlikle aynı evde yaşamayı eşyalarını alsın çıksın ömrüne yazık eder

Daha kimbilir neler duyup okuyacağız 2014 türkiyesinde :(
inanın çok üzüldüm. Bekareti laf edecekler millet ne der diye kabul edecekse çekecek çilesine razı olmuş demek olur bu ki hayatının hatasını yapmış olur.
Lütfen yaptığının yanlış olduğunu ona anlatın lütfen..
Balık baştan zaten kokmuş ne demeye millet ne laf eder diye devam edecek hayatını hepten karartacak ?
Ailesi felan ne diyor gitme etme boşan demiyormu ?

Çocuk bunu gurur yapmış orda bırakmayı yedirememiş insanlara ayıp olmasın diye nikahı yapmış ama düğünün sabahına annenlere gidiyorsun deyip yollamış. Neymiş kız daha evlenmeden pişman olmuş vs diye düşünmüş çocuk.

Kız ailesinin yanındayken döşedikleri evde ne var ne yoksa kendi annesinin evine getirmiş çocuk ( kızın çeyizleri dahil )
üstelik kaynanası kızın beyaz eşyalarını filan kullanmaya başlamış

Bu arada kız tarafından arayı yapmak için gitmedik kişi kalmamış oğlan evine. Herkese aynı şeyi söylüyormuş, "ben ondan soğudum, görmek bile istemiyorum"

Geçenlerde mahkemede celp gelmiş, adam boşanma davası açmış...

İş yerindeki patronu da kendi şirket avukatlarını ayarlamış. Boşanmak istersen avukatın hazır demiş. 1 gün sonra gelini gönderdiği için kısa süren evliliklerde nafaka ve tazminat çok yüksek alınıyormuş. Onur zedelendiği için...

Şuan kız çok kötü durumda ve herkes 1 günlük evliliğin neden bittiği konusunda hep bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünecek ailem ve ben müşkül olacağız, üstelik bir gece için dul kaldım diye ağlıyormuş. ( muhafazakar bi şehirde yaşadığımız için herkes dedikodusunu yapmaya başlamış zaten... )

Bi kaç gün önce bi aile dostları yine adamla konuşmaya gitmiş. Erkek tarafının talebi değişmiş, işi bırakıp annemle birlikte yaşamayı kabul ederse boşanmaktan vazgeçerim demiş. Kız da kabul etmeyi düşünüyormuş...

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızı ayrılmaya ikna etmeli miyiz yoksa madem adam geri dönmesini kabul etti git diye desteklemeli miyiz. Sürekli bize soruyo ne yapıcam diye, biz de yanlış yönlendirmek istemiyoruz, vebal almaktan korkuyoruz...

Merhaba ,

Konudan dikkatimi çeken noktaları alıntıladım. Öncelikle boşanmış olmak demek dul kalmak değildir. Her ne kadar dul kelimesi bazı sözlüklerde boşanmış kadın/erkek olarak 2.anlamlarda yer alsa da aslolan 1.anlamı benim algımda. Eşi ölmüş Kadın/erkek ilk anlamı ise. Ki Allah korusun sevdiğini kaybeden bir insanın kimliğinde dul yazması onu toplumda neden farklı bir yere koysun ? Sen nerede yaşıyorsun diyecekler için belirteyim. Herşey birazda bizim elimizde. Hemcinsimize laf söylenirken biz destek olmayı bilir , yanında durursak kimse kimseye farklı muamele yapamaz.

Evlilikle ilgili ise madem ki şirket avukatları da destek olacakmış evliliğin iptali davası açabilir konumdalar mı lütfen araştırsınlar. İnsanlara ayıp olmasın diye nikah kıydım demesi hile ile evlenme hususuna girebilir , araştırılmalı. Onun dışında çeyiz vb için maddi düğünün ertesi günü terk edildiği onur ve gururu kırıldığı için manevi tazminat davası açma durumu olabilir.

Arkadaşınız işyerinde kendini ispat etme ihtiyacı dahi hissettiği için umuyorum evlilik iptali yapılır , arkadaşınız bu duruma takılmaktan kurtulur ve mutlu, sağlıklı , huzurlu bir şekilde hayatına devam eder.

Sağlıcakla kalın.

Ohoo onur kırıcı hareket, çeyizlerin vs yürütülmesi her türlü erkek tarafını süründürür. Avukata giden adam bence bunları çok güzel öğrenmiştir. Şimdi amaç nasıl olsa artık evlendik hem annemin işi yapılır, anneme stres topu olur ee bu aşamada beni de yatakta mutlu eder sonra boşanırız. Böyle olursa nafakadan da yırtarım yıldırır, anlaşmalı boşanırız nasılsa.

Arkadaş gurur sevdasına kör etmiş gözünü başını yakacak. Böyle bi'adama güvenebilecek mi yani sen 4 yıl elini tut düğün günü bıraksın. Valla bi'genç kız olarak dilime hep Allah ailesinin başına versin böylesini demek geliyo da tövbe tövbe:19:

Eşimin iş yerinden bi iş arkadaşı 4 yıllık sevgilisiyle kasımda evlendi. (kızda çocukta 25 yaşında )
Nişanlılık süreçleri 6 ay kadar sürdü ama çocuğun ailesi kızı istemiyordu, alenen çok rahatsızlık vermeselerde soğuk davranışlarla filan belli ediyorlardı.
Eşim durumu bana anlattı x hiç yeni evli gelin gibi değil kız dokunsan ağlayacak gibi dedi, ben de balayında tatsızlık olmuştur normal yeni evliler çok çabuk tartışabilirler dedim.
Aradan biraz zaman geçti kızı sürekli ağlarken görüyorum normal değil bu durum dedi.
Etraftan evlilik nasıl gidiyor diye soranlara da iyiyiz diyormuş. Bigün eşim mutfakta çay alırken oranın çaycı ablasına dert yanıyormuş. Kocası bunu düğünün ertesi günü annesigilin evine yollamış. Gelin alın kızınızı demiş. Eşim bu kadarını duymuş rahatsız olmasınlar diye çıkmış mutfaktan.
Bi kaç hafta sonra çaycı abla ve orda çalışan başka bi bayanın yanında yine ağlıyormuş. Eşim yine mutfağa girmiş, rahatsız olmasın diye çıkarken abi böyle böyle bi durum var kimseye anlatamıyorum senin lafın sözün belli hem sen de yeni evlisin erkek gözüyle bi de sen değerlendir olayı demiş. ( iş yerinde kimseye söylememiş başka )

Düğün günü gelin odasında beklerlerken kız çok gerilmiş bişeyler ters gitmiş o an sinirle evlenmekle hata mı ediyorum acaba demiş.
Bunu söylerken görümcesi ve nişanlısı yanındaymış.
Çocuk bunu gurur yapmış orda bırakmayı yedirememiş insanlara ayıp olmasın diye nikahı yapmış ama düğünün sabahına annenlere gidiyorsun deyip yollamış. Neymiş kız daha evlenmeden pişman olmuş vs diye düşünmüş çocuk.

( kocam bana bunları anlattığında ikimizinde aklına acaba bakire değildi çocukta bunu bilmiyordu sonra kabullenemedi bıraktı mı diye düşündük, ki çocuğun açıklaması hiç ama hiç mantıklı gelmiyor)
Kız ne kadar dil döktüyse laf anlamamış adam sen beni sevmiyorsun yürümez bu evlilik demiş bırakmış annesigile. Kız ailesinin yanındayken döşedikleri evde ne var ne yoksa kendi annesinin evine getirmiş çocuk ( kızın çeyizleri dahil )
üstelik kaynanası kızın beyaz eşyalarını filan kullanmaya başlamış

Bu arada kız tarafından arayı yapmak için gitmedik kişi kalmamış oğlan evine. Herkese aynı şeyi söylüyormuş, "ben ondan soğudum, görmek bile istemiyorum"
Kız iş yerindekilerden epey bi sakladı ama sürekli ağlaması mutsuzluğu derken anlatmak zorunda kalmış.

Aradan 6 ay geçti ve kız hala babasının evinde. Kızın ailesi ayrılın olmaz böyle gururunu ne hale getirdi diyor
Ama kız ben kocamı seviyorum yıllarca emek verdim diye bırakmıyor. Hergün konuşmaya çalışıyor çocuğun dükkanına gidiyor yalvarıyor yakarıyor.
Adam da tık yok.
Sürekli düğün günü evlenmeseydim dedi beni sevmiyor güvenmiyorum diyormuş.
Geçenlerde mahkemede celp gelmiş, adam boşanma davası açmış...

Bu arada kız evlilik terapistine gitti. Terapist çocuğun kişiliğinin oturmadığını ve etrafından etkilendiğini söylemiş, ayrılması konusunda fikir vermiş.
İş yerindeki patronu da kendi şirket avukatlarını ayarlamış. Boşanmak istersen avukatın hazır demiş. 1 gün sonra gelini gönderdiği için kısa süren evliliklerde nafaka ve tazminat çok yüksek alınıyormuş. Onur zedelendiği için...

Biz uzunca zaman bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünürken - ki herkes böyle düşünmeye başlamış olsa gerek- kız bi gün eşim ve bikaç iş arkadaşının yanında kocasını ikna etmeye çalıştığı bi telefon görüşmesinde hoparlörü açmış. Çocuk telefonda da aynı şeyleri söylüyormuş bekaretle ilgili hiç bişey demiyormuş. Zaten kız konu arasında düün gecesi birlikte bile olmadık odaya bile gelmedi demiş.

Şuan kız çok kötü durumda ve herkes 1 günlük evliliğin neden bittiği konusunda hep bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünecek ailem ve ben müşkül olacağız, üstelik bir gece için dul kaldım diye ağlıyormuş. ( muhafazakar bi şehirde yaşadığımız için herkes dedikodusunu yapmaya başlamış zaten... )

Bi kaç gün önce bi aile dostları yine adamla konuşmaya gitmiş. Erkek tarafının talebi değişmiş, işi bırakıp annemle birlikte yaşamayı kabul ederse boşanmaktan vazgeçerim demiş. Kız da kabul etmeyi düşünüyormuş...

Biz çok konuştuk bu işin sonu yok o evde nasıl huzurlu olacaksın diye ama gururunu kurtarmak için ayrılmamanın en doğrusu olduğunu söylüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızı ayrılmaya ikna etmeli miyiz yoksa madem adam geri dönmesini kabul etti git diye desteklemeli miyiz. Sürekli bize soruyo ne yapıcam diye, biz de yanlış yönlendirmek istemiyoruz, vebal almaktan korkuyoruz...

Yani kusura bakmayın da bu sizi ilgilendirmez bence karismayin.

Yazık üzüldüm yaa.Oraya dönmemeli bence.Milletin ağzı torba değil ki büzesin.Herkes yine konuşacak bir şey bulur.Başkalarını memnun edeceğim diye kendi geleceğini mahvetmemeli.

Ne olmuş evlenmekle hata mı ediyorum acaba demişse.
Ben evlendikten sonra eşime kaç kez ne diye evlendim aklı olan evlenmez dedim.
Hala konu açılsa derim.
Dedirtmesinler, düşündürmesinler böyle o zaman hıhhh:19:

Kıza gelince kesinlikle kv ile yaşamayı kabul etmesin.
Ayrılsın hayatına baksın.
Bin pişman olur valla.

bence adam kendi planını yapmış bile. yani bi erkek neden boşanma davası açıp sonra da şu şu şartları kabul edersen barışırız der ki.madem kızın söyledikerini kendine gurur yaptı o zaman şimdi gururundan neden vazgeçti.

kızcağız bekaret raporu alsın eş,ni kusurlu olduğunu belirtsin ve boşansın bence nafaka tazminatta da karşı tarafa asla acımamalı.benim akrabam bir adam evlendi kız hafif şehlaydı adam kızdan tiksinmiş beraber olmadılar kız 3 ay sabretti sonra hemen memlekete tayinini aldırdı bekaret raporunu aldı boşandı. şimdi kız biriyle evli ve çok mutlu bizim akrabada berduş oldu.

o herif kimse bırakın adam olmayı insan olamamış iğrenç herif:47:

ne sebep arıyosunuz tabiki ailesi doldurdu belkide iftira attı kızın iftiradan haberi bile yok beyni yıkanmış o salağın :47:

daha ilk günden 40 yıllık azap yaşamış yazık kızcağıza
o heriften bi halt olmaz töbe töbe:20::20::20:10 gün sonra daha kötüsünü yaşar

kızcağız bekaret raporu alsın eş,ni kusurlu olduğunu belirtsin ve boşansın bence nafaka tazminatta da karşı tarafa asla acımamalı.benim akrabam bir adam evlendi kız hafif şehlaydı adam kızdan tiksinmiş beraber olmadılar kız 3 ay sabretti sonra hemen memlekete tayinini aldırdı bekaret raporunu aldı boşandı. şimdi kız biriyle evli ve çok mutlu bizim akrabada berduş oldu.

Yok artık şehla diye tiksinmek mi :19:

Back