Dügünümüze 4 gün kala ayrildik! Lütfen okuyun

Zaten gerçeği gözünle görmüşsün.Allahın sevdiği kuluymuşsunki başında görmüşsün!
Böyle bir adam seni sevdiğini söylese ne olur söylemese ne olur. Yaşanmış duyguları unutmak zordur ancak karşına ADAM GİBİ ADAM çıktığı vakit bu yazdıklarına gerçekten kendin güleceksin. Ailesinin etkisi altında kalan bir erkek evlendiğiniz vakitte sana bin beterini yaşatacaktı.
Unutma canım balık baştan kokar ve bi insan ne ise odur. Asla değiştiremezsin. kendini yıpratırsın.
zor olacak belki ama unutacaksın.Kendini yıprattığına değmez .

Bana desteklerinizden dolayi cok tsk ederim hepinizede arkadaslar. Bugun kendimi gecmis gunlerle karsilasinca cok daha iyim. Yine aklima geliyor icin aciyor ama azaldi acim. Sadece acaba diyip duruyorum kendime. Acaba eski nisanlimin dedigini yapsaydm he diyom gecseydm cidden kapimizi kapadiktan sonra onlar disarda kalirmiydi yada yine ayni sekilde devam edermiydi. Ben zor insanim cocuk bana cidden iyi dayandi ama onun yipranma nedeni annesinin baskisina ugramasi bende hep diyince ailen soyle boyle biseyler yap beni kiiyolar eziyorlar dedikce guya demis babasigile nisanlim aliniyor dikkat edin konusmalariniza diye ama hicbir degisiklik yoktu. Ayni devam ediyorlardi ayrics bu aile zatrn sorunlu bir aile baba sinir hastasi...ben yinede hakkimi helal ediyorum hepsine allah bilir neyin iyi nyin kotu oldugunu oda bana yeter

Sonunda benim dedigin oluyodu o dogru ama cok yipraniyodm nisanlim arkamda durmuyodu oda bana diyor ben arkands durmuyom gibiydi evet ama once senin fikrini alip kendi aileme kendi fikrimmis gibi soyleyip yine senin deigini yaptiriyodum diyo. Bunu bana denk geldigimizde dedi.bkeske sabredip devammi etseydm diyorum kendi kendime. Pismanlik var :KK43: ozlem cok buyuk aci cekiyorum

bak arkadaşım sana şimdiden deyim kurtulmuşsun.şimdi sen için için düşünüosun sabretseydim die.inan sabretseydin daha berbat olurdu çünkü böyle erkekler anneleri tarafından yönetilmeye alışmş.diyebilirdi anne senin fikrin önemli ama bu yuvayı biz kuracağız ö yüzden ikimizin kararı daha önmli ne oldu böle dese ölecek mi annesi ama sıkıysa desin de görsün.boşverr şanslısın ki erken görmüşsün zamn herşeyin ilacı rabbimden hayırlısını iste

Bana desteklerinizden dolayi cok tsk ederim hepinizede arkadaslar. Bugun kendimi gecmis gunlerle karsilasinca cok daha iyim. Yine aklima geliyor icin aciyor ama azaldi acim. Sadece acaba diyip duruyorum kendime. Acaba eski nisanlimin dedigini yapsaydm he diyom gecseydm cidden kapimizi kapadiktan sonra onlar disarda kalirmiydi yada yine ayni sekilde devam edermiydi. Ben zor insanim cocuk bana cidden iyi dayandi ama onun yipranma nedeni annesinin baskisina ugramasi bende hep diyince ailen soyle boyle biseyler yap beni kiiyolar eziyorlar dedikce guya demis babasigile nisanlim aliniyor dikkat edin konusmalariniza diye ama hicbir degisiklik yoktu. Ayni devam ediyorlardi ayrics bu aile zatrn sorunlu bir aile baba sinir hastasi...ben yinede hakkimi helal ediyorum hepsine allah bilir neyin iyi nyin kotu oldugunu oda bana yeter

Olacakları söylim..
Yaşanmıştır..
1-Onun dediklerini yapmaya başlayacaktın. ailesinden kopamayan ve seni ailesine karşı ezen bir erkek evlendikten sonrada değişmeyecekti. Unutma ..onlar onun ailesi ve kapı dışında kalmaları mümkün değil. Ve ne yazıkki aradaki dengeyi kuramayacaktı. Kuracak olsaydı zaten şuan ayrı olmazdınız.Sen kendi ailenden vazgeçebilirmiydin ? sorunun cevabını verebilirsen eğer dön derim !
2-kendini suçluyor olman şuanki duygusallığın yüzünden. Zaman geçtikçe oda geceçek ve kendini daha pozitif göreceksin. Ne kadar haklı olduğunuda.Bir şans daha verirsen golün en büyüğünü yemiş ve kabullenmiş olursunki bu daha vahim !Sonuçları daha kötü olur.
3-Dünya tek bir erkek ekseni etrafında dönmüyor. Hepimiz yaşadık aşık olduk ama sorarım hangimiz unutmadık ? ben sana benim yaşadığımı anlatsam kendi haline kızardın canım emin ol. :KK43: ama ne yazıkki hayat devam ediyor ve gerçekten unutuyorsun. ve tecrübe kazanıyorsun .

Yoluna bak canım geriye dönüp bakma. o adam seni mutlu edemezdi .sende yalandan mutluluk oyunu oynamayı çok fazla sürdüremez bir dahaki konu açış şeklinde"eşim bana böyle böyle davranıyor.. " olurdu :KK43:

geçmiş olsun.

canım geçmiş olsun yaşadıgın çok zordur eminim ama evlenip boşanmak yerine nişanlanıp ayrılmak daha iyidir şimdi acaba iyi olurmuydu evlenseydik diye düşünme evlenseydim kötü olsaydı diye düşün bence daha çabuk atlatırsın hakkınızda hayırlısı buymuş demekki karşına seni hak edecek daha iyi insanlar çıkar inşallah

canım yazdıklarını okudum öncelikle demek ki hakkına hayırlısı buymuş..ve aynı olay cok yakın arkadasımın basına geldi oda 5 gün fln kala ayrıldı..ama simdi iyi ki ayrılmışım diyor..yasadıın cok cok zor tabi onca yasanmışlık seyler var..ama inan zaman herseyin ilacı...hemen unutamazsın ama unutmak için çaba sarfet..aama inan bir süre sonra iyi ki diyeceksin...dikkatini baska seylere ver ne bileyim uzak bi sehre tatile git..yani gecer zamanla hersey ölümden baska herşeye çare var..inş çok güzel günler seni bekliyordur..:KK34:

verilmiş sadakan varmış canım..
onlar kendilerine başka inek yada manyak bulsunlar,gönülsüz iş bu kadar olur zaten boşverrrr
seni düşünmeyeni sen hiç düşünme,bak keyfine,bikaç aya kalma unutursun,daha çok gençsin:)

Bence en dogru kararı vermişsin...hatta düğün tarihi bile almadan atardım ben olsam nişanı...baştan belliymiş yani....eski nişanlından hayır gelmez ailesine karsı gelemiyor belli...en büyük etkende kendi ayaklarının üstünde duramıyor olması...kişiliği oturmamış helede o 4yıl bekleriz ama biri cıkarsa onunla evlenirim ne demek yaa şok oldummm bölelerine hiç güven olmazzz aileside geri kafalı onlarda yaramazzz benimde seninkine benzer bi olay geçiyo şu an başımdan 4 ay önce nikah oldu seneye düğün olcaktı nikahtan önce pek bişey yoktu nikahtan sonra direk gerçek yüzlerini gösterdiler baskılar kurmaya çalıştılar benimkide karaktersiz oldugunu belli etti ailesine karsı beni korumadı idare edemedi ben anlasaydım onu coktan ayrılırdım aptalmışım ama işte ufak tefek seylere göz yumuyosun seviyorum diyosun sonra düzelir diyosun ama yokk olmuyooo nişanlıyken kurtulmuşsunn keske benimde bi yüzük atmayla bitiverseydi...bide mahkemeyle ugrasılcak şimdi....:KK43:(( Ben yinede ilk basta ayrılmak istemedim niyetini anlamadım blöf sandım olayın şokuyla üzüntüsüyle konusalım halledelim sorunları dedim sonucta nikah kıyılmış 7 yılımı vermişim artık baktım olmuyo iyice çirkinleşiyo iyice saygısızlaşıyo hiç düzeltme cabaları yok neyin ne oldunu anladım artık hayır gelmez tamam bitecek dedim en sonunda sogudum zaten artık umrumda değil ilk baslarda kötüydüm ama suan iyiyim su mahkemeyle ugrasmıcak olsam dahada iyi olurdum....zaman ilaçtır artı geriye bakarsak önümüze bakamayızz bosver mutlu olamadıktan sonra eşine güvenemedikten sonra evlenmenin hiç anlamı yok her şerde bir hayır vardır sende bende unutmaya calısalım :)) belkide Rabbim bize şimdiden gösterdiki ilerde daha beter acı cekmeyelim diyeee

ya Rabbim nedir bu kadınların yine kadınlardan çektiği?
bu kv. ler kendileri de çektiği için mi böyle yapıyorlar nedir yani anlamıyorum...

Bence en dogru kararı vermişsin...hatta düğün tarihi bile almadan atardım ben olsam nişanı...baştan belliymiş yani....eski nişanlından hayır gelmez ailesine karsı gelemiyor belli...en büyük etkende kendi ayaklarının üstünde duramıyor olması...kişiliği oturmamış helede o 4yıl bekleriz ama biri cıkarsa onunla evlenirim ne demek yaa şok oldummm bölelerine hiç güven olmazzz aileside geri kafalı onlarda yaramazzz benimde seninkine benzer bi olay geçiyo şu an başımdan 4 ay önce nikah oldu seneye düğün olcaktı nikahtan önce pek bişey yoktu nikahtan sonra direk gerçek yüzlerini gösterdiler baskılar kurmaya çalıştılar benimkide karaktersiz oldugunu belli etti ailesine karsı beni korumadı idare edemedi ben anlasaydım onu coktan ayrılırdım aptalmışım ama işte ufak tefek seylere göz yumuyosun seviyorum diyosun sonra düzelir diyosun ama yokk olmuyooo nişanlıyken kurtulmuşsunn keske benimde bi yüzük atmayla bitiverseydi...bide mahkemeyle ugrasılcak şimdi....:KK43:(( Ben yinede ilk basta ayrılmak istemedim niyetini anlamadım blöf sandım olayın şokuyla üzüntüsüyle konusalım halledelim sorunları dedim sonucta nikah kıyılmış 7 yılımı vermişim artık baktım olmuyo iyice çirkinleşiyo iyice saygısızlaşıyo hiç düzeltme cabaları yok neyin ne oldunu anladım artık hayır gelmez tamam bitecek dedim en sonunda sogudum zaten artık umrumda değil ilk baslarda kötüydüm ama suan iyiyim su mahkemeyle ugrasmıcak olsam dahada iyi olurdum....zaman ilaçtır artı geriye bakarsak önümüze bakamayızz bosver mutlu olamadıktan sonra eşine güvenemedikten sonra evlenmenin hiç anlamı yok her şerde bir hayır vardır sende bende unutmaya calısalım :)) belkide Rabbim bize şimdiden gösterdiki ilerde daha beter acı cekmeyelim diyeee

Canim benim ya senin durumun da iyi degilmis cok üzüldüm. Sevdigin erkegin ailesi kabullenmiyosa seni sevmiyorsa olmuyo bence evlenirsen ailelye birliktede evleniyosun sirf sevdigin kisiyle degl! Tabi bu sadece bayanlara gecerli! Erkekler bayanin tarafini okadar önemsemiyor bence... Hakkimizda hayirlisi buymus demekki suan kendimi cok daha iyi hissediyorum olayin üzerinden sadece 2.5 hafta gecmesine ragmen! Aklima gelmiyor özlem ve acida kalmadi! Cevrede okadar iyi insanlar varki Rabbim hepimizede oyle insanlardan nasip etsin hayirli kapilar acsin. Oda eminim unutmus üzülmuyordur yaptigi teklife bakarsnaniz zaten migdesi bayagi bir genis :KK66: ne kadar sükretsem az! Benim cevremdeki insnalarin hepside kadinin nasil biri olugunu anlamislar sirf görmeyle herkes yüzük atildiktan sonra gercekleri konustu aile hakinda ne dusunduklerini vs ondan once beni kirmamak icin meger herkes susmus! Herkes kadindan icin cok sinsi bakiyordur diyor. Eski nisanlimdan icin ezik, babasinin asiri derecede pinti oldugunu bile fark etmisler! Ben duymadm ama duyanlar herseyi duymus! Birlikde alisverise gitmistik eski nisanlim icecek alacakti bizlere babasi meger aramis bunu demis en ucuzlaindan al diye bunuda bizim tanidik duymus. Dugun salonunda kalabalik ortamda oturan esine sirf kahve ikram etmis yanindakilerw anneme vs hic dormamis bile icermisiniz sizde diye! Okadarda olmaz! İgrencler tek kelimeyle acimiyorum budan sonra hayatimi yasayacagim ALLAH biliyorum bana daha hayirli bir kapi acacak ben ona sigindim ve hepsinide ona havale ediyorum

ya Rabbim nedir bu kadınların yine kadınlardan çektiği?
bu kv. ler kendileri de çektiği için mi böyle yapıyorlar nedir yani anlamıyorum...

Bence kadinalr ne cektiyse zamaninda aynisini kendi gelinlerinefe uyugulamaya calisiyorlar! Ben cektim oda ceksim diyorlar. Benim eski kv cekmis senelerce kv yaninda kalmis esi yurtdisindaymisti eski nisanlim trde dogup 4 yasina kadar orda kalmis babasini bile tanimiyormustu. Eski adetler eski gorduklerini banada uygulamaya calisti. İstediki uni mezunu gelini evde otursun cocuk dogrusun calismasin esine muhtac olsn yaninda otursun yakininda! Bunu ben istemeyince kadin kudurdu!!!! Yani bence ne yasadilarsa aynilarini yasatmaya calisiyolar!

Bence kadinalr ne cektiyse zamaninda aynisini kendi gelinlerinefe uyugulamaya calisiyorlar! Ben cektim oda ceksim diyorlar. Benim eski kv cekmis senelerce kv yaninda kalmis esi yurtdisindaymisti eski nisanlim trde dogup 4 yasina kadar orda kalmis babasini bile tanimiyormustu. Eski adetler eski gorduklerini banada uygulamaya calisti. İstediki uni mezunu gelini evde otursun cocuk dogrusun calismasin esine muhtac olsn yaninda otursun yakininda! Bunu ben istemeyince kadin kudurdu!!!! Yani bence ne yasadilarsa aynilarini yasatmaya calisiyolar!

okumuş gelini evde otursun çocuk doğursun diye düşünmek kötü bir şey değil ama bu karşılıklı rıza ile olabilecek bir şey.
zorla yaptırmaya kalkınca kötü oluyor tabi.
madem öyle gelin istiyorsun, o zaman arar bulursun.
gelini yakınında otursun diye istemek de bence kötü değil.
yardıma muhtaç olurlarsa oğlu gelini kolayca yetişsin diye düşünebilirler ve haklılar.
ama birlik oturmak veya gereksiz samimi olup zırt bırt kalkıp gelmek falan yanlış.
bi de başka konularda görüyorum, kendine anahtar yaptıran kv. ler bile varmış.. ne fena:KK20:

neyse bence nişanlılıkda yol yakınken hatadan dönmek iyidir.
zaten nişanlılığın da amacı buna imkan tanımak değil mi?
nişanlılıkda yaşanan sıkıntılar evlilikte giderek artıyor genellikle çünkü..

Daha demin babamlarin dolabini kurcalarken damatligini gordm eski nisanlimin. Cok zoruma gitti. Babam fark etti uzuldugunu hemen anneme kaldirttirdi onu ordan. Her ne yasadiysamda he rne kadarda eski nisanlim tarafindan tutulmasamda uzuldm :KK43: ALLAHİM sabir versin bana ve benim gibi durumda olanlara

en doğrusunu yapmışsın.inan sana ondan bir eş olmazdı.kaç yaşına gelmş erkek sen bir birey ol önce ya eşine anneni annene de eşini saydırt dimi.sana bir şeklde söylüyor annesigilin yanında başka türlü.kapıyı kapatınca dertler bitmez ben asla katılmıyorum.biriyle evlilik yapıyosun eşinin ailesi herşeyden önemli.eğer senin arkanda durup seni ezdirmeyen sana saygı duyan bir eşin var bir nebze.ama bu şeklde biriyle inan ömür geçmezdi.Allah hhakkında hayırlısını versin seni üzmeyen insanları çıkarsın karşına..

Hiç bir zaman arkanız da duramayan ,sizi ne kadar da çabuk unutarak gerçek sevgi olmadığı açıkça belli eden nişanlınız için mi bu yasınız ,canım bu kabusu atlat ve kendi yoluna bak ,eğer sizi gerçekten sevmiş olsaydı hiçbir koşulla sizden ayrılmazdı ,bir şekilde ayrılmış olsa da barışmak için çok büyük çabalar sarfederdi bence,sevgiler.

Verdiginiz destekler icin cok tsk ederim
Arkadaslar. Benim icimi acitan o lanet olasi anilar. Onunla neler yasadiktsak hep gozumun onune gekiyo o benim ilk erkek arkadasimdi gozumu onda actm. İlk ve sonun olmasin isterdim ama olmadi. O yuzden biraz daha zor bir durum ama buda unutulur elbet. Sadece zoruma giden onca onun icin harcadigim senelerim 6 senem cöpe gitti. :KK43: üstelik babasi, babam esyalari onlara gorurdugunde yalniz gitmmeisti yaninda tanidiklarda vardi sahit olmasi gerekiyormus boyle durumladda onlarada duyurmak icin demis 3 sene degl sadece 6 senedir taniyo bunlar birbirini diye. Yani ordaki herkese duyuruyo 6 senedir cikiyolardi diye! Adi herif

Canim benim ya senin durumun da iyi degilmis cok üzüldüm. Sevdigin erkegin ailesi kabullenmiyosa seni sevmiyorsa olmuyo bence evlenirsen ailelye birliktede evleniyosun sirf sevdigin kisiyle degl! Tabi bu sadece bayanlara gecerli! Erkekler bayanin tarafini okadar önemsemiyor bence... Hakkimizda hayirlisi buymus demekki suan kendimi cok daha iyi hissediyorum olayin üzerinden sadece 2.5 hafta gecmesine ragmen! Aklima gelmiyor özlem ve acida kalmadi! Cevrede okadar iyi insanlar varki Rabbim hepimizede oyle insanlardan nasip etsin hayirli kapilar acsin. Oda eminim unutmus üzülmuyordur yaptigi teklife bakarsnaniz zaten migdesi bayagi bir genis :KK66: ne kadar sükretsem az! Benim cevremdeki insnalarin hepside kadinin nasil biri olugunu anlamislar sirf görmeyle herkes yüzük atildiktan sonra gercekleri konustu aile hakinda ne dusunduklerini vs ondan once beni kirmamak icin meger herkes susmus! Herkes kadindan icin cok sinsi bakiyordur diyor. Eski nisanlimdan icin ezik, babasinin asiri derecede pinti oldugunu bile fark etmisler! Ben duymadm ama duyanlar herseyi duymus! Birlikde alisverise gitmistik eski nisanlim icecek alacakti bizlere babasi meger aramis bunu demis en ucuzlaindan al diye bunuda bizim tanidik duymus. Dugun salonunda kalabalik ortamda oturan esine sirf kahve ikram etmis yanindakilerw anneme vs hic dormamis bile icermisiniz sizde diye! Okadarda olmaz! İgrencler tek kelimeyle acimiyorum budan sonra hayatimi yasayacagim ALLAH biliyorum bana daha hayirli bir kapi acacak ben ona sigindim ve hepsinide ona havale ediyorum

İğrenç insanlarr yaa insan demeye bile dilim varmıyo srfszler ben boyun eğsem düğüne kadar kimbilir daha neler görcektim! dediğin gibi Allah insallah iyi insanlarla karsılastırmayı nasip eder inş.Annem babam beni uyarmıstı ama onlarda ha belki düzelir diye pek üstüme gelmemişler keske ayırsalarmış dua ederdim dinlemedim işte görmezden geldim bazı seyleri.... kendime okadar kızıyorumkiii ne aptallıklar etmişim şimdiki aklım olsa ozaman tekmeyi basar arkama bile bakmazdım!!!! offff....

İğrenç insanlarr yaa insan demeye bile dilim varmıyo srfszler ben boyun eğsem düğüne kadar kimbilir daha neler görcektim! dediğin gibi Allah insallah iyi insanlarla karsılastırmayı nasip eder inş.Annem babam beni uyarmıstı ama onlarda ha belki düzelir diye pek üstüme gelmemişler keske ayırsalarmış dua ederdim dinlemedim işte görmezden geldim bazı seyleri.... kendime okadar kızıyorumkiii ne aptallıklar etmişim şimdiki aklım olsa ozaman tekmeyi basar arkama bile bakmazdım!!!! offff....

Üzülme canim benim hic takma her iste bir hayir vardir bunu böyle gör hepimizde birseyler yasiyoruz demekki bir sekilde bu olup bitenlerden ders cikarmamiz gerekiyormus. Ben cok sey ogrendim kendi adima. Hic degmezmis bir erkek icin aileye sirt cevirmeye degmezmis. Rabbime havale et bence öyle yaptm emin ol Allah yardimcin olacaktir ben ona sigindim o yuzden simdi cok rahatim olayin uzerinden henuz 2,5 hafta gecmesine ragmen dimdik ayakta duruyorum!

ben de nikahımıza bir iki gün kala ayrılmayı düşündüm. ama bir sürü saçma sebepten vazgeçtim. düzelir dedim. ama ...amaaa.. nikahtan sonra herşey çok daha kötü oldu. eşim olacak adam almanyada . ben burda işlemlere daha yeni başlayacaktımki boşanmak istediğini söyledi.3 gündür arıyorum cevap vermiyor. ben bu durumu aileme nasıl anlatıcam? ne diyicem. 3 sene beraberliğimiz oldu almanyadan her 2 ayda 1 haftalığına yanıma geldi.bazen dayanamayıp 3 hafta geçince gelirdi. herşey rüya gibiydi. etrafımızdaki insanlar bize özenirdi.takdir ederlerdi. ama ne olduysa nikah yapılacakken oldu. sanki maskesi düştü. sorun ne derseniz en başta ailesi. ..
offff allahım intihar etmeyi düşünüyorum. ben ne yapıcam ne? keşke o gün ayrılsaydım. ahhh ahhh .

canım bu işler birazda nasip kısmet işi.hayırlısı neyse o olmuş.sanırım nışanlın ekonomik özgürlüğü olmadığı için biraz ailesine karşı gelememiş de olabilir.Her ne olursa olsun erkek adam böyle basit şeyler yüzünden seni bırakmazdı demekki seni gerçekden sevmiyormuş.sevgi bu kadar basit şeylerden dolayı bitmez

ben de nikahımıza bir iki gün kala ayrılmayı düşündüm. ama bir sürü saçma sebepten vazgeçtim. düzelir dedim. ama ...amaaa.. nikahtan sonra herşey çok daha kötü oldu. eşim olacak adam almanyada . ben burda işlemlere daha yeni başlayacaktımki boşanmak istediğini söyledi.3 gündür arıyorum cevap vermiyor. ben bu durumu aileme nasıl anlatıcam? ne diyicem. 3 sene beraberliğimiz oldu almanyadan her 2 ayda 1 haftalığına yanıma geldi.bazen dayanamayıp 3 hafta geçince gelirdi. herşey rüya gibiydi. etrafımızdaki insanlar bize özenirdi.takdir ederlerdi. ama ne olduysa nikah yapılacakken oldu. sanki maskesi düştü. sorun ne derseniz en başta ailesi. ..
offff allahım intihar etmeyi düşünüyorum. ben ne yapıcam ne? keşke o gün ayrılsaydım. ahhh ahhh .

İntihar fikrini cıkar aklından arkadasım değmez böyle adamlar için! Kendi değerini bil o senden dahamı değerli?! zayıf olma böyle önemli olan düştükten sonra ayağa kalkabilmek! Bi süre sonra toparlarsın...Bende cok zor günler gecirdim ama bol bol dua ediyorum....Toparlanıyorum.... Sadece zaman....

X