Dugunumde gorumcemin beyaz giymesi

Arama motoruna şunu yazınca çıkan sayfaların hepsini de Türkler yazmış o zaman:

wearing white at a wedding 101

Bu çok yaygın bir görgü kuralıdır. Yurtdışında ya bu kuralın olmadığı bir ülkede yaşadınız veya çevrenizdeki insanlar biraz görgüsüz, rahat insanlarmış. Bunu Avrupa’da yaşamış biri olarak söylüyorum.

Çünkü bu bir görgü kuralıdır. Örneğin “sofrada dirsekler masaya konulmaz” da bir görgü kuralıdır ama birçok insan bilmez. Ama başkasının düğününde beyaz giyilmez bundan çok daha yaygın ve bilinen bir görgü kuralıdır.

Eltimin kınası için kırık beyaz bir elbise beğenmiştim( bakın düğün değil kına ) , sonra burda okuduğum şeyler geldi aklıma yemin ederim korktum almadım. Kırmızıya elim gitti abooo Allah korusun topa tutulurum bunu giyersem dedim.
Bence kısa bir beyaz elbisenin abartılacak hiçbir şeyi yok. Hani uzun, tüylü , pullu deseniz tamam da kısa işte ne olacak yani? Şahsen ben dert etmezdim böyle bir şeyi. Gelin sizsiniz herkes bunun farkına varır bence.
Dış çekim konusu ise sizden çok bağımsız bir mesele.

Gorumcemin beyaz kisa abiye giymesi normal mi
Gerçekten bunlara takılmayın ve mutluluğunuzu yaşayın. Yıllar önce kuzenimin düğününde ben de beyaz giymiştim. Diğer kuzenlerimiz dedi abla napıyorsun falan diye. İlk defa o zaman şahit oldum bunun sorun olabileceğine
Lütfen başka şeylere kafa yorun

Benim kuzenim 16 yıl önce evlendiğinde diğee kuzenim yani kız kardeşi düğünde gelinlikçiye beyaz abiye diktirdi, birebir tarlatanlı gelinlik ve eldiveni çantası da vardı salona gelin ve damadın önünde girdi veeee herkes iki gelin var sanmış millet birbirine dönüp ikiside mi gelin diye sormaya başladı Allahtan duvağı yoktu :) düşünsene abinin düğününe gelinlik diktiriyorsun, bunu yapanda 20 yaşında koca kız ama kendisini rezil etti herkes abisinden önce düşmüş ortaya gelinlikle diye söyledi daha hala konuşulur yani, birde o zaman herkese kırmızı elbise diktiriyorum diye yalan söylemiş salona bir girdi herkes şooook:) demem o ki giyerse giysin siz boşverin düğününüze odaklanın

bu mesajları herkesın gormesı lazım
baska renk kalmamıs gıbı ısrarla tutup ogun beyaz gıyınenlerın altını cıze cıze okuması gerek

Komik bir olay anlatayım kuzenim evlendi geçenlerde. Hepimize acayip sürprizim var size dedi ve gerçektende öyle oldu... Resmen kırmızı gelinlik giymiş ve işin en komiği benim elbisem oninkinin benzerinin kisasiydi. Ama o hiç rahatsız olmadı... Bence sende olma gelin zaten belli. Mutlu ol inşallah

Gorumcemin beyaz kisa abiye giymesi normal mi
Bazı yerlerde hiç normal karşılanıyor. Abimin düğnünde bizde beyazdan kaçınmıştık ailenin kadınları olarak. Fakat karşı taraftan da kimse beyez giymemişti. Çok yakışmasına rağmen krem bile giymedim. Biraz gelinin hakkı beyaz giymek. Hakkında ayet yok tabi.

@Yesyess benımle ılgılı problemınız mı var acaba begenmedım yapmıssınız
?
oldukca degısık
buyrun...

O üye "Begenmedim" butonunu kendi kendine gicik oldugu uyeler icin kullaniyor. Yorumda ne yazdigi onemli degil okumuyordur bile muhtemelen, yoruma degil kişiye emoji veriyor. Misal durduk yere benim yorumlarima tek tek begenmedim basip, benimle ayni fikirde olan bir alt yorumu
begenmiş oluyor filan. Bunu da dün farkettim rastgele ve baya ilginc geldi. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamiş meselesi

Kuzenimin düğününde görümcesi kırık beyaz hemde tarlatanli abiye giymişti gelin odasından kocasıyla el ele çıkıp gelin yolundan yürüyerek salona girdi ben dahil herkes alkışladık
Iyice yaklaşınca gelin olmadığını anladık

bır o bırde baska bır uye aynı seyı yapıyor ben bunu sıte yonetıcıne soyledım durumu gozleyıp ılgılendıler gerekırse uyarı verıyorlar

bır o bırde baska bır uye aynı seyı yapıyor ben bunu sıte yonetıcıne soyledım durumu gozleyıp ılgılendıler gerekırse uyarı verıyorlar

Yaparsa yapsin beni etkilemiyor sadece yaptigi seyi farkedince ilginc geldi baya gereksiz bisey. Ama iyi yapmissin sen

ben de çok yakın bir arkadaşımın -arkadaşım erkek- düğününde giydim beyaz elbise ohh bronz bronz bir de
hiç konusu açılmadı yani bilmiyorum benim çevremde mi sıkıntı var
Emin olun konusu çok çok açılmış, kulaklarınız çınlatılmıştır.
Düğünde beyaz, kınada kırmızı giyilmez.
Bunlar bir defterde yazmaz ama görgü kuralıdır.
Nasıl ki toplum içinde cak cak ses çıkararak sakız çiğneyip patlatılmaz diye yazmıyor ise, bu da öyle bir şeydir.
İşin temelinde başkalarına saygı vardır.
Çünkü kimsenin özel gününde rol çalınmaz, bunu yapmaya çabalayan oldukça komik duruma düşer.
Ve sizin duymadığınız dedikodu furyanız arkanızdan günlerce dönmüştür.
Neyse, öğrenmiş oldunuz.

Bir de, mezuniyetlerde bile markalar kıyafeti satarken ‘aa o üninin balosuna sattık, size veremeyiz’ diyorlar, o durumda bile pişti ve benzer durumdan satıcılar kaçınıyorken, bir kadının durduk yere düğünde beyaz gece elbisesi giymek nasıl mantıklı olabiliyor?

Bidefa babamin yaninda dugunde beyaz giyemem ayip olur dedimde sinirlendi ne alaka ya sacma saoan dusunuyirsunuz kizlar olarak diye kizdi bana sonuç olarak giymedim yinede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…