Yanlis anlasilmasin ama bu dugun gunu tek gelin beya giyer dusuncesi galiba sadece biz Turk kadinlarinda var. Yurtdisinda yabancilar bu durumu hic takmazlar. Hatta ben boyle bir durum oldugunu da burda okudum. Yetiskin bir insana onu giyemezsin demek benim mantigima sigmiyor. Mesela birisi beyaz giymisse ne oluyor? Gelin sizsiniz bu degismiyor ki? Gelin daha az mi dikkat cekiyor? Neden korkuluyor bana aciklar mi birisi? Benim mantigima sigmiyor cunku.
Ben bu mantığı anlamıyorum. Size ne koskoca kadının ne giyeceğinden ne renk giyeceğinden. Size hesap mı verecek. Gelin belli damat belli, bu mantıksız düşünce niye? O zaman erkek davetliler de damadın giyeceği takım elbisenin renginde giyinmesinler(!)
Gerçekten bunlara takılmayın ve mutluluğunuzu yaşayın. Yıllar önce kuzenimin düğününde ben de beyaz giymiştim. Diğer kuzenlerimiz dedi abla napıyorsun falan diye. İlk defa o zaman şahit oldum bunun sorun olabileceğineGorumcemin beyaz kisa abiye giymesi normal mi
Düğünde gelin dışında iddialı bir beyaz kıyafet giymek nasıl desem nezaket mi, adab-ı muaseret mi, saygı mi hepsinden sanırım... Giyilmez diye bir kanun yok elbet ancak tercihini o özel günde başka bie renkten yana kullanmak daha şık bir harekettir bence.
Sen de haklısın sevgili üye.
Böyle Buyurdu Zerdüst adli eserinde Nietzsche bu tip değer yargılarına yönelik ahlaka sert eleştiriler getirir. Dönemin değer yargılarının göreceli kabulleridir der. Halk diliyle amann boşver takıl kafana gore yani.
Diğer yandan adab-ı muaşeret dediğimiz bu durum beşeriyetin tecrube ederek oluşturduğu kurallar kompozisyonudur. Ortak yaşamın nezaket, saygınlık, asalet göstergeleri. Mesela daha ilginç bir şey söyleyeyim sana. Resmî bir görüşmede de kıyafetin üç renk dışına taşması avamlık rüküşlük olarak kabul edilir.
Beyaz giy . Eteğin, gömleğin ne bileyim tek bir parçan beyaz olur da iddialı bembeyaz uzun bir elbise de amaca hizmet etmez.
Arama motoruna şunu yazınca çıkan sayfaların hepsini de Türkler yazmış o zaman:
wearing white at a wedding 101
Bu çok yaygın bir görgü kuralıdır. Yurtdışında ya bu kuralın olmadığı bir ülkede yaşadınız veya çevrenizdeki insanlar biraz görgüsüz, rahat insanlarmış. Bunu Avrupa’da yaşamış biri olarak söylüyorum.
Çünkü bu bir görgü kuralıdır. Örneğin “sofrada dirsekler masaya konulmaz” da bir görgü kuralıdır ama birçok insan bilmez. Ama başkasının düğününde beyaz giyilmez bundan çok daha yaygın ve bilinen bir görgü kuralıdır.
yani buda kapak olurMerak etme canım sende onun düğünü vs bişey olursa "ay semi düğününde çok beğendim ondan giydim dersin "
Kiz yok ne icinde kalacak 2. Evliligi zaten 3. Olarakda bizim dugunu secti ellaaammmm
İcinde kalmıs yazık gören üzülmüştür onun haline :)
Bazı yerlerde hiç normal karşılanıyor. Abimin düğnünde bizde beyazdan kaçınmıştık ailenin kadınları olarak. Fakat karşı taraftan da kimse beyez giymemişti. Çok yakışmasına rağmen krem bile giymedim. Biraz gelinin hakkı beyaz giymek. Hakkında ayet yok tabi.Gorumcemin beyaz kisa abiye giymesi normal mi
bır o bırde baska bır uye aynı seyı yapıyor ben bunu sıte yonetıcıne soyledım durumu gozleyıp ılgılendıler gerekırse uyarı verıyorlarO üye "Begenmedim" butonunu kendi kendine gicik oldugu uyeler icin kullaniyor. Yorumda ne yazdigi onemli degil okumuyordur bile muhtemelen, yoruma degil kişiye emoji veriyor.Misal durduk yere benim yorumlarima tek tek begenmedim basip, benimle ayni fikirde olan bir alt yorumu
begenmiş oluyor filan.Bunu da dün farkettim rastgele ve baya ilginc geldi. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamiş meselesi
bır o bırde baska bır uye aynı seyı yapıyor ben bunu sıte yonetıcıne soyledım durumu gozleyıp ılgılendıler gerekırse uyarı verıyorlar
yani buda kapak olur
Emin olun konusu çok çok açılmış, kulaklarınız çınlatılmıştır.ben de çok yakın bir arkadaşımın -arkadaşım erkek- düğününde giydim beyaz elbise ohh bronz bronz bir de
hiç konusu açılmadı yani bilmiyorum benim çevremde mi sıkıntı var