Dugunumde gorumcemin beyaz giymesi

Kendi tarafında hiç sinsi yok mu ya ferahlamak için vişne suyu içerken ayağı takılıp bardağı görümcenin elbisesine dökecek:KK53:
Yakınlardaysan geleyim zevkle yaparım😂

Şiddetten hiç hoşlanmam ama onu öyle bir benzetirdim ki hastane çarşaflarının beyazıyla idare etmek zorunda kalırdı 😒

Ben olsam beyaz giyme toz olur diye laf sokardım:KK4::KK39:

Yanlis anlasilmasin ama bu dugun gunu tek gelin beya giyer dusuncesi galiba sadece biz Turk kadinlarinda var. Yurtdisinda yabancilar bu durumu hic takmazlar. Hatta ben boyle bir durum oldugunu da burda okudum. Yetiskin bir insana onu giyemezsin demek benim mantigima sigmiyor. Mesela birisi beyaz giymisse ne oluyor? Gelin sizsiniz bu degismiyor ki? Gelin daha az mi dikkat cekiyor? Neden korkuluyor bana aciklar mi birisi? Benim mantigima sigmiyor cunku.

Ben umursamazdim...Ama aranızda problem varsa ve inat için yaptığını düşünüyorsanız tabi biraz can sıkıcı ama siz ne yaparsanız yapın ongiyevektir umursamayin gelin sizsiniz

Ben bunun hoş karşılanmadığını burada öğrendim. Tavrı da önemli normalde sidik yarıştıran bir tip mi mesela? Uzun değilmiş hani uzun olsa kabarık olsa neyse de. Gelinlik belli gelin belli ne problem var ki? Belki sadece o elbiseyi buldu içine sinen. Ben de kız kardeşim evlenirken beyaz elbise buldum ki o da çok beğendi bunu al dedi. Sırf toplumdaki bu düşünce yüzünden almadım. Ama bence saçma. Huzur olsun sevgi saygı olsun da ne önemi var yani beyaz giymiş

Ben bunun hoş karşılanmadığını burada öğrendim. Tavrı da önemli normalde sidik yarıştıran bir tip mi mesela? Uzun değilmiş hani uzun olsa kabarık olsa neyse de. Gelinlik belli gelin belli ne problem var ki? Belki sadece o elbiseyi buldu içine sinen. Ben de kız kardeşim evlenirken beyaz elbise buldum ki o da çok beğendi bunu al dedi. Sırf toplumdaki bu düşünce yüzünden almadım. Ama bence saçma. Huzur olsun sevgi saygı olsun da ne önemi var yani beyaz giymiş
Sen de haklısın sevgili üye.
Böyle Buyurdu Zerdüst adli eserinde Nietzsche bu tip değer yargılarına yönelik ahlaka sert eleştiriler getirir. Dönemin değer yargılarının göreceli kabulleridir der. Halk diliyle amann boşver takıl kafana gore yani.
Diğer yandan adab-ı muaşeret dediğimiz bu durum beşeriyetin tecrube ederek oluşturduğu kurallar kompozisyonudur. Ortak yaşamın nezaket, saygınlık, asalet göstergeleri. Mesela daha ilginç bir şey söyleyeyim sana. Resmî bir görüşmede de kıyafetin üç renk dışına taşması avamlık rüküşlük olarak kabul edilir.
Beyaz giy . Eteğin, gömleğin ne bileyim tek bir parçan beyaz olur da iddialı bembeyaz uzun bir elbise de amaca hizmet etmez.

Ben bu mantığı anlamıyorum. Size ne koskoca kadının ne giyeceğinden ne renk giyeceğinden. Size hesap mı verecek. Gelin belli damat belli, bu mantıksız düşünce niye? O zaman erkek davetliler de damadın giyeceği takım elbisenin renginde giyinmesinler(!)

X