• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünümde Ablamın Taktiği Altin

Bunu daha önce de yazmıştım.

Evlenene kadar, düğünlerde, bebek görmede takılan altınları, samimiyetle içten gelen bir hediye zannediyordum.

Kimsenin kimseye karşılığını beklediği bir para/altın verdiğini bilmiyordum.

Öğrenince şok oldum.

Sonra bir noktada bunu anladım. Karşılıklı yardımlaşma gibi oluyor diye yorumladım.

Ama insan ablası için de böyle düşünür mü?

Nasıl bir kardeşsiniz siz?

Çıkar üzerine mi kurulu ilişkiniz?

Sizinle ne arkadaş olmak isterdim ne akraba, komşu ne de başka bir ilişki türü.

Ablasına böyle düşünen yabancıya neler etmez?
Hanimafendi.Biz ablamla çocuklarımıza karşılıklı şekilde takiyorduk takı benim ikinci cocgim olana kadar ablam bana getirmesi gereken getirmedi düğünümde taktiginansay dedi.

Hayır düğünde takılan hiç bir altın bize verilmedi salonda kaynanam aldı diğer gelinlere de o seklde yapmis
Bundan ablaniza ne ? Siz altın peşine düşmüssunuz e o niye tekrar size üç altın verecek siz ona iki altın vereceksiniz? Mantığa bak. Kardeşim bana bunu söylese bende aynısını soylerim düğününde taktigima say diye . Gelin olarak kaynananizs iyi cekmissiniz maşallah

Bir komşum vardı
Yaptığımız yemeklerden bir birimize arada ikram ederdik
Boş tabak gönderilmez bilirsiniz🙋‍♀️
Bende yöresel bir çorba yapmıştım
Evde tabağına doldurdum götürdüm
Aradan bir hafta geçti oda aynı tabaktan bir yemek getirmiş sağ olsun
2 hafta sonra bende başka bir yemek götürdüm 🥰
Bir hafta sonra komşu başka bir yemek getirdi🥰
Sıkılmıştım aslında ne yemek götürülecek bu kadar
El mahkum bende başka bir yemek götürdüm🤷‍♀️
Kadın kapıyı açınca gözlerindeki korkuyu gördüm 🙈
Gene mi der gibi anlamda veremiyorum
Kadın 4 gün sonra sarma getirmiş😘
Ya severim sarmayı ama çok sıkılmışım artık🤣
Eve girince yok artık diye söyleniyorum 🤷‍♀️
Bir kaç gün sonra tabağın üzerine bir kilo hazır tatlı aldım koydum
Tabak artık gemesin zorunlu hissetmesin diye🙈
Zili çaldım kadın korku dolu gözlerle bakıyor 😖
Canım tatlı getirdim dediydim🤗
Kadın tatlıyı aldı tabağı bakıyor birde bana 🙈
Bende tabağı alsın diye bekliyorum bitsin bu işkence artık😤🤣
Aramızda absürt bir sessizlik 😳
Canım bu tabak benim değil deyiverdi😳
Başımdan aşağı kaynar su döküldü meğerse tabak aramızda sahipsiz gidip gelmiş öyle 🙄🤣🤣🤣
Tabak teyzeminmiş tamamen unutmuş onun sanmışım🤷‍♀️
Komşumun gözündeki korkuyu hala unutmuyorum🤣🤣🤣🤣
Sizin kardeşinizle meseleniz buna benziyor 🙈
Biriniz biraz daha fedakar olsun ne olacak kardeşsiniz sonuçta
Ben bu hesabı komşumda yapmam🥴
Ben sadece kirilmstm fakat ablam kendi çok haklı gryr

Bundan ablaniza ne ? Siz altın peşine düşmüssunuz e o niye tekrar size üç altın verecek siz ona iki altın vereceksiniz? Mantığa bak. Kardeşim bana bunu söylese bende aynısını soylerim düğününde taktigima say diye . Gelin olarak kaynananizs iyi cekmissiniz maşalla

abla size düğünde takmış 1-0
abla size 1. doğumda takmış 2-0
siz ablaya doğumda takmışsınız 2-1
siz ablaya sünnette takmışsınız 2-2.

skor eşit, alacak verecek kalmamış. düğün takılarını kayınvalidenizin alması sizin sorununuz. vermeseydiniz.

problem solved.

Bundan ablaniza ne ? Siz altın peşine düşmüssunuz e o niye tekrar size üç altın verecek siz ona iki altın vereceksiniz? Mantığa bak. Kardeşim bana bunu söylese bende aynısını soylerim düğününde taktigima say diye . Gelin olarak kaynananizs iyi cekmissiniz maşallah
Hanimafendi ozman kaynanamın düğünde aldığı bütün altınları paraları benimki götürmem gerekiyor ben düğünümde taltgi altını saymadım evlendim ondan sonra çocuk görme sünnet vs takı takmaya baslrm kendi cocguma gelir die

Bir komşum vardı
Yaptığımız yemeklerden bir birimize arada ikram ederdik
Boş tabak gönderilmez bilirsiniz🙋‍♀️
Bende yöresel bir çorba yapmıştım
Evde tabağına doldurdum götürdüm
Aradan bir hafta geçti oda aynı tabaktan bir yemek getirmiş sağ olsun
2 hafta sonra bende başka bir yemek götürdüm 🥰
Bir hafta sonra komşu başka bir yemek getirdi🥰
Sıkılmıştım aslında ne yemek götürülecek bu kadar
El mahkum bende başka bir yemek götürdüm🤷‍♀️
Kadın kapıyı açınca gözlerindeki korkuyu gördüm 🙈
Gene mi der gibi anlamda veremiyorum
Kadın 4 gün sonra sarma getirmiş😘
Ya severim sarmayı ama çok sıkılmışım artık🤣
Eve girince yok artık diye söyleniyorum 🤷‍♀️
Bir kaç gün sonra tabağın üzerine bir kilo hazır tatlı aldım koydum
Tabak artık gemesin zorunlu hissetmesin diye🙈
Zili çaldım kadın korku dolu gözlerle bakıyor 😖
Canım tatlı getirdim dediydim🤗
Kadın tatlıyı aldı tabağı bakıyor birde bana 🙈
Bende tabağı alsın diye bekliyorum bitsin bu işkence artık😤🤣
Aramızda absürt bir sessizlik 😳
Canım bu tabak benim değil deyiverdi😳
Başımdan aşağı kaynar su döküldü meğerse tabak aramızda sahipsiz gidip gelmiş öyle 🙄🤣🤣🤣
Tabak teyzeminmiş tamamen unutmuş onun sanmışım🤷‍♀️
Komşumun gözündeki korkuyu hala unutmuyorum🤣🤣🤣🤣
Sizin kardeşinizle meseleniz buna benziyor 🙈
Biriniz biraz daha fedakar olsun ne olacak kardeşsiniz sonuçta
Ben bu hesabı komşumda yapmam🥴

Çok yaşayın emi :))

Hanimafendi.Biz ablamla çocuklarımıza karşılıklı şekilde takiyorduk takı benim ikinci cocgim olana kadar ablam bana getirmesi gereken getirmedi düğünümde taktiginansay dedi.
Eeee yani? Çıkar ilişkiniz var işte. Kardeşlik böyle bir şey mi? Samimiyetsizliğiniz paçanızdan akıyor.

düğünümde takılan takıların hiç biride bende kalmadı.
düğünümde taktiğin altının bana gelmicegini bile bile taktı ve sonra benden bekledi
düğününde taktım dedi ama taktiği altın bana kalmadiki
Hayır düğünde takılan hiç bir altın bize verilmedi salonda kaynanam aldı diğer gelinlere de o seklde yapmis
Ezik olmasaydın da altınını vermeseydin sen de.
Ne demek kaynanam aldı. Millet eşine dostuna destek için kendini zorluyor altın alıyor, o altın da kızın hiç sevmediği kaynanasina gidiyor. Ne büyük saçmalık.
Sanki bilmiyordun eşinin ailesinin böyle yapacağını. "Koca buldum kacirmamaliyim" diye her şeye he diyeceğine istemedigini söyleseydin , gerekirse ayrilsaydin. Ha haberin yoktu düğün günü mü bu yasandi? Buna göz yuman,seni de ezen (altınlar kadınin hakkıdır) kocayı niye o an bırakmadın da ödül gibi iki çocuk verdin?
Kaynanan senin belki yüz çeyrek edecek altınını gasp etmiş, ezilmiş pusmuşsun, ablan bir altın vermeid diye dağları oynatiyorsun sinirden.
Sence saçma değil mi?

skor eşit, alacak verecek kalmamış. düğün takılarını kayınvalidenizin alması sizin sorununuz. vermeseydiniz.

problem solved.
Abla olarak benim sorumlu olmadgim altinida benden beklemsi doğrumu bana gelmicegini bile bile takip beklmesis

Hanimafendi ozman kaynanamın düğünde aldığı bütün altınları paraları benimki götürmem gerekiyor ben düğünümde taltgi altını saymadım evlendim ondan sonra çocuk görme sünnet vs takı takmaya baslrm kendi cocguma gelir die
Siz düğün takılarınızı kayınvalidenize verdiyseniz bu ablanızı hiç ilgilendirmez. Ayrıca ne çirkin bir hesap kitap bu ablayla ya inanılmaz

İyide ablanizin dediği gibi düğünde taktiği altına sayacaksaniz bunu neden 2. Doğumunuzda diyor ?

İlk bebeğinize takmasaydi, düğününde taktım ona say deseydi .
İkinci bebek için denmez ki böyle bir şey .

Hoş hiç bir durumda denmezde, hadi dedi madem ilk çocuk için deseydi . İkinci çocuğa uygun bir bahane değil . Aşırı mantıksız.

Bir de düğünde taktiklari bana gelmedi kaynanam aldı demişsiniz.
Eeee bundan ablaniza ne?
O sizin probleminiz.
Vermeseydiniz !

Takıları size taktılar, kaynananiza değil..

Onu kaynanama taktılar bana değil nedir yaa..

Offf nasıl kafalar, hayatlar..
Sizde tuhafsiniz. Ablaniz da tuhaf.

Niye saymiyorsunuz pardon size takmış kaynananiza mi takmış . İyi o da ilk çocuğuna goturuleni saymasin ilk elin günahı olmaz . Ablana gücün yetiyor keşke kaynanaya yetse ya . Bilezikler ceyrekler gitmiş sen hala ablani kandırma peşindesin ben ablan olsam hayatta görüşmem senle . O tarafa yağdır bu tarafa gelince sayma

Doğum yaptım Ablam altın Getirdi.Benden 6 ay sonra o doğum yaptı bende getirdiği altını geri götürdüm sonra sünnet yaptı bende teyze olarak altın taktım.Sonra 2.dogumu yaptım Ablam bana o sünnette takttigim altını geri getirmedi .benim dugumde taktiği altının yerine saymış sizce yaptığı doğrumu evlikten sonra aramızdaki çocuk görme sünnet vs. Durumlarla kendi dugumdeki bı abla olarak taktigi altına saymak ne kadar dogru.Ama düğünümde takılan takıların hiç biride bende kalmadı.
Ben böyle şeylere takilmam ablamla aramız çok iyidir mesela aramizda çok yas farki var annem gibi ablam benim düğünümde eniştem ne istersen onu yapicaz sana dedi bende eşimin ve benim adımızın yazılı olduğu kolye seçtim her zaman takarim bozulmaz bana kalır hep hatıra yani ablamın oğluyla aramiz iki yaş o evlendi ben tam altın taktım benimde düğünümde o kolye 450liraydi 3 çeyrek altın fiyatıydi o zamanlar mesela simdi tam altın yaklaşık 7 bin lira kardeşler arasında üçün besin lafı olmamalı bence

problem solved.
Düğündeki sayilmazmis kaynanası çökmüş 🤣 o da ablasından alacak

Back