Düğünde takılan altın takılarınız hala duruyor mu kızlar ?

Ben yurtdisinda evlendigim icin altin pek gelmedi ama para geldi, o parayla araba almistik. O arabaya siz de bineceksiniz, evlilik icinde alinan her sey ortaktir, neden parasini babasindan istesin ki. 8 seneden fazla oldu hala kullaniyoruz arabayi.

Kızlar düğünde takılan altınlarınız hala duruyor mu yoksa eşinize araba alması için vs verdiniz mi ben geçenlerde 3 bilezik verdim araba alması için akrabaların diline düştüm sen enayi misin verilir mi gitsin annesinden babasından alsın dediler ama zaten babası verdi çoğunu
Ben anneme vermiştim bir kısmını (Eşim annene ver dediği için).Bir kısmını da üzerine para ekleyip bilezik almıştım.

Kızlar düğünde takılan altınlarınız hala duruyor mu yoksa eşinize araba alması için vs verdiniz mi ben geçenlerde 3 bilezik verdim araba alması için akrabaların diline düştüm sen enayi misin verilir mi gitsin annesinden babasından alsın dediler ama zaten babası verdi çoğunu
Elalemin dili bağlnsa keşke. Bizde ev alırken bozdurduk. Küpe alyans ve taşlı bı yüzüğüm kaldı. Altın geri gelir, birikimi olursa yine alır. Elalem çok biliyor herşeyi

Neden bu kadar detay veriyorsunuz ki?
Benim de altınım falan kalmadı, çeyreklerle oturacağımız evi tadilat ettirmiştik. Bileziklerle de ilk aracımızı aldık.
Bunları ama kim biliyor dersen kimse bilmez. Bizim aile içi meselemiz. Sorun bunu elaleme söylemeniz yani

Düğünden sonraki gün hepsini bozup hesaba attık. Bizden sonra evlenecek arkadaşların çeyreğini ayırdık sadece. Bozduklarimizi da yurtdisina taşınırken harcadık. Ben altını eşle ortak görenlerdenim. Burada eşin sana ne taktı diye sorulunca anlamıyorum mesela, eşim bana niye altın taksın ki? Maksat disardan haneye gelir gelmesi benim için 😅

Ev alırken bozdurduk biz de. Neden enayilik olsun anlamadım. Kiraya giden para benim cebimden çıkmıyor mu?

Durmuyor, benim arabayı sattık 1+1 ev aldık.
Sonra eşimin arabasını değiştirdik şu anda ikimizin de bir evi bir arabası olmuş oldu.

Altını ev ya da araba için bozdurmak bence mantıklı. Sonuçta o araba kanunen ikinizin de oluyor.

Yok ya eşimin üstüne araba sadece milletin bana sen enayi misin demesi sinirlerimi bozdu
bırakın milleti
eşinizin üzerineyse ortak mal zaten

ailesi de sağolsunlar yardım etmişler

altınlarımı ev alırken bozdurduk zerre gözüm kalmadı
şimdi altın hesabından para biriktiriyoruz araba alırken de onu kullanacağız
zerre gözüm kalmaz yine

Ev araba alırken bozdurduk. Akrabaların taktığı bilezikler ve altınları. Annemin yadigar taktığı bilezikleri ve takı setlerimi ellemedik. Eşimin babaannesinin falan aştığı bileklikler vardı onları da ellemedik.

Yatırım amaçlı kullandık. Altın ikimizindi evde ikimizin

Duruyor, biz evlendikten sonra öncelik sıralaması yaptık eşimin arabası vardı evi de krediyle almıştık. Eşyalar ve tadilat için neyin acelesi var ne bekleyebilir planladık ama içinden çıkamazsak da biliyorduk ki altınlar var. Zaman içinde idareten yaptığımız şeyleri değiştirdik, arabayı yeniledik. Altınlar da çocuklarım için duruyor elimizden geldiğince üstüne koymaya çalışıyoruz. Bizim durum buna uygundu böyle oldu, olmasaydı da bozdururdum kimseye de hesap vermem bize ait olan bir mal için.

Düğün takılarım durmuyor hepsini ev için verdim. Eşim bu duruma çok içerlemiş para biriktirdikçe bilezik yapıp getiriyor. Benim umrumda olmadı sonuçta takılar boş yere kullanılmadı. Böyle şeyler için kendinizi üzmeyin. Yerine yenisi geliyor zamanla. Akrabalarınızı da hiç kafaya takmayın. Ben takılarımı verirken herkes enayi olduğumu düşünmüştü

ev alırken bozdurduk, altın biriktirdim onu da arabada bozdurduk . Altın vs yok taş boncuk bilekliklerimle mutluyum ben😁

Sizin araba için bozdurduğunuz altınları akrabalar neden biliyor?
Sınır nedir?Mahremiyet nedir sizce?

Back
X