Düğünde takılan altın takılarınız hala duruyor mu kızlar ?

Ev alırken bozdurduk öyle 2-3 bilezik falan da değil 1 kilo altınım vardı çoğu da benim tarafımdan gelen. Sonuçta ortak bir hayat kurduk senin benim hoşuma gitmez.
Adam arabayı alınca sen para vermedin binemezsin demiyorsa yardım etmek normal.
 
Yok ya eşimin üstüne araba sadece milletin bana sen enayi misin demesi sinirlerimi bozdu
İyide koskoca adam kendine araba alacak diye ailesinden para mı isteyecek. Çok tuhaf bi çevreniz var. Siz çalışıyo musunuz?
Benim çevremde çoğu arkadaşım evlendikten sonra takılarla ev araba sahibi oldu üstüne kredi vsde çekerek.
 
Erkekler altınları kendi zor günleri için yapıyor ben evlendikten sonra bunu anladım bizde ev araba ihtiyacı yoktu ama zor durumda yarısı gitti maalesef. Bugün yatırım yapılacak olsa ilk o altınlar gider yine biliyorum..
 
Zaten aile alacak olsa evlenmeden alırdı arabayı
 
Evet duruyo ama üstüne binip geziyoruz artık o şekilde duruyor hepsini verip araba aldım
 
Duruyor çocuklara saklıyoruz. Ama alınacak yapılacak bişey olsaydı kullanırdık. Kocama verdim diyince kocayı borçlandırmış gibi oluyo. Takılarla ne yapılırsa zaten ikinizin.
 
Bir çiftin “kendi” zor günü olmaz ki, sizin de zor gününüz onun zor günü. Yatırıma tabi ki o altınlar gidecek, altın onun içindir, “ne güzelsin sarıcım” deyip izlemek için değil ki. Yatırım için değil diyorsanız siz ekonomi tarihini yeniden yazdınız demektir.
 
Bazı kadınlar için altın kırmızı çizgi ki olabilir anlıyorum onu mehir görüp tutmak istiyor mesleği vs yoksa altınına güveniyor. Düğünden kalma 1 çeyrek kalmadı valla.
 
Ben hepsini verdim araba aldık arabayı sattık ev aldık.Pişman değilim altın hiç sevmezdim ama kırklı yaşlar yaklaştıkça ilgi duymaya başladım.Keşke diyorum sdc anne babamın taktığı bilezikler dursaydı.Hayat müşterek tabıkı verebilirsin ama bence kenarda bir iki şey tut.İ dünyanın binbir türlü hali var.
 
Evlemeden önce ev ve araba alınmamışsa ortalama bir aile için altınlar bunlarda kullanılır. Benim çevremde olan da bu.
Sizin ne garip çevreniz var ki karısında altın varken anne babasından istesin deniyor, sizde etkileniyorsunuz.
Araba aldıysanız ehliyetiniz yoksa alın, varsa kullanmaya başlayın. Başka da dert aramayın kendinize.
 
Eşimin arabası vardı bir kısmını verip benim kullanacağım bir araba aldık. Birazıda kişisel borçlarıma gitti. Çok azıda duruyor öylece.
 
akılca yatırım yapıyorsa neden vermeyesiniz ki? Bence verilmemesi samimiyetsizce olur. Sonuçta o ev, araba çocuklarınıza kalacak. Doğru zamanda yatırım yapmazsanız altınları sayar tekrar başa döner sayarsınız.
 
4,5 senedir evliyim. Evlendikten 1 sene sonra altınları bozdurup üstüne kredi ve altın borcu ekleyip tarla aldık. Kredi ve altın borcunu beraber ödedik. Sonra maaşımla yine altın biriktirmeye başladık. Geçen yaz da biriken altınların üstüne yine altın borcu alıp arabayı değiştirdik. Aldığımız altın borcunu da ben ödedim. Eşim bütün ev giderlerini karşılıyor ben de kendim ve çocukların ihtiyaçlarını karşılayıp gerisiyle birikim yapıyorum. Bu birikimleri de yine ailemin refahı için harcamaktan hiç gocunmuyorum. Herkes herşeyi söyler ama kimsenin dediğine aldırmayın, tek önemli olan kapınızı kapattığızda evdeki huzurunuz, kapının ardında kalanlar dış kapının dış mandalı.
 
Duruyor 3 yıllık evliyiz. Araba değiştirdik geçen sene keyfi olarak, eşime sadece ev için altın bozdururum demiştim oda istemedi zaten.
 
Konuyu bilmeden peşin hüküm vermeyin. Bekarken gerekli yatırımları yapmış bir kadınım ekstra mala mülke ihtiyacım yoktu o yüzden altınımı da saklamak istiyorum gelecek için malum ülkede ne olup biteceği belli değil, güvenmiyorum. Zor duruma da eşim kendi hatası nedeniyle girdi ama dediğiniz gibi evli olduğumuz için zor günümüz diye düşünerek vermek zorundaydım ve yarısı bu şekilde gitti.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…