Düğünde kucağınıza bebek oturttular mı?

benimde kucagima amcamin minik sirin pasta suratli erkek torununu oturtmuslardi..daha caktirmadan birkac cocuk daha oturttular sonradan ama hatirlamiyorum.demekki benim ikiz yada ücüz bebegim olcak:))yok yaa inandigimizdan degil ama gelenektir iste yerini bulsun,benim böyle gelenekler adetler cok hosuma gidiyor...

Hayir benim dügünümde oturtmadilar ama simdiye kadar gittigim dügünlerin cogunda gelinle damadin kucagina bir bebek oturttular. Banada biraz sacma geliyor. Allah alnimiza ne yazmissa o yasanir....

Son düzenleyen: Moderatör:
ya böyle seylere inanmak istemiyorum ama tesadüfmi bilmiyorum benim ablamin dügününde ablamin kucagina erkek cocuk oturttular onu gören amcamin kizi cocugu kaldirip kendi kizini oturttu ve ablamin simdi bi oglu var dogruluk payi olabilir

amcaminkizininda dügününden sonra yatagininüstünden kiz cocugu yuvarlamislardi ve kizi oldu yaaaniii bilmem

Benim dügünümde kimse oturtmadi cocuklar kendiliginden geldikaydirigubbakcemile3

Kina gecemde kücük yegenim hic birakmadi beni

dügünde ise yanima gelip;bak ... abla bende gelin oldum deyip oturdu kucagima

ikinci dügünümde ise kuzenimin kizi ve görümcemin ogullari pesimi birakmadilaropuyorumnanaktan

cocuk hastasiyim napim:kedi:

bizim nikahımızdan sonra yemeğimiz oldu arkadaşlarla ailenin gnçleriyle...
eşimin mahalleden bi abisi kızını oturttu kucağıma bakalım tutacak mıboshayallersmile

aynen doğru arkadaşım.benimde erkek yiğenim yeni doğmuştu.istanbulda oturuyordu amcamlar görmemiştim daha bebeği.düğün günü gelin odasına getirdiler.ilk defa gördüm.kucağıma verdiler!!!1 tane oğlum oldu benimde şimdi 5 yaşında!!!eskiler bilirler..inanmayanlar.deneyin ozaman görüşürüz!!!

pınarcım yaa umarım bende de bu taktik tutar :) Benimde kucağıma erkek çocuk verdiler, bende hep oğlum olsun isterim ya bakalım nasıl olacak :) ardındanda kız çocuk verdiler
Ama dilerimki aynı anda hem kız hem oğlan olsun :)
Buarada rabbim evladına hayırlı sağlıklı ömürler versin.

bende duymuştum böyle birşey.ama ne derece doğrudur bilinmez...
Rabbim hayırlısı ne ise onu versin sağlıklı sıhhatli olsnuda kız erkek ne önemi var BENCE tabii.

benimde oturdular hem kız hemde erkek önce kız oturdular sonrada erkek hayırlısı allahtan

ohoo uzun zaman önce açtığım konu a.s
ozamanlar benim kucağıma bir erkek bebek oturtmuşlardı :ecrin_bebek:
ama benim şimdi dünylar güzeli bir kızım var
bende tutmadı yani sırnaşık şey

benimde kimse oturmadı yaw:))ama bi oğlum bi kızım var eheuheu:)

benimde oturttular kizmiydi erkekmiydi hatirlamiyorum pat diye verdiler kucaigima ne kadar cirkin bir davranis ne oldugunu sasirdim.
ne manayla verdiklerini bile bilmiyordum. bence hic hos degil.

ohoo uzun zaman önce açtığım konu a.s
ozamanlar benim kucağıma bir erkek bebek oturtmuşlardı :ecrin_bebek:
ama benim şimdi dünylar güzeli bir kızım var
bende tutmadı yani sırnaşık şey

senin actigin konulara göz gezdirdim ve mesaj yazdim:kedi:

böylece tekrar gündeme getirmis oldum:lepi:

allah bagislasin melegini,anali babali büyütün insallah

bencede kucağa otutturulan çocuğun cinsiyetinin etkiliyceni sanmam ama bunlar güzel adetler
eğlenceli şeyler zaten ona saçma buna saçma diye diye iyice örfümüzü adetlerimizi unuttuk lmaz:

kucaga bebek oturtmak sacma bir gelenek bence...bu benim fikrim ama bu tur seyleri oldum olasi sevmem...bir de gelinen beline baglanan kirmizi kusaktan da nefret ederim...bebegin cinsiyetine gelince de bu soruyu ciddi ciddi mi soruyorsunuz yoksa saka mi yapiyorsunuz anlayamadim, dogacak olan bir bebegin cinsiyeti neye gore belli olur bunu bilmiyor musunuz da ''kzi oturturlarsa kiz mi olur, erkek oturturlarsa erkek mi olur'' diye soruyorsunuz? buna inanan varsa da soyleyecek bir soz bulamiyorum zaten

genelde köy yerlerinde yapılır.. teyzem evlendi geçen yaz.. onun kucağına da hemen kız bebek verdiler.. bu sene ikizleri oldu:roflol: biri kız biri erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…