Düğünde kucağınıza bebek oturttular mı?

bizde böyle birşey yok. ama eşimin memleketinde yatağa bebek yatırırlarmış. bizim düğünde de böyle bir laf geçti ama biz duymazdan geldik.

benım kucama oturtmadılarda ben cegıızmı evde kendı evıme yerlestırdıkten sonra karsıkı komsumuzu yenı dogum yapmıstı oglu olmustu ben bıldım ıocın hem onu hemde kız yıgenımı oturtumamam nıey ıkızım olmadı 9 aylık bı kızm var batıl ınanc gıbı gelıor bana

bizde de böyle bir gelenek var.ama bizde erkek bebek gelinin kucağına oturtulur ve gelin o bebeğe para verir.bana çok saçma geliyor.benim kucağıma bebek verilmedi.bizde gelin alma olur ve o zaman oturtulur.ben gelin alma istemediğim için bu olayıda yaşamadım.

banada kız verdiler ama çokk tatlı bi oğluşum oldu:asigim:
inş hayırlısıyla bide kızım olur:asigim::dance:

Bana düğünde değilde nişanda kucağıma erkek bebek oturtular...Bana da çok saçma geliyo hayırlısıylan olsunda kız yada erkek hiç fark etmez....

evet bunu duymustum daha once ama benım dugunumde olmadı

yaa allah askina hic mantikli geliyo mu kulaginiza??dinimizde yeri var mi??adet iste adi üstünde...coook sacma..cehalet ne diyim....tesadüf tutuyo ondan sornada dogru bu adet diyosunuz..ya tesadüf..zaten topu topu 2 cinsiyet var..iksinden birisi olcak mecbur...-)))bu demek degil ki o adet dogru ,tututyo..sacmalardan secmeler...

benimde oturttular ama ben farklı duymuştum...yani erkek yada kız bebeği oturturlar hangisi ağlamazsa kucağında ilk çocuğun o cinsiyette olurmuş.benim önce erkek oturttular ağladı durmadı kucağımda sonra kız verdiler o hiç kıpırdamadan oturdu..ve Allahın izniyle binlerce şükür bir kızım oldu....

doğru mudur bilmiyorum bu inanış ama gerçektende kucağıma tombik bi kız çocuğu verdiler....CADIARZU

avatarda gördüğünüzde benim tombikim....coksekeriremsu...

ben hiç duymamıştım böyle bir adeti ve şaşırdım...inanmam böyle şeylere..onu allahtan başka kimse bilemez...belki bir inanıştır belkide beklenti bilmiyorum ama tersi olduğunda hüsrana uğramamk için herhalde inanmamakta fayda var diye düşünüyorum...
sevgiler...

bende inanmam ama bi ark.ımın düğününde kız oturttular kucağına
ilk bebeği şimdi kız oldu

banada kız bebek verdiler.kızım oldu :):):):) ama hiç inanmam böyle şeylere.hepsi tesadüf eseri...

bugün kızımın gözünde kayma olduğunu farkettim daha önce yoktu nerden çıktı nasıl oldu bilmiyorum ama canım çok sıkıldı kızıma iyileşmesi için dua edin

bende boyle bıse olduğunu duydum bırde :))
aynı buna benzer bıse daha duydum
gelınle damadın yatagına kıs bebek konursa kıs
erkek bebek konulursa erkek olucagını dusup bırakırlarmıs..
gamzelı bır bebek olması ıcınde ayva agacında ayvayı koparmadan işaret ve bas parmagınla oksayıp yanaklarına degdırılırmıs :))sonra koparılıp yenırsede cıldı guzel olurmus..rivayet tabı :))

siz diyince dikkat ettim annemin kucağına da kız çocuğu vermişler fotolarda görmüştüm, ben ilkim D
hatta başka bi tane oğlan çocuğu varmış nikahta annem onu çok sevmiş ama kucağına onu vermemişler.
ilk defa duydum bunu szden, valla bizde tutmuşşşşş..

nikah bitti gelinlikle eve girdiğimizde komşunun dünya tatlısı oğlu karsımdaydı aldım oturttum kucağıma sevdim öptüm sonra yatak odama gittim yatakta oynadık sonrada annesine verirken inşallah benimde senin oğlun gibi bir bebeğim olur dedim :asigim:ama böyle bir batıl inançtan haberim yoktu vallahi benimkisi tesadüf :teytey:

bizim düğünümüzde böyle bir şeyi kimse yapmadı..
hiç duymadım böyle bir adet ayrıca!

toplum olarak batıl inançlarımızdan en önde gideni
benimde kucağıma oturtuşlardı

benimde kucağıma kız bebek oturtmuşlardı. yiğenimii. ama henüz bebeğim yok. bakalım Allah bilir bende inanmam böyle şeylere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…