Düğün

Ya bana çok tuhaf geliyor, niye her şeyi çifter çifter yapıyorsunuz? Masraftan başka getirisi var mı bu işlerin? Bir de düğün sevmiyormuşsunuz yani, sırf stres, sırf masraf. Alt tarafı evleniyorsun, birkaç saatlik eğlenceye binlerce para yatırıyorsun. Hem de iki kere. O parayla eksik gedik alınır, olmadı kenara atılır. Veya çok güzel balayı yapılır...
Yani ne bileyim, biraz da böyle düşünmek lazım diye düşünüyorum, yine herkesin kendi tercihi ama...
Bir de kayınvalıdem masraftan kaçıyor demişsiniz. Kusura bakmayın ama çifter çifter düğünden ben olsam ben de kaçardım. Çöpe atılacak param yok çünkü, kolay kazanılmıyor. İki kere düğün, iki kere hazırlık çok fuzuli masraf cidden. Onu da demeden edemedim.

Bana kalsa bende nikah yapardim. Ama herkesin kendince bi cevresi var.dugun dernek gorenek olmuş. Yoksa 4 saatlik bi organizasyona 4bin verilsin istemezdim. Fakir fukara doyururdum daha iyi. Ama aileler anlamiyorlar işte

Sağol. Aslında her şeyi yazamadım. Yaannem diyor ki “ben burdan nikahsız göndermem” .
Ulan diyorum içimden 2 hafta ara var çok da umrumda değil. 2 hafta sonra hep birlikte gideriz. Ama illa göndermezmiş
Nikah düğünden önceki gün eşinizin memleketinde aile arasında yapın olsun bitsin.Abartmaya gerek yok hem ailenizde şahit olur

Selam hanımlar (tecrübeli tecrübesiz herkesin fikri altın değerinde)
Hadi bi el atın şu işe yaa:dua:

Size birkaç sorum var (gerildim de biraz)
Sizden başka kimde yardımcı olamaz.
Sorulara geçmeden önce bilgileri vereyim;
1) Haziran-temmuzda düğünüm olacak.
2) 2 düğün olacak. ilki kız tarafında, ikincisi erkek tarafında.
3) Evlenince erkek tarafının yaşadığı şehirde oturacağız.
4) ikimizin de ikametgahı erkek tarafının yaşadığı şehirde (ikametgah değişikliği yapamam o da yapamaz, prosedür nasıl işliyor bilmiyorum)
5) Düğünler arasında 2 -3 hafta olacak
6) Kız tarafında kına+düğün şeklinde olacak.
Bu kadar bilgiyi konu dağılmasın diye yazdım.

Şimdi sorularımı sormak istiyorum
1) Nikah kız tarafında mı olmalı erkek tarafında mı olmalı? (Düğün zamanlarını bu yüzden belirtmiştim)
2) Kına kıyafetlerini erkek tarafı mı hediye ediyor?
Adetlerde nasıldır bilmiyorum. Gelinliği de erkeğin alması gibi bir şey mi?

Soruların devamı gelebilir. Şimdiden teşekkürler.
1-) size kalmis. Bir kurali yoktur yani surda olur burda olur diye.
2-)ciftin kendi arasinda anlasmasina bagli. Esiniz size alirsa kina kiyafetini siz de ona alirsiniz. Sonucta o da ciplak gelmeyecek kinaya. Veya herkes kendi kiyafetini alir. Bunun da bir kurali yoktur nasil yaparsaniz oyle olur.

Nikâh için ikamet neredeyse orada kıyılır başka bir il veya ilçede kıymak için prosedür işleri olacak ve arti ucret odenecektir.

Kına için artık tüm gelinlikciler gelinlik yanında bindallı veriyor. Başka kıyafet giymek istersen nişanlının bütçesine zorlamadan birşeyler aldırabilirsin bence gerek yok çok güzel bindallilar var diğer giderler kuruyemiş kına ve diğer şeyleri bizde erkek tarafi alır. Tabii bu sizin anlaşmanıza bagli

Allah kolaylık versin çok stresli bir süreç anladığım kadarıyla annende biraz yokuşa sürüyor. Seni göndermezse sende düğünlerden önce nikahını git kiy. Cevremde genelde düğünden 1 kac hafta önce nikah kıyılır. Hatta kuzenim 14 şubat olsun ozel bir gün olsun diye düğünden 2 ay önce nikah yaptılar.

Farklı şehirlere gelin giden kızarkadaşlarımda hepsinin nikahı kız tarafınım yaşadığı şehirde oldu. Öyle bir geleneğin olduğunu bilmiyorum ama ben olsam kendi yaşadıgım şehirde kıydırırdım. Gelinlik ve kınalık erkek tarafı alıyor

Mutluluklar dilerim :KK15:

Aynen bu saçma şeyleri ben de yaşıycaaam:olamaz:
Pasta yedirirken kollarınızı da dolamadınız demi birbirinize? Ben de sizin gibi romantik değilim nişanlım romantik.

Yahuu bu kadar zor ve eziyet gibi geliyorsa neden düğün yapıyorsunuz. Sizin mutlu gününüz bu. Başkalarını mutlu etmek cok sacma geçmişe bakınca uzuleceksiniz.
Kına gecesi benim için önemliydi. Çok eğlendim istediğim gibi oldu bindallı en güzeli kına için ben ev kınası istiyordum daha samimi geliyor çünkü annem eşim bir yer tutalım dediler neyse tamam dedim ama düğünlerden nefret ederim 4 saat ole herkese gulmek eşimde nefret eder o yuzden nikah yaptim nikah sonrasi yakin arkadaşlarımla birlikte eğlenmeye gittik sabaha kadar eğlendik eve girdiğimizde sabah 5 civarıydı.
Yanı içime sinen ve unutulmayacak bir düğünüm oldu.
Darısı seninde başını. Inşallah istediğin gibi bir düğün olur.

nikah erkek tarafında olur
kın akıyafetlerını kız alır
madem kına yapacaksın neden senın tarafında da düğün oluyor
çok gereksız bence
Ayrı kına olmayacakmış düğünün içinde olacakmış oda ben de ilk başta öyle anlamıştım.

Nikahı kalabalık içinde yapma şartı yok ki.
Gidin belgelerinizi hazır edin işlemlerinizi yapın düğüne yakın tarih alın belediyede kıydırın şahitlerle birlikte çıksın aradan..

Ah ah şimdiki aklım olsa nikah yapar küçük bir arkadaş grubuyla eğlenir bitirirdim. Düğün gibi bir saçmalığa hiç girmezdim. Eşimin aklına uydum..
Sırf akraba bilmem ne diye bu kadar cebelleşmek çok gereksiz. 4 yıl önce düğün yapmış biri olarak yazıyorum bunu..

Kına elbisemi de ben kendim almıştım bu arada. Ama adetleri farklı olanlar olabilir..

Ben düğünü de nikahı da kendi tarafımda yaptım. Gelinsin ya, istediğini yap. Eşitlik vs. Bir kere gelin oluyorsun. Eşimin memleketinde erkek kınası yaptık. Bir sürü konuştular, bizde böyle dedim, kestirip attım.

eger dugun icinde nikah kiyilcaksa bence erkek tarafinda kiyilmali nikah ayrica kina kuyafetini de gelinligide erkek tarafi aliyor geline ait herseyi erkek tarafi aliyor ya bisey diyimmi
zaten dugun zamanlari okadar inat oluyoki o yuzden taraf tutma orta yolu bulmaya calis evlenince esinle butunlesiyorsunz sonra insan bilseydim biseyler icin bu kadar zorlamazdim diyor kocami o yuzden iki tarafda kirilmadan guzel bi yolunu bulmaya calis bence onmli olan evlendkden sonraki huzur dugunden snra tek sey huzur okadr abarttgmz dugun gpzumuze bile gelmiyor

Boyle seyler cebinizdeki parayla iliskili.
Benim ne gelinliğimi ne kina kiyafetimi esimin ailesi karsiladi. Sagolsun onlar cok israr ettiler ama parami kazaniyordum, birikmisimiz de vardi, niye onlar ödesin yani ne alaka dedim ve kabul etmedim.
Ayni sekilde esimin de damatligini bizimkilere ödetmedik. Bu her sey icin gecerliydi. Tum esyalarimizi kendimiz aldik.
Eskiden kadinlar genelde çalışmıyormuş da her sey erkek tarafina yikilmis durmus. Günümüzde bu adetler cok sacma oluyor. Tabii ki ailelerin maddi imkani iyidir, alirlar verirler buna karsi degilim.
Calışmıyorsanız da gelinligi erkek tarafi aliyor evet. Ama kina kiyafetini hic duymadim. Kinayi zaten kiz tarafi yapar, erkek ailesi niye sizin kıyafetlerinizi alsin ki? Sacma geldi.
Nikah isini de caniniz nasil istiyorsa oyle yapin. Yerinizde olsam ilk dugunun oldugu yerde kıyardım. O daha mantikli geldi acikcasi bana.
Anneniz de oyle istiyormus, diger taraf sorun cikarmiyorsa kirmayin annenizi. Kadin heves etmis.
Yorumlari okumadim baska biri soylemistir belki ama nikah icin ille ikametgahin oldugu yerde kiymak zorunda degilsiniz. Basvuruyu ikametgahin oldugu ilde yapıyorsunuz, sonra hangi ilde kiydirmak istiyorsaniz o il icin izin belgesi gibi bir sey veriyorlar. O belgeyle istediginiz ilin evlendirme dairesine basvurabiliyorsunuz.

arkadaşlar ocakta düğünüm olacak.nişanlımla aynı şehirdeyiz kına ve düğünü bir arada yapmak istiyorum ama etrafımdaki insanlar garipser diye cok endişeleniyorum

Bencede hos olmuyo hem gelinlik hem kinalik falan guzel durmuyo. Ayni sehirde olabilirsinz ama ayni mahallede degilsenz yapabilirsin sonucda her kina yapan baska sehirlerde degil

Teşekkkür ederim haklısınız nisanlimin ailesi hiç destek olmuyorlar.1 kuruş destekleri yok bende çalışıyorum genelde herşeyi kendim yaptım.ailem çok destek oldu sağolsunlar.bizde kinayida erkek yapar normalde ama inanın düğün salonunun parasını da ben verdim artık altından kalkamıyorum o yüzden kınayı nasıl yaparım bilmiyorum

Teşekkkür ederim haklısınız nisanlimin ailesi hiç destek olmuyorlar.1 kuruş destekleri yok bende çalışıyorum genelde herşeyi kendim yaptım.ailem çok destek oldu sağolsunlar.bizde kinayida erkek yapar normalde ama inanın düğün salonunun parasını da ben verdim artık altından kalkamıyorum o yüzden kınayı nasıl yaparım bilmiyorum
Benim de kına düğünüm aynı gün oldu takı töreninden sonra bindallı giydim

X