- 4 Şubat 2015
- 5.990
- 12.173
Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Damada bilezik takılmıyorsa bile neden bileklik filan alınmıyor mesela? Bir de çok abes değil mi, 30 bin liraya çok para diyebilen, (ki bence de çok, orta gelirli aileleriz neticede) gidip 4 bileziğe 20 bin vermek istemesi? Öncelikli ihtiyaç bilezik mi yani? Beyaz eşyanın, mobilyanın dünyanın parası olduğunu ve bunlar olmadan ev kurmanın zor olduğunu bilen kısıtlı bütçeli insanların, bileziği alınacaklar listesinin başına eklemesi de bir tuhaf yani. Ama sorsak takı kadının hakkı, gelenekler böyle, çünkü o kadın. Çok mantıklı.Damada 5 bilezik takmıcaksınız sonuçta dimi? Bir saat Bi Alyans.
Ben antalyalıyım. Bizim adetlere göre kız tarafı evin herseyini yapar iğneden ipliğe erkek tarafı altın ve ev yapar.
Haklisiniz,aslinda oyle yapiyorum,ornegin lisedeki kizimin mutfak ceyiz seti,tekstil seti parasini altin olarak tutuyorum,Anneler iyi niyetli dusunuyorlar ama bu tarz ihtiyaclari dugun zamaninda almak lazim. Sonucta insan modasi degisen seyi almali. Annem asla ceyizim icin bir sry almamistir. Hatta bir keresinde yemek takimi almis, misafir gelince kullaniriz diye. Arada sen evlenince sana verecegim diye bana takilirdiHep o gun gelince aliriz der. Dugun icin hazir olsun istiyorsaniz altin alin. Oglunuz evlenecegi zaman da bozdurursunuz ve istediklerini alabilirler.
En iyisini ediyorsunuz. Çevremde herkese söylerim yapın diye. 15 yıl önce aldığım kahvaltı ve yemek takımımı kullanıyorum. Modası da geçmediği gibi kimsede yok o kalitede. Tezgartarlık yaparken herşey aldım. A101 e giderdim spatula gazoz açacağı vs hep aldım. Sofra bezine kadar almıştım bekar iken. Eşim karşıma 34 yaşında çıktı 6 ay içinde düğün yaptık. Ailem çay bardağı dahi alamadığı gibi düğüne giyinecekleri elbiseleri bile ben aldım. Hayat insanın karşına ne getirecek kimse bilmiyor. Evimiz 2 arabamız vardı. Babam iş batırdı. Hiç biri kalmadı. Para altın atsaydım dibe onlarda borca giderdi. İyikide hem tekstil hem tabak çanak almışım. Yeni evliyim ama biblo larıma tabloları ma kadar var. Evime gelen parmak ısırıyor MaşaAllah diyor. Asgari ücrete tek başımıza yaptıkKutluyorum sizi, huzurunuz daim olsun
Evet önceden hazırlık iyidir.
Ben de çocuklarım için şimdiden moda sözkonusu olmayacak günlük kullanacakları 6 kişilik yemek ve kaşık takımı, tencere seti vs alıyorum
Ben de masallah diyorum,En iyisini ediyorsunuz. Çevremde herkese söylerim yapın diye. 15 yıl önce aldığım kahvaltı ve yemek takımımı kullanıyorum. Modası da geçmediği gibi kimsede yok o kalitede. Tezgartarlık yaparken herşey aldım. A101 e giderdim spatula gazoz açacağı vs hep aldım. Sofra bezine kadar almıştım bekar iken. Eşim karşıma 34 yaşında çıktı 6 ay içinde düğün yaptık. Ailem çay bardağı dahi alamadığı gibi düğüne giyinecekleri elbiseleri bile ben aldım. Hayat insanın karşına ne getirecek kimse bilmiyor. Evimiz 2 arabamız vardı. Babam iş batırdı. Hiç biri kalmadı. Para altın atsaydım dibe onlarda borca giderdi. İyikide hem tekstil hem tabak çanak almışım. Yeni evliyim ama biblo larıma tabloları ma kadar var. Evime gelen parmak ısırıyor MaşaAllah diyor. Asgari ücrete tek başımıza yaptık
Kesinlikle katiliyorum,ne yaptiysam hayatta bu yolu izledim ve herkese tavsiye ederim ben de.Naçizane öneride bulunmak istiyorum, bence tabak çanak almak yerine altın ya da döviz alıp biriktirin. Benim ablam örneğin hiç hesapta yokken yurt dışına gelin gitti ve doğal olarak hiç bir şey götüremedim, hepsini oradan aldılar, zaten moda söz konusu olmayan demişsiniz ama inanın zevkler çok değişiyor, dün beğendiğimizi bugün beğenmeyebiliyoruz.
Zaten etmez o kadar ama erkek tarafına daha çok şey düşüyor takılar salon masrafı gelinlik biz kız tarafı olarak üstümüze düşüne zaten yapıyoruz
Mutlulukla yasayin.Şu Düğüne ne gerek var, yok desinler için uğraşıyorsunuz diyenleri hiç anlamayacağım. Her genç kızın hayali bir gün evlenip beyaz gelinliği ni giymektir. İnsan ömründe bir kez evleniyor. Tabiki de evden davulla zurnayla gelinlikle çıkacak. Anlı şanlı düğün yapacak. Sen 250 000 e yaparsın düğün ben 50 000 e ama yaparım. Bide ayy ben sade nikahla evlendim yemek verdim o kadar ne gerek var diyenler var. Sizene kardeşim. Herkes sizin doğrunuza göre mi yaşayacak. Ha bende gelenek adı altında erkek tarafına giydirilmesine karşıyım ama, düğüne harcayacağın parayla git dünyayı gez tatil yap diyenler Sİ-ZE-NE!!! Eşimin ailesinin tek kuruş faydası olmadan düğün yaptık. Ailemde sadece 2 halı 2 perde ve beyaz eşyalarımı aldı. Kınaydı nişan Dı kuafördü yol parasıydı herşeyi tek başıma yaptım. Durumları yoktu dünür davetinde bile ekmeğine varana kadar ben aldım.
Konu sahibi Allah öyle yardım ediyor ki yuva kurana. Yukarıda da yazdım.: ailelerin hiç desteği olmadan eşimle birlikte asgari ücrete dört dörtlük düğün yaptık. 70 000 Borçla evlendim. Ay da bir yemeğe çıkarız. İhtiyaçlarımızı karşılarız ama evde huzur var. Eşime hiç bişeyi dayatmadım yapacaksın diye birlikte elimizi taşın altına soktuk. Bi tek balayına gidemedik. Kış mevsimine denk geldi zaten. Ama şimdi güzel bir tatil yapacağız. Borçsuz evlenenler var tabi ama onlarında aileleri destek. Kp destek olmadığı gibi şuan onun zıkkımlandığı krediyi ödüyorum. Nişanlı iken eşimin üzerine yine kredi çekmek istemiş banka vermemiş. (son kez geçireyim diye düşündü heralde)
Bir yıl sonra tüm borçlar bitecek ev almak için uğraşacağız. 20 gr altından başka da takılmadı onu da düğüne gelen eş dost arkadaşlarımızın taktıkları ile yaptık. Kimseye bişey yapmamışlar ki kimsede getirsin.
Duşarıda yapma düğün araştır uygun salon bulursun. Ben 7500 e tuttum salonu 5 ay önce. Yeni açılmıştı. Lüks bir salon. Pasta çerez meşrubat herşey dahil. Dış çekimine kadar yaptırdım. Nişanlınıza baskı yapmayın herşey hallolur. Mutluluklar dilerim
Ailesinin hic mi durumu yok acaba, eğer 50 binin içinden altınlarıda eş adayınız alacaksa durumunuz vahim gerçekten. Bir buzdolabı bile en az 5 bin tl Allah yardımcınız olsun. Siz calisiyor musunuz? Çalışmıyorsanız ufaktan bu işe girip bütün herseyi karşı tarafa yikmamak mantıklı olur. Sonucta ikiniz birlikte bir hayat kurmaya çalışıyorsunuzKendisine alcak ama şuan eşyaların fiyatlarına bakıyoruz çok pahalı takı takcaklar bi bilezik 5 bin
düğün salonuu 25 bin mi? yemekli falan mı ekstra ne var ki 25 bin merak ettim :)Beyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Mutfak/ev ıvırzıvırları 15 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,
Gelinlik/kına elbisesi/damatlık 7 bin
Yakınlarda düğünüm var. Bizim masraflardan aklıma gelenler bunlar. Yanında çok fazla ufak gider var. Mümkün olduğunca az eşyayla işi halletmeye çalıştım ben, ona rağmen epey tuttu her şey çok pahalı.
Araba kiralamak çok daha mantıklı şu durumda.
O biraz şans işi işte. Benim düğününe salon yeni açıldığı için tanınmak amaçlı ucuza geldi. Tanıdık tı bide sahibi.eşimin arkadaşının arkadaşı. O araya girdi. Normal düğün oldu. Kuzenim 35 bin e yemekli yaptı düğün. Şehrin en lüks mekanında. Akraba falan yok bizde arkadaşları da yoktu. Çok sönük geçti. Zar zor bitirdiler düğünü oynayan falan hiç olmadı. Ama arkadaşım çok ucuz bir salonda yaptı düğün. Çoğu misafir ayakta kaldı. Akraba arkadaş öyle güzel geçti ki halen daha söyleriz çok güzel Di diye. Çok gezip fiyat araştırması yapmak gerekMutlulukla yasayin.
Borctan bende korkarim fakat dediklerinize katiliyorum.Tatile niyeti olan yine biriktirsin gitsin.Herkesin oncelik sirasi farklidir.
Herkes neyi onemserse ona harcar ki bunu da herkesin pasa gonlu bilir.
Fakat bu salon islerini ucuza maletmenin yolu yokmu ya,cok vallahi bu paralar.
Ama sen istiyorsun ki 80 bin harcasınlarYatak odası 10 bin zaten mutfak ve küçük ev aletleri 7 bin tutcak 4 bilezik takcak annemgil 25 bine kına için bi yer tutcaz zaten bunları toplayınça eşit gibi olçak. Erkek tarafı biraz daha fazla masraf yapcak ama çok aşırı bi fark olmıcak