- 22 Ağustos 2019
- 3.440
- 8.230
Maşallah zaten aradaki farkı düğün salonu ile kapatmissiniz.Beyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Mutfak/ev ıvırzıvırları 15 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,
Gelinlik/kına elbisesi/damatlık 7 bin
Yakınlarda düğünüm var. Bizim masraflardan aklıma gelenler bunlar. Yanında çok fazla ufak gider var. Mümkün olduğunca az eşyayla işi halletmeye çalıştım ben, ona rağmen epey tuttu her şey çok pahalı.
Araba kiralamak çok daha mantıklı şu durumda.
Keşke nişanlınızın parasının hesabını yapmasanız. Elbet sizin kadar oda düşünüyordur neye yetip yetmeyeceğini ve kendi birikmişi ve henüz evli değilsiniz bu benim görüşüm. Miktar olarak yeteceğini düşünüyorum.Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Her yerde farklı bizde de eşyaları erkek tarafı alır, kız tarafı birkaç yerin halısı perdesi , ev tekstili ve küçük ev aletlerini alır. Tabi ben bunu yapmadım ortak ödedim her şeyiBir üstte de yazdım, kız tarafının payına düşen sizin aldıklarınız değil ki. Yatak odası, beyaz eşya, ev tekstili ve mutfak sizin almanız gerekenler.
Şu düğün salonlarına verilen paraya acıyorum ben deBeyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,
Yakınlarda düğünüm var. Bizim masraflardan aklıma gelenler bunlar. Yanında çok fazla ufak gider var. Mümkün olduğunca az eşyayla işi halletmeye çalıştım ben, ona rağmen epey tuttu her şey çok pahalı.
bende oraya takilmistim madem gelenek öyle sizin dediginiz sekilde olmasi gerekirdi :))Aslında gelenekte de kız tarafının üstüne düşen beyaz eşyalar, mutfak eşyaları, ev tekstili ve yatak odası takımı bildiğim kadarıyla. Geleneği bile değiştirmişler erkek tarafına yükleneceğiz diye.
Cok iyi almissiniz. 7-8 ay once salon icin bir koltuk takimi sormustum 10.000 dediler. Erkek arkadasima ozellikle bu tarz seviyorum diye belirtmistim. Yavas yavas alistirmaliCanım biz de araba bakıyoruz maks elli ellibesbin olsun diyoz ama dogru dürüst araba yok 30a bir sey bulacağını pek sanmıyorum. Yani 30a aldığı araba da başına masraf açacak.Kira mı olacak eviniz peki? Benim eşim de yeni göreve başladı şehir değiştirmek zorunda kaldık. Kirada oturuyoruz. Buraya sıfırdan çok uyguna eşya aldık. Sana aldıklarımı yazayım. Yatak odası ve koltuk takımı 7750 tl tuttu. Beyaz esya camasir makinası buzdolabı ankastre set 4 bin tuttu. Halilar 1500 civarı tuttu. Masa aldim küçük 6 sandalyeli mutfak masası aslında ama ahşap görünümlü filan ben salona koydum. 1600 sandalyeleriyle. Bulaşık makinem yok araba almak istiyoruz o ara para ayarlarken bin lira civarına da onu almak istiyorum. Neden bu kadar ucuz aldım eşyalari bu şehirde 2 3 sene kalıcaz en fazla doguya gidicez. Daha fazla alabilirdim durumumuz kötü değildi beni kısıtlayan filan da olmadı ama içim el vermedi. Belki evden memnun kalmam 2 ay sonra tasınmak isterim belki ev sahibiyle anlasamam diye bu kadar ucuz aldim. Tasinmalarda harap oluyolar. Her seyden memnunum sadece yatak odası mobilyam bayağı dandik çıktı bu kadar dandik olabileceğini bilemedim. Bilseydim kilim filan alirdım en azından mondi bile dandik geliyor. Anlamıyordum ama şimdi bakınca anlıyorum. Demem o ki kalpler bir olsun. Ev düzülür hiç önemli değil.
Senin beklentim isteklerine bağlı uygun yerlerden alır .. uygun bir salon tutarsan yeter tabikii takmaMerhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Bundan 2.5 sene once arkadasim evlendi, yatak odasi baza baslik dahil, oturma grubu, yemek masasi sandalyesi, tv, sehpalar, kitaplik, beyaz esyalar, ivir zivir 15000 tutmustu... Uygun yerlerden bakti, cok da saglam esyalar aldi... Tv regalden, beyaz esyalari vestelden en uygunundan, koltuk takimi yenibosnadandi sanirim ider diye bir magaza var indirim bolumu vardi oradan, yatak odasini da guven mobilyaydi sanirim faceten bulmustu hatta 2500 e getirip kurdular..uygun seyler bakilirsa bulunabilir yani, dert etmeyin..Mobillalar aşırı pahalı ama hesap yapıyoruz tutmuyor takılarıda o paranın içinden takcaklar
Dugun salonlarinin bu kadar oldugunu bilmiyordum. Bu durumda mustakbel damadi bulsam bile benim evlilik isi yatar. Siz mobilyalari 17bine kapatmissiniz. Benim begendigim bir koltuk takimi 10bindi. Gerisini dusunemiyorumBeyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,