Düğün masrafları

Ben kendimde istemiyorum yalnız kalmayı olan olaylardan dolayı korkuyorum taciz tarzı çok duydum çünkü

Kadındadüiana
Düğünün olmamasını karşı taraf isteniyorsa peki. Ben onlara düğüm olmasın onun yerine evin eşyaları daha iyi alınır takı takılır dedim bu neye giriyor.

Anneniz 4 bilezik takiyormus,buna da sasirdim biraz.
Bilezigi karsi taraf alsin siz beyaz esya alin daha iyi olmaz mi?

Kadındadüiana

Düğünün olmamasını karşı taraf isteniyorsa peki. Ben onlara düğüm olmasın onun yerine evin eşyaları daha iyi alınır takı takılır dedim bu neye giriyor.

Bu da aynı şey. Ailenin durumu yok diyorsunuz, o zaman olanla idare edeceksiniz.
Eşiniz araba almak istiyorsa alabilir, kalan parayla siz de bütçenize göre bir düğün, ya da istediğiniz her neyse onu yapabilirsiniz. Sizinki de farklı değil ki, düğün olmasın ama eşyalar daha iyi olsun diyorsunuz. Ellerinde 50.000 lira varsa 50.000 liralık eşya, takı, düğün her neyse yapılsın zararı ne?

Bizde oturma odası mutfak alcaz diğerlerini erkek tarafı alcak
Salonda oturun mesela.Boylece bir oda bos kalsin ve perde halı masrafi azalsin.Evkiraysa 2 arti 1 tutun..Az harcayin her sey zamanla olur.Bence 50 bin yeterli olur gösterişsiz şeyler yapın.

En azından saçma düğün salonuna vermiçem parayı eşyalarım dama kaliteli olcak ya da artarsa yatırım amaçlı kullanılacak

En azından saçma düğün salonuna vermiçem parayı eşyalarım dama kaliteli olcak ya da artarsa yatırım amaçlı kullanılacak

Aynen hak veriyorum, düğün olayı bana da tamamen saçma geliyor bütçe kısıtlıysa.
Araba işini çözdünüz mü, okuyamadım yorumları?

Düğünü eş ailesi mi istiyor? Nişanlınız ne diyor bu duruma

soy ismi konusunu benmi açtm Allah aşkına. Birtane size destek çıkıcam diye bir arkadaş gelmiş o demedimi erkek soy ismimizi alsın diye. Eee alsın madem dedim bende. Banane yani. İstediğiniz buysa söyleyin alsın benim öyle bir derdim olmadı kendi soyismimin arkasına eşiminkinide ekledim ikisini bir kullanıyorum yıllardır.
Ben zaten 15 senelik evliyim. Düğünümüzü,
evimizi, takılarımızı a-z ye ailelermiz yaptı.
Biz birtek ufak tefek eşyalarımızı ve balayımızı ödemiştik. Durumları vardı yaptılar. Siz erkek tarafısınız size şukadar düşüyor demedik. Herkes elinden geleni ortaya koydu. Ailelerin durumu olmasaydı 1 sene geç evlenir herşeyimizi kendimiz yapardık. Ben kadınım ben değerliyim, yapmam diye kenara geçmezdim. Sizin anlamadınız bu.
80 bin lira yetermi demişsiniz mesela. Bana göre yetmez. Ama size göre yetmek zorunda kalacak çünkü erkek tarafından çok beklentiniz var. Bi 20 binde ben fazladan koyayım herşey daha iyi olsun diyemiyorsunuz çünkü çalışmiyorsunuz. Ve yine başa dönmüş oluyoruz....
Bu konuda da son yorumum çünkü çok sıkıldım.

Arabayı bulursa alcak ayağı yerden kesecek kadar bi araba alcak tamam dedim. Evet düğünü tek çocuk olunca ben özeniyorum dedim mevlüt okutcaz düğan salonunda mevlüt okutmaya da karşı çıktılar çalgılı olsun diye de orda zorluk çıkardım kabul ettirdim. Mevlütlü olsun konusunda sorun çıkınca nişanlımda bişey diyemedi ben söyledim ama onlar çok istiyorlar nişanlımada tekrar tartışma çıkmasın diye bişiy deme dedim sonra gene konuşursun diye

Karşı taraf çok bilezik takamıcak öyle anlaştık bizimkilerde bilezik yatırım olarak dursun diye alcaklar
O zaman herseyi uygunundan bakin,eskiyeni zamanla degistirirsiniz.
Gerci once isiniz karsiya gecsin yatirimi sonra dusunun,corek cepte karin ac nasil olacak oyle?

Mantıksız istekleri. Nikah olunca ne oluyormuş ki?
Bu tip konularda karar çiftin olmalı. Eşiniz karıştırmasın.
Yani çok çok zengin olsa iki taraf da, illa düğün yapacağız deseler neyse. E zar zor 50.000 toplamışsın, 10.000 den başlar hemen hemen düğün salonları bu devirde. Ne gereği var?

Nişanlınızla anlaşın ve nikah istediğinizi salon tutulmasını istemediğinizi söyleyin bence.

Bende çok sıkıldım çünkü anlamamakta ısrar ediyorsun. Lüks bişey isteyen yok benim ailemde zaten alcak eşya sadece erkek tarafı yapmıyor ki. Düğünü ben istemiyorum erkek tarafı istiyor. Beni anlamak istemiyorsunuz aynı şeyleri yazıp duruyorum burda

Ailesi millet ne der kafasında bi düğün yapamadı derler diye düşünüyorlar.

Ben önceden mevlütlü istiyordum düğünü biz nişanlımla ilk tanıştığımız zamanlarda baktım durumları iyi değil nikah olsun dedim. Nişanlımda sen para gitcek diye istemiyorum diyosun mevlüt istiyordun ben sana yapmak istiyorum diye tutturuyo

Yapacak birşey yok gibi maalesef, bol sabır diliyorum bu süreçte

Ben kendimde istemiyorum yalnız kalmayı olan olaylardan dolayı korkuyorum taciz tarzı çok duydum çünkü

valla çalıştığum bölümde 5 kadın 60 erkeğiz, taciz olmadı.. aklıma da taci ederler çalışamam diye birşey gelmedi.. yapmaya kalkana cevabımı veririm çünkü..

neyse bu başlığınızın konusu değil, ben dağıtmayayım..

konuyla ilgili fikrimse hala aynı.. herkes bütçesi dahilinde elini taşın altına koymalı. araba almasına da karışma hakkınız yok bana göre çünkü o parayı çalışarak, emeğiyle biriktirdi. işte aslında bence tam da bu nedenle bir an önce çalışıp paranın zor kazanıldığını deneyimlemeniz gerek. insan didinip biriktirince böyle müdahaleler hoş olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…