Ben kendimde istemiyorum yalnız kalmayı olan olaylardan dolayı korkuyorum taciz tarzı çok duydum çünküyani 1 erkekle çalışmanız sakıncalı mı ? ben olsam bunu hakaret olarak algılarım. ilişkinizi yargılamak haddime değil ama nişanlınız hiç mi kadınlarla çalışmıyor da size 1 erkekle aynı büroda olacağınız için engel koyuyor ?
gerçi sıkıntı olsa evlilik yoluna girmezdiniz elbette.. sadece bana göre bu, şahsıma hakarettir. o nedenle anlayamıyorum sanırım.
Kenarlari belirsiz bir sekilde gri beyaz cizgili,kare modasi gecebilir fakat form da kare yuvarlak arasi,her durumda kamuflaj saglanir yani:))Bencede. Kaç yıl geçerse geçsin beyaz tabak beyaz tabaktır
Kadındadüiananeden denilmez ? kadın süs bebeği mi ? o evde yaşayacaksa kadın da elini taşın altına koymalı..
demin böyle düşünenlere avrupalı diye laf çarpmışsınız ama bilin isterim, avrupalı değil bizzat anadolu kadını yuvasını eşiyle didinerek kurar.
Düğünün olmamasını karşı taraf isteniyorsa peki. Ben onlara düğüm olmasın onun yerine evin eşyaları daha iyi alınır takı takılır dedim bu neye giriyor.Bu konu özelinde söylemiyorum ama bu adetler o kadar mide bulandırıcı oldu ki.
Bugün Müge Anlı o kadar güzel birşey dedi ki programda, "keşke herkes bir araya gelse şu adetleri, gelenekleri bir tekrar düzenlese. Saçma salak adetler yüzünden, ele güne rezil olmayalım diye borç harç içinde düğün yapmanın derdinde herkes, bırakın artık bu saçmalıkları"
Kadının biri cebinde beş kuruş parası yok, kız tarafı düğün istedi diye borç harç düğün yapmış, ödeyememiş, intihara kalkışmış.
Yani düğün dedikleri şey bir annenin hayatından daha önemli oluyor, hayret ediyorum. Yap bir nikah bütçene göre, bütçene göre harca, gez, ye, iç. Sen de düğün yapmayıver kardeşim, ama yok o düğün yapılacak. Çünkü soyadını veriyor, eşşek gibi yapacak o düğünü, kızımız prenses, hanedandan geliyor, düğünsüz evlenir mi hiç?
Anneniz 4 bilezik takiyormus,buna da sasirdim biraz.Bence siz konuyu çok saptırıyorsunuz. Bizde böyle kardeşim sen düğününüde kendin yap erkek tarafına hiç bişeyde yaptırma. Ailem zaten yapıyor alıncakları alıyor. Erkeğe ama daha çok şey düşüyor. Bizimde maddi yönden katkımız oldu çoğu şeyde
Kadındadüiana
Düğünün olmamasını karşı taraf isteniyorsa peki. Ben onlara düğüm olmasın onun yerine evin eşyaları daha iyi alınır takı takılır dedim bu neye giriyor.
Salonda oturun mesela.Boylece bir oda bos kalsin ve perde halı masrafi azalsin.Evkiraysa 2 arti 1 tutun..Az harcayin her sey zamanla olur.Bence 50 bin yeterli olur gösterişsiz şeyler yapın.Bizde oturma odası mutfak alcaz diğerlerini erkek tarafı alcak
Karşı taraf çok bilezik takamıcak öyle anlaştık bizimkilerde bilezik yatırım olarak dursun diye alcaklarAnneniz 4 bilezik takiyormus,buna da sasirdim biraz.
Bilezigi karsi taraf alsin siz beyaz esya alin daha iyi olmaz mi?
En azından saçma düğün salonuna vermiçem parayı eşyalarım dama kaliteli olcak ya da artarsa yatırım amaçlı kullanılacakBu da aynı şey. Ailenin durumu yok diyorsunuz, o zaman olanla idare edeceksiniz.
Eşiniz araba almak istiyorsa alabilir, kalan parayla siz de bütçenize göre bir düğün, ya da istediğiniz her neyse onu yapabilirsiniz. Sizinki de farklı değil ki, düğün olmasın ama eşyalar daha iyi olsun diyorsunuz. Ellerinde 50.000 lira varsa 50.000 liralık eşya, takı, düğün her neyse yapılsın zararı ne?
En azından saçma düğün salonuna vermiçem parayı eşyalarım dama kaliteli olcak ya da artarsa yatırım amaçlı kullanılacak
Düğünde takılan takılar kadının bi güvencesidir ki dinimizdede mehir vardır. Herşey dört dörtlük olsun diye isteyen de yok tanımadan insanları yargılamak saçma. Değerini onla biçtiğini nerden çıkardınız acaba ? Hangi erkek soyadını değiştirmeyi kabul eder hiç aklınıza yatıyomu bu fikir kendi yazdığınıza inandınızmı
Arabayı bulursa alcak ayağı yerden kesecek kadar bi araba alcak tamam dedim. Evet düğünü tek çocuk olunca ben özeniyorum dedim mevlüt okutcaz düğan salonunda mevlüt okutmaya da karşı çıktılar çalgılı olsun diye de orda zorluk çıkardım kabul ettirdim. Mevlütlü olsun konusunda sorun çıkınca nişanlımda bişey diyemedi ben söyledim ama onlar çok istiyorlar nişanlımada tekrar tartışma çıkmasın diye bişiy deme dedim sonra gene konuşursun diyeAynen hak veriyorum, düğün olayı bana da tamamen saçma geliyor bütçe kısıtlıysa.
Araba işini çözdünüz mü, okuyamadım yorumları?
Düğünü eş ailesi mi istiyor? Nişanlınız ne diyor bu duruma
O zaman herseyi uygunundan bakin,eskiyeni zamanla degistirirsiniz.Karşı taraf çok bilezik takamıcak öyle anlaştık bizimkilerde bilezik yatırım olarak dursun diye alcaklar
Arabayı bulursa alcak ayağı yerden kesecek kadar bi araba alcak tamam dedim. Evet düğünü tek çocuk olunca ben özeniyorum dedim mevlüt okutcaz düğan salonunda mevlüt okutmaya da karşı çıktılar çalgılı olsun diye de orda zorluk çıkardım kabul ettirdim. Mevlütlü olsun konusunda sorun çıkınca nişanlımda bişey diyemedi ben söyledim ama onlar çok istiyorlar nişanlımada tekrar tartışma çıkmasın diye bişiy deme dedim sonra gene konuşursun diye
Bende çok sıkıldım çünkü anlamamakta ısrar ediyorsun. Lüks bişey isteyen yok benim ailemde zaten alcak eşya sadece erkek tarafı yapmıyor ki. Düğünü ben istemiyorum erkek tarafı istiyor. Beni anlamak istemiyorsunuz aynı şeyleri yazıp duruyorum burdasoy ismi konusunu benmi açtm Allah aşkına. Birtane size destek çıkıcam diye bir arkadaş gelmiş o demedimi erkek soy ismimizi alsın diye. Eee alsın madem dedim bende. Banane yani. İstediğiniz buysa söyleyin alsın benim öyle bir derdim olmadı kendi soyismimin arkasına eşiminkinide ekledim ikisini bir kullanıyorum yıllardır.
Ben zaten 15 senelik evliyim. Düğünümüzü,
evimizi, takılarımızı a-z ye ailelermiz yaptı.
Biz birtek ufak tefek eşyalarımızı ve balayımızı ödemiştik. Durumları vardı yaptılar. Siz erkek tarafısınız size şukadar düşüyor demedik. Herkes elinden geleni ortaya koydu. Ailelerin durumu olmasaydı 1 sene geç evlenir herşeyimizi kendimiz yapardık. Ben kadınım ben değerliyim, yapmam diye kenara geçmezdim. Sizin anlamadınız bu.
80 bin lira yetermi demişsiniz mesela. Bana göre yetmez. Ama size göre yetmek zorunda kalacak çünkü erkek tarafından çok beklentiniz var. Bi 20 binde ben fazladan koyayım herşey daha iyi olsun diyemiyorsunuz çünkü çalışmiyorsunuz. Ve yine başa dönmüş oluyoruz....
Bu konuda da son yorumum çünkü çok sıkıldım.
Ailesi millet ne der kafasında bi düğün yapamadı derler diye düşünüyorlar.Mantıksız istekleri. Nikah olunca ne oluyormuş ki?
Bu tip konularda karar çiftin olmalı. Eşiniz karıştırmasın.
Yani çok çok zengin olsa iki taraf da, illa düğün yapacağız deseler neyse. E zar zor 50.000 toplamışsın, 10.000 den başlar hemen hemen düğün salonları bu devirde. Ne gereği var?
Nişanlınızla anlaşın ve nikah istediğinizi salon tutulmasını istemediğinizi söyleyin bence.
Ailesi millet ne der kafasında bi düğün yapamadı derler diye düşünüyorlar.
Ben önceden mevlütlü istiyordum düğünü biz nişanlımla ilk tanıştığımız zamanlarda baktım durumları iyi değil nikah olsun dedim. Nişanlımda sen para gitcek diye istemiyorum diyosun mevlüt istiyordun ben sana yapmak istiyorum diye tutturuyo
Ben kendimde istemiyorum yalnız kalmayı olan olaylardan dolayı korkuyorum taciz tarzı çok duydum çünkü