Düğün masrafları

Cok iyi almissiniz. 7-8 ay once salon icin bir koltuk takimi sormustum 10.000 dediler. Erkek arkadasima ozellikle bu tarz seviyorum diye belirtmistim. Yavas yavas alistirmali😂 kendini ona gore hazirlasin diye dusundum ama artik oyle bir iliskim de kalmadi geride.
Daha iyi ilişkiniz olsun inşallah. 🤗 Mobilya bakmam 3 4 saat içinde bilmediğim bir sehirde ev icin abonelikleri yaptırdığım esnada oldu. Sanslıyımdır biraz o var. Beyaz eşyayı da internetten aldım. Bir an önce taşınmam gerekiyodu ankastre gelmek bilmedi 1 hafta küçük tüple uğraştım. 🤦🏻‍♀️ Herkes herşeyin en iyisini ister ama saniyeler içinde ne binalar yerle bir oluyo. O yüzden fazla maddi yükü olmamalı eşanın. 💐

Ev eşyası ve ihtiyaçları hariç tutarak söylüyorum, madem durumları 30 bine araba alacak kadar kötü anlamadım neden bir gece için sırf gösteriş ve milleti eğlendirmek için neredeyse iki araba parası harcıyorsunuz ki:/

Mobilyalarimda,takimda falan es ailesinin bir katkisi yok. Ha sadece dugun salonu odemislerdi. O da 3 sene once 3.500 tl falandi. Zaten dugunde takilanlari da vermediler. Misliyle aldilar yani 😂 gelinligimi bile ayin 15inde maasim yatinca odedim ben. Esimle beyaz esya aldik nisanlaninca. Taksitle almistik. Her ay taksidin yarisini o yarisini ben oduyorduk. Benim babam mutfagimin ihtiyaclarini ve yatak odami aldi. Perdelerimi diktirdi. Kendisi yapmak istedi cok borca girmeyelim diye. Kendi memleketimdeki dugunun kurusuna kadar biz odedik. Bekarken aldigim maaslari babama vermistim benim icin biriktiriyordu. Hepsini ordan karsiladik. Ohh nasil da iyiyim. Eltimin evini kasigina kadar dizdi kaynanam ama burnundan da getiriyor. Baslarda zoruma gitmisti onlara aldilar bize gelince siz cift maassiniz dediler diye. Ama simdi goruyorum 3 senedir eltimin basini yiyor. En ufak zitlasma da senin kasigina kadar ben aldim haddini bil diyor 😂
Ha simdiki aklim olsa bu kadar esya almazdim. Oturma grubum varken salon almazdim mesela. Mutfak masam varken yemek odasi almazdim. Yeni gelin hevesi iste yaptik bir hata 😂
Velhasil isteklerinizi azaltip, uygun mobilyalara kacarsaniz 50bin yeter de artar. Cok da istememek lazim ilerisini dusunerekten. Ya da fity fifty odemeniz lazim 😉

Ne 30bin arabaya yeter, ne de 50 bin bu saydıklarınıza.
Biz arabayı 60a aldık, şu an online satış sitelerinde aynı arabanın paketsizine 95-110 arası istiyorlar. Millet çıldırmış sanırım.
Aynı şekilde evlenirken aldığım her şey zamanla pahalanıyor. Arada hesap yapıyoruz ne kadar kardayız diye. Tv bile değer kazandı inanılmaz yani.
Ekonomimiz çok iyi olduğu için modeli, yılı geride kalsa bile değer kazanıyor eşyalar.
Düğün kısmında da istiyolar napiim deyip sıyrılmazsanız işten, gayette yapılmaz. 2 ailede istemesine rağmen biz yaptırmadık. Zorlayınca oluyor.
Son olarak neye ne kadar para vereceğiniz size kalıyor bu şartlarda. Ya balayı ya eşya ya da düğün.

Araba zaten eşinin üstüne olacakmış.
Evlenmeyi ve değer görmeyi yapacağın düğünle kıyaslama. Şimdiki kızlarda o var ya şuyum eksik buyum eksik.
Biz eşimle sıfır borç ile evlendik. İkimizin ne kadar birikimi var ise onu harcadık tamamen. Sen salonu al ben yatak odayı gbi yapmadık. Ki benim birikimin daha fazlaydı ondan 2 yıl önce çalışmaya başlamıştım çünkü.
Nikah yaptık.
Kına + Aile ve yakın arkadaşlarla yemekli eğlence organize ettik bir restoranda.
Herşeyimiz güzel ve borçsuz hallodu.
Ama eğer altınlar takılar istiyorum şunu sen yap bunu sen yap deseydim hiçbirşey olmaz eşimde kendini mahçup hissedebilirdi sürekli.
Bu arada eşimin ailesinin durumu yoktu ev ve araba almışlar onun taksidini ödüyorlardı okuyan 3 de kardeşi var. Haliyle borçla bişey almalarını istemedim çeğrek altın bile takamadılar bana altın kalpli evlat yetiştirmişler daha ne isteyeyim.
Ayağınızı yorganına göre uzatırsanız yeter bence. Gereksiz masraf yapma sen de ay kız tarafı bunu yapar sadece deyip çekilme kenara.

Dugun salonlarinin bu kadar oldugunu bilmiyordum. Bu durumda mustakbel damadi bulsam bile benim evlilik isi yatar. Siz mobilyalari 17bine kapatmissiniz. Benim begendigim bir koltuk takimi 10bindi. Gerisini dusunemiyorum😲 Allah dugun yapacaklarin yardimcisi olsun
Beğendiğin koltuk takımını almak istiyorsan sen de elini taşın altına koyacaksın o zaman. Yoksa ne çıkarsa bahtına😉

"Üstümüze düşen" lafından anlaşılıyor gelenekçi olduğunuz. Çünkü normalde üstümüze düşen evleneceğimiz insanla her şeyi ortaklaşa yapmak, her şeyi paylaşmaktır. Neyse, işin içine gelenekler girince söyleyecek sözüm yok. O kafalar benim kapsama alanım dışında çünkü. Size mutluluklar dilerim.
Çocukları da sırayla doğururlar artık! Size göre hersey eşit (?) Olmali ya. Gelenekler oluştuysa bir bildikleri vardır elbet büyüklerimizin .

30 bine araba almaktansa nikah yapar, salon ve oturma odasından birini iptal eder almaz, arabanın bütçesini 50’ye çıkarırdım.
50-55 bandında araba bulamıyoruz bu arada, taze bitti 😁

Bize kendi emeğimizle kazandığımızı harcamamız öğretildi çünkü. O yüzden ne kendi ailemden bekledim bişey evlenirken ne eşimin ailesinden. O taraf onu alır bu taraf bunu alır muhabbeti olmadı hiç. Baktık elimizde ne var, bize ne lazım gittik aldık geldik. Hediye almak isteyenlerden de kabul ettik.
Ben de aynı şekilde evlendim.acelemiz yok dedik 1 sene erteledik eksik tamamladım..kimseye eyvallahım olmadı,ne lazımsa klimasına kadar kendim hallettim..zaten ev tekstili,mutfak ıvır zıvırı,beyaz eşyasın çalışmaya başladığm andan itibaren aldım,bi taraftan birikim yaptım...nişanım,kınam,nikah sonrası yemeğim hepsini ben yaptım..ya şimdiki kızlar çok uyanık ya biz çok saftık bilmiyorum..ama bu şekilde kimse ne evime ne eşyalarıma müdahale edebildi,düğün takılarıma kimse göz dikemedi,eşim bile onlar senin dedi ne takıldığını sormadı..

Valla gecen sene temmuzda evlendim benim esimin tarafininda durumu yoktu babasi 40.000 tl ye yerini satti 35.000 verdi bize ki takida dahildi ama biz durumu olmadigi icin evin esyalarini 1 sene once aldik oturma odasi yatakodasi yemek masasi alduk 19.000 tl aylik taksiti 2ye bolduk odedik dugunden once dugun salonunu erken tuttuk 7.500 tl verdik kir dugunu yaptik kina salonu organizasyon dahil 3.500 tl verdik gelinlik kina elbisesi nikah kiyafeti ozel dikildi bende kaldi bindalli ozel dikildi kiralikti toplam 4.000 tl verdik 1 sene oncesinde kapora verdim Fiyati sabitledim o gelen 35.000 dugun salonu bilezik ve 5i 1 yerdeye gitti set istemedim ev almak istiyoduk cunku seti bozdurunca zarar edicektik cok sukur evimizi aldik onumuzdeki ay tasiniyoruz Allahim size de nasip etsin keske evlenmeye karar verdiginizde baslasaydiniz biseylere biz bu yuzden 1.5 sene nisanli kaldik herkes uzatmayin nisanlilik uzun surmez dedi kimseyi dinlemedik haa bu arada istedigin kadar planli programli harca o parayi yinede son dakika bisey cikicak mesala ben esimin ve kendi maasimdan toplam her ay 1 gram aliyodum dugunden 1 gun once bozdurduk evdeki hesap carsiya uymadi 🤷🏻‍♀️
Kutluyorum sizi, huzurunuz daim olsun❤️
Evet önceden hazırlık iyidir.
Ben de çocuklarım için şimdiden moda sözkonusu olmayacak günlük kullanacakları 6 kişilik yemek ve kaşık takımı, tencere seti vs alıyorum

Kutluyorum sizi, huzurunuz daim olsun❤
Ben de çocuklarım için şimdiden moda sözkonusu olmayacak günlük kullanacakları 6 kişilik yemek ve kaşık takımı, tencere seti vs alıyorum
Anneler iyi niyetli dusunuyorlar ama bu tarz ihtiyaclari dugun zamaninda almak lazim. Sonucta insan modasi degisen seyi almali. Annem asla ceyizim icin bir sry almamistir. Hatta bir keresinde yemek takimi almis, misafir gelince kullaniriz diye. Arada sen evlenince sana verecegim diye bana takilirdi:KK45: Hep o gun gelince aliriz der. Dugun icin hazir olsun istiyorsaniz altin alin. Oglunuz evlenecegi zaman da bozdurursunuz ve istediklerini alabilirler.

Neyi nereden tercih edeceğin
çok önemli. Altın ne kadar istedin çok önemli. Şöyle ki sen yada ailen de en azından bir odayı yada beyaz eşyaları, mutfak ve nevresim vs alacaktır diye tahmin ediyorum. Yani elde nakit 50 binle baya şey alınır. Pazarlık payınız rahat olur. E yetmezse de taksitlendirirsiniz bir şeyleri.

Çocukları da sırayla doğururlar artık! Size göre hersey eşit (?) Olmali ya. Gelenekler oluştuysa bir bildikleri vardır elbet büyüklerimizin .
Çocuk doğurmanın parasal bir karşılığı olmalı diyorsunuz yani. Bir çocuğu kaç paraya doğurmamız gerekiyor bu durumda? Ben beleşe doğurdum da, zararımı hesap edeyim madem. :confused:

Bence öncelikle işe girin, eğitiminiz ne bilmiyorum ama en kötü kasiyerlik bile evde oturmaktan iyidir, ki o zaman da elinize asgari ücret geçecek, hiç yoktan hayli hayli iyidir. Küçük ev aletlerini, evin küçük eksiklerini yavaş yavaş kapatırsınız kendi maaşınızla. Ev tamam olacak, %100 eşyalar tamam olacak diye düşünmeyin, önemli olan o evdeki huzur, en güzeli olmaz da bir tık daha azı olur. Düğün konusunda da mümkün mertebe en uygun seçenekleri gözden geçirin. Araba bence de şu devirde çok gerekli bir yatırım, kaldı ki pahalı sayılmaz 30 bine alacaklarmış.

Anneler iyi niyetli dusunuyorlar ama bu tarz ihtiyaclari dugun zamaninda almak lazim. Sonucta insan modasi degisen seyi almali. Annem asla ceyizim icin bir sry almamistir. Hatta bir keresinde yemek takimi almis, misafir gelince kullaniriz diye. Arada sen evlenince sana verecegim diye bana takilirdi:KK45: Hep o gun gelince aliriz der. Dugun icin hazir olsun istiyorsaniz altin alin. Oglunuz evlenecegi zaman da bozdurursunuz ve istediklerini alabilirler.

Kesinlikle. Düğüne 6 ay kala tabak çanak aldım. İnan evlenince modası değişti :KK70: çocukların zevki de değişkenlik gösterir.
Bazen arkadaşlarıma gidiyorum anneleri eskiden aldıkları günlük takım için vermişler ama kırılsa diye bakıyorlar

Ailesi günübirlik gelip gitmeyecekse ve gelince arabada uyumayacaksa araba şart değil ki?
Ayrıca 30bin liraya alınabilecek araba muhtemelen çok masraf çıkarır,astarı yüzünden pahalıya gelir.

Kutluyorum sizi, huzurunuz daim olsun❤

Naçizane öneride bulunmak istiyorum, bence tabak çanak almak yerine altın ya da döviz alıp biriktirin. Benim ablam örneğin hiç hesapta yokken yurt dışına gelin gitti ve doğal olarak hiç bir şey götüremedim, hepsini oradan aldılar, zaten moda söz konusu olmayan demişsiniz ama inanın zevkler çok değişiyor, dün beğendiğimizi bugün beğenmeyebiliyoruz.

X