Düğün masrafları

Kadınlar kendilerine hizmetçi muamelesi yapacak erkekleri seçiyorlar. Hayatı paylaşmak değil, karşılıklı sömürü üzerine kurulu çoğu evlilik. Birinin parası, diğerinin emeği sömürülüyor.
Kadınlar için astarı yüzünden pahalıya geliyor ama.

Bir arkadaşım düğünde pırlanta set istemişti. Adetmiş onlarda. Anasına da pırlanta set takmışlarsa demek asdfgfd
Sonra da "şunu istiyor bunu istiyor" diye şikayet ediyor kocasını.
E ister, sen de istedin. Hiç de utanmadın isterken.
Onun kafasında o hizmetlerin parası çoktan ödendi.

İş eşyaya, takıya, hatta kayınvalideye makyaj seti, bayramlık kıyafet kitlemeye gelince çok geleneksel takılanlar evlendikten sonra çok modern, her işe elini atan adamlar görmeyi bekliyorlar. Ama öyle bir dünya yok işte.

En iyisini yapiyosunuzz bizimkiler ben begenmem diye bisey almamislar zamaninda nisanin ertesi gunu gittik tek biyerden tekstili biryerden de takimlari aldim yarisini ailem yarisini ben odedim aylik taksitin evlenene kadar canim cikti hatta evlendim 2 ay daha odedim taksit cok sukur onu da bitirdim valla evlenmek zor tek tarafli yuklenmelere karsiyim kimse biz evlenicez diye varini yogunu koymak zorunda degil evlenmeyi biz istedik elimizden geleni de yaptik cok guzel bi dugun ve kina gecirdik eglenmek onemliydi ki o da oldu cok sukur Allahim sizin evlatlarinizin guzel gunlerinide size gostersin insallah

Araba kiralasınlar o zaman . Düğüne gidicez diye araba mı alınır . 50 bin e düğün çok zor ben sana söyliyim ben 2 yıl önce evlendim 50 binden fazla tuttu . Şimdiki zamanda herşey daha pahalı hele altın fiyatları uçmuş durumda

Doğru. Ne evlenirken bir şey istedim ne de evlendikten sonra işler bana kaldı. Kadınların kendi seçimi evet. Evlendikten sonra burunlarından geliyor o ayrı

50 bin yeter diyenler bekar kesim sanırım

Damada 5 bilezik takmıcaksınız sonuçta dimi? Bir saat Bi Alyans.

Ben antalyalıyım. Bizim adetlere göre kız tarafı evin herseyini yapar iğneden ipliğe erkek tarafı altın ve ev yapar.
Hemserimi buldum bizde oyle olmadi ama olsun Antalyaliyim diyince yazayim dedim

Dayi destek olsun asil evlenenlere,
o da neymis

Benim babam bi adet başlattı, ben de ilerideki müstakbel gelinimin aileden isteyeceğim.
Düğün hediyesi, gelinin babadan dayalı döşeli bir ev, versin damatla gelin üzerine. Sonra düğün benden. :))
Benim baba bunu yaptı, bizde adet oldu gari.
Gelin kızımız dayalı döşeli eviyle gelirse, bizim oğlan da full düğünüyle gelecek. Adet, bizim sülale adeti, beğenmeyen oğlumu almasın.

Sizden kaynana mi istedi evi

O kadar parayla bir gece eğlence düzenler, sonrasında şöyle bir dünyada gezebildiğim kadar yeri gezerdim açıkçası.

İmkanlarınız kısıtlıysa hem misafir odası hem oturma odasına gerek varmı. Siz yatak odası mutfak eşyalarını alırsınız ki genelde kız tarafı alır zaten bunları. Eşinizin ailesi de salon için koltuk takımı yemek odası takımı ve beyaz eşyayı alır. Düğünü de takılarla karşılarsınız.Arabayı da daha sonra alırsınız.

Şatafatlı bir düğün olmak zorunda değil. Aile ve yakınlarınız arasında küçük bir kutlama yapın. Gerisini de eviniz için kullanırsınız. Biz sade bir nikah yaptık ardından bekar evimizdeki eşyaları kullandık şimdi zamanla yeniliyoruz herşeyi. Yeni adet çıktı bu herşeyi dört dörtlük kat kat döşemeler. Durumunuz oldukça alırsınız. Gerekirse borca da girersiniz.

Annem yıllarca böyle yaptı çeyizimi..bi anda almak zor olur diye dışarıya el işi örüp eksiklerimi aldı..işe başlar başlamaz sırayla beyaz eşyalarımı,küçük ev aletlerimi aldım ödedim ki ortada evlilik gibi bi durum da yoktu..günlere girip birikim yaptım.şimdiki ailelere şaşıyorum ben herşeyi karşı taraftan bekliyorlar

50 bin yeter diyenler bekar kesim sanırım

Bundan 5 buçuk yil önce her şeyi kendimiz yaptık ve aşırıya kaçmadık

30 bin tuttu
Her şey içinde gelinlik mobilya damatlik salonlar ( dugun ayrı kına ayrı yerde olmak zorunda kaldı )vs vs vs her şey var

Çocukları da sırayla doğururlar artık! Size göre hersey eşit (?) Olmali ya. Gelenekler oluştuysa bir bildikleri vardır elbet büyüklerimizin .

Eskilerden gelen bir gelenek var büyüklerimizin oluşturduğu düğün sabahı kanlı çarşaf teşhir ediliyor. Büyüklerimizin bir bildiği vardır elbet gelenek olmuş sonuçta uyguladınız mı bunu veya destekliyor musunuz? Başlık parası var mesela para karşılığında gelin satın alıyorlar buna ne diyorsunuz? Gelin kayınvalidesine hizmet eder mesela bu da eskilerden gelen bir gelenek. Onu da yapıyor musunuz? Kocası ölen kadın kocasının kardeşiyle evlendirilirdi mesela normal mi bu sizce? Yoksa sadece işinize gelen geleneklere mi sahip çıkıyorsunuz?

ben evlenmekten /masraflardan ziyade, neden acele ettiginize takildim? 2-3 sene daha bekleseniz, sizde ekonomik ozgurlugunuzu elinize alsaniz? beraber birseyler yapsaniz daha guzel olmaz mi? hem bu devirde borca girmessiniz hem katkida bulundugun icin evlenecegin kisi ileride basina kalkmaz hem de istediginiz gibi yapabilirsiniz bazi seyleri. kac yasindasiniz? bence bekleyin, evlilik her zaman olur. hele hele 20li yaslarin baslarindaysaniz, hic acele etmeyin. kimseye minnet etmeyin ve kimseye yuk olmayin.

Zaten yatak odasi ve beyaz esyalari kiz tarafi aliyor. Onun disindaki seylere fazla asiriya kacmazsaniz yeter diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…