Düğün masrafları

Bizim bir yengemiz vardı nur içinde yatsın, kadın gerçekten çok öngörülüymüş, oğlu doğar doğmaz her ay 1 çeyrek almaya başlamış, ne zaman ki oğlu evlenmek istedi o zaman altınları bozdurmuş yoksa bu kadar masrafa imkan yok para yetişmez :confused:

Çok mantıklı. Oğlu olanar bunu kesinlikle yapmalı, çünkü prenseslerin istekleri bitmek bilmiyor malum.
Akıllı kadınmış. Mekanı cennet olsun.

Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Araba size alınacaksa bencede sorun yok

Bu düğün işleri şu devirde çoook zor babam şimdiden erkek kardeşimin düğünune sadece takı için 46 bin biriktirdi yeteceği şüpheli eşyayı geçtim çok zor

Çok mantıklı. Oğlu olanar bunu kesinlikle yapmalı, çünkü prenseslerin istekleri bitmek bilmiyor malum.
Akıllı kadınmış. Mekanı cennet olsun.
Amin.
Oğlu evlendiğinde çocuktum o zaman akıl ermiyor tabii, garibime gitmişti ama büyüyünce hele de istenilenleri duyunca ne öngörülü kadınmış dedim, herkes herşeyi dört dörtlük olsun ister ama ne bileyim bana tuhaf geliyor şu kadar altın takılsın, yatak odası takımı kız tarafının, salon takımı erkek tarafının gibi şeyler denmesi, he bu bana garip geliyor başkası için normaldir, adetleri öyledir iki ailede adetlerde mutabıksa yaparlar onların bileceği iş ama evlenirken adetler yüzünden çok gerginlik yaşanıyor, kızlar başka arkadaşlarına yapılanları kıyaslayıp değerlerini eşyalarla takılan altınla ölçmeye başlıyor.

Amin.
Oğlu evlendiğinde çocuktum o zaman akıl ermiyor tabii, garibime gitmişti ama büyüyünce hele de istenilenleri duyunca ne öngörülü kadınmış dedim, herkes herşeyi dört dörtlük olsun ister ama ne bileyim bana tuhaf geliyor şu kadar altın takılsın, yatak odası takımı kız tarafının, salon takımı erkek tarafının gibi şeyler denmesi, he bu bana garip geliyor başkası için normaldir, adetleri öyledir iki ailede adetlerde mutabıksa yaparlar onların bileceği iş ama evlenirken adetler yüzünden çok gerginlik yaşanıyor, kızlar başka arkadaşlarına yapılanları kıyaslayıp değerlerini eşyalarla takılan altınla ölçmeye başlıyor.

Bize kendi emeğimizle kazandığımızı harcamamız öğretildi çünkü. O yüzden ne kendi ailemden bekledim bişey evlenirken ne eşimin ailesinden. O taraf onu alır bu taraf bunu alır muhabbeti olmadı hiç. Baktık elimizde ne var, bize ne lazım gittik aldık geldik. Hediye almak isteyenlerden de kabul ettik.

Bize kendi emeğimizle kazandığımızı harcamamız öğretildi çünkü. O yüzden ne kendi ailemden bekledim bişey evlenirken ne eşimin ailesinden. O taraf onu alır bu taraf bunu alır muhabbeti olmadı hiç. Baktık elimizde ne var, bize ne lazım gittik aldık geldik. Hediye almak isteyenlerden de kabul ettik.
Aynı şekilde evlendim, çok eksiğimiz oldu baştan ama pişman mısınız derseniz asla.

Ne dogru demiş KudrAlobar KudrAlobar . Madem gelenek mutfağı siz alıyorsunuz gelenektir ev tekstilini kadın alır. Zaten geleneksel olarak danteli masortusu perdesi nevresimi vs vs çeyiz niyetine yapılır zamanında. Yatak odası Türkiye'nin her yerinde kız tarafına aittir. Beyaz eşyalar da ekseriyetle kadın kullanacagi için kendi seçer alır. Kaldı ki beyaz eşya mutfakta durur/mutfak da size aitmiş zaten.
Söz konusu kendisi ve ailesiyken para harcamaktan çekinen insanlar erkek tarafını kaz gibi görüyor ya. Ben de bu zihniyete sınır oluyorum.
Kinayi da siz yapiyormussunuz, büyük birşey gibi yazmışsınız. Kına dediğin nedir ki? Yirmi kilo kuruyemiş al yüz tane meysu al olsun bitsin. Evde --sokakta bile bedavaya yapabilirsin. Biz ablamın kinasini bir lokalde yaptık -normalde boş duran bina olduğu icin para da istemediler mesela. Ama düğün öyle mi??

Yatak odasının kız tarafına ait olduğunu bu forumda öğrendim ben. Bizde kız, oda takımı olarak oturma odasını alır, yatak odasını erkek alır.
"Yatak odasını kız alacak" deseniz "aa ne ayıp şey, niye onu kız alsın" derler :KK53:

Babamların memleketinde nişanı da erkek yapar mesela. Hatta biri konu açıp bunu söyledi diye linç yemişti. Ben tahmin etmiştim nereli olduğunu.

Her yerin adeti farklı yani.
Bana göre mantıklı değil tabii, o ayrı. Evlenecek insanlar ortak hareket etmeli, güçleri yettiğince beraber yapmalılar her şeyi.
Ama böyle çok geleneksel bakan insanlara da bir şey diyemiyorum artık. Herkesin kendi seçimi.

Adam 1 sene sonra "kalk bana su getir" ya da "anama bayram temizliğine git" dediğinde "ama eşitliiik :KK43:" diye ağlamayacak olan düğün masrafını yığsın erkeğe.
Bunu kabul eden adam da bu kafada oluyor çünkü.
Yani çok geleneksel düşünen hanım kızlar gidip çok eşitlikçi, evde ve çocukta ortak sorumluluk alacak beyleri ağlarına düşürmüyorlar; herkes kendisi gibi biriyle evleniyor sonuçta.
Herkes halinden memnunsa erkeklere de üzülmeye gerek yok bence.

Amin.
Bu konu ve konu sahibi için demiyorum. Ama mesela yazdığınız yorumdaki gibi adet deyip her şeyi erkeğin ve ailesinin sorumluluğuna yüklenirse evlendikten sonra da adet deyip evin yemek temizlik, çocuk gibi sorumlulukları da sadece kadına yüklemek eş değer gibi geliyor bana. (Tekrardan belirteyim konu sahibi için geçerli değil yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.)

Kimse de 30 bine araba olmaz yazmamış. İkinci el arabaların fiyatının sıfırını geçtiği dönemde ancak at arabası alınır o paraya
Aylık araba kiralansa daha uyguna gelir.Farklı şehirlerden senede kaç defa gidip gelecekler ki
Ailesini araba sahibi yapmak için numara gibi geldi bana bu
Ay allah'ım beni güldürdünüz evet araba fiyatlarıda uçtu gitti at arabası demenize güldüm valla komik geldi yanlış anlamayın aynn gelip giderken araba kiralasınlar düğün öncesi günlerden önce gelmeye gerek var mı bende katılıyorum size

Yatak odasının kız tarafına ait olduğunu bu forumda öğrendim ben. Bizde kız, oda takımı olarak oturma odasını alır, yatak odasını erkek alır.
"Yatak odasını kız alacak" deseniz "aa ne ayıp şey, niye onu kız alsın" derler :KK53:

Babamların memleketinde nişanı da erkek yapar mesela. Hatta biri konu açıp bunu söyledi diye linç yemişti. Ben tahmin etmiştim nereli olduğunu.

Her yerin adeti farklı yani.
Bana göre mantıklı değil tabii, o ayrı. Evlenecek insanlar ortak hareket etmeli, güçleri yettiğince beraber yapmalılar her şeyi.
Ama böyle çok geleneksel bakan insanlara da bir şey diyemiyorum artık. Herkesin kendi seçimi.

Adam 1 sene sonra "kalk bana su getir" ya da "anama bayram temizliğine git" dediğinde "ama eşitliiik :KK43:" diye ağlamayacak olan düğün masrafını yığsın erkeğe.
Bunu kabul eden adam da bu kafada oluyor çünkü.
Yani çok geleneksel düşünen hanım kızlar gidip çok eşitlikçi, evde ve çocukta ortak sorumluluk alacak beyleri ağlarına düşürmüyorlar; herkes kendisi gibi biriyle evleniyor sonuçta.
Herkes halinden memnunsa erkeklere de üzülmeye gerek yok bence.

Ben de evlenirken eşitlikten yanaydım. Ama kk da takılınca türk erkeğinin ne muazzam olduğunu öğrenince artık müstehak diyorum. Anladım ki bu memlekette evlilik kadının hizmetçi olması demek. Yani ne bileyim burada okuyup gördüklerim hep böyle. Çevremde hiç görmediğim tuhaf erkekler var. O yüzden ödesinler diyorum hiç acımıyorum. Memlekette her konuda eşitmişiz de bu eksik kalmış sanki :KK70:

Bu konu ve konu sahibi için demiyorum. Ama mesela yazdığınız yorumdaki gibi adet deyip her şeyi erkeğin ve ailesinin sorumluluğuna yüklenirse evlendikten sonra da adet deyip evin yemek temizlik, çocuk gibi sorumlulukları da sadece kadına yüklemek eş değer gibi geliyor bana. (Tekrardan belirteyim konu sahibi için geçerli değil yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.)
Çoğunlukla da öyle oluyor zaten, bazı üyelerde konu bazında yazmamış aslında, adetlerle ilgili genel eleştiriler ki hak veriyorum, hepsi için demiyorum ama adettir geline şu yapılmalı, kız tarafı bunu yapsın erkek tarafı şunu yapsın denip yapılınca, düğün sonrası aileler o evin içine karışmayı hak görüyor kendinde, gelin aldık diyorlar, ki ciddi manada bu gelin aldık lafına sinir oluyorum, ne oluyor sonra kayınvalide evine gidip temizlik yapmak, haftada 4-5 sefer arayıp en az 3 kere gitmek göreviniz haline getiriliyor, rest de çekemiyorsunuz çünkü aldıkları eşyaları, düğün masraflarını önünüze sürüyorlar.

Şuraya yazıyorum kısmetse birkaç ay sonra bayram, bayramdan 1 hafta önce bayramda kayınvalidenin ev temizliği, kayınvalideye bayram ziyareti içerikli konular açılır, kayınvalideler çağırır çünkü düğün yaptım, mobilyasını aldım, gelin aldım diyor bakış açısı bu.

Ya ben 15 senelik evli kadınların kayınvalidelerine şahit oldum ağzım açık kaldı, evlenirken erkek tarafı olarak masraf yaptık deyip torunlarının sünnet altınlarına bile el koyan, ne masrafmış torunların bile borç hanesine yazılmış :))

Ben yazdım o paraya olmaz diye. 🤣
bugünün piyasasında 30 bine (daha masrafı falan var eğer total 30 bin harcayacaklarda daha da düşecekler arabaya ayırdıkları fiyatı yani) anca doğan görünümlü şahin alırlar , her hafta sanayiden çıkmazlar :dondurma:

Toplumumuz farklı evlilik gelenekleri var o yüzden “şu doğru “ demek yanlış olur.
eğer siz çalışmıyorsanız ev hanımı olacaksanız sizden ekonomik bir beklentilerinin olması doğru değil.
nişanlınızın buna göre bir plan kurması gerekiyor. ailesi istiyorsa alsın ama 50.000 TL her ihtiyaca yeter mi bilemedim. Herşey Ateş pahası.
ben olsam düğün yapmam. Gereksiz masraf gibi geliyor bana.
Aileleri çok karıştırmamaya çalışın. sonuçta Yetişkin insanlarsınız. bir de masraf yapmadan evlilik olamıyor. Bu da ayrı bir gerçek. Aileler istiyorlarsa destek olsunlar. Ama bunu başınıza kakmasınlar. İstemiyorlarsa olmasınlar.
kolay gelsin. Mutluluklar dilerim.

30 bine araba nerde var? Bebek arabasi falan mi? Kendinizi kandirmayin bence :KK43: o paraya arabanin iskeleti alinir ancak.
Dugun döneminde 1 2 hafta araba kiralasinlar. Kinaya dugune gelirler.
10 bine de ev kurulur, 10 milyona da. Elinizdeki paraya gore ayarlarsaniz her sey mumkun

bugünün piyasasında 30 bine (daha masrafı falan var eğer total 30 bin harcayacaklarda daha da düşecekler arabaya ayırdıkları fiyatı yani) anca doğan görünümlü şahin alırlar , her hafta sanayiden çıkmazlar :dondurma:
55e çıkalım alalım diyoruz yani ama çok kötü alabileceklerimiz. 🤦🏻‍♀️

Yok kız 2000 model clio, palio falan var o fiyata. 15 senedir lpg ile kullanılmaktan motorları pert ama olsundu 😂

Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Biz 2017 de 50 binle zor yaptık ki takısı eşyası içinde bence 80 anca yeter aldırmayın araba kiralasınlar bir kaç günlüğüne ..

Bizim 80 le araba alma yolculuğumuz 110 la bitti kızlar.. hersey aşırı pahalı normalde aldığımız araba nın değeri 90 bin 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

X