Düğün masrafları

Valla gecen sene temmuzda evlendim benim esimin tarafininda durumu yoktu babasi 40.000 tl ye yerini satti 35.000 verdi bize ki takida dahildi ama biz durumu olmadigi icin evin esyalarini 1 sene once aldik oturma odasi yatakodasi yemek masasi alduk 19.000 tl aylik taksiti 2ye bolduk odedik dugunden once dugun salonunu erken tuttuk 7.500 tl verdik kir dugunu yaptik kina salonu organizasyon dahil 3.500 tl verdik gelinlik kina elbisesi nikah kiyafeti ozel dikildi bende kaldi bindalli ozel dikildi kiralikti toplam 4.000 tl verdik 1 sene oncesinde kapora verdim Fiyati sabitledim o gelen 35.000 dugun salonu bilezik ve 5i 1 yerdeye gitti set istemedim ev almak istiyoduk cunku seti bozdurunca zarar edicektik cok sukur evimizi aldik onumuzdeki ay tasiniyoruz Allahim size de nasip etsin keske evlenmeye karar verdiginizde baslasaydiniz biseylere biz bu yuzden 1.5 sene nisanli kaldik herkes uzatmayin nisanlilik uzun surmez dedi kimseyi dinlemedik haa bu arada istedigin kadar planli programli harca o parayi yinede son dakika bisey cikicak mesala ben esimin ve kendi maasimdan toplam her ay 1 gram aliyodum dugunden 1 gun once bozdurduk evdeki hesap carsiya uymadi 🤷🏻‍♀️

30 bine araba alinmaz. 50 bine de hersey dahil esya dugun olmaz. Bir kismini evlendikten sonra odemek durumunda kalirsiniz ya da hersey dort doetluk olmaz, zamanla alirsiniz. Dugun yapmayin ya da nikah ile evlenin.

Beyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Mutfak/ev ıvırzıvırları 15 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,
Gelinlik/kına elbisesi/damatlık 7 bin
Yakınlarda düğünüm var. Bizim masraflardan aklıma gelenler bunlar. Yanında çok fazla ufak gider var. Mümkün olduğunca az eşyayla işi halletmeye çalıştım ben, ona rağmen epey tuttu her şey çok pahalı.
Araba kiralamak çok daha mantıklı şu durumda.
Maşallah zaten aradaki farkı düğün salonu ile kapatmissiniz.😂 Tamam kızmayın sakaydi kendimi tutamadım sorry :KK70:

Erkek tarafına çok yüklenilmiş siz sadece oturma odası ve mutfak için masraf yapcaksınız gerısı erkek tarafında sızınde bırıkım yapmanız gerekliydi. KudrAlobar KudrAlobar a katılıyorum gelenekler dıyorsanız ev tekstilı yatak odası beyaz eşya ve mutfak kız tarafına ait. Oturma odası bakmışsınız 7 bın pahalı gelmiş ki bence çok uygun saçma değil mi erkek tarafından buna rağmen fazlası isteniyor

Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Keşke nişanlınızın parasının hesabını yapmasanız. Elbet sizin kadar oda düşünüyordur neye yetip yetmeyeceğini ve kendi birikmişi ve henüz evli değilsiniz bu benim görüşüm. Miktar olarak yeteceğini düşünüyorum.

Bizde yatak odası ve beyaz eşyayı kız tarafı alır mutfakta içinde tabi 3,5-4 sene önce bize düşen 25 bin falan oldu eşimin ailesi de takı halı perde oturma odası l koltuk falan aldı onlarda 25 bin civarıydı.Bizim aldıklarımız iyiydi ama eşimin ailesinin aldıkları ucuz yolluydu.O zaman çeyrek 200dü şimdi 500ü aştı.Takı olmazsa olur diğer türlü zor.Düğün 2500 civarı tutmuştu yeri kötüydü bende ona göre uygun biryer tuttum 1000 civarı kına yeri oldu hepsi içinde.Nikah olur kına evde yada bahçede falan olursa bunlarda masraf olmaz.

Son düzenleme:
Araba da sizin üzerinize olacaksa 50 bin ile ev döşeyip gayet de altın vs alınabilir. Bilezik 5 bin lira demişsin de mesela 20 gramlık 5 bilezik yerine 10 gramlık 5 bilezik de takılabilir . 22 ayar set olmaz da hani illa alınacaksa 8 ayar set alınır. 7 binlik takım almazsın da 3 binlik koltuk takımı alırsın her bütçeye göre var biraz araştırınca. Hani hiçbir şey almayıp da her şeyi bedavaya getirmek isteyen insanlara ben kızıyorum ama sonuçta ortada bir birikim var ve size harcanacakmış bir şekilde. Yalnız araba almak için saçma bir bahane olmuş mesafe filan. Sanki hergün gelip gideceklermiş gibi. Uzak mesafeyse bu uçakla trenle otobüsle de gidilebilir. Araba da su yakmayacak sonuçta

Bir üstte de yazdım, kız tarafının payına düşen sizin aldıklarınız değil ki. Yatak odası, beyaz eşya, ev tekstili ve mutfak sizin almanız gerekenler.
Her yerde farklı bizde de eşyaları erkek tarafı alır, kız tarafı birkaç yerin halısı perdesi , ev tekstili ve küçük ev aletlerini alır. Tabi ben bunu yapmadım ortak ödedim her şeyi

Beyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,
Yakınlarda düğünüm var. Bizim masraflardan aklıma gelenler bunlar. Yanında çok fazla ufak gider var. Mümkün olduğunca az eşyayla işi halletmeye çalıştım ben, ona rağmen epey tuttu her şey çok pahalı.
Şu düğün salonlarına verilen paraya acıyorum ben de

Aslında gelenekte de kız tarafının üstüne düşen beyaz eşyalar, mutfak eşyaları, ev tekstili ve yatak odası takımı bildiğim kadarıyla. Geleneği bile değiştirmişler erkek tarafına yükleneceğiz diye.
bende oraya takilmistim madem gelenek öyle sizin dediginiz sekilde olmasi gerekirdi :))

50 bin TL yetmez hersey içindeyse. 6 yıl önce düğününüze 66 bin TL harcamıştık. Hersey cok pahalı suan güzel bir düğün ve kaliteli eşyalar istiyorsanız arabayı erteleyin.

3.000₺ ye de koltuk takımı var, 13.000₺ ye de var.
50.000₺ ye de düğün olur 10.000₺ ye de.
İsteklerle ihtiyaçları ayırırsanız yeter herhalde ama takısı makısı bilemedim.
mutluluklar :KK200:

2013 yılında 2 ayda evlenmeye karar vermiştik ailelerden destek beklemedik. Sadece gelinliği mi babam aldı. Sokakta gezerken magazada kampanya görduk salon takımı yatak odası yemek masası ünite tv beyaz eşyaları ütü masası ütü elektrık süpürgesi bır kac parca eşya 10 bin tl aylık 400 taksıtle😀 Eşim çalışmıyor ben çalışmıyorum bi cesaret atladık yola 😀 Babamdan gelinlik harıc kurus yardım istemedim düğün salon parasını o geceki takılardan vermiştik.Şimdi düşündüm de iyi cesaret etmişiz valla😀 Eşim sağolsun iyi bir işe girip tekrardan bütün mobilyaları kendi isteğime göre döşetti. Yani 50 bin tl çok normal yeter

Adamlarin alacagi bir suru kalem esya ivir zivir var ve siz hala ayni mi odeyecegiz diyorsunuz. Kendiniz inaniyomusunuz gercekten buna ? Oturma odasi mutfak deyip kenara cekil oh ne ala mutfagin icinde bi suru beyaz esya da var o beyaz esyalari niye erkek tarafi oduyo ? Takilar ve dugun salonuna verilcek paralar nakit paralar esyalari takside boldurebilirsiniz dugunde hediye gelen takilarla odersiniz. Ya da esiniz calisiyorsa taksitle oder

Canım biz de araba bakıyoruz maks elli ellibesbin olsun diyoz ama dogru dürüst araba yok 30a bir sey bulacağını pek sanmıyorum. Yani 30a aldığı araba da başına masraf açacak. 🤦🏻‍♀️ Kira mı olacak eviniz peki? Benim eşim de yeni göreve başladı şehir değiştirmek zorunda kaldık. Kirada oturuyoruz. Buraya sıfırdan çok uyguna eşya aldık. Sana aldıklarımı yazayım. Yatak odası ve koltuk takımı 7750 tl tuttu. Beyaz esya camasir makinası buzdolabı ankastre set 4 bin tuttu. Halilar 1500 civarı tuttu. Masa aldim küçük 6 sandalyeli mutfak masası aslında ama ahşap görünümlü filan ben salona koydum. 1600 sandalyeleriyle. Bulaşık makinem yok araba almak istiyoruz o ara para ayarlarken bin lira civarına da onu almak istiyorum. Neden bu kadar ucuz aldım eşyalari bu şehirde 2 3 sene kalıcaz en fazla doguya gidicez. Daha fazla alabilirdim durumumuz kötü değildi beni kısıtlayan filan da olmadı ama içim el vermedi. Belki evden memnun kalmam 2 ay sonra tasınmak isterim belki ev sahibiyle anlasamam diye bu kadar ucuz aldim. Tasinmalarda harap oluyolar. Her seyden memnunum sadece yatak odası mobilyam bayağı dandik çıktı bu kadar dandik olabileceğini bilemedim. Bilseydim kilim filan alirdım en azından mondi bile dandik geliyor. Anlamıyordum ama şimdi bakınca anlıyorum. Demem o ki kalpler bir olsun. Ev düzülür hiç önemli değil.
Cok iyi almissiniz. 7-8 ay once salon icin bir koltuk takimi sormustum 10.000 dediler. Erkek arkadasima ozellikle bu tarz seviyorum diye belirtmistim. Yavas yavas alistirmali😂 kendini ona gore hazirlasin diye dusundum ama artik oyle bir iliskim de kalmadi geride.

Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Senin beklentim isteklerine bağlı uygun yerlerden alır .. uygun bir salon tutarsan yeter tabikii takma 😉

Mobillalar aşırı pahalı ama hesap yapıyoruz tutmuyor takılarıda o paranın içinden takcaklar
Bundan 2.5 sene once arkadasim evlendi, yatak odasi baza baslik dahil, oturma grubu, yemek masasi sandalyesi, tv, sehpalar, kitaplik, beyaz esyalar, ivir zivir 15000 tutmustu... Uygun yerlerden bakti, cok da saglam esyalar aldi... Tv regalden, beyaz esyalari vestelden en uygunundan, koltuk takimi yenibosnadandi sanirim ider diye bir magaza var indirim bolumu vardi oradan, yatak odasini da guven mobilyaydi sanirim faceten bulmustu hatta 2500 e getirip kurdular..uygun seyler bakilirsa bulunabilir yani, dert etmeyin..

Düğün için 50bin bence gayet yeterli bir miktar.tabi düğünü çırağan sarayında istemediyseniz...

Beyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,
Dugun salonlarinin bu kadar oldugunu bilmiyordum. Bu durumda mustakbel damadi bulsam bile benim evlilik isi yatar. Siz mobilyalari 17bine kapatmissiniz. Benim begendigim bir koltuk takimi 10bindi. Gerisini dusunemiyorum😲 Allah dugun yapacaklarin yardimcisi olsun

X