Düğün masrafları

Şu Düğüne ne gerek var, yok desinler için uğraşıyorsunuz diyenleri hiç anlamayacağım. Her genç kızın hayali bir gün evlenip beyaz gelinliği ni giymektir. İnsan ömründe bir kez evleniyor. Tabiki de evden davulla zurnayla gelinlikle çıkacak. Anlı şanlı düğün yapacak. Sen 250 000 e yaparsın düğün ben 50 000 e ama yaparım. Bide ayy ben sade nikahla evlendim yemek verdim o kadar ne gerek var diyenler var. Sizene kardeşim. Herkes sizin doğrunuza göre mi yaşayacak. Ha bende gelenek adı altında erkek tarafına giydirilmesine karşıyım ama, düğüne harcayacağın parayla git dünyayı gez tatil yap diyenler Sİ-ZE-NE!!! Eşimin ailesinin tek kuruş faydası olmadan düğün yaptık. Ailemde sadece 2 halı 2 perde ve beyaz eşyalarımı aldı. Kınaydı nişan Dı kuafördü yol parasıydı herşeyi tek başıma yaptım. Durumları yoktu dünür davetinde bile ekmeğine varana kadar ben aldım.
Konu sahibi Allah öyle yardım ediyor ki yuva kurana. Yukarıda da yazdım.: ailelerin hiç desteği olmadan eşimle birlikte asgari ücrete dört dörtlük düğün yaptık. 70 000 Borçla evlendim. Ay da bir yemeğe çıkarız. İhtiyaçlarımızı karşılarız ama evde huzur var. Eşime hiç bişeyi dayatmadım yapacaksın diye birlikte elimizi taşın altına soktuk. Bi tek balayına gidemedik. Kış mevsimine denk geldi zaten. Ama şimdi güzel bir tatil yapacağız. Borçsuz evlenenler var tabi ama onlarında aileleri destek. Kp destek olmadığı gibi şuan onun zıkkımlandığı krediyi ödüyorum. Nişanlı iken eşimin üzerine yine kredi çekmek istemiş banka vermemiş. (son kez geçireyim diye düşündü heralde)
Bir yıl sonra tüm borçlar bitecek ev almak için uğraşacağız. 20 gr altından başka da takılmadı onu da düğüne gelen eş dost arkadaşlarımızın taktıkları ile yaptık. Kimseye bişey yapmamışlar ki kimsede getirsin.
Duşarıda yapma düğün araştır uygun salon bulursun. Ben 7500 e tuttum salonu 5 ay önce. Yeni açılmıştı. Lüks bir salon. Pasta çerez meşrubat herşey dahil. Dış çekimine kadar yaptırdım. Nişanlınıza baskı yapmayın herşey hallolur. Mutluluklar dilerim

Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce

Sizin ailenizin elini cebini atmaya niyeti yok sanırım.

Damada 5 bilezik takmıcaksınız sonuçta dimi? Bir saat Bi Alyans.

Ben antalyalıyım. Bizim adetlere göre kız tarafı evin herseyini yapar iğneden ipliğe erkek tarafı altın ve ev yapar.
Damada bilezik takılmıyorsa bile neden bileklik filan alınmıyor mesela? Bir de çok abes değil mi, 30 bin liraya çok para diyebilen, (ki bence de çok, orta gelirli aileleriz neticede) gidip 4 bileziğe 20 bin vermek istemesi? Öncelikli ihtiyaç bilezik mi yani? Beyaz eşyanın, mobilyanın dünyanın parası olduğunu ve bunlar olmadan ev kurmanın zor olduğunu bilen kısıtlı bütçeli insanların, bileziği alınacaklar listesinin başına eklemesi de bir tuhaf yani. Ama sorsak takı kadının hakkı, gelenekler böyle, çünkü o kadın. Çok mantıklı.

Anneler iyi niyetli dusunuyorlar ama bu tarz ihtiyaclari dugun zamaninda almak lazim. Sonucta insan modasi degisen seyi almali. Annem asla ceyizim icin bir sry almamistir. Hatta bir keresinde yemek takimi almis, misafir gelince kullaniriz diye. Arada sen evlenince sana verecegim diye bana takilirdi:KK45: Hep o gun gelince aliriz der. Dugun icin hazir olsun istiyorsaniz altin alin. Oglunuz evlenecegi zaman da bozdurursunuz ve istediklerini alabilirler.
Haklisiniz,aslinda oyle yapiyorum,ornegin lisedeki kizimin mutfak ceyiz seti,tekstil seti parasini altin olarak tutuyorum,
diger masraflari da oyle yapma fikrindeyim.
Fakat arada almakta istiyorum birseyler.o yuzden guraldan gunluk takim aldim kizima,oglanlara da alacagim guzel bulunca.
Tarih koyuyorum uzerlerine,
Benim ceyizimde cocuklugumda alinmis ya da hediye verilmis seyler vardi.cok anlamli benim icin,
Begenilerek,buyuyunce kullanacagim dusunulerek alinmis biliyorum,cocuklarimin da boyle dusunmesini isterim ileride...

Kutluyorum sizi, huzurunuz daim olsun❤️
Evet önceden hazırlık iyidir.
Ben de çocuklarım için şimdiden moda sözkonusu olmayacak günlük kullanacakları 6 kişilik yemek ve kaşık takımı, tencere seti vs alıyorum
En iyisini ediyorsunuz. Çevremde herkese söylerim yapın diye. 15 yıl önce aldığım kahvaltı ve yemek takımımı kullanıyorum. Modası da geçmediği gibi kimsede yok o kalitede. Tezgartarlık yaparken herşey aldım. A101 e giderdim spatula gazoz açacağı vs hep aldım. Sofra bezine kadar almıştım bekar iken. Eşim karşıma 34 yaşında çıktı 6 ay içinde düğün yaptık. Ailem çay bardağı dahi alamadığı gibi düğüne giyinecekleri elbiseleri bile ben aldım. Hayat insanın karşına ne getirecek kimse bilmiyor. Evimiz 2 arabamız vardı. Babam iş batırdı. Hiç biri kalmadı. Para altın atsaydım dibe onlarda borca giderdi. İyikide hem tekstil hem tabak çanak almışım. Yeni evliyim ama biblo larıma tabloları ma kadar var. Evime gelen parmak ısırıyor MaşaAllah diyor. Asgari ücrete tek başımıza yaptık

En iyisini ediyorsunuz. Çevremde herkese söylerim yapın diye. 15 yıl önce aldığım kahvaltı ve yemek takımımı kullanıyorum. Modası da geçmediği gibi kimsede yok o kalitede. Tezgartarlık yaparken herşey aldım. A101 e giderdim spatula gazoz açacağı vs hep aldım. Sofra bezine kadar almıştım bekar iken. Eşim karşıma 34 yaşında çıktı 6 ay içinde düğün yaptık. Ailem çay bardağı dahi alamadığı gibi düğüne giyinecekleri elbiseleri bile ben aldım. Hayat insanın karşına ne getirecek kimse bilmiyor. Evimiz 2 arabamız vardı. Babam iş batırdı. Hiç biri kalmadı. Para altın atsaydım dibe onlarda borca giderdi. İyikide hem tekstil hem tabak çanak almışım. Yeni evliyim ama biblo larıma tabloları ma kadar var. Evime gelen parmak ısırıyor MaşaAllah diyor. Asgari ücrete tek başımıza yaptık
Ben de masallah diyorum,
gule gule mutlulukla kullanin.
Aynen oyle,alinmis alinmistir der bizde buyukler.
Son zaman oyle masraflar cikar ki,
Ornegin nisan icin salon mu tutacagim,ceyizi mi dusunecegim?
Beyaz esya parasini hazirda tutacagim,diger ufak tefek bende sona birakmam,calismaya baslayinca da kendisi kalanlar icin biriktirir.
Dunya hali dediginiz gibi,tedbir iyidir.
Misirdaki halamizdan miras kalmadikca ancak boyle basa cikilir😀

Alsın bence sorun etmeyin ailesi sonuçta. Şimdiden bence onlarla para münakaşasına da girmeyin kötü izlenim oluşur. Geriye kalan miktar size yetecektir yada yetirmeye çalışın eşya seçerken . Soruna gerek yok bunun için

Naçizane öneride bulunmak istiyorum, bence tabak çanak almak yerine altın ya da döviz alıp biriktirin. Benim ablam örneğin hiç hesapta yokken yurt dışına gelin gitti ve doğal olarak hiç bir şey götüremedim, hepsini oradan aldılar, zaten moda söz konusu olmayan demişsiniz ama inanın zevkler çok değişiyor, dün beğendiğimizi bugün beğenmeyebiliyoruz.
Kesinlikle katiliyorum,ne yaptiysam hayatta bu yolu izledim ve herkese tavsiye ederim ben de.
Aldiklarim bir kac parca,alirken mutlu oldugum seyler,onemlileri kendileri sececekler.
Ornegin 89 parca catal kasik seti arastiriyordum kizima,parasini tutup son zaman onun secimine birakmaya karar verdim ve 1 ceyrek arti 1 gram altin olarak ayirip not dustum kutusuna:)

Zaten etmez o kadar ama erkek tarafına daha çok şey düşüyor takılar salon masrafı gelinlik biz kız tarafı olarak üstümüze düşüne zaten yapıyoruz

Erkek tarafına daha çok şey düşüyosa bu evlilikte erkek kadından daha çok evleniyor o zaman. Siz nişanlınızla bir hayat kuracaksınız aynı şekilde elinizi taşın altına koymalısınız. Hem her şeyi o yapsın ama her şey istediğim gibi olsun oh ne ala memleket

Şu Düğüne ne gerek var, yok desinler için uğraşıyorsunuz diyenleri hiç anlamayacağım. Her genç kızın hayali bir gün evlenip beyaz gelinliği ni giymektir. İnsan ömründe bir kez evleniyor. Tabiki de evden davulla zurnayla gelinlikle çıkacak. Anlı şanlı düğün yapacak. Sen 250 000 e yaparsın düğün ben 50 000 e ama yaparım. Bide ayy ben sade nikahla evlendim yemek verdim o kadar ne gerek var diyenler var. Sizene kardeşim. Herkes sizin doğrunuza göre mi yaşayacak. Ha bende gelenek adı altında erkek tarafına giydirilmesine karşıyım ama, düğüne harcayacağın parayla git dünyayı gez tatil yap diyenler Sİ-ZE-NE!!! Eşimin ailesinin tek kuruş faydası olmadan düğün yaptık. Ailemde sadece 2 halı 2 perde ve beyaz eşyalarımı aldı. Kınaydı nişan Dı kuafördü yol parasıydı herşeyi tek başıma yaptım. Durumları yoktu dünür davetinde bile ekmeğine varana kadar ben aldım.
Konu sahibi Allah öyle yardım ediyor ki yuva kurana. Yukarıda da yazdım.: ailelerin hiç desteği olmadan eşimle birlikte asgari ücrete dört dörtlük düğün yaptık. 70 000 Borçla evlendim. Ay da bir yemeğe çıkarız. İhtiyaçlarımızı karşılarız ama evde huzur var. Eşime hiç bişeyi dayatmadım yapacaksın diye birlikte elimizi taşın altına soktuk. Bi tek balayına gidemedik. Kış mevsimine denk geldi zaten. Ama şimdi güzel bir tatil yapacağız. Borçsuz evlenenler var tabi ama onlarında aileleri destek. Kp destek olmadığı gibi şuan onun zıkkımlandığı krediyi ödüyorum. Nişanlı iken eşimin üzerine yine kredi çekmek istemiş banka vermemiş. (son kez geçireyim diye düşündü heralde)
Bir yıl sonra tüm borçlar bitecek ev almak için uğraşacağız. 20 gr altından başka da takılmadı onu da düğüne gelen eş dost arkadaşlarımızın taktıkları ile yaptık. Kimseye bişey yapmamışlar ki kimsede getirsin.
Duşarıda yapma düğün araştır uygun salon bulursun. Ben 7500 e tuttum salonu 5 ay önce. Yeni açılmıştı. Lüks bir salon. Pasta çerez meşrubat herşey dahil. Dış çekimine kadar yaptırdım. Nişanlınıza baskı yapmayın herşey hallolur. Mutluluklar dilerim
Mutlulukla yasayin.
Borctan bende korkarim fakat dediklerinize katiliyorum.Tatile niyeti olan yine biriktirsin gitsin.Herkesin oncelik sirasi farklidir.
Herkes neyi onemserse ona harcar ki bunu da herkesin pasa gonlu bilir.
Fakat bu salon islerini ucuza maletmenin yolu yokmu ya,cok vallahi bu paralar.

Kendisine alcak ama şuan eşyaların fiyatlarına bakıyoruz çok pahalı takı takcaklar bi bilezik 5 bin
Ailesinin hic mi durumu yok acaba, eğer 50 binin içinden altınlarıda eş adayınız alacaksa durumunuz vahim gerçekten. Bir buzdolabı bile en az 5 bin tl Allah yardımcınız olsun. Siz calisiyor musunuz? Çalışmıyorsanız ufaktan bu işe girip bütün herseyi karşı tarafa yikmamak mantıklı olur. Sonucta ikiniz birlikte bir hayat kurmaya çalışıyorsunuz

Mütevazi olursanız o para rahat yeter

ikimiz de çalışıyorduk, birikimlerimizde vardı.

Her şeyi ikimiz yaptık ailelerden destek almadan.
Takı konusunda ben şu kadar demedim. Durumun neye müsaitse onu takarsın dedim. Şıkır şıkır takmayı zaten sevmem:KK30:

Eşya olarak yatak odamı, mutfak eşyalarımı, ev tekstili, halı ve perdelerimi aldım. Az ve öz aldım, evde çok eşya sevmiyorum.

Karşı tarafta; İki kanepe TV sehpası , yemek masası, beyaz eşya aldı.

Smokin, saat vs onları da aldım.

Düğün salonu için 6500 verdik. Kına da içinde

Tüm mobilyaları toptan tek bir yerden alırsanız ek indirim yapabilirler.

Adetler bitmez, hepsi de er kişisini söğüşlemeye yönelik.

Kapı tutma parası, kurdele parası bilmem ne parası. Hiçbirini yaptırmadım. Bir de biz de kız verirken damat tarafından koyun istenir kızın dayıları için
- Allah' ım ne kadar saçma !- Dayılarıma dedim karşı taraftan hiçbir şey istenmeyecek diye. Çünkü baktım ağızlanıyorlar, önlemimi aldım.

Yuva kurmak kolay değil, bir de üstüne böyle adetler olunca daha da çok zorlaşıyor.

Hayatı ikiniz yaşayacaksınız. Elinizdeki para ile yapılabilecekleri yapın. Millet şöyle desin böyle desin diye uçuk kaçık şeylere para vermeyin.

30 bin' e araba bulmak zor olur. Bazı ikinci eller sıfırından pahalı. Onun yerine işlerinizde kolaylaştırmak için kiralama yapabilirsiniz. Hem hesaplı olur, hem işinize yarar.

Beyaz eşyalar 9 bin,
mobilyalar 17 bin,
Mutfak/ev ıvırzıvırları 15 bin,
Düğün salonu 25 bin,
Kına salonu 5 bin,
Gelinlik/kına elbisesi/damatlık 7 bin
Yakınlarda düğünüm var. Bizim masraflardan aklıma gelenler bunlar. Yanında çok fazla ufak gider var. Mümkün olduğunca az eşyayla işi halletmeye çalıştım ben, ona rağmen epey tuttu her şey çok pahalı.
Araba kiralamak çok daha mantıklı şu durumda.
düğün salonuu 25 bin mi? yemekli falan mı ekstra ne var ki 25 bin merak ettim :)

Mutlulukla yasayin.
Borctan bende korkarim fakat dediklerinize katiliyorum.Tatile niyeti olan yine biriktirsin gitsin.Herkesin oncelik sirasi farklidir.
Herkes neyi onemserse ona harcar ki bunu da herkesin pasa gonlu bilir.
Fakat bu salon islerini ucuza maletmenin yolu yokmu ya,cok vallahi bu paralar.
O biraz şans işi işte. Benim düğününe salon yeni açıldığı için tanınmak amaçlı ucuza geldi. Tanıdık tı bide sahibi.eşimin arkadaşının arkadaşı. O araya girdi. Normal düğün oldu. Kuzenim 35 bin e yemekli yaptı düğün. Şehrin en lüks mekanında. Akraba falan yok bizde arkadaşları da yoktu. Çok sönük geçti. Zar zor bitirdiler düğünü oynayan falan hiç olmadı. Ama arkadaşım çok ucuz bir salonda yaptı düğün. Çoğu misafir ayakta kaldı. Akraba arkadaş öyle güzel geçti ki halen daha söyleriz çok güzel Di diye. Çok gezip fiyat araştırması yapmak gerek

Yatak odası 10 bin zaten mutfak ve küçük ev aletleri 7 bin tutcak 4 bilezik takcak annemgil 25 bine kına için bi yer tutcaz zaten bunları toplayınça eşit gibi olçak. Erkek tarafı biraz daha fazla masraf yapcak ama çok aşırı bi fark olmıcak
Ama sen istiyorsun ki 80 bin harcasınlar :confused:

Evlilik ortak bir hayat demek. Başlangıcından sonuna kadar. Eğer başlarken herşeyi erkek tarafına yüklerseniz. Evlilik içinde oda size çok şey yükleyecektir.
Herşeyi devletten beklememek lazım diyorum hep.
Ben gelinliğimi kendim aldım mesela. Ne bir yerim fazlalaştı nede bir yerim eksildi. Sonuçta şuan önüme herşeyi seren bir eşim var. Almadan vermek Allaha mahsus.
Birde kendi paraları sonuçta ister araba alırlar ister at size fikir belirtmek düşmez.

Bizim kına ve düğün salonuna 30 35 gitti. Ev giderleri oldu 10 bin kadar. Gelinlik, kınalık, damatlık 10 bin.. Beyaz eşya 12, perde 2.5, halılar hediyeydi. Benim kendi çeyizim 20 bin filandı tabak, çanak, havlu vs. Bir de fotoğrafçı var 4 bin. Takı da desen 30 bin tutardı şimdi 40 olmuştur. Biz takı yapmadık bilezik filan sevmem, takmam da. Takı eklemezseniz 50 yeter.

Canım bende 50.00 tl ile ev kurmaya çalışıyordum ama daha halı,perde,,mutfak masası, ayakkabılık,yatak en pahalı olan şeylerden kombi ve televizyon almadan 10.00 kaldı. Ki araştırmadan bir şey almadık. sen diyorsan ki düğün yapmayacağız o zaman başka ki bu benim 50 binin için düğün masrafları da yok(düğün yeri, gelinlik, bindallı, kına yeri vs. bir dünya şey)
Sanki dipsiz kuyu. Ama 50 bin bizim ortak olarak paramız. nişanlım ev aldığımız için pişman oldu sonradan da alınabilirdi. en azından birde ihtiyaç kredisi çekmezdik diye. bulunduğun yere göre fiyatlar artıyor yada azalıyor. Ama fikir istersen yardımcı olabilirim.

X