Düğün masrafları

50 binin yeteceğini pek sanmıyorum. Her seyin en ucuzuna kacmanız lazım. Onda bile 50 bini aşarsınız.
bende dügün arifesindeyim suana kadar iki tarafında harcadıgı para ayrı ayrı 50 binden fazla.
Büyük ihtimal salon tutturmıcam belki o zaman daha iyi olur salon tutmayın diye tekrar konuşurum

Valla ben de burdan öğrendim hep bunları. Kk bana çok şey kattı 🤣

Keşke evlenmeden önce gelseymişim buraya, biz gittik paşa paşa her şeyimizi kendimiz aldık, yıllarca da paşa paşa ödedik. Bilemedim ki erkek tarafını yolmak gerektiğiniz 🤣
Valla KK bana da çok şey kattı ama adet, gelenek konularından bunalıyorum, oralardan da topukluyorum, dolayısıyla gelişemedim, kıtım.

Biz de yıllarca öğrenciliğimizden kalma eşyalarla yaşadık, yenisini almadık, ne gerek var yeaaa kafasında olduğumuz için. Aslında bu da erkek tarafını yolmak için bir yolmuş, onu gördüm zamanla. Çünkü ben istemedikçe, eşimin ailesi keseyi açma çabasına giriyor. Biz hala "ne gerek var yeaaa"kafasında olduğumuz için fazla yolunmuyorlar ama bilmiyorum bir gün niyeti bozar mıyım... :confused:

Bu arada benım bildigim kız tarafı yatak odası ve beyaz eşyayı da alır.😉 kına gecesini ve isterse nişanıda yapar.
Yatak odası 10 bin zaten mutfak ve küçük ev aletleri 7 bin tutcak 4 bilezik takcak annemgil 25 bine kına için bi yer tutcaz zaten bunları toplayınça eşit gibi olçak. Erkek tarafı biraz daha fazla masraf yapcak ama çok aşırı bi fark olmıcak

Kafadan 3 bilezik taksa 20 bin siz hesap edin bu arada siz mobilya olarak ne alacaksınız

Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Bir 50 bin de siz koyarsanız yeter elbette

Valla KK bana da çok şey kattı ama adet, gelenek konularından bunalıyorum, oralardan da topukluyorum, dolayısıyla gelişemedim, kıtım.

Biz de yıllarca öğrenciliğimizden kalma eşyalarla yaşadık, yenisini almadık, ne gerek var yeaaa kafasında olduğumuz için. Aslında bu da erkek tarafını yolmak için bir yolmuş, onu gördüm zamanla. Çünkü ben istemedikçe, eşimin ailesi keseyi açma çabasına giriyor. Biz hala "ne gerek var yeaaa"kafasında olduğumuz için fazla yolunmuyorlar ama bilmiyorum bir gün niyeti bozar mıyım... :confused:

Biz de öyle, çoğu şey bekar evinden geldi. Beyaz eşyalarım falan hala onlar. Buzdolabı biraz tekliyor şu an, beğendiğim alet 14000 lira, o parayı bi buzdolabına vermekle vermemek arasında gidip gelirken buzdolapsız kalacam 🤣

Bozma sen yine niyeti. Boşveeerrr..,

Yatak odası mutfak erkek tarafında salon beyaz eşya alcak
Biraz daha yükü hafiflemiş olacak da ne bilim.arabanin acelesi yok bence düğünde takılan altınla da alırsınız kendinize yeter ki borçsuz evlenmeye bakın herşeye zam geliyor zorlanirsiniz bi yandan da borç ödemeyin

Biraz daha yükü hafiflemiş olacak da ne bilim.arabanin acelesi yok bence düğünde takılan altınla da alırsınız kendinize yeter ki borçsuz evlenmeye bakın herşeye zam geliyor zorlanirsiniz bi yandan da borç ödemeyin
şu an herşey çok pahalı borç yapmak istemiyorum o yüzden kafama takılıyor

Biz nikahtan evleneceğimiz halde altınlar eşyalar vs. tüm masraflarımız şu an 80 bin tuttu. Balayı dahil değil bu miktara ve beyaz eşyalarımız vardı. Altın fiyatı zaten malum. Her şey o kadar pahalı ki. Peşin almaya çalıştığımız halde yeterli bir indirim bile olmadı. Allah yardımcınız olsun

Milleti eğlendirmek sizden dahamı önemli gerçekten.. Düğün nedir.. O paraya arabada alamazsınız? Mis gibi eşyalarınızı alın evinizi tutun nikahınızı yapın ohh..

Yatak odası 10 bin zaten mutfak ve küçük ev aletleri 7 bin tutcak 4 bilezik takcak annemgil 25 bine kına için bi yer tutcaz zaten bunları toplayınça eşit gibi olçak. Erkek tarafı biraz daha fazla masraf yapcak ama çok aşırı bi fark olmıcak
Mutfak diyince icine bulasık makinası,buzdolabınında girmesi lazım. Hatta hadi diyelim erkek tarafı aldı buzdolabını, kız tarafının camasır makinasını alması lazım...
Biz cogu seyi eşit bölüstük ve iki tarafta eşit masraf yaptı. Dügünü bile bölüstük diyebilirim. Çünkü neden olmasın yani. Geleneklere bağlı kalıncaksa da yukarda yazdıklarım gecerli. Tam olarak üstünüze düsenleri yaparsanız o aranızdaki ufak farkta nötrlenmiş olur.

Biraz dengesiz bir dağılım olmamış mı sizce de? Masrafın %80'ini erkek tarafına yükleyip her şeyin dört dörtlük olmasını bekleyemezsiniz.
Hem oturma odası hem salona ne gerek var mesela? Sizin ve ailenizin de elinizi taşın altına koymanız gerekiyor bence.
Yemin ederim aklı olan erkek artık bu devirde kendisinin sövüşlenmesine izin vermez. Ben erkek olsam bana onu al bunu al şunu alacağım bunu alacağım diyen kızı kapının önüne koyarım. Seven kadının gözünün böyle şeyler görmemesi lazım..! önemli olan kalpler bir olsun.! evlendikten sonra da yapılır ufak ufak. Vallahi ben aşık olursam, Hayatımı beraber geçirmek aynı yatağı paylaşmak isteyeceğim birini bulursam” ki bu devirde çok zor” hiçbir şey istemeyeceğim. koskoca nikah neyime yetmiyor. saçma sapan masraflarla adamı Bezdireceğime makul fiyatlı eşyalar dizerim evime. gerçekten fiyatı makul olan o kadar güzel eşyalar var ki .. Kalan parayla da seyahate çıkarım dünyayı gezerim Kocamla.Anı biriktiririm

Arkadasim 50 bin dion demi ne alacaksiniz ne yapacaksinizzz?Ben simdiden birikim yapayim oglumun dugununee.30 bin nasil yetmiomus bileziklerle falan beraberse falan belki yetmeyebilir ama sizinde aileniz bir seyler yapacaktir

Bencede biriktirmeye başlayın. Oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama nekadar erken okadar iyi.
Çünkü erkek ailesi hem düğün-dernek-ev eşyası-takı vs yapacak hemde ev sahibi yapmak gibi bir mecburiyetleri varmış. Bugün öğrendim KK’da bende. İyi ki oğlum yok dedim bugün bir kez daha,

Bencede biriktirmeye başlayın. Oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum ama nekadar erken okadar iyi.
Çünkü erkek ailesi hem düğün-dernek-ev eşyası-takı vs yapacak hemde ev sahibi yapmak gibi bir mecburiyetleri varmış. Bugün öğrendim KK’da bende. İyi ki oğlum yok dedim bugün bir kez daha,
Bizim bir yengemiz vardı nur içinde yatsın, kadın gerçekten çok öngörülüymüş, oğlu doğar doğmaz her ay 1 çeyrek almaya başlamış, ne zaman ki oğlu evlenmek istedi o zaman altınları bozdurmuş yoksa bu kadar masrafa imkan yok para yetişmez :confused:

X