Düğün masrafları

Ne dogru demiş KudrAlobar KudrAlobar . Madem gelenek mutfağı siz alıyorsunuz gelenektir ev tekstilini kadın alır. Zaten geleneksel olarak danteli masortusu perdesi nevresimi vs vs çeyiz niyetine yapılır zamanında. Yatak odası Türkiye'nin her yerinde kız tarafına aittir. Beyaz eşyalar da ekseriyetle kadın kullanacagi için kendi seçer alır. Kaldı ki beyaz eşya mutfakta durur/mutfak da size aitmiş zaten.
Söz konusu kendisi ve ailesiyken para harcamaktan çekinen insanlar erkek tarafını kaz gibi görüyor ya. Ben de bu zihniyete sınır oluyorum.
Kinayi da siz yapiyormussunuz, büyük birşey gibi yazmışsınız. Kına dediğin nedir ki? Yirmi kilo kuruyemiş al yüz tane meysu al olsun bitsin. Evde --sokakta bile bedavaya yapabilirsin. Biz ablamın kinasini bir lokalde yaptık -normalde boş duran bina olduğu icin para da istemediler mesela. Ama düğün öyle mi??
Ben düğündede bişey istemiyorum ki sokakta olsun dedim kabul etmiyorlar kendileri millet ne der diye 2 tane bilezik istedim sadece ki benim ailemde çoğu şeyi alcaklar yani erkek tarafıyla kız tarafının aycağı şeylerin fiyatı arasında çok bi fark yok
Çok adilmiş valla😅👏
Mutfak dediğiniz sıfırdan mobilyanı almayacaksiniz anladığım kadarıyla. Kapkacak-tabak çanak.... Yani tuuuummm düğün sürecine katkınız bu kadar azken 50 bin lirayı beğenmemeniz çok komik. Onun olduğu gibi sizin de evlenmeden önce geçen seneleriniz oldu. Keşke biraz birikim de siz yapsaydiniz
ailem 30 bine yakın masraf yapcak zaten ama erkek tarafı ben nikah olsun sadece dedim kabul etmiyorlar ben napabilirim

Ben düğündede bişey istemiyorum ki sokakta olsun dedim kabul etmiyorlar kendileri millet ne der diye 2 tane bilezik istedim sadece ki benim ailemde çoğu şeyi alcaklar yani erkek tarafıyla kız tarafının aycağı şeylerin fiyatı arasında çok bi fark yok
O zaman sahte bilezik taksınlar kim anlıcak?
10 15 bin ordan kurtarılır olur mu öyle ne diyosun?

Düğünü aşırı gereksiz buluyorum, yapılması gerekiyorsa da az kişi ile de yapılabilir. Kokteyl olabilir. Eviniz varsa, arabanız varsa alın istediğinizi ama bu dönemde millete sırf gösteriş yapmak gibi geliyor.
Ben nikah yapalım dedim eşyaları kaliteli alalım boş yere masraf yapmayalım dedim kaynanam kabul etmedi salon tutcaklar

Sahte bilezik niye taktırıyım zaten istediğim 2 bilezik bi zahmet taksınlar. Düğün salonuna 10 bin boş yere vereceklerine
Bence sokak düğünü olmamalı
Hem çevreye rahatsızlık veriyor o müzikler
Yaşlısı var hastası var
Yani diyorum ki araba alırlar ya da almazlar o onları bağlar
Ama eşyaları eşit paylaşmamışsınız mesela
Eşit paylaşsanız 50 bin yeter erkek tarafına

Arkadasim 50 bin dion demi ne alacaksiniz ne yapacaksinizzz?Ben simdiden birikim yapayim oglumun dugununee.30 bin nasil yetmiomus bileziklerle falan beraberse falan belki yetmeyebilir ama sizinde aileniz bir seyler yapacaktir
Herşey içinde ğelinliğinden takımına kadar. Benim ailemde alcak

Bence sokak düğünü olmamalı
Hem çevreye rahatsızlık veriyor o müzikler
Yaşlısı var hastası var
Yani diyorum ki araba alırlar ya da almazlar o onları bağlar
Ama eşyaları eşit paylaşmamışsınız mesela
Eşit paylaşsanız 50 bin yeter erkek tarafına
Zaten eşit gibi olcak nerdeyse onların biraz daha fazla oycak onlar takıyı az takçak bana benim ailemde bize takı takcak elimizde para olsun evlendikten sonra diye

Amaaan konu sahibi. Otuz bin mobilyaya , amcanlarin yengenlerin kuru pastasina gidene kadar araba alın işte. Elde avucta birşey kalmış olur ne güzel..
Hem yeni evlisiniz, çıkar gezersiniz. Her şey tastamam olacak, o eve girdikten sonra asla bir şey alınmayacak diye kural mi var? Bazı şeyleri sonradan alırsınız.
Mesela vitrin -masa takımı vs vs.evlenir evlenmez yedi duveli misafirliğe mi cagiracaksiniz? Mutfak masası size yeter . bir sure öyle takılın,sonra bir dahaki maastan,ya da gelen birkaç çeyrekten bütçe ayırın, birkaç aya da onları alın.
Ya da salon varken oturma odası almayın. Zaten evinİz büyük değil, bebek dogunca o oturma odası bebek odası olacak/elden çıkarmaya çalışacaksınız. Ne gerek var?

Eş adayınız tüm masrafları tek başına karşılayacaksa ve ailesinin durumu iyi değilse sizin de bu durumda anlayışlı olmanız gerekmez mi? Ayağınızı yorganiniza göre uzatın

Ay ben bilemenko. Gelenek, adet deyince lafın gerisini sessize al komutunda dinliyorum, o yüzden işin ayrıntılarını hiç öğrenemedim. Ama konu sahibinin geliri yokmuş. Şimdi mesleğiniz var mı diye sormaya korkuyorum. Çünkü ileride "eşim hayırsız, gelirim yok, ailem arkamda durmuyor, çocuğumla bir başıma ne yaparım" konularından birinin potansiyelini görmekten korkuyorum. Ama yine de sorayım Asyam17 Asyam17 geliriniz yok ama olma potansiyeli var mı en azından? Okudunuz mu, mesleğiniz var mı, iş arıyor musunuz, nedir durumunuz? Şu zamanda geleceğini, hayatını kocasının ellerine bırakıp evlenme durumlarını ciddi anlamda akıl dışı buluyorum.

Valla ben de burdan öğrendim hep bunları. Kk bana çok şey kattı 🤣

Keşke evlenmeden önce gelseymişim buraya, biz gittik her şeyimizi kendimiz aldık, yıllarca da paşa paşa ödedik. Bilemedim ki erkek tarafını yolmak gerektiğini🤣

Arkadasim 50 bin dion demi ne alacaksiniz ne yapacaksinizzz?Ben simdiden birikim yapayim oglumun dugununee.30 bin nasil yetmiomus bileziklerle falan beraberse falan belki yetmeyebilir ama sizinde aileniz bir seyler yapacaktir
30bin yeter mi hic😂 siz son zamanlarda fiyatlara hic bakmiyosunuz heralde

Valla ben de burdan öğrendim hep bunları. Kk bana çok şey kattı 🤣

Keşke evlenmeden önce gelseymişim buraya, biz gittik paşa paşa her şeyimizi kendimiz aldık, yıllarca da paşa paşa ödedik. Bilemedim ki erkek tarafını yolmak gerektiğiniz 🤣
Kuyruk acın belli oldu şimdi 😂yolmak değil bu ama bianlayamadın iki tarafında arasında öyle düşündüğün ğibi dağlar kadar para farkı yok masraflar da buraya herşeyi yazamıcağım için size bu şekilde anlattım. Benim ailem zaten alıyorlar başka aileler gibi şu kadar takı takın şunu yapaın diye bişeyde istemiyorlar.

50 binin yeteceğini pek sanmıyorum. Her seyin en ucuzuna kacmanız lazım. Onda bile 50 bini aşarsınız.
bende dügün arifesindeyim suana kadar iki tarafında harcadıgı para ayrı ayrı 50 binden fazla.

Kuyruk acın belli oldu şimdi 😂yolmak değil bu ama bianlayamadın iki tarafında arasında öyle düşündüğün ğibi dağlar kadar para farkı yok masraflar da buraya herşeyi yazamıcağım için size bu şekilde anlattım. Benim ailem zaten alıyorlar başka aileler gibi şu kadar takı takın şunu yapaın diye bişeyde istemiyorlar.

Bu seviyeye inemem ben, kibleyip kaçıyorum.

Zaten etmez o kadar ama erkek tarafına daha çok şey düşüyor takılar salon masrafı gelinlik biz kız tarafı olarak üstümüze düşüne zaten yapıyoruz
Bu arada benım bildigim kız tarafı yatak odası ve beyaz eşyayı da alır.😉 kına gecesini ve isterse nişanıda yapar.

X