O zaman salonu onlar alsa bizde yatak odası alırız o şekilde olabilirmobilya için bursaya yakinsaniz İnegöl'den halledebilirsiniz. yoksa bulunduğunuz yerde spot mağazalar varsa eskidji gibi oralara bakabilirsiniz.
30 bine yolda birakmayacak çok az araba vardır sanırım artık.
oturma odam olsun demezseniz ailenizin oraya harcayacagi parayı daha fazla önem verdiğiniz yerlere kaydırabilirsiniz.
Allah kolaylık versin
Sevindim, umarım bulursunuz. Lütfen şu gelenekçi kafaları geçmişe gömmemizde bize katılın. =)) Şimdi ailelerinizi birden değiştiremezsiniz belki ama en azından onlar kız tarafı bunu yapmaz, erkek tarafı şunu yapar dediğinde, anne-baba, herkes elinden ne geliyorsa onu yapar diyin, bazı şeylerin önünü kesin yani.İş arıyorum şuan ama bulamıyorum
Yuvayı dişi kuş yapar ,Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Çok adilmiş vallaBizde oturma odası mutfak alcaz diğerlerini erkek tarafı alcak
Beyaz eşyalar 9 bin,Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Merhabalar
Nişanlımın üstüne olcak ama düğün varken öncelikli tutulmasını istiyorim
O zaman salonu onlar alsa bizde yatak odası alırız o şekilde olabilir
Aslında gelenekte de kız tarafının üstüne düşen beyaz eşyalar, mutfak eşyaları, ev tekstili ve yatak odası takımı bildiğim kadarıyla. Geleneği bile değiştirmişler erkek tarafına yükleneceğiz diye.
Ne dogru demişBunları kız tarafı alırsa geriye ne kalıyor ki zaten . her yerin geleneği farklı bizim oturma odası mutfak alınır kınayı kız yapar
Bir üstte de yazdım, kız tarafının payına düşen sizin aldıklarınız değil ki. Yatak odası, beyaz eşya, ev tekstili ve mutfak sizin almanız gerekenler.
Modalife a baksana canim orda paketler oluyor uygun. Cok uygununu almana gerek yok orta alırsın ben 6 yildir kullanıyorum memnunum o zamanlar komple paketi 6700 e almistik yatak odasi yemek odasi oturma grubu +1 cekyatBenide mobilyalar korkutuyor bugün sorduk 6 7 binden aşağı oturma grubu yok
Mütevazı olurum, herşeyin en iyisi olmasına gerek yok, önemli olan mutluluğum diyorsanız, yeter.Merhabalar
Ben düğündede bişey istemiyorum ki sokakta olsun dedim kabul etmiyorlar kendileri millet ne der diye 2 tane bilezik istedim sadece ki benim ailemde çoğu şeyi alcaklar yani erkek tarafıyla kız tarafının aycağı şeylerin fiyatı arasında çok bi fark yokNe dogru demişKudrAlobar . Madem gelenek mutfağı siz alıyorsunuz gelenektir ev tekstilini kadın alır. Zaten geleneksel olarak danteli masortusu perdesi nevresimi vs vs çeyiz niyetine yapılır zamanında. Yatak odası Türkiye'nin her yerinde kız tarafına aittir. Beyaz eşyalar da ekseriyetle kadın kullanacagi için kendi seçer alır. Kaldı ki beyaz eşya mutfakta durur/mutfak da size aitmiş zaten.
Söz konusu kendisi ve ailesiyken para harcamaktan çekinen insanlar erkek tarafını kaz gibi görüyor ya. Ben de bu zihniyete sınır oluyorum.
Kinayi da siz yapiyormussunuz, büyük birşey gibi yazmışsınız. Kına dediğin nedir ki? Yirmi kilo kuruyemiş al yüz tane meysu al olsun bitsin. Evde --sokakta bile bedavaya yapabilirsin. Biz ablamın kinasini bir lokalde yaptık -normalde boş duran bina olduğu icin para da istemediler mesela. Ama düğün öyle mi??
Yataşın mobilya markası var Divanev, çok kaliteli ve güzel. Salon takımı 3000tl.https://www.divanev.com.tr/Mobillalar aşırı pahalı ama hesap yapıyoruz tutmuyor takılarıda o paranın içinden takcaklar
Arkadasim 50 bin dion demi ne alacaksiniz ne yapacaksinizzz?Ben simdiden birikim yapayim oglumun dugununee.30 bin nasil yetmiomus bileziklerle falan beraberse falan belki yetmeyebilir ama sizinde aileniz bir seyler yapacaktirMerhabalar