Canım biz de araba bakıyoruz maks elli ellibesbin olsun diyoz ama dogru dürüst araba yok 30a bir sey bulacağını pek sanmıyorum. Yani 30a aldığı araba da başına masraf açacak.Nişanlımın üstüne olcak ama düğün varken öncelikli tutulmasını istiyorim
Onlar yatak odası salon takımı beyaz eşya alcaklar takılar salon parası hepsi 50 binin içinde olcak
Ben yazdım o paraya olmaz diye.Kimse de 30 bine araba olmaz yazmamış. İkinci el arabaların fiyatının sıfırını geçtiği dönemde ancak at arabası alınır o paraya
Aylık araba kiralansa daha uyguna gelir.Farklı şehirlerden senede kaç defa gidip gelecekler ki
Ailesini araba sahibi yapmak için numara gibi geldi bana bu
Millete araba için el açmaktansa 50 bine düğün yapın daha iyi. Araba hele ki iki ayrı yerdeyseniz büyük nimet. Nişanlın da ailesi de çok haklı. Düğün zamanı sürekli bir şey çıkıyor kimden istenir araba ödünç? Üstelik şöyle düşün o 30 bini düğünde saçma şeylere harcayacaksınız, araba alsanız +30 binlik bir malınız olacak.Nişanlımın üstüne olcak ama düğün varken öncelikli tutulmasını istiyorim
Benide mobilyalar korkutuyor bugün sorduk 6 7 binden aşağı oturma grubu yok4 bilezik alinsa 20.000 o zaten + mobilyalar+ dugun yeri esya masraflari 30 bin is görür sanki ya bunlar icin. Tabi ortalama olursa
Sağol içime sindi mantıklı aslında öylesdüşününceMillete araba için el açmaktansa 50 bine düğün yapın daha iyi. Araba hele ki iki ayrı yerdeyseniz büyük nimet. Nişanlın da ailesi de çok haklı. Düğün zamanı sürekli bir şey çıkıyor kimden istenir araba ödünç? Üstelik şöyle düşün o 30 bini düğünde saçma şeylere harcayacaksınız, araba alsanız +30 binlik bir malınız olacak.
"Üstümüze düşen" lafından anlaşılıyor gelenekçi olduğunuz. Çünkü normalde üstümüze düşen evleneceğimiz insanla her şeyi ortaklaşa yapmak, her şeyi paylaşmaktır. Neyse, işin içine gelenekler girince söyleyecek sözüm yok. O kafalar benim kapsama alanım dışında çünkü. Size mutluluklar dilerim.Zaten etmez o kadar ama erkek tarafına daha çok şey düşüyor takılar salon masrafı gelinlik biz kız tarafı olarak üstümüze düşüne zaten yapıyoruz
Bizim ortak alınmıyor eşyalar herkes payına düşeni alıyor ki zaten oturma grubbu mutfak eşyaları da çok ucuz değil.Biraz dengesiz bir dağılım olmamış mı sizce de? Masrafın %80'ini erkek tarafına yükleyip her şeyin dört dörtlük olmasını bekleyemezsiniz.
Hem oturma odası hem salona ne gerek var mesela? Sizin ve ailenizin de elinizi taşın altına koymanız gerekiyor bence.
"Üstümüze düşen" lafından anlaşılıyor gelenekçi olduğunuz. Çünkü normalde üstümüze düşen evleneceğimiz insanla her şeyi ortaklaşa yapmak, her şeyi paylaşmaktır. Neyse, işin içine gelenekler girince söyleyecek sözüm yok. O kafalar benim kapsama alanım dışında çünkü. Size mutluluklar dilerim.
[/QUO benim gelirim yokki bana ailem alcak o yüzden böyle olmak zorunda
"Üstümüze düşen" lafından anlaşılıyor gelenekçi olduğunuz. Çünkü normalde üstümüze düşen evleneceğimiz insanla her şeyi ortaklaşa yapmak, her şeyi paylaşmaktır. Neyse, işin içine gelenekler girince söyleyecek sözüm yok. O kafalar benim kapsama alanım dışında çünkü. Size mutluluklar dilerim.
Bunları kız tarafı alırsa geriye ne kalıyor ki zaten . her yerin geleneği farklı bizim oturma odası mutfak alınır kınayı kız yaparAslında gelenekte de kız tarafının üstüne düşen beyaz eşyalar, mutfak eşyaları, ev tekstili ve yatak odası takımı bildiğim kadarıyla. Geleneği bile değiştirmişler erkek tarafına yükleneceğiz diye.
Bizim ortak alınmıyor eşyalar herkes payına düşeni alıyor ki zaten oturma grubbu mutfak eşyaları da çok ucuz değil.
Bende size cevap yazdım zetenBir üstte de yazdım, kız tarafının payına düşen sizin aldıklarınız değil ki. Yatak odası, beyaz eşya, ev tekstili ve mutfak sizin almanız gerekenler.
Ay ben bilemenko. Gelenek, adet deyince lafın gerisini sessize al komutunda dinliyorum, o yüzden işin ayrıntılarını hiç öğrenemedim. Ama konu sahibinin geliri yokmuş. Şimdi mesleğiniz var mı diye sormaya korkuyorum. Çünkü ileride "eşim hayırsız, gelirim yok, ailem arkamda durmuyor, çocuğumla bir başıma ne yaparım" konularından birinin potansiyelini görmekten korkuyorum. Ama yine de sorayımAslında gelenekte de kız tarafının üstüne düşen beyaz eşyalar, mutfak eşyaları, ev tekstili ve yatak odası takımı bildiğim kadarıyla. Geleneği bile değiştirmişler erkek tarafına yükleneceğiz diye.
Bunları kız tarafı alırsa geriye ne kalıyor ki zaten . her yerin geleneği farklı bizim oturma odası mutfak alınır kınayı kız yapar
Bende istemiyorum düğün ama kaynanam istiyor birtane oğlum var diyeDüğün mü kaldı ya bu kriz zamanı ben de bunu anlamıyorum yokluktan kırılıyor ülke millet 1 gece eğlenecek diye milyarlar döküyor hala... ben de yapmayalım diye kaynana adayımı darlıyorum gözüme geliyor o para valla onla gezer tozarız diye
Tamam bizde damatlık takı erkek tarafına yapcazSalon takımı, halılar, perdeler, tv, takılar, gelinlik, düğün... bunlar da erkek tarafının yapması gerekenler.
İş arıyorum şuan ama bulamıyorumAy ben bilemenko. Gelenek, adet deyince lafın gerisini sessize al komutunda dinliyorum, o yüzden işin ayrıntılarını hiç öğrenemedim. Ama konu sahibinin geliri yokmuş. Şimdi mesleğiniz var mı diye sormaya korkuyorum. Çünkü ileride "eşim hayırsız, gelirim yok, ailem arkamda durmuyor, çocuğumla bir başıma ne yaparım" konularından birinin potansiyelini görmekten korkuyorum. Ama yine de sorayımAsyam17 geliriniz yok ama olma potansiyeli var mı en azından? Okudunuz mu, mesleğiniz var mı, iş arıyor musunuz, nedir durumunuz? Şu zamanda geleceğini, hayatını kocasının ellerine bırakıp evlenme durumlarını ciddi anlamda akıl dışı buluyorum.