- 7 Şubat 2019
- 1.761
- 4.032
- 30
Yemekli, biraz kalabalık bir düğün.düğün salonuu 25 bin mi? yemekli falan mı ekstra ne var ki 25 bin merak ettim :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yemekli, biraz kalabalık bir düğün.düğün salonuu 25 bin mi? yemekli falan mı ekstra ne var ki 25 bin merak ettim :)
Büyüklerimiz derken sizin benim gibi beşer şaşar insanlardan değil de bir grup Tanrı ve Tanrıçadan bahsediyor kendisi sanırım. Sorgulamak, özgür irade, akıl denen şeyler var ve vakti zamanında aklı kıt bir kaç insanın saçmaladığı şeyleri kanun kabul edip, dünyanın sonuna kadar uygulamak zorunda değiliz şükürler olsun ki.Eskilerden gelen bir gelenek var büyüklerimizin oluşturduğu düğün sabahı kanlı çarşaf teşhir ediliyor. Büyüklerimizin bir bildiği vardır elbet gelenek olmuş sonuçta uyguladınız mı bunu veya destekliyor musunuz? Başlık parası var mesela para karşılığında gelin satın alıyorlar buna ne diyorsunuz? Gelin kayınvalidesine hizmet eder mesela bu da eskilerden gelen bir gelenek. Onu da yapıyor musunuz? Kocası ölen kadın kocasının kardeşiyle evlendirilirdi mesela normal mi bu sizce? Yoksa sadece işinize gelen geleneklere mi sahip çıkıyorsunuz?
Beyaz eşyayı kız tarafı alır diyenler okudum sizden başka da, ilk kez duyuyorum bunu, beyaz eşya ve yatak odası en pahalı kalemler, geriye ne kaliyo ki evde bi salonbazıları oturma odası da yapmiyo, bu durumda kız tarafı masrafların çoğunu üstlenmiş oluyoZaten yatak odasi ve beyaz esyalari kiz tarafi aliyor. Onun disindaki seylere fazla asiriya kacmazsaniz yeter diye dusunuyorum
Evet ben de evlenirken yatak odasi beyaz esya ve butun mutfak esyalarini almistim. Erkek dugun de yapmasa evi de almasa kizin yaptiginin yarisi kadar masraf yapiyor gercektenBeyaz eşyayı kız tarafı alır diyenler okudum sizden başka da, ilk kez duyuyorum bunu, beyaz eşya ve yatak odası en pahalı kalemler, geriye ne kaliyo ki evde bi salonbazıları oturma odası da yapmiyo, bu durumda kız tarafı masrafların çoğunu üstlenmiş oluyo
Mutlulukla kullanin,duaniza da amin diyorumEn iyisini yapiyosunuzz bizimkiler ben begenmem diye bisey almamislar zamaninda nisanin ertesi gunu gittik tek biyerden tekstili biryerden de takimlari aldim yarisini ailem yarisini ben odedim aylik taksitin evlenene kadar canim cikti hatta evlendim 2 ay daha odedim taksit cok sukur onu da bitirdim valla evlenmek zor tek tarafli yuklenmelere karsiyim kimse biz evlenicez diye varini yogunu koymak zorunda degil evlenmeyi biz istedik elimizden geleni de yaptik cok guzel bi dugun ve kina gecirdik eglenmek onemliydi ki o da oldu cok sukur Allahim sizin evlatlarinizin guzel gunlerinide size gostersin insallah
Bence esyalar ortak alinsin,sonra evi birlikte alip odesinlerEvet ben de evlenirken yatak odasi beyaz esya ve butun mutfak esyalarini almistim. Erkek dugun de yapmasa evi de almasa kizin yaptiginin yarisi kadar masraf yapiyor gercekten
Ayy heryerde pembe zaten ceyiz denilince annem simdi herkese soyluyo eger ceyiz yapmiyosaniz koseye para atin diyee ayrica seciminiz oldukca guzelMutlulukla kullanin,duaniza da amin diyorum
Evet birseyler bir taraftan yavas yavas alinmali.
Tamam her gun bir sey cikiyor ama ben sadeciyim,cocuklarim lisede,ceyizim hala demode olmadi.
Ornegin bu caydanliktan aldim cocuklarima,bence zamansiz bir parca bu,ne kadar demode olabilir kiEki Görüntüle 2600639
Kizim da sadeci,yarin bir gun pembis gelin olasi gelirse calissin alsin pembelerini
Canım ben 1 yıllık evliyim ne eşimde ne bende birikmiş beş kuruş para yoktu. Ona rağmen 15 bin lira borç alıp en az masrafla işin içinden çıkmayı başardık. Herkesin maddi imkanları, ihtiyaçları, beklentileri farklı elbette biz lojmanda oturacagimiz için hiç yeni eşya almadık o yüzden çok da açılmadık. Ama umudunu yitirme niyetine girdigin zaman her şey bir şekilde halloluyor. Nacizane tavsiyem maddi konularda birbirinizin kalbini kırmamaya çalışın para geliyor gidiyor. Ama kalp kırıldı mı onarmak çok zor. Inşallah musmutlu bir yuvan olurMerhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce
Durumu cok cok iyi olanlar disinda bu hazirliklar hic kolay degil.Annem yıllarca böyle yaptı çeyizimi..bi anda almak zor olur diye dışarıya el işi örüp eksiklerimi aldı..işe başlar başlamaz sırayla beyaz eşyalarımı,küçük ev aletlerimi aldım ödedim ki ortada evlilik gibi bi durum da yoktu..günlere girip birikim yaptım.şimdiki ailelere şaşıyorum ben herşeyi karşı taraftan bekliyorlar
Sade nikahı ailesi kabul etmiyorEv eşyası ve ihtiyaçları hariç tutarak söylüyorum, madem durumları 30 bine araba alacak kadar kötü anlamadım neden bir gece için sırf gösteriş ve milleti eğlendirmek için neredeyse iki araba parası harcıyorsunuz ki:/
Yoo ben öyle bişey demedim onu siz demişsiniz. Bana göre annelik maddiyatla ölçülebilecek bir şey değil. Siz illaki böyle anlamak istiyorsanız kendiniz buyrun hesaplayın.Çocuk doğurmanın parasal bir karşılığı olmalı diyorsunuz yani. Bir çocuğu kaç paraya doğurmamız gerekiyor bu durumda? Ben beleşe doğurdum da, zararımı hesap edeyim madem.
Onlar gelenek değil cehalet. Benim geleneklerimi beni yaratan belirliyor. Ben sadece onları benimsiyorum.Eskilerden gelen bir gelenek var büyüklerimizin oluşturduğu düğün sabahı kanlı çarşaf teşhir ediliyor. Büyüklerimizin bir bildiği vardır elbet gelenek olmuş sonuçta uyguladınız mı bunu veya destekliyor musunuz? Başlık parası var mesela para karşılığında gelin satın alıyorlar buna ne diyorsunuz? Gelin kayınvalidesine hizmet eder mesela bu da eskilerden gelen bir gelenek. Onu da yapıyor musunuz? Kocası ölen kadın kocasının kardeşiyle evlendirilirdi mesela normal mi bu sizce? Yoksa sadece işinize gelen geleneklere mi sahip çıkıyorsunuz?
Onlar gelenek değil cehalet. Benim geleneklerimi beni yaratan belirliyor. Ben sadece onları benimsiyorum.
Umarim anladınız.
Kelimelerin bir araya geldiklerinde oluşturdukları anlamlarla, sizin hayal ettiğiniz anlamlar örtüşmüyor o halde.Yoo ben öyle bişey demedim onu siz demişsiniz. Bana göre annelik maddiyatla ölçülebilecek bir şey değil. Siz illaki böyle anlamak istiyorsanız kendiniz buyrun hesaplayın.
Söylediğim gayet anlaşılabilir birşey kadın erkek eşit olamaz ancak eş olabilir. Eşit yaratilmamislar çünkü farklılar her bakımdan. Herkes fıtratınin gerektirdiği kadar fedakarlık yapabilir.
Kadın nasil bebegini binbir zorlukla karnında taşıyor , doğuruyor, geceler boyu uykusuz kalıyor emziriyor. Bunları yaratılış inin gereği olarak yapıyorsa erkek de elbette daha çok çalışacak . Daha güçlü yaratılmış hem fiziksel hem duygusal olarak. Nasıl eşitlik bekliyorsunuz şaşıyorum.
Uzun uzun yazdım yine yanlış anlamayın diye.
Sevgiler.
Yatak odasını kız yapar, beyaz eşyayı erkek alır gibi saçma sapan paylaşımları da yaradan belirlemedi herhalde değil mi? Biz bunların saçmalığını konuşurken, gelenekleri savunan sizdiniz. Şimdi bağladığınız yere bakın. Pes yani.Onlar gelenek değil cehalet. Benim geleneklerimi beni yaratan belirliyor. Ben sadece onları benimsiyorum.
Umarim anladınız.
Çok yanlış bilgi veriyorsunuz. Kadında çalışır çocukta bakabilir en büyük örnek Peygamberimizi eşi de çalışıyordu o dönem de kadınlarda çalışırdı. Erkek çok güçlü yaratılmış demişsiniz sanırım tarihinizde eksik zira eski Türk kadınları alp gibiydi yani at üstünde savaşırdı eşleriyle aksine bizim kültürümüzde kadın daha önemlidir geleneklerimizi madem yaşatıcaz dimiYoo ben öyle bişey demedim onu siz demişsiniz. Bana göre annelik maddiyatla ölçülebilecek bir şey değil. Siz illaki böyle anlamak istiyorsanız kendiniz buyrun hesaplayın.
Söylediğim gayet anlaşılabilir birşey kadın erkek eşit olamaz ancak eş olabilir. Eşit yaratilmamislar çünkü farklılar her bakımdan. Herkes fıtratınin gerektirdiği kadar fedakarlık yapabilir.
Kadın nasil bebegini binbir zorlukla karnında taşıyor , doğuruyor, geceler boyu uykusuz kalıyor emziriyor. Bunları yaratılış inin gereği olarak yapıyorsa erkek de elbette daha çok çalışacak . Daha güçlü yaratılmış hem fiziksel hem duygusal olarak. Nasıl eşitlik bekliyorsunuz şaşıyorum.
Sevgiler.
Hayatta başarmak istediğim herşeyi başarmış biriyim, bir çok engellemelere rağmen (Allah'ın izniyle). Kendimi ezik görmemi gerektirecek bir durum yok yani. Bence sürekli erkeklerle güç yatıştırma derdine girgiginize göre sizde bi kompleks olmuş sanki kadın olmak. Siz bence bunu sorgulayin.Kelimelerin bir araya geldiklerinde oluşturdukları anlamlarla, sizin hayal ettiğiniz anlamlar örtüşmüyor o halde.
Öncelikle kadın ve erkeğin fiziksel olarak eşit yaratılmadığı büyük sır değil. Lakin avcılık-toplayıcılık döneminde yaşamadığımız, çalıştığımız işlerin gittikçe daha az fiziksel güç gerektirdiği, kadınların ekonomik olarak kendi ayaklarının üstünde durmalarının zorunluluğu gibi konuları da göz önünde bulundurmak lazım. Şuan bahsettiğimiz kadın çocuklu bir kadın değil, neden bahsettiğinizi de anlamak zor o yüzden. Neyse... Kadınların güçsüz zannettiğiniz tabiatlarına gelince, kendinizi güçsüz buluyor olabilirsiniz de genellemeyle bütün kadınlara yaymaya gerek yok.
Burada evlilik aşamasında, henüz çocuk sorumluluğuyla dolmamış bir kadından bahsediyoruz. Evleneceği erkekle ortak bir hayat kuruyorlar, adam çalışmış, kazanmış, birikim yapmış, yani parası var ama kadının babasının parası ve bir de beklentileri var. "Herkes fıtratının gerektirdiği kadar fedakarlık yapar" dediğiniz için bunu özellikle belirttim. Şimdi bu koşullarda kadının yaptığı fedakarlık nedir tam olarak? İleride çocuk doğuracak olması mı? Eee zaten çocuk olduğunda, erkek otomatikman kadına göre dışarıda daha fazla çalışıyor. Bunu konuşmaya gerek mi var? Evde çocuk bakan bir kadının, kocası kadar dışarıda çalışmasını kim bekleyebilir? Ama şuan mevzu bu mu?
Elbette erkeklerle eşitiz. Bundan kastımız fiziksel eşitlik değil, hakların eşitliğidir. Çalışmak da bir haktır, siz bir eziyetmiş gibi bahsetseniz de.
Yatak odasını kız yapar, beyaz eşyayı erkek alır gibi saçma sapan paylaşımları da yaradan belirlemedi herhalde değil mi? Biz bunların saçmalığını konuşurken, gelenekleri savunan sizdiniz. Şimdi bağladığınız yere bakın. Pes yani.
Matematik formülleri mi veriyorum ne alakası var. Hayatla ilgili herkesin görüşü , düşüncesi farklıdır. Yoruma açık konular. Herkesin öznel değerlendirmeleri olabilir.Çok yanlış bilgi veriyorsunuz. Kadında çalışır çocukta bakabilir en büyük örnek Peygamberimizi eşi de çalışıyordu o dönem de kadınlarda çalışırdı. Erkek çok güçlü yaratılmış demişsiniz sanırım tarihinizde eksik zira eski Türk kadınları alp gibiydi yani at üstünde savaşırdı eşleriyle aksine bizim kültürümüzde kadın daha önemlidir geleneklerimizi madem yaşatıcaz dimi
Yoo ben öyle bişey demedim onu siz demişsiniz. Bana göre annelik maddiyatla ölçülebilecek bir şey değil. Siz illaki böyle anlamak istiyorsanız kendiniz buyrun hesaplayın.
Sevgiler.