Düğün için iki sene beklerim demiştim iki sene bekleyecegim için yaza büyük nişan istiyoruz ama?

Benim bildiğim nişanı komple kız öder.
Sizi hatalı buldum konunun en başında.
Büyük nişan diye ortaya çıktıysanız bir zahmet bedelini de kendiniz ödeyeceksiniz. Hoş değil adamla böyle pazarlığa oturmanız.
Ayrıca ben nişanda kendi saçımı da ödedim kendi elbisemi de kendim diktirdim giydim. İncilerim de dökülmedi, değerim de düşmedi. Aksine tok gözlü ve asil durdum.
Aynı şeyi erkek tarafı düğünde bana yapsa bozulurdum yok şu kız tarafının ödemesi gereken bir şey falan dense.
Bilmiyorum ben bu süreçte erkek tarafını yolmalık kaz gibi görüp adetler üzerinden para geçirmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü evlilikler başlarken sakat başlıyor araya maddiyatla ilgili sorunlar ekiliyor. Çok çirkin bir şey bu.
Sonrasında nişanlınız haksız ama. O sözü dediği anda ben bitirirdim. Beni bir kere gözden çıkaranı ben hayat arkadaşı yoldaşı yapmam, güvenemem çünkü. Bunu söyler bitiririm.
Ama siz böyle ufak maddi pürüzler çıkarıp çok talepkar olduysanız adam ondan demiş de olabilir. Sinek küçüktür ama mide bulandırır hesabı çok maddiyatçı çıkarcı gelmişseniz gözüne bahaneyle işi bitirmek de istiyor olabilir.
Çünkü bana da nişan için pazarlık etmeniz çirkin geldi. Nişanda büyük isteyen bedelini de kendi öder.

Daha toysun oyüzden anlamıyosun. Bu kadar çok paradan bahsedersen tabiki paragöz derler.

Biz nişan zamanı kimseden birşey istemedik. Gidip babamla salonu tuttum (30bin tl) elbisemi diktirdim eşim aldı (5bin tl) kuaföre gidildi elim ödedi. nişan oldu bir sürü takı takıldı yağdırdılar resmen 2 bilezik falan değil. AMa ben istemedim. Fark burda. O yüzden de kimse böyle irrite olmadı.

Bence bu kadar çok ayrılıktan bahseden biri ayrılır . yani bir filmin herhangi bir sahnesinde silah gosterildiyse o silah mutlaka patlar . bence o sizden ayrilirsa sanki zor toparlarsinz,kendi psikolojinizi hazırlayıp önce siz ayrılın . ..

Söylediği söz ağır ama bana da saçma gelmiştir kız tarafının yapacağı nişana erkek tarafının ikramlık vs alması ki salon olacaksa o ikramlar zaten fiyata dahil

Sende ayrıl neden işine gelirse diyor .Sanki siz onu istiyorsunuz o istemiyor gibi konuşmuş .sizde işime gelmedi diyip ayrılın.

Masrafin cogu onlardan cikarken nisani nasil kiz tarafi yapmis oluyor?

Offf bu para olayları çok çirkin
Konu sahibi ben de kendi kuaför paramı kendim ödedim. Bişey olmuyor kendin ödeyince. Bence siz karşı tarafı biraz fazla zorluyor gibisiniz

Ikimizde nisanlimla memuruz ama hic oyle salon tutalim sunu bunu yapalim die gozum olmadi boyle sacma sebeptende adamla tartismadim... Dugun degil bisey degil sadece nisan... 800 lira yaptiranda var hic yaptirmayan da neden ustleri ornek aliyosun anlamadim.
Nisanimi evde yaptim tanismaya geldiler bi hafta sonra da isteme nisan soz bir arafa yaptik... Sacimi yapmalari icin kuafore o kadar para asla vermem ha dugunde verilir o ayri.. Sacimi kendim yaptim herkes kuaforde yaptirdim sandi, 100 liraya iyi bi markadan elbise aldik ( elbiseyi gunluk hayatta da giyebilecegim sekilde aldim cok cici toz pembe alti kabarik ) altina da gunluk hayatta da giyebilecegim toz pembe krem karisimi stiletto aldirdim.. Ikramlari evde hazirladik kurabiye, pasta, borek, salata cesitleri, sarma vs o da gelirken nisan pastasi aldi oldu da bitti... Nisan icin koca salon tutan, elbiseler alip sacini kuafore yaptiranlara saygi duyuyorum ama cook gereksiz inan herkesin kapasitesi belli sonucta ha doktor, savci kocan olur aylik 10000 geliri olur o zaman amenna ama orta halli aileler ici ben gereksiz buluyorum

Nişan kiz tarafınındır.. sadece icecekler 2-3 kasakola veya gazoz neyse bu erkegindir. Siz kaldirabiliyorsaniz girişin. Yoksa zaten nişan kıza ait.

Salonu erkek tutar demissin de salonu da sac bas elbiseyi de kız alır hatta erkege de gomlek kravat ve ayakkabi alir sacini da kendi karsilar tüm hepsi kız tarafınındır. Takı da olmaz. Tamamen kiz karsilar izmirde boyle en azindan.

Hem calismiyosun, hem erkek arkadasina bir katkin yok birde ustune evde tek kiz kaldim diosun ilgincsin valla

Biz yapmadik buyuk nisan diye biz kiz degilmiyiz sen bizden daha mi kiymetlisin ?
Yanlis yoldasin ben butun esyalarimi ne olursa olsun aileye yuk olmasin die en ucuzundan aldim nie ? Bende ailenin TEK KIZIYIM ha unutmadan nisanda bana takilan hicbir seye dokunmadim.. Bunlar ikimizin parasi dedim ailemde sagolsunlar hic dokunmadilar... Siz nisanda boyle yapiyorsaniz dugunde adamin burnundan getirirsiniz kusura bakmayin da dunyadaki tek kiz siz degilsiniz butun kizlar cok degerli ve degerleri altinla, salonla olculemeyecek kadar degerli ama onlar alcak gonullu insanlar gerekirse ben sacimi yaparim, evde nisan yaparim, kuafor masrafimi ben oderim diyen insanlar...

İşine gelmiyorsa ayrılalım nedir? Daha sözlüyken böyle konuşan evliyken neler yapacak? Allah yardımcın olsun

Nişanlının tavrindan hoslanmadim bunu geçiyorum

Bence her şeyi kendin yapacağım de
ucuz bir kıyafet ucuz bir kuaför salonu ikram olarak ta limonata kuru pasta (yada pide ayran) salon da uygun seçildi mi tamamdır (lokal tarzi)

Eğer bir yuva kurulacaksa kız tarafı erkek tarafi yok bu işin eğer bunlar dayatilirsa sonuç maalesef iyi olmuyor.

Siz madem nişan yapacaksaniz a dan z ye herseyiyle mesulsunuz. Yerinden ikramına kadar. Tabii ki biraz adetten haberdar iseler size kıyafet ve kuaför işini soracaklar bir de bu isin bohça kısmı var her neyse. Sizde o zaman yakışan bir üslupla aciklarsiniz isteklerinizi

Madem bu kadar büyük nişan olsun söyle olsun böyle olsun diyorsunuz işin büyük kısmı sizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…