- 3 Şubat 2015
- 727
- 694
- 73
- Konu Sahibi Hesappasif
-
sen ayrılmazsan o ayrılacak belli.
o yüzden nişan düğün deyince çamura yatıyor. iki sene sonra seni terkederse daha çok yıkılırsın. zamanını boşa harcama. değmez ona.
bu konu çok önemli bir konu,burda senin mutluluğun sözkonusu,ailenle konusmalisin onlarda fikirlerini söylemeli..birlikte hareket etmelisiniz.sen duygusal bakıyorsun herseye,ama sözlün gerçekten senin gibi değil..senin istediğin hayatı sana veremicek gibi..3 yıllık arkadsliginizin olmasi tabii çok önemli ama insanları zamanla taniyabiliyoruz..en çokta para işin içine girince..bir erkek parası gidecek diye elini cebine sokamiyorsa o insan nasıl evlenince senin istediklerini alabilecek..gerçekten duygusalligi bir sürede olsa bir kenara bırakıp mantıklı olarak bi bak birazda böyle tanı..inan sende göreceksin..evlilik sadece birbirini sevmekle olmuyor.her konuda anlasabilmelisin,hayata aynı pencereden bakabilmelisiniz.birbirini severken bircok çift bosanabiliyor...Bu yüzden mantığın sevginin önünde olsun cnm.Yaa ne kdar güzel yazmıssnız ben ifade edemiyorum insan sevdigi icin yapar yaa bu hep ucuza kaçma derdinde hep para hesabı yapıyor ben su an aileme nasıl açarım diye düsünüyorum konuyu
dogru anladin ben de dedim yazdim hatta bunu diyen biriyle zaten evlenmezdimİyi de 2 sene sonra düğün diye konuşulmuş. Adam zaten su an evlenelim diye kırmızı halı sermiyor . ısrar edersen ayrılalım diyor. yoksa ben mi yanlış okuyorum ?
1-İki sene bekleyecek olmanız neden büyük bir nişanı gerektiriyor o kısmını anlamadım....Sözlüm uzakta oldugu icin yaza gelemem diyor bizde nişanı kız tarafı yapar oglan taeafı gelinin kuaför elbisesini ayarlar kız tarafı salon tutar ki bi salon nerden baksan 3 binden baslıyor .ikramlıkları da oglan alır ama sözlüm nişanı nasıl siz yapıyorsumuz her şey bizde diyor hadi ikramlıkları da biz alırız tamam da kuaförümü de kendim ödeyeyim her neyse .sözlüm diyor ki iki sene beklerim demiştin sözünü tutmayacaksan ayrılalım diyor .bende iki sene zaten bekliyorum düğün icin ama nişan istiyoruz dedim anlamıyor ailesinin borcunu ödüyor borc yaza kalmadan bitecek ve bu adam 4 bin maas alıyor onlar doguda biz batıda oturuyoruz ordan buraya gelemiyormus .yapacagı seyde elbisemi kiralamak 300 falan .kuaför parası birde .birde iki bilezik. bizde bütün akrabalara yaza nişan olcak dedik bu hala biz gelemeyiz işine gelmiyorsa ayrılalım diyor kafam cok karısık 3 yıl flort ettik
Valla orada takılan altın kız tarafına gider, burada takılan altın erkek tarafına giderse nişanda ve düğünde takı takmanın geline ve damada ne faydası var. Eğer mesele geleneklerse, yani hala bu tip şeyler kafaya takılıyorsa şöyle anlatayım. Nişanda takılan altınlar kız ailesinin kıza yapacağı masraflar için takılır.Dolayısıyla nişanda kız tarafı altın takmaz, erkek tarafı takar. Düğünde takılan altınlar ise gelin ve damada yeni hayatlarına başlamalarında yardım olsun diye hem kız tarafı hem de erkek tarafı tarafından takılır yani damat ailesine falan gitmez.Biraz pintilik var nisanda takılanlarda kız tarafına gidecegini biliyor kârı yok hatta bana bizde olursa nişanda ablamlar bir sey takmaz bile demişti
Dogudan buraya sadece 5..6 kişi geliyor sülelece degil1-İki sene bekleyecek olmanız neden büyük bir nişanı gerektiriyor o kısmını anlamadım....
2-Nişanda herşey kız tarafına aittir. Sizin dediğiniz ikramlık olayları kına için geçerlidir benim bildiğim.
3-Siz erkek tarafıyla oturup konuşmadan kendi kendinize nasıl karar verdiniz de bütün akrabalara yaza nişan olacak dediniz bunu da anlamadım.
4-Her şeyi sizin ödemeyi kabul etmenize rağmen bu adamın hala ayrılalım teraneleri senin aklına başka sorunlar getirmiyor mu?
5-Doğudan batıya gelmek derken sadece çekirdek ailesi mi gelecek yoksa sizin büyük nişanınız için bütün sülalesini mi bekliyorsunuz. Çünkü bir geceliğine başka bir şehre gitmek zor değil.
Yani iki tarafında tuhaf davranışları söz konusu.
Ne dicem simdi insanlara yaBoyle diyen adamdan hayr cikmaz siz hemen kendi kendinize gelin guvey olmussunuz 4 bin tl maas aliyo borc oduyo diyosun tamamda yanina 2 gunlugune hicmi gelemiyo bi nisan icin veya normal olarak?? bence de masraftan veya cddi bseylerden kaciyo olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?