Düğün için iki sene beklerim demiştim iki sene bekleyecegim için yaza büyük nişan istiyoruz ama?

Ya ne kolay işine gelmiyorsa ayrılalım demek , ortak yol bulalım demek yok !!! Çok sinirleniyorum ya

Kendi başınıza mı karar verip yaza nişan olacağını duyurdunuz akrabalara? bir de cidden bu altın mevzusunu konuşurken nasıl utanmıyorsunuz anlamıyorum 2 bilezik isteriz nasıl denir çözemiyorum.

Nişanı tamamen kendi isteğimle yaptım yakın akrabalarla 50 kişilik bir tören oldu. kıyafetimi de kendim aldım saçımı makyajımı da kendim yaptırdım , açık hava dere kenarı bir restoranın bahçesinde yemek yedik peşine pastayı kestik yüzüğümüzü taktılar. eşim sadece pastayı aldı. geri kalan bütün süsleme fotoğraf yemek ikram vs herşeyi ben yaptım ve çeyrek bile takan olmadı iki taraftan da.

Nişan yapılmasını kendiniz istiyorsanız kendiniz yapın , kendi gücünüzün yetmediğini karşı taraftan neden beklersiniz anlamam. 2 bilezik bir kuaför parasını konu yapıp nişan atmak daha mı mantıklı geliyor size?

Off şu sacma sapan parasal konular.
Sanki kurbanda danaya girer gibi el felan sıkışıyor musunuz acab ?
Kuaförü sen öde yok yok 2 altın vereyim 2 kurtarmaz ver elini 5 te anlaşalım hadeeee verdim gitti

Hayır utanmiyor musunuz acaba böyle şeylerde.
Yapacaksan nişan yap milleti darlamaya gerek yok.
Sanirim evlenceksin ama paran yok. Birikmisin yok. Isin var mı bilmiyorum ama yok dersende şaşırmam şuan onada. Dugunu milletler arası bolusturuyonuz bir daha. O bunu yapsin şu bunu yapsın biz bunu yapalim.
Gelin arabasi da bizden.

Yok arkadaşım boylr olmuyor bu işler. Madem evlencen adami karsina alcan konuscaniz. Biz evlencez paramiz var mi.? Birikmisimiz var mi? Isimiz gucumuz var mi? Bakacaginiz bakalim varsa evlenceniz yoksa sıkcan kıymetlini çalışıcan yapican ne istiyorsan.

Yalnız sevgilin her karşılaştığı zorlukta"işine gelmiyorsa yallah" diyor resmen. İlerde evlenirseniz her kavgada sana kapıyı gösterip babanın evine yollayacak. Emin misin bu adamla evlenmek istediğine?

2 sene neden beklerim dedin? Evlenme niyeti olan adam ailesi icin borca girip kenara 1 lira bile atamiyor. Sunu gordum ben bu yeni moda artik, erkekler kadinlari somuruyor. Sen calisacaksin, hem calisacaksin hem cocuga bakacaksin, evin temizlik yemegi sende, eşin biraz yardim edince herkes icin iyi koca olacak. Ben buna karsiyim. Madem esitsizlik devam ediyor erkekte para olacak. Birikmisi olacak. Parasi olmayan erkekle evlenme. Hem tum cefasini cekersin hem evin tum yuku sende olur. Kadin zaten dogumdan sonra iyice sorumluluk sahibi oluyor, yuku birken 100e cikiyor. Erkekte kazanacak para. Yani senin ki birikim falan yapmamis, gelecegi dusunup planli hareket etmeyen insan seni yorar, ayril ciddiyim.
Sen atan ya da bir yerde calis. Tek basina ayakta durabilecek maddi gucun olsun. Ama esin senin parana dayanmasin. Hadi bakalim insallah iyi bir insan cikar karsina.

Böyle adetleri oldum olası sevmem ama nişanı kız tarafı yapar, kuaförü, ikramı, ağırlaması komple kız tarafına aittir, neredeyse her yöreden tanıdık var ben hiç salonu kız tutar ikramlıkları erkek alır diye birşey görmedim, neyse bunlar asıl mevzunun dünyalık, görümlük kısımları.
Nişanlınızla ana sorun bu değil, işine gelmiyorsa ayrıl tavrında olan biriyle evlensenizde mutlu olamazsınız, sonradan mutsuz olmamak üzülmemek için siz bu ilişkiyi yeniden bir gözden geçirin.

Bence bu nişan muhabbeti once aileler arasında konusulur. Kız tarafı nişan yapmak istediğini belirtir. Erkek tarafıda fikrini söyler. Kimin ne ödeyecegı kısmı da gelenege gore değil maddiyata gore belirlenir. O kadar nişan yapmak istiyorsanız ve erkek tarafının borcları varsa onlara nişan masrafı yaptırmak çok yanlış. Ayrıca damat tarafının haberi yokken ve henuz onaylamamışken hemen akrabalara söylemeniz ne manağaaağaa
Tabii ki damadın da ayrılalım demesini çok yanlıs buluyorum. Ama bence şuan maddi sıkıntılar içerisinde ve masrafa girmek istemiyor. Yoğun ve bunalım bir donemden gecıyorsa boyle konusmus olabilir. Siz hadi ayrılalım deseniz tamam diyecegını sanmıyorum. Borç para sıkıntısı iş hayatı kendi ailesinin fikirleri derken herşey ustuste gelmiş olabilir.

Siz konusup ortak karar alip o sekilde duyurmaliydiniz,kaldi ki o kadar önceden nisan yapilmasini,icice olunmasini,altin hesaplarini dogru bulmuyorum. Karsi taraf,isine gelmiyorsa ayrilalima getirmis lafi. Yani bu nasil bir evlilik olacak aklim almadi

İşime gelmiyor evet diyip çat diye ayrılcaksın bu ne canım insan bu hassas olaylarda daha dikkatli olması gerekirken o bu cümleyi kuruyorsa sende böyle cevap ver unutma önce kendini seveceksin ve sen değerlisin

Yaa ne kdar güzel yazmıssnız ben ifade edemiyorum insan sevdigi icin yapar yaa bu hep ucuza kaçma derdinde hep para hesabı yapıyor ben su an aileme nasıl açarım diye düsünüyorum konuyu
bu konu çok önemli bir konu,burda senin mutluluğun sözkonusu,ailenle konusmalisin onlarda fikirlerini söylemeli..birlikte hareket etmelisiniz.sen duygusal bakıyorsun herseye,ama sözlün gerçekten senin gibi değil..senin istediğin hayatı sana veremicek gibi..3 yıllık arkadsliginizin olmasi tabii çok önemli ama insanları zamanla taniyabiliyoruz..en çokta para işin içine girince..bir erkek parası gidecek diye elini cebine sokamiyorsa o insan nasıl evlenince senin istediklerini alabilecek..gerçekten duygusalligi bir sürede olsa bir kenara bırakıp mantıklı olarak bi bak birazda böyle tanı..inan sende göreceksin..evlilik sadece birbirini sevmekle olmuyor.her konuda anlasabilmelisin,hayata aynı pencereden bakabilmelisiniz.birbirini severken bircok çift bosanabiliyor...Bu yüzden mantığın sevginin önünde olsun cnm.

4bin sandığın kadar çok para değil. Kiraya çıksan ortalama 800diyelim (ki buralarda kira 1250) yakıt merkezi sistem olsun o da aylık200. Elektrik su doğalgaz ayda 250 diyelim( eksiği var fazlası Yok). Mutfak market derken ayda 1500 de oraya gidiyor. Üstüne başına ayda min 100 harcadın diyelim. Dışarda vakit geçirdiniz, hafta sonları bi yemek yediniz diyelim o da iki kişiye 400 olsun. R araba varsa min ayda 650 de ona gider yaz, vergisiydi mazotuydu bakımıydı ...araba ilk çocuk gibi masraflı.Yeni evlenince taksitler de oluyor, bak para bitti. Şimdi nişanla düğünle düğün yemeğiyle milyarlarca para gidiyor boşa, gelen altın bunu karşılamıyor bile. Düğün masraflarını elalem ne der mantığıyla değil de akıl karıyla yapma taraftarıyım. İki baş eve girince kimse al kızım bunu harca, sen bizi düşünüp prenses düğünü yaptın demiyor, eksik arayan her şekilde buluyor.(Babanın parasını ortaya sürme bence, işler tersine dönüverirse hep babana musallat olmaya kalkar)

Zorla güzellik olmaz. Demek ki adamın durumu yok. Biraz laf dinleyin. Yaymasaydınız akrabalarınıza tarih yani, sanki adam dedi size yazın nişan var, haber ver herkese diye.

1-İki sene bekleyecek olmanız neden büyük bir nişanı gerektiriyor o kısmını anlamadım....
2-Nişanda herşey kız tarafına aittir. Sizin dediğiniz ikramlık olayları kına için geçerlidir benim bildiğim.
3-Siz erkek tarafıyla oturup konuşmadan kendi kendinize nasıl karar verdiniz de bütün akrabalara yaza nişan olacak dediniz bunu da anlamadım.
4-Her şeyi sizin ödemeyi kabul etmenize rağmen bu adamın hala ayrılalım teraneleri senin aklına başka sorunlar getirmiyor mu?
5-Doğudan batıya gelmek derken sadece çekirdek ailesi mi gelecek yoksa sizin büyük nişanınız için bütün sülalesini mi bekliyorsunuz. Çünkü bir geceliğine başka bir şehre gitmek zor değil.
Yani iki tarafında tuhaf davranışları söz konusu.

Biraz pintilik var nisanda takılanlarda kız tarafına gidecegini biliyor kârı yok hatta bana bizde olursa nişanda ablamlar bir sey takmaz bile demişti
Valla orada takılan altın kız tarafına gider, burada takılan altın erkek tarafına giderse nişanda ve düğünde takı takmanın geline ve damada ne faydası var. Eğer mesele geleneklerse, yani hala bu tip şeyler kafaya takılıyorsa şöyle anlatayım. Nişanda takılan altınlar kız ailesinin kıza yapacağı masraflar için takılır.Dolayısıyla nişanda kız tarafı altın takmaz, erkek tarafı takar. Düğünde takılan altınlar ise gelin ve damada yeni hayatlarına başlamalarında yardım olsun diye hem kız tarafı hem de erkek tarafı tarafından takılır yani damat ailesine falan gitmez.

Dogudan buraya sadece 5..6 kişi geliyor sülelece degil

Boyle diyen adamdan hayr cikmaz siz hemen kendi kendinize gelin guvey olmussunuz 4 bin tl maas aliyo borc oduyo diyosun tamamda yanina 2 gunlugune hicmi gelemiyo bi nisan icin veya normal olarak?? bence de masraftan veya cddi bseylerden kaciyo olabilir

Ne dicem simdi insanlara ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…