• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün için iki sene beklerim demiştim iki sene bekleyecegim için yaza büyük nişan istiyoruz ama?

İş bozulursa param yanar hesabında. Ama şu an borç ödüyorsa ondan da olabilir. Borcu bitinceye böyle davranırsa iş sıkıntı.

Kız tarafı erkek tarafı işine girilirse o iş yaş . Sen ve eşin olacak kişi ortak bişeyler yapmaya çalışın . İşleri sen bunu ben bunu yapacakmışız örf adet dersen erkek bi yerde sıkılıyor . Ki haklı olarak eğer bide aileden yardım Yok üstüne bide onlara yardımcı oluyorsa bunalımı sende patlar .

Benim bildiğim nişanı komple kız öder.
Sizi hatalı buldum konunun en başında.
Büyük nişan diye ortaya çıktıysanız bir zahmet bedelini de kendiniz ödeyeceksiniz. Hoş değil adamla böyle pazarlığa oturmanız.
Ayrıca ben nişanda kendi saçımı da ödedim kendi elbisemi de kendim diktirdim giydim. İncilerim de dökülmedi, değerim de düşmedi. Aksine tok gözlü ve asil durdum.
Aynı şeyi erkek tarafı düğünde bana yapsa bozulurdum yok şu kız tarafının ödemesi gereken bir şey falan dense.
Bilmiyorum ben bu süreçte erkek tarafını yolmalık kaz gibi görüp adetler üzerinden para geçirmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü evlilikler başlarken sakat başlıyor araya maddiyatla ilgili sorunlar ekiliyor. Çok çirkin bir şey bu.
Sonrasında nişanlınız haksız ama. O sözü dediği anda ben bitirirdim. Beni bir kere gözden çıkaranı ben hayat arkadaşı yoldaşı yapmam, güvenemem çünkü. Bunu söyler bitiririm.
Ama siz böyle ufak maddi pürüzler çıkarıp çok talepkar olduysanız adam ondan demiş de olabilir. Sinek küçüktür ama mide bulandırır hesabı çok maddiyatçı çıkarcı gelmişseniz gözüne bahaneyle işi bitirmek de istiyor olabilir.
Çünkü bana da nişan için pazarlık etmeniz çirkin geldi. Nişanda büyük isteyen bedelini de kendi öder.
Masrafin cogu onlardan cikarken nisani nasil kiz tarafi yapmis oluyor?
Çoğu dedigin ne arkadasım .iki bilezik takacak oda zaten ikimizin olacak yine ona dönecek .elbise ve kuaför masrafı da olsu bi zahmet
Hem calismiyosun, hem erkek arkadasina bir katkin yok birde ustune evde tek kiz kaldim diosun ilgincsin valla :KK14:

Biz yapmadik buyuk nisan diye biz kiz degilmiyiz sen bizden daha mi kiymetlisin ?:kahve:
Yanlis yoldasin ben butun esyalarimi ne olursa olsun aileye yuk olmasin die en ucuzundan aldim nie ? Bende ailenin TEK KIZIYIM ha unutmadan nisanda bana takilan hicbir seye dokunmadim.. Bunlar ikimizin parasi dedim ailemde sagolsunlar hic dokunmadilar... Siz nisanda boyle yapiyorsaniz dugunde adamin burnundan getirirsiniz kusura bakmayin da dunyadaki tek kiz siz degilsiniz butun kizlar cok degerli ve degerleri altinla, salonla olculemeyecek kadar degerli En Büyük KK ama onlar alcak gonullu insanlar gerekirse ben sacimi yaparim, evde nisan yaparim, kuafor masrafimi ben oderim diyen insanlar...
Niye gocundun bu kadar bacım ucuza kaçmak senin zoruna gitmiş belliki kimseye laf etmeden lafa atılıyorsunuz ya komik şeyler .tek kız kaldım demedim ilk kızım bana nişanda cok kişi gelecek demek okey buyuk nişan yapmayanlar degersiz demedim alıngan insan :)

Kız tarafı erkek tarafı işine girilirse o iş yaş . Sen ve eşin olacak kişi ortak bişeyler yapmaya çalışın . İşleri sen bunu ben bunu yapacakmışız örf adet dersen erkek bi yerde sıkılıyor . Ki haklı olarak eğer bide aileden yardım Yok üstüne bide onlara yardımcı oluyorsa bunalımı sende patlar .
Ailesi kacıyor her seyden nişanlımda para hesabı yapıyor bana dedigi laf sana bilezik almak degil 20 lira kontor yukleyesim yok dedi sogutuyosun kendinden dedi

İş bozulursa param yanar hesabında. Ama şu an borç ödüyorsa ondan da olabilir. Bilmiyorum dedigi sey evlendikten sonra sana 300 lira vericem benden daha isteme naparsan yap aydan aya 300 kişisel şeylerim mutfak masrafı ondan .ama o 300 dedigini zaten evlendi diye devlet vermeue baslayacak para bana yeter sıkıntı yokta bu kadar hesap yapmasın

Eğer bir yuva kurulacaksa kız tarafı erkek tarafi yok bu işin eğer bunlar dayatilirsa sonuç maalesef iyi olmuyor.

Siz madem nişan yapacaksaniz a dan z ye herseyiyle mesulsunuz. Yerinden ikramına kadar. Tabii ki biraz adetten haberdar iseler size kıyafet ve kuaför işini soracaklar bir de bu isin bohça kısmı var her neyse. Sizde o zaman yakışan bir üslupla aciklarsiniz isteklerinizi:KK14:

Madem bu kadar büyük nişan olsun söyle olsun böyle olsun diyorsunuz işin büyük kısmı sizde:işsiz::işsiz:
Ya mekanı biz tutacagız hadii ikramıda hallederiz ama kuaförude mi ben ödeyeyim

Nişanlının tavrindan hoslanmadim bunu geçiyorum

Bence her şeyi kendin yapacağım de
ucuz bir kıyafet ucuz bir kuaför salonu ikram olarak ta limonata kuru pasta (yada pide ayran) salon da uygun seçildi mi tamamdır (lokal tarzi)
Ikimizde nisanlimla memuruz ama hic oyle salon tutalim sunu bunu yapalim die gozum olmadi boyle sacma sebeptende adamla tartismadim... Dugun degil bisey degil sadece nisan... 800 lira yaptiranda var hic yaptirmayan da neden ustleri ornek aliyosun anlamadim.
Nisanimi evde yaptim tanismaya geldiler bi hafta sonra da isteme nisan soz bir arafa yaptik... Sacimi yapmalari icin kuafore o kadar para asla vermem ha dugunde verilir o ayri.. Sacimi kendim yaptim herkes kuaforde yaptirdim sandi, 100 liraya iyi bi markadan elbise aldik ( elbiseyi gunluk hayatta da giyebilecegim sekilde aldim cok cici toz pembe alti kabarik ) altina da gunluk hayatta da giyebilecegim toz pembe krem karisimi stiletto aldirdim.. Ikramlari evde hazirladik kurabiye, pasta, borek, salata cesitleri, sarma vs o da gelirken nisan pastasi aldi oldu da bitti... Nisan icin koca salon tutan, elbiseler alip sacini kuafore yaptiranlara saygi duyuyorum ama cook gereksiz inan herkesin kapasitesi belli sonucta ha doktor, savci kocan olur aylik 10000 geliri olur o zaman amenna ama orta halli aileler ici ben gereksiz buluyorum
Bende gereksiz buluyorum ama istemeye geldiginde nişan gibi yapalım6evde dedim ona da bilezik alamam dedi suc benim mi yine sadece kız istemem oldu

Ailesi kacıyor her seyden nişanlımda para hesabı yapıyor bana dedigi laf sana bilezik almak degil 20 lira kontor yukleyesim yok dedi sogutuyosun kendinden dedi
Adam haklı. Böyle şeylerin peşine düşülmez. Kimin nesi varsa ona göre katkı koyar. Elinden geleni de gönlüyle yapmasına fırsat vermiyorsun ki. Bu kadar üstüne gidilmez, hiçbir şeyin ve hiçbir kimsenin.

Sözlüm uzakta oldugu icin yaza gelemem diyor bizde nişanı kız tarafı yapar oglan taeafı gelinin kuaför elbisesini ayarlar kız tarafı salon tutar ki bi salon nerden baksan 3 binden baslıyor .ikramlıkları da oglan alır ama sözlüm nişanı nasıl siz yapıyorsumuz her şey bizde diyor hadi ikramlıkları da biz alırız tamam da kuaförümü de kendim ödeyeyim her neyse .sözlüm diyor ki iki sene beklerim demiştin sözünü tutmayacaksan ayrılalım diyor .bende iki sene zaten bekliyorum düğün icin ama nişan istiyoruz dedim anlamıyor ailesinin borcunu ödüyor borc yaza kalmadan bitecek ve bu adam 4 bin maas alıyor onlar doguda biz batıda oturuyoruz ordan buraya gelemiyormus .yapacagı seyde elbisemi kiralamak 300 falan .kuaför parası birde .birde iki bilezik. bizde bütün akrabalara yaza nişan olcak dedik bu hala biz gelemeyiz işine gelmiyorsa ayrılalım diyor kafam cok karısık 3 yıl flort ettik
Daha ortada aile tanışması olamamış olmamis siz galeyana gelmiş herkese nisan olacak diyorsunz. İşine gelirse nedir ya ? Bırakın şunu Allah aşkına insan mı kalmadı. Ya da millete söyledik rezil olmak yerine nisanlanaym mi diyorsnz.

Tamam ama ödenmeyeceğini nerden biliyorsun?

Benim nişanimda mekan yemek biz ayarladık. Eşimin iki ablası bize geldiler ve kıyafeti almaya gittik hatta bohça için alışveriş yapalım dediler ben burda olmasın sizin sehrinizde olsun dedim sonucunda tanidiklari bildikleri yerler vardır. Kuaför ise o kadar ufak ayrıntı ki anlatamam eşim beni kuaforden alırken kuaför kasasına borcumuz ne kadar dedi ve olay bitti.

Dedigim gibi adetten haberleri varsa zaten hepsi sırası ile olur hepsini önceden konuşmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Ama şu da var ki konuyu hep ayrılık meselesine getirmek de normal degil işte bu tür muhabbetler her şeyi laçkalastiriyor.

Hakkınizda hayırlısı olsun.

Daha ortada aile tanışması olamamış olmamis siz galeyana gelmiş herkese nisan olacak diyorsunz. İşine gelirse nedir ya ? Bırakın şunu Allah aşkına insan mı kalmadı. Ya da millete söyledik rezil olmak yerine nisanlanaym mi diyorsnz.
Nerden biliyorsun tanısma olmamıs kız istendi yüzük takıldı evde

Tamam ama ödenmeyeceğini nerden biliyorsun?

Benim nişanimda mekan yemek biz ayarladık. Eşimin iki ablası bize geldiler ve kıyafeti almaya gittik hatta bohça için alışveriş yapalım dediler ben burda olmasın sizin sehrinizde olsun dedim sonucunda tanidiklari bildikleri yerler vardır. Kuaför ise o kadar ufak ayrıntı ki anlatamam eşim beni kuaforden alırken kuaför kasasına borcumuz ne kadar dedi ve olay bitti.

Dedigim gibi adetten haberleri varsa zaten hepsi sırası ile olur hepsini önceden konuşmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Ama şu da var ki konuyu hep ayrılık meselesine getirmek de normal degil işte bu tür muhabbetler her şeyi laçkalastiriyor.

Hakkınizda hayırlısı olsun.
Hayırlısı bencede tesekkurler yorum için

Yahu kaç para bu kuaför?
Huzurundan ve geleceğinden değerli ya kaç para?
Nişan başı diye kendi kendini kazıklayana kadar gidersin topuzunu yaptırırsın 50-100 neyse ödersin. Bu kadar. 100 lira için mi tüm bu tatava?
Buradan bakınca paragöz açgözlü görünüyorsun kusura bakma.
Ne kadar abartıyorsunuz bu ayrıntıları ya.

bu nedir ya. bizde nişandada düğündede takı bana verildi. kasada hepsi. parada hesap actırdım yatırdım. kız tarafına erkek tarafına gidıyor muhabetlerını anlamıylrum ben. bizde cifte der kimse birşey almaz takıdan.

Nisan takıları kız tarafı el koyarsa erkek tarafı da düğün takılarına el koymaya çalışır işte. Sonra buraya gelip altınlarım gitti diye konu açarsın ey konu sahibi.

Bir de sadece salonu kiralayıp nişanı kız tarafı yapar olmaz.

Bu nişanı yapmak da olmuyor ki. Mekanı öde kalanı yine erkeğe kilitle sorsan nişanı sen yaptın yani. Erkek tarafı da biz düğünü yaparız ama yiyecek sizden dese ne pintilikleri kalır ne usul bilmezlikleri.
Gayet de nişanı kız yapar denirken her şeyiyle kız tarafı yapar nişanı.
Nasıl içlerine siniyor milletten bu kadar şey talep etmeyi anlamıyorum.
Ben isteyemem böyle rahat rahat.
Çok ayıp gelir.

Sen kv ile aynı evde mi oturacaksın konu sahibi. Bizde böyle bir oturulur dediklerinde ne yapacaksın? Bu kadar töreydi, bizde böyleydi vs işin sonunu oralara kadar getirir canım. Aman dikkat et.

Back
X