Düğün için iki sene beklerim demiştim iki sene bekleyecegim için yaza büyük nişan istiyoruz ama?

İş bozulursa param yanar hesabında. Ama şu an borç ödüyorsa ondan da olabilir. Borcu bitinceye böyle davranırsa iş sıkıntı.

Kız tarafı erkek tarafı işine girilirse o iş yaş . Sen ve eşin olacak kişi ortak bişeyler yapmaya çalışın . İşleri sen bunu ben bunu yapacakmışız örf adet dersen erkek bi yerde sıkılıyor . Ki haklı olarak eğer bide aileden yardım Yok üstüne bide onlara yardımcı oluyorsa bunalımı sende patlar .

Masrafin cogu onlardan cikarken nisani nasil kiz tarafi yapmis oluyor?
Çoğu dedigin ne arkadasım .iki bilezik takacak oda zaten ikimizin olacak yine ona dönecek .elbise ve kuaför masrafı da olsu bi zahmet
Niye gocundun bu kadar bacım ucuza kaçmak senin zoruna gitmiş belliki kimseye laf etmeden lafa atılıyorsunuz ya komik şeyler .tek kız kaldım demedim ilk kızım bana nişanda cok kişi gelecek demek okey buyuk nişan yapmayanlar degersiz demedim alıngan insan :)

Ailesi kacıyor her seyden nişanlımda para hesabı yapıyor bana dedigi laf sana bilezik almak degil 20 lira kontor yukleyesim yok dedi sogutuyosun kendinden dedi

Ya mekanı biz tutacagız hadii ikramıda hallederiz ama kuaförude mi ben ödeyeyim

Bende gereksiz buluyorum ama istemeye geldiginde nişan gibi yapalım6evde dedim ona da bilezik alamam dedi suc benim mi yine sadece kız istemem oldu

Ailesi kacıyor her seyden nişanlımda para hesabı yapıyor bana dedigi laf sana bilezik almak degil 20 lira kontor yukleyesim yok dedi sogutuyosun kendinden dedi
Adam haklı. Böyle şeylerin peşine düşülmez. Kimin nesi varsa ona göre katkı koyar. Elinden geleni de gönlüyle yapmasına fırsat vermiyorsun ki. Bu kadar üstüne gidilmez, hiçbir şeyin ve hiçbir kimsenin.

Daha ortada aile tanışması olamamış olmamis siz galeyana gelmiş herkese nisan olacak diyorsunz. İşine gelirse nedir ya ? Bırakın şunu Allah aşkına insan mı kalmadı. Ya da millete söyledik rezil olmak yerine nisanlanaym mi diyorsnz.

Tamam ama ödenmeyeceğini nerden biliyorsun?

Benim nişanimda mekan yemek biz ayarladık. Eşimin iki ablası bize geldiler ve kıyafeti almaya gittik hatta bohça için alışveriş yapalım dediler ben burda olmasın sizin sehrinizde olsun dedim sonucunda tanidiklari bildikleri yerler vardır. Kuaför ise o kadar ufak ayrıntı ki anlatamam eşim beni kuaforden alırken kuaför kasasına borcumuz ne kadar dedi ve olay bitti.

Dedigim gibi adetten haberleri varsa zaten hepsi sırası ile olur hepsini önceden konuşmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Ama şu da var ki konuyu hep ayrılık meselesine getirmek de normal degil işte bu tür muhabbetler her şeyi laçkalastiriyor.

Hakkınizda hayırlısı olsun.

Nerden biliyorsun tanısma olmamıs kız istendi yüzük takıldı evde

Hayırlısı bencede tesekkurler yorum için

Yahu kaç para bu kuaför?
Huzurundan ve geleceğinden değerli ya kaç para?
Nişan başı diye kendi kendini kazıklayana kadar gidersin topuzunu yaptırırsın 50-100 neyse ödersin. Bu kadar. 100 lira için mi tüm bu tatava?
Buradan bakınca paragöz açgözlü görünüyorsun kusura bakma.
Ne kadar abartıyorsunuz bu ayrıntıları ya.

Nisan takıları kız tarafı el koyarsa erkek tarafı da düğün takılarına el koymaya çalışır işte. Sonra buraya gelip altınlarım gitti diye konu açarsın ey konu sahibi.

Bir de sadece salonu kiralayıp nişanı kız tarafı yapar olmaz.

Bu nişanı yapmak da olmuyor ki. Mekanı öde kalanı yine erkeğe kilitle sorsan nişanı sen yaptın yani. Erkek tarafı da biz düğünü yaparız ama yiyecek sizden dese ne pintilikleri kalır ne usul bilmezlikleri.
Gayet de nişanı kız yapar denirken her şeyiyle kız tarafı yapar nişanı.
Nasıl içlerine siniyor milletten bu kadar şey talep etmeyi anlamıyorum.
Ben isteyemem böyle rahat rahat.
Çok ayıp gelir.

Sen kv ile aynı evde mi oturacaksın konu sahibi. Bizde böyle bir oturulur dediklerinde ne yapacaksın? Bu kadar töreydi, bizde böyleydi vs işin sonunu oralara kadar getirir canım. Aman dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…