Düğün Hazırlıkları- Takı

Nişanlım öğretmen o kadar alabileceğini sanmıyorum her şey çok pahalı çünkü güle güle kullanın siz :)

Ben bingöllüyüm bizde 6 adet 40 gram bilezik kolye yüzüp küpe set istenir bende evlendiyim zaman eşimin 40 gram fazla diyip 35 gram bilezik almışlardı ama şuan altın fiyatları aldı başını gidiyor

Mehir olarak mesela 2 tane bilezik istersiniz, düğün takısı olarak da 5 bilezik dersiniz ve ekstralarda yüzük kolye küpe vs olur

100 gramlık bir set, 120 gram bilezik, 60 gram zincir, iki tane kaşlı yüzük -bilen bilir ahsjsjsj- takmışlardı. Sene 2017. Siz takıların hepsini mehir olarak isteyin, benim gibi avellik etmeyin.

100 gramlık bir set, 120 gram bilezik, 60 gram zincir, iki tane kaşlı yüzük -bilen bilir ahsjsjsj- takmışlardı. Sene 2017. Siz takıların hepsini mehir olarak isteyin, benim gibi avellik etmeyin.
Kaşlı yüzüğe de gidip baktım hemen!

Ben de takı severim diyorum heh! Bilmediğim ne çok takı türleri varmış!!!

Yok onu asla kurmayız hatta konuyu kapatmak istesek de dediğim gibi kaç bilezik istersiniz diye soruyorlar illa. Altının da şu an gramı çok pahalı, ne desek bilemedik.
Bilezik istemek zorunda değilsiniz. Zaten normalde kız tarafının istediği bilezik evlendikten sonra ev alınca paraya çevirmek için, e erkek tarafının durumu iyiyse bilezige gerek yok bence . Kendinize takabilecegiz set ve anne için küçük bir takı isteyebilir siniz. Evlendikten sonra hem takmak için hem size ait birşeyler daha mantıklı.

İnançlı insanlarsa dikkat ederler mehir meselesine. Dini açıdan da altınlarını garanti altına almış olur. Ben mehirin ne olduğunu dini nikah sırasında öğrenmiştim sjsjsjs
Hımmm anladım.
Ben hiç o şekilde düşünmemiştim.
Mehir olarak takı da istememiştim.
Hacılık istemiştim.
Öyle aşırı inançlı değiliz de yani herkes gibiyiz…

Anneye de mi takılıyor?
Yok artık kayınvalidemi severim de beş taş takmam yani.

Hımmm anladım.
Ben hiç o şekilde düşünmemiştim.
Mehir olarak takı da istememiştim.
Hacılık istemiştim.
Öyle aşırı inançlı değiliz de yani herkes gibiyiz…
Hac istenmesi bana hep garip gelmiştir. İnançlı ve maddi gücü olan insanlar için hac farz. Her türlü gidilecekse zaten, niye istek hakkımı hacla doldurayım ki

Bu su yolu setler için çok değer kaybediyor diyorlar bir de her yerde zamanda takılmıyor malum. Onun yerine kelepçe istemek daha iyi olur mu?
Set bozunca değer kaybeder ama o tarz takılar zaten bozmak için yapılmaz ömürlük takılır hatıra olur
Kelepçeler de sanırım 14 ayar bozunca değer kaybediyor

Hac istenmesi bana hep garip gelmiştir. İnançlı ve maddi gücü olan insanlar için hac farz. Her türlü gidilecekse zaten, niye istek hakkımı hacla doldurayım ki
Farz da insanlar yerine getirmiyor ki?
Namaz gibi,oruç gibi…
Ayrıca ben hacca onunla gitmek istiyorum. Benimle iyi geçinsin, hacca beraber gidelim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…