- 17 Kasım 2022
- 2.192
- 3.876
- 30
-
- Konu Sahibi nightwish_black
Nişanlım öğretmen o kadar alabileceğini sanmıyorum her şey çok pahalı çünkü güle güle kullanın siz :)İnci seti bana anneciğim takmıştı, pırlanta seti de kocam takmıştı. Bunlar hediyelikti zaten, yatırımlık değildi, kullanıyorum devamlı.
Ben eski gelinler gibi şıkır şıkır geziyorum ayol. Kolumda da gene arkadaşlardan gelen ve yine babamın, kocamın taktığı künyeler var mesela şu an.
Günlük hayatta böyle yaşıyorum evin içinde bile!
Ne kekoyum!
Hani sen de gençsindir yaşın tutmaz da benim gençliğimde böyle altın setler olurdu, örgülü, desenli, motifli onları sormuştum ben.
Ben bingöllüyüm bizde 6 adet 40 gram bilezik kolye yüzüp küpe set istenir bende evlendiyim zaman eşimin 40 gram fazla diyip 35 gram bilezik almışlardı ama şuan altın fiyatları aldı başını gidiyorHanımlar merhaba. Kısmetse 6-7 ay sonra düğünüm olacak. Aslında çok konuşmak istemediğim bir konu ama tam bilgimiz olmadığı için size danışmak istedim. Lütfen tartışma ya da eleştiri olmadan görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Nişanlımın ailesi ne kadar altın istersiniz diye soruyor sürekli ailem biz bir şey diyemeyiz siz bilirsiniz deseler de sürekli bizden cevap istiyorlar açık ve net olsun diye konuyu açıyorlar.
Eşimin ailesinin durumu kötü değil. İstanbul’da 5 küçük daireleri var. Ama yine de onları da zora sokmadan bir miktar vermek istiyorum. Çünkü altın artık rekor kırmaya başladı malum bu devirde her şey pahalı.
Ne kadar bilezik ya da altın istenmeli? Dediğim gibi eleştirmeden ya da tartışmadan görüş yazarsanız sevinirim geleneklere göre. Şimdiden teşekkür ederim.
Hepimiz güle güle kullanalım inşallah.Nişanlım öğretmen o kadar alabileceğini sanmıyorum her şey çok pahalı çünkü güle güle kullanın siz :)
Kaşlı yüzüğe de gidip baktım hemen!100 gramlık bir set, 120 gram bilezik, 60 gram zincir, iki tane kaşlı yüzük -bilen bilir ahsjsjsj- takmışlardı. Sene 2017. Siz takıların hepsini mehir olarak isteyin, benim gibi avellik etmeyin.
Burada kaşlı yüzüklü bir konu açılmıştı. Herkes onu taşlı yüzük anlamıştı. Some Antep problems.Kaşlı yüzüğe de gidip baktım hemen!
Ben de takı severim diyorum heh! Bilmediğim ne çok takı türleri varmış!!!
Mehir olarak istenmesi daha mı iyi?100 gramlık bir set, 120 gram bilezik, 60 gram zincir, iki tane kaşlı yüzük -bilen bilir ahsjsjsj- takmışlardı. Sene 2017. Siz takıların hepsini mehir olarak isteyin, benim gibi avellik etmeyin.
İnançlı insanlarsa dikkat ederler mehir meselesine. Dini açıdan da altınlarını garanti altına almış olur.Mehir olarak istenmesi daha mı iyi?
Bilezik istemek zorunda değilsiniz. Zaten normalde kız tarafının istediği bilezik evlendikten sonra ev alınca paraya çevirmek için, e erkek tarafının durumu iyiyse bilezige gerek yok bence . Kendinize takabilecegiz set ve anne için küçük bir takı isteyebilir siniz. Evlendikten sonra hem takmak için hem size ait birşeyler daha mantıklı.Yok onu asla kurmayız hatta konuyu kapatmak istesek de dediğim gibi kaç bilezik istersiniz diye soruyorlar illa. Altının da şu an gramı çok pahalı, ne desek bilemedik.
Hımmm anladım.İnançlı insanlarsa dikkat ederler mehir meselesine. Dini açıdan da altınlarını garanti altına almış olur.Ben mehirin ne olduğunu dini nikah sırasında öğrenmiştim sjsjsjs
Anneye de mi takılıyor?Bilezik istemek zorunda değilsiniz. Zaten normalde kız tarafının istediği bilezik evlendikten sonra ev alınca paraya çevirmek için, e erkek tarafının durumu iyiyse bilezige gerek yok bence . Kendinize takabilecegiz set ve anne için küçük bir takı isteyebilir siniz. Evlendikten sonra hem takmak için hem size ait birşeyler daha mantıklı.
Hac istenmesi bana hep garip gelmiştir. İnançlı ve maddi gücü olan insanlar için hac farz. Her türlü gidilecekse zaten, niye istek hakkımı hacla doldurayım kiHımmm anladım.
Ben hiç o şekilde düşünmemiştim.
Mehir olarak takı da istememiştim.
Hacılık istemiştim.
Öyle aşırı inançlı değiliz de yani herkes gibiyiz…
Set bozunca değer kaybeder ama o tarz takılar zaten bozmak için yapılmaz ömürlük takılır hatıra olurBu su yolu setler için çok değer kaybediyor diyorlar bir de her yerde zamanda takılmıyor malum. Onun yerine kelepçe istemek daha iyi olur mu?
Teşekkür ederim, haziranda :)Hayırlı olsun siz ne zaman evlenmiştiniz?
Farz da insanlar yerine getirmiyor ki?Hac istenmesi bana hep garip gelmiştir. İnançlı ve maddi gücü olan insanlar için hac farz. Her türlü gidilecekse zaten, niye istek hakkımı hacla doldurayım ki
Anne: BEN NE ALAKAAnneye de mi takılıyor?
Yok artık kayınvalidemi severim de beş taş takmam yani.
Kız annesine bizde küçük bir takı alınır, süt hakkı da derler.Anneye de mi takılıyor?
Yok artık kayınvalidemi severim de beş taş takmam yani.
Ayyy bebe uyanacak.Anne: BEN NE ALAKA