- 26 Şubat 2015
- 1.908
- 4.422
-
- Konu Sahibi nightwish_black
Kız annesine alınırsa oğlan annesine de alınmalı!Kız annesine bizde küçük bir takı alınır, süt hakkı da derler.
Çevremde hep yerine getiriyorlar ya ne bileyim. Hala hacca gidemeyen de varsa henüz sırası gelmediği içindir. Mesela annemle babam.Farz da insanlar yerine getirmiyor ki?
Namaz gibi,oruç gibi…
Ayrıca ben hacca onunla gitmek istiyorum. Benimle iyi geçinsin, hacca beraber gidelim!
Ooooo gerçekten çok küçükmüşsün!Teşekkür ederim, haziranda :)
28 yaşındayım ama soran olursa 21 diyebilir miyizOoooo gerçekten çok küçükmüşsün!
Allahım mutlu etsin inşallah.
Allahım her isteyene gitmeyi nasip etsin inşallah…Çevremde hep yerine getiriyorlar ya ne bileyim. Hala hacca gidemeyen de varsa henüz sırası gelmediği içindir. Mesela annemle babam.
28 nedir?28 yaşındayım ama soran olursa 21 diyebilir miyizaminn teşekkür ederim
Kıza takı isteniliyor ya o yüzden , erkeğe takı istenmiyor.Kız annesine alınırsa oğlan annesine de alınmalı!
Onun da süt hakkı var!
Ne kadar cici gelinim!
Sadece kayınvalide sever gelinim o kadar!Kıza takı isteniliyor ya o yüzden , erkeğe takı istenmiyor.
Sizde erkek çocuk var galiba
Pek öyle olmuyor işte canım maalesef :)Valla fırsat ayağına gelmiş konu sahibesi ben olsam önceden giderim iyi bir kuyumcuya fizibilite yaparım neler var ... Ben günlük pırlanta ve altın takıyorum eş adayına bütçeyi sorup günlük takılacak çeşit çeşit ne varsa toplardım
Niye ısrar ediyorlar ki?sanki siz istiyormuşsunuzda bizim ağzımızı arıyor gibisiniz.Bende kız evlendirdim,hiç ağzımdan altın kelimesi çıkmadı onlar gereğini yaptı fazlasıyla gerek yok böyle şeyleri konnuşmaya.Hanımlar merhaba. Kısmetse 6-7 ay sonra düğünüm olacak. Aslında çok konuşmak istemediğim bir konu ama tam bilgimiz olmadığı için size danışmak istedim. Lütfen tartışma ya da eleştiri olmadan görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Nişanlımın ailesi ne kadar altın istersiniz diye soruyor sürekli ailem biz bir şey diyemeyiz siz bilirsiniz deseler de sürekli bizden cevap istiyorlar açık ve net olsun diye konuyu açıyorlar.
Eşimin ailesinin durumu kötü değil. İstanbul’da 5 küçük daireleri var. Ama yine de onları da zora sokmadan bir miktar vermek istiyorum. Çünkü altın artık rekor kırmaya başladı malum bu devirde her şey pahalı.
Ne kadar bilezik ya da altın istenmeli? Dediğim gibi eleştirmeden ya da tartışmadan görüş yazarsanız sevinirim geleneklere göre. Şimdiden teşekkür ederim.
Lale abla nerdeeee ben o zamanlar çok saftim hiçbir şey istemedim şimdi olsa bak bu olurum
Ben evlenirken altın bayağı düşüktü açıkçası. Benim annemle karşı taraf sadece 5 bilezik diye konuşmuşlardı. Araya sıkıntılar girdi bileziklerimi eşime kakalamaya çalıştılar eşim 2 tane alabildi. Valla açıkçası evlenirken düğünümde 2 bileziğimi değil eşime ısrarla eminönünden aldırdığım 5 sahte imitasyon ile düğün yaptım. Nitekim evlendikten sonra 6 ay içinde elimize yüklü bi para geçti. Eşim sağolsun birşeyleri görmezden geldiğim için 5 adet 25 gram bilezik 5i biyerde kolye kelepçe aldı. Altın çok gerekli birşey değil inanın takma gereği duymuyorum. İstanbul gibi bir yerde zaten takıp gezemiyorsunuz kol bacak gidiyor akşama. Ancak yatırım amaçlı, bir amaç için düşünüyorsanız set vs değer kaybeden şeyler. Şuan bilezik uçuk durumda. Bunu nişanlınız ile konuşarak güzellikle bütçelerinin yeteceği kadar ileriye dönük yatırım amaçlı bilezik takmalarını isteyebilirsiniz. Genelde 5 bilezik isteniyor düğünlerde. İlave zaten mihrinize de altın istiyorsunuz nikahta. O eşinizden isteyeceğiniz oluyor. Ancak yatırım amaçlı kesinlikle değer kaybetmeyecek şeylere yönelinHanımlar merhaba. Kısmetse 6-7 ay sonra düğünüm olacak. Aslında çok konuşmak istemediğim bir konu ama tam bilgimiz olmadığı için size danışmak istedim. Lütfen tartışma ya da eleştiri olmadan görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Nişanlımın ailesi ne kadar altın istersiniz diye soruyor sürekli ailem biz bir şey diyemeyiz siz bilirsiniz deseler de sürekli bizden cevap istiyorlar açık ve net olsun diye konuyu açıyorlar.
Eşimin ailesinin durumu kötü değil. İstanbul’da 5 küçük daireleri var. Ama yine de onları da zora sokmadan bir miktar vermek istiyorum. Çünkü altın artık rekor kırmaya başladı malum bu devirde her şey pahalı.
Ne kadar bilezik ya da altın istenmeli? Dediğim gibi eleştirmeden ya da tartışmadan görüş yazarsanız sevinirim geleneklere göre. Şimdiden teşekkür ederim.