Düğün Hazırlıkları- Takı

Ben de bir sayı vermedim. Nişanlınızla gidin kuyumcuya öyle kendiniz seçin. 1 set 5 bilezik olsun ama. İlaveten bakarsınız birlikte, çocuk ailesinin açılma payı varsa bir şey daha bak diye yönlendirme yapabilir. İstanbulda 5 dairesi olan adamın durumu bunları almaya yeter.

Eşinizi çekin kenara sorun, ne kadar istesek zorlamaz diye ona göre karar verirsiniz. Toplam 100 gramlık eden 4 bilezik almışlardı biz evlenirken hem benim ailem hem onun ailesi eşit miktarda. Bence ilerde ev için anapara yaparsınız anca zaten.

Ben de bir sayı vermedim. Nişanlınızla gidin kuyumcuya öyle kendiniz seçin. 1 set 5 bilezik olsun ama. İlaveten bakarsınız birlikte, çocuk ailesinin açılma payı varsa bir şey daha bak diye yönlendirme yapabilir. İstanbulda 5 dairesi olan adamın durumu bunları almaya yeter.
Set var mı hâla ayol?

İşte takıdan falan anlamıyorum ben pek ama set için çok değer kaybediyor, her yerde takılmaz diyorlar. Onun yerine kelepçe daha iyi olur mu sizce? Bir de etrafımda 22 yerine 14 ayar altın alınıyor artık daha uygun diye kelepçe 14 olabilir mi en azından setler de genelde öyle.

Eşinizi çekin kenara sorun, ne kadar istesek zorlamaz diye ona göre karar verirsiniz. Toplam 100 gramlık eden 4 bilezik almışlardı biz evlenirken hem benim ailem hem onun ailesi eşit miktarda. Bence ilerde ev için anapara yaparsınız anca zaten.
Ne zaman evlenmiştiniz hayırlı olsun

Set var mı hâla ayol?
Laleciim bana 2 set takıldı, yani kendimden düşündüm ama diğerleri başka bir set kastediyorsa onu bilmiyorum. Bi tane pırlanta set takıldı düğünde taktım. Çok şık kibar bi set. Bir de incili set almışlar, beyaz altın ve inciden oluşan. Günlük takıyorum onu toplantılara giderken, gösterişsiz ama gerçek bir set. Diğer set yazanlar altın setten bahsediyorsa onu bilmiyorum bak

Annem de size uygun olanı yaparsınız gibi bir cümle kurmuştu. Bana da totalde 100 gr bilezik takıldı.
Set istemedim ama onlar beğendiğim kolye, küpe ve bilekliği aldılar.
Sanırım ortalaması bu şekilde yazılanlardan anladığım.
Buarada yatırım için düşünüyorsanız 14ayar almanın pek anlamı yok.

Laleciim bana 2 set takıldı, yani kendimden düşündüm ama diğerleri başka bir set kastediyorsa onu bilmiyorum. Bi tane pırlanta set takıldı düğünde taktım. Çok şık kibar bi set. Bir de incili set almışlar, beyaz altın ve inciden oluşan. Günlük takıyorum onu toplantılara giderken, gösterişsiz ama gerçek bir set. Diğer set yazanlar altın setten bahsediyorsa onu bilmiyorum bak
İlla altın olmasına gerek yok su yolu setler var ama onları ben hep takamam ya da değer kaybeder 14 ayar kelepçe var onların maliyetinde o tarz bir şey olabilir mi?

Annem de size uygun olanı yaparsınız gibi bir cümle kurmuştu. Bana da totalde 100 gr bilezik takıldı.
Set istemedim ama onlar beğendiğim kolye, küpe ve bilekliği aldılar.
Sanırım ortalaması bu şekilde yazılanlardan anladığım.
Buarada yatırım için düşünüyorsanız 14ayar almanın pek anlamı yok.
Bilezikler 14 ayar değil de kelepçe ve set 14 ayar olabilir

Ne zaman evlenmiştiniz hayırlı olsun
Oldu bizim 3 4 sene teşekkürler. Ama zaten 100 100 toplam 200 gram ailelerden geldi. Biraz da işte misafirlerden gelir. Anca ev almak için küçük bir başlangıç olmuş olur size de. Ha aile ev veriyorsa hiç gerek yok bile hesaplamaya ama hiç yoktan 4 bileziği de durumu iyi bir aile takabilir zaten. Set vs ben sevmiyorum boşuna alıp sonra bozmaya gerek olmadığı için istememiştim.

İşte takıdan falan anlamıyorum ben pek ama set için çok değer kaybediyor, her yerde takılmaz diyorlar. Onun yerine kelepçe daha iyi olur mu sizce? Bir de etrafımda 22 yerine 14 ayar altın alınıyor artık daha uygun diye kelepçe 14 olabilir mi en azından setler de genelde öyle.
Uygun olsun 14 ayar olsun falan bunları sen düşünme. Düşük ayarda alma satınca da düşükten satılıyor. Bana 20 şer gramlık taktılar 6 tane, kelepçeli değil ama adını bilmiyorum bilekten geçirip takılan. 22 ayar benimkiler. Ben sarı sarı altın takan biri değilim, yatırımlık benimkiler o yüzden takmaya uygun gözüyle bakmadım hiç. Yatırımlık olsun dedim. Satmayacağım 2 setim var biri pırlanta biri inci. İncileri günlük özel toplantılarımda vs de takıyorum. Düğüne nişana davete giderken de pırlanta olanımı takıyorum.

Komşunun bilezik şıngırtılarından uyuyamıyoruz şakır şakır sallıyor kolları baştan sona dizdirin neyiniz eksik kurbanlık koyun gibi süslesinler baştan sona kız hakkındır 🤣

Uygun olsun 14 ayar olsun falan bunları sen düşünme. Düşük ayarda alma satınca da düşükten satılıyor. Bana 20 şer gramlık taktılar 6 tane, kelepçeli değil ama adını bilmiyorum bilekten geçirip takılan. 22 ayar benimkiler. Ben sarı sarı altın takan biri değilim, yatırımlık benimkiler o yüzden takmaya uygun gözüyle bakmadım hiç. Yatırımlık olsun dedim. Satmayacağım 2 setim var biri pırlanta biri inci. İncileri günlük özel toplantılarımda vs de takıyorum. Düğüne nişana davete giderken de pırlanta olanımı takıyorum.
Hayırlı olsun siz ne zaman evlenmiştiniz?

İnci seti bana anneciğim takmıştı, pırlanta seti de kocam takmıştı. Bunlar hediyelikti zaten, yatırımlık değildi, kullanıyorum devamlı.

Ben eski gelinler gibi şıkır şıkır geziyorum ayol. Kolumda da gene arkadaşlardan gelen ve yine babamın, kocamın taktığı künyeler var mesela şu an.

Günlük hayatta böyle yaşıyorum evin içinde bile!

Ne kekoyum!

Hani sen de gençsindir yaşın tutmaz da benim gençliğimde böyle altın setler olurdu, örgülü, desenli, motifli onları sormuştum ben.

X