- 22 Ocak 2022
- 1.097
- 2.525
- 37
-
- Konu Sahibi nightwish_black
Bilhassa takıp takıştıracağın şeyler seç bence. Yarın öbür gün taktığın kullandığın şeyleri senden istemesinler. Çok yastık altı altının olursa ver şunları bakem diyen çıkabilirHanımlar merhaba. Kısmetse 6-7 ay sonra düğünüm olacak. Aslında çok konuşmak istemediğim bir konu ama tam bilgimiz olmadığı için size danışmak istedim. Lütfen tartışma ya da eleştiri olmadan görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Nişanlımın ailesi ne kadar altın istersiniz diye soruyor sürekli ailem biz bir şey diyemeyiz siz bilirsiniz deseler de sürekli bizden cevap istiyorlar açık ve net olsun diye konuyu açıyorlar.
Eşimin ailesinin durumu kötü değil. İstanbul’da 5 küçük daireleri var. Ama yine de onları da zora sokmadan bir miktar vermek istiyorum. Çünkü altın artık rekor kırmaya başladı malum bu devirde her şey pahalı.
Ne kadar bilezik ya da altın istenmeli? Dediğim gibi eleştirmeden ya da tartışmadan görüş yazarsanız sevinirim geleneklere göre. Şimdiden teşekkür ederim.
Yaşıtız ben de 28 yaşındayım28 nedir?
28
28
28
Maşallah!
Kaderin güzel olsun inşallah kardeşim.
Açıkçası benim de aşağı yukarı böyle olacak. Burada yazılanları okuyunca ben de şaşırdım. Millete neler neler yapılmış. Tabii bazılarının yıllar öncesi şu an altın 1200 olacak nerdeyse o da etkiliKuzenime 3 er tane 30 ar dan 90 gram bilezik ve bir tane su yoku set 14 ayar yaptılar. Sizin söylediklerinizde göre baya az olmuş. Bizim tarafta pek anlamaz istememişlerdi bişey
Benim annem vefat etti 2 sene önce.Babam halama sordu.Halam Nisan'da durumlari iyiyse bilezik takabilirler demiş.Teyzeme dedim telefonda kv ye.Teyzen bilezik takılmaz dedi diyor.Teyzem yalanlıyor onu.Hatta kendisi teyzeme düşman oldu.Bilezik takmamak için yalan söyledi.Esyalar ortak alınır dediler.Esim İzmir doğumlu doğma büyüme de oralı.Anne Denizli baba Afyonlu babayla yıllardır gorusmuyorlar baba vefat etti zaten.Denizli ve İzmir adeti yapıyorlar.Hersey ortak alınır diye benim ailem sadece yatak odası alınır dedi diye birkaç aydır burnumdan getirdiler.Nisanlimla çok güzel giden ilişkimiz vardı.Bozuldu.Dugunde Nisan'da bilezik takmadim diye 3 tane takicam dedi.2 tane takabilirim herşeyi ortak yapmadık diyor.Size tavsiyem düğün salonunda mobilyada eşyada lükse kaçmayın ama altın isteyin.Mehiri yüksek tutun.Dugun takılarını isteyebilirsiniz.Zaten onlar gelinin hakkı.Yani demesinler borç yaptık altınları ver eşyada lükse kacmayip altını isteyin.Hanımlar merhaba. Kısmetse 6-7 ay sonra düğünüm olacak. Aslında çok konuşmak istemediğim bir konu ama tam bilgimiz olmadığı için size danışmak istedim. Lütfen tartışma ya da eleştiri olmadan görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Nişanlımın ailesi ne kadar altın istersiniz diye soruyor sürekli ailem biz bir şey diyemeyiz siz bilirsiniz deseler de sürekli bizden cevap istiyorlar açık ve net olsun diye konuyu açıyorlar.
Eşimin ailesinin durumu kötü değil. İstanbul’da 5 küçük daireleri var. Ama yine de onları da zora sokmadan bir miktar vermek istiyorum. Çünkü altın artık rekor kırmaya başladı malum bu devirde her şey pahalı.
Ne kadar bilezik ya da altın istenmeli? Dediğim gibi eleştirmeden ya da tartışmadan görüş yazarsanız sevinirim geleneklere göre. Şimdiden teşekkür ederim.
başınız sağ olsun öncelikle Allah rahmet eylesin. Benim de babam rahmetli oldu. Annemle kalıyoruz. Ben de eşim de öğretmeniz. Eşimin ailesi mobilya, eşya, halı, perde, düğün konusunda yardımcı oluyorlar. O yüzden bir şey diyemiyorum o konuda zaten kendileri dedi yaparız diye. Biz de buzdolabı, bulaşık m, fırın, küçük ev eşyalarını, tabak çanak aldık. Altında işte dediğim gibi 4 bilezik 1 kelepçe 1 tuğralı gerdanlık almayı düşünüyorlarmış. Bir de kardeşlerim düğünde yine bir şeyler takar diyor. Ufak çaplı da olsa. 4 bilezik mehir sayılacak. Ama şu konuda haklısınız bu tip şeyler bence de iki aile arasında ve çift arasında inanılmaz sorunlar yaratıyor.Benim annem vefat etti 2 sene önce.Babam halama sordu.Halam Nisan'da durumlari iyiyse bilezik takabilirler demiş.Teyzeme dedim telefonda kv ye.Teyzen bilezik takılmaz dedi diyor.Teyzem yalanlıyor onu.Hatta kendisi teyzeme düşman oldu.Bilezik takmamak için yalan söyledi.Esyalar ortak alınır dediler.Esim İzmir doğumlu doğma büyüme de oralı.Anne Denizli baba Afyonlu babayla yıllardır gorusmuyorlar baba vefat etti zaten.Denizli ve İzmir adeti yapıyorlar.Hersey ortak alınır diye benim ailem sadece yatak odası alınır dedi diye birkaç aydır burnumdan getirdiler.Nisanlimla çok güzel giden ilişkimiz vardı.Bozuldu.Dugunde Nisan'da bilezik takmadim diye 3 tane takicam dedi.2 tane takabilirim herşeyi ortak yapmadık diyor.Size tavsiyem düğün salonunda mobilyada eşyada lükse kaçmayın ama altın isteyin.Mehiri yüksek tutun.Dugun takılarını isteyebilirsiniz.Zaten onlar gelinin hakkı.Yani demesinler borç yaptık altınları ver eşyada lükse kacmayip altını isteyin.
4 bilezik az değil bence gayet iyi o zaman talepte bulunmayın fazla bana 30 45 gram civarı bilezik takılacak.başınız sağ olsun öncelikle Allah rahmet eylesin. Benim de babam rahmetli oldu. Annemle kalıyoruz. Ben de eşim de öğretmeniz. Eşimin ailesi mobilya, eşya, halı, perde, düğün konusunda yardımcı oluyorlar. O yüzden bir şey diyemiyorum o konuda zaten kendileri dedi yaparız diye. Biz de buzdolabı, bulaşık m, fırın, küçük ev eşyalarını, tabak çanak aldık. Altında işte dediğim gibi 4 bilezik 1 kelepçe 1 tuğralı gerdanlık almayı düşünüyorlarmış. Bir de kardeşlerim düğünde yine bir şeyler takar diyor. Ufak çaplı da olsa. 4 bilezik mehir sayılacak. Ama şu konuda haklısınız bu tip şeyler bence de iki aile arasında ve çift arasında inanılmaz sorunlar yaratıyor.
Sizinde başınız sağolsun.Babanizin mekâni cennet olsun.4 bilezik az değil bence gayet iyi o zaman talepte bulunmayın fazla bana 30 45 gram civarı bilezik takılacak.
Amin çok sağ olunSizinde başınız sağolsun.Babanizin mekâni cennet olsun.
Mehirin anlamı göz önüne alındığında hac istemek tuhaf. Çevremde duydum hep mehir olarak hacca gitmek isteyenleri daha gideni duyamadım.dndhdHac istenmesi bana hep garip gelmiştir. İnançlı ve maddi gücü olan insanlar için hac farz. Her türlü gidilecekse zaten, niye istek hakkımı hacla doldurayım ki
Ben mehir vereni de evlendikten sonra görmedimMehirin anlamı göz önüne alındığında hac istemek tuhaf. Çevremde duydum hep mehir olarak hacca gitmek isteyenleri daha gideni duyamadım.dndhd
Mehir kadına verilen ekonomik bir güvencedir, amacı bu. Adamın parası varsa eşi de kendi de zaten hacca gitmek zorunda. (İnançlı insanlarsa) Ne diye mehir olarak hac istenir ki o zamanMehirin anlamı göz önüne alındığında hac istemek tuhaf. Çevremde duydum hep mehir olarak hacca gitmek isteyenleri daha gideni duyamadım.dndhd
Kuzenime boşanırken mehirini verdiler.Ben mehir vereni de evlendikten sonra görmedim
Mehir olarak düğünde takılan altınları istiyor bazı kadınlar. Sonra bir ev veya araba alınacağı zaman o altınları bozduruyorlar genelde.Ben mehir vereni de evlendikten sonra görmedim
Ben anlamını biliyorum zaten. Bir boşluk anlarına mı denk geliyo ne. Ya da mehir olarak isteyince kocası götürmek zorunda kalır diye de düşünüyor olabilirler. Ama her bakımdan saçmaMehir kadına verilen ekonomik bir güvencedir, amacı bu. Adamın parası varsa eşi de kendi de zaten hacca gitmek zorunda. (İnançlı insanlarsa) Ne diye mehir olarak hac istenir ki o zaman
Belki normali budur da o karınla farklıdır bilmiyorum tabi ama biz normali bu sandık bilmediğimiz için o zaman çocuğun babası teyzeme sormuş ister 5 tane 18 er gram yapayım ister 30 ardan 3 olsun 90 gram yapabilirim ancak üç oğluma da aynısını yaptım demişAçıkçası benim de aşağı yukarı böyle olacak. Burada yazılanları okuyunca ben de şaşırdım. Millete neler neler yapılmış. Tabii bazılarının yıllar öncesi şu an altın 1200 olacak nerdeyse o da etkili