Düğün Hazırlıkları- Takı

Farz da insanlar yerine getirmiyor ki?
Namaz gibi,oruç gibi…
Ayrıca ben hacca onunla gitmek istiyorum. Benimle iyi geçinsin, hacca beraber gidelim!
Çevremde hep yerine getiriyorlar ya ne bileyim. Hala hacca gidemeyen de varsa henüz sırası gelmediği içindir. Mesela annemle babam. 😁

Hanımlar merhaba. Kısmetse 6-7 ay sonra düğünüm olacak. Aslında çok konuşmak istemediğim bir konu ama tam bilgimiz olmadığı için size danışmak istedim. Lütfen tartışma ya da eleştiri olmadan görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Nişanlımın ailesi ne kadar altın istersiniz diye soruyor sürekli ailem biz bir şey diyemeyiz siz bilirsiniz deseler de sürekli bizden cevap istiyorlar açık ve net olsun diye konuyu açıyorlar.
Eşimin ailesinin durumu kötü değil. İstanbul’da 5 küçük daireleri var. Ama yine de onları da zora sokmadan bir miktar vermek istiyorum. Çünkü altın artık rekor kırmaya başladı malum bu devirde her şey pahalı.
Ne kadar bilezik ya da altın istenmeli? Dediğim gibi eleştirmeden ya da tartışmadan görüş yazarsanız sevinirim geleneklere göre. Şimdiden teşekkür ederim.
Niye ısrar ediyorlar ki?sanki siz istiyormuşsunuzda bizim ağzımızı arıyor gibisiniz.Bende kız evlendirdim,hiç ağzımdan altın kelimesi çıkmadı onlar gereğini yaptı fazlasıyla gerek yok böyle şeyleri konnuşmaya.

Bizde söylememiştik.
Geçtiğimiz ağustosta olmuştu düğünüm.
Sadece ağır set istemiyorum onun yerine minimal bi kolye küpe takım olsun istemiştim.
Eşimin çok hoşuna gitmiş bu tavrımız tahmin ettiğimden çok çok fazlasını gördüm.

Ayrıca kullanmayı da çok severim.
Düğün bayram dinlemem takarım valla :KK28:
İşyerinde de bilekliklerimi.

Bu kadar aşiri israr kiyamet sayi isteniyorsa bir şey soyleyin de ne kadar istenmeli siz daha iyi bilirsiniz karşinizdaki aileyi. 🤷
Ben olsam nişanliyla konusurdum aklimda bir şey yoksa, birlikte bakın bir şeyler.

Nişanlınıza sorun bi ailesinin yapabileceğini bilir zaten kendisi almayacaksa altınları ailesinden kendi hanesine ne kadar gelebileceğini hesaplayıp söyler sana hatta çoktan kafasında birşey vardır bile.

Ay şu hasırlar çok kötü kızlar altın ütüsü mü ne varmış onunla arada bir ütülenmesi gerekiyormuş hiç uğraşamam demiştim.
Sert kelepçelerden seçmiştim ben.

Hanımlar merhaba. Kısmetse 6-7 ay sonra düğünüm olacak. Aslında çok konuşmak istemediğim bir konu ama tam bilgimiz olmadığı için size danışmak istedim. Lütfen tartışma ya da eleştiri olmadan görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Nişanlımın ailesi ne kadar altın istersiniz diye soruyor sürekli ailem biz bir şey diyemeyiz siz bilirsiniz deseler de sürekli bizden cevap istiyorlar açık ve net olsun diye konuyu açıyorlar.
Eşimin ailesinin durumu kötü değil. İstanbul’da 5 küçük daireleri var. Ama yine de onları da zora sokmadan bir miktar vermek istiyorum. Çünkü altın artık rekor kırmaya başladı malum bu devirde her şey pahalı.
Ne kadar bilezik ya da altın istenmeli? Dediğim gibi eleştirmeden ya da tartışmadan görüş yazarsanız sevinirim geleneklere göre. Şimdiden teşekkür ederim.
Ben evlenirken altın bayağı düşüktü açıkçası. Benim annemle karşı taraf sadece 5 bilezik diye konuşmuşlardı. Araya sıkıntılar girdi bileziklerimi eşime kakalamaya çalıştılar eşim 2 tane alabildi. Valla açıkçası evlenirken düğünümde 2 bileziğimi değil eşime ısrarla eminönünden aldırdığım 5 sahte imitasyon ile düğün yaptım. Nitekim evlendikten sonra 6 ay içinde elimize yüklü bi para geçti. Eşim sağolsun birşeyleri görmezden geldiğim için 5 adet 25 gram bilezik 5i biyerde kolye kelepçe aldı. Altın çok gerekli birşey değil inanın takma gereği duymuyorum. İstanbul gibi bir yerde zaten takıp gezemiyorsunuz kol bacak gidiyor akşama. Ancak yatırım amaçlı, bir amaç için düşünüyorsanız set vs değer kaybeden şeyler. Şuan bilezik uçuk durumda. Bunu nişanlınız ile konuşarak güzellikle bütçelerinin yeteceği kadar ileriye dönük yatırım amaçlı bilezik takmalarını isteyebilirsiniz. Genelde 5 bilezik isteniyor düğünlerde. İlave zaten mihrinize de altın istiyorsunuz nikahta. O eşinizden isteyeceğiniz oluyor. Ancak yatırım amaçlı kesinlikle değer kaybetmeyecek şeylere yönelin

Hanımlar açıkçası ben de ilk başta 5 bilezik ve set diye nişanlımın ağzını aradım/ Ama sanırım çok buldular 4 tane 20 gramlık almayı düşünüyorlarmış 80 gram, su yolu set de bozulduğu zaman değer kaybediyor diye yine 14 ayardan tuğralı kelepçe ve yine 14 ayardan tuğra çerçeveli kolye almışlar. Ben de ilk başta 22 ayar değil diye üzüldüm çünkü ben günlük hayatta takmam yatırımlık kullanacaktım ama böyle düşünce olanlar da bir şey diyemiyorsun. 🤷‍♀️

Bu arada 4 bilezik mehir, kelepçe ve kolye düğünde takılacak. Düğünde babası ve kardeşler de ufak tefek bir şeyler takacaklarmış. Ama 4 bilezik ve 1 kelepçeyi az buldum açıkçası durumlarına göre. Yine de yanlış bir şey deyip kalplerini kırmak istemem. Tecrübeli insanlarsınız yanlış düşünüyorsam ya da ne yapmam gerekiyorsa diye size danışmak isterim.

X