Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hangi markayı kullanıyorsun? ve tariflerini de yazarsan seviniriz:))Bakliyatların hepsini, taze fasulye, bezelye, haşlama tarzı yemekleri hep düdüklü ile yapıyorum
Kullanım kılavuzundaki uyarilari dikkate alırsan gönül rahatlığıyla pisirebilirsin:)Bi nohut pişiriyordum artık onuda yapamayacagım sanırım
Kullanım kılavuzundaki uyarilari dikkate alırsan gönül rahatlığıyla pisirebilirsin:)
Evlenene kadar annem Düdüklüde yemek yaparken mutfağın önünden geçmedim
Ama kv alıştırdı beni şimdi sadece düdüklü kullanıyorum :))
Selam nerelerdesin canımMerhaba canım,
Ne yazıkki kaç gündür evde değildim. Bi yakınımı kaybettim, onun için memlekete gitmiştim.
Daha bugün geldim. Gelirken de annecim sağolsun kurutulmuş sebzeler, tarhana, salamura yaprak filan koydu.
İlk iş düdüklüde sarma yapcam
Selam nerelerdesin canım
Bakliyatların hepsini, taze fasulye, bezelye, haşlama tarzı yemekleri hep düdüklü ile yapıyorum
Basın sağolsun canım....Merhaba Canım,
Ne zamandır giremiyorum. Cenazemiz vardı, memlekete gittim geldim.
Orada da net çekmiyor, bilgisayarı da götürmemiştim.
Sen nasılsın?
Basın sağolsun canım....
Valla merak ettim çoktandır göremeyince...
Ben de iyiyim teşekkür ederim:)
Geldin artık tariflere devam ederiz:)
Nerelisin canım sen:)Yoğurtlu Tarhana Çorbası;
Bu tarifim yöresel bir tarif. Ama çocukluğumun en güzel anıları bu çorbanın kokusunda saklıdır. Uzun kış gecelerinde sobanın üzerinde saatlerce kaynatılarak kıvam alırdı :)
Bu tarhana yazdan yapılır, yumruk şeklinde sıkılarak güneşli günlerde kurutularak kış için hazırlanır. Ben şimdi hazır tarhanayı düdüklü tencerede nasıl yaptığımı paylaşacağım.
Malzemeler;
15-18 adet kuru tarhana (akşamdan ıslatılacak)
3 diş sarmısak
Yarım su bardağı nohut (akşamdan ıslatılacak)
Bir su bardağı tavuk suyu
Su
Tereyağı
Nane- Kekik
Akşamdan ıslatılan tarhana ezilir. Sarmısaklar minik minik doğranır. Islatılmış nohut ve tavuk suyu da eklenir. Düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir. (Fissler 2. kademede) En son tereyağı ve nane kavrularak üzerine dökülür.
Normalda Fissler için 20 dakika uzun bir süre fakat bu çorba uzun piştiğinde kıvamlanıyor.
Afiyet olsun :)
Not: Merak eden arkadaşlar için tarhanın görselini ekledim..
Kırmızı Mercimek Çorbası:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane kuru soğan
1 orta boy patates (rendeliyorum)
1 tane minik havuç (rendeliyorum)
Tereyağ
Salça
Tuz- Baharat
Öncelikle küp küp doğradığım soğanı ve yağı tenceremin dibine atıyorum. Onlar kavrulurken havuç ve patatesimi rendeliyorum. Salça, kuru nane vs aroma vericilerimi atıyorum. Salçanın kokusu çıkıp baharatlar mis gibi kokunca üzerine rende patates ve havucu atıp bir iki karıştırıyorum. Ardından mercimek ve diğer malzemeleri atıyorum. Hatta nohut büyüklüğünde bir tane de limon tuzu atıyorum, hafif mayhoş oluyor. Suyunu ve tuzunu atıp kapağını kapatıyorum.
Normalde blendırdan geçireceksem 2. kademede 5 dakikada pişiyor. Ama ben 10-12 dakika pişiriyorum ki hem blendırdan geçirmeye gerek kalmıyor hem de özlenmiş oluyor.
Sonra misss
Tarifini komple yazarsan başka arkadaşlara seçenek sunmuş olursunMerhaba,
Ben de birçok yemeğimi düdüklü tencerede yapıyorum. Eğer mercimek çorbasını blendırdan geçiriyorsanız rendelemenize gerek yok. Ben öyle yapıyorum bir sıkıntı yaşamıyorum. Nacizane fikrim tamamen zaman kazanmanız için
HaklısınızTarifini komple yazarsan başka arkadaşlara seçenek sunmuş olursun
Çok beğendim ilk fırsatta denicem eline sağlıkHaklısınız
Soğanı patatesi ve havucu rastgele irili ufaklı doğruyorum. Hafif yağda kavurup mercimeği ekliyorum. Nane kimyon kırmızı biber karabiber üzerine suyunu ekleyip tenceremin kapağını kapatıyorum. Bakliyatlar (2. Programda) 7 dakika pişiriyorum. Pişince blendırdan geçiriyorum. Oh mis afiyet olsun
Bu arada size bir sır vereyim. Çorbayı pişirken pulbiber ve naneyi eklemeyin. Pişirdikten sonra ayrı bir tava ya da cezvede terayağında kızdırıp çorbayı kaseye koyduktan sonra üstüne servis yapın. Hem çok lezzetli hem de çok havalı bir sunum oluyor. Şimdiden afiyet olsun
HoşgeldinnnnnYeni evli bi hatun olarak uzmanlaşmak istediğim bir konu.
Merakla takipteyim hanımlar
bayılırım bu tarhanaya, nefis oluyor.Yoğurtlu Tarhana Çorbası;
Bu tarifim yöresel bir tarif. Ama çocukluğumun en güzel anıları bu çorbanın kokusunda saklıdır. Uzun kış gecelerinde sobanın üzerinde saatlerce kaynatılarak kıvam alırdı :)
Bu tarhana yazdan yapılır, yumruk şeklinde sıkılarak güneşli günlerde kurutularak kış için hazırlanır. Ben şimdi hazır tarhanayı düdüklü tencerede nasıl yaptığımı paylaşacağım.
Malzemeler;
15-18 adet kuru tarhana (akşamdan ıslatılacak)
3 diş sarmısak
Yarım su bardağı nohut (akşamdan ıslatılacak)
Bir su bardağı tavuk suyu
Su
Tereyağı
Nane- Kekik
Akşamdan ıslatılan tarhana ezilir. Sarmısaklar minik minik doğranır. Islatılmış nohut ve tavuk suyu da eklenir. Düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir. (Fissler 2. kademede) En son tereyağı ve nane kavrularak üzerine dökülür.
Normalda Fissler için 20 dakika uzun bir süre fakat bu çorba uzun piştiğinde kıvamlanıyor.
Afiyet olsun :)
Not: Merak eden arkadaşlar için tarhanın görselini ekledim..
Çok beğendim ilk fırsatta denicem eline sağlık
Şimdiden afiyet olsun :)
Çok beğendim ilk fırsatta denicem eline sağlık
Hoşgeldinnnnn