duam ne zaman kabul olur?

silaa122

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
68
-24
6
21
ya namaz kılıyorum , yeni yeni basladim her namazımda dua etmeye calısırım , kandillerde namaz kılarım , pekı duam ne zaman kabul olur veya olması icin onerebilecegiz şeyler var mı? birde duam daha cok dunyevı , maddi seyler . örnegin suan olması imkansız gibi ama gelecekte imkanlı seyler istiyorum . ama mesela suan olmasını istiyorum , kabul olur mu me yapmam gerek?

Ablacım bu soruların muhattabı biz değiliz daha üst bir mercii sanırım
17 gün 63 saat sonra mı diyelim ne diyelim.
Sen o duasını ettiğin şeyin gerçekleşmesi içün nasıl bir çaba sarf ediyorsun? Örneğin, Allahım ıphone 16’ım olsun lütfen deyip dua edip oturuyosan boş bir bekleyiş olup, işe girip çalışman lazım bunun için

Dini konu açmak yasak. Allah ile pazarlığa girmişsiniz sanki biraz da?

Duanizi edersiniz ayni zamanda gerceklesmesi icin emek verirsiniz. Dua da edilirken adrese teslim dua mi var? Oluyo mu oyle?

Diyaneti ara

Allah isterse duan kabul olur . Hayırlısını en kısa zamanda nasip et diye sonlandırabilirsin . Namazı duan kabul olsun diye kılıyorsan orası ayrı boyut ben girmiyim

Bişey diyecemde günaha girerim diye çok korkuyorum. Siz dualarınızın kabul olması için mi ibadet yapıyorsunuz?

Şuan imkansız gelecekte imkanlı(?) olmasına sizi ikna eden şey nedir jsjdjfjf vahiy mi aldınız? Yeni mi musluman oldunuz Allah her duaya tamam kulum çok dua ettin o zaman kabul mu diyecek. Allah'a sipariş mi veriyorsunuz. Lütfen biraz araştırın ve okuyun

Böyle açık açık pazarlık edene de şahit olmadım demem artık. Mesela, dileğin olmayacak ama sen yine de dua et desek bırakacak mısınız ibadeti? Eskiden bunun düşüncesi bile utandırırdı şimdi adrese teslim mal mülk garantili dua ediliyor.

Konum belirtiyor musunuz yanlış adrese gidiyor olmasın? Tövbe yarabbim gece gece

Dualarimizin kabul olmasi icin öncelikle cabalayip iyi bir kul olmaya calismaliyiz. Ahlaken ve dinen üzerimize düseni sadece Allah rizasi icin yani ihlasla yapmaliyiz,Allah dilerse duamiz kabul olur ama duanin kabul olmasindan ziyade bizim icin hayirli olani istemeliyiz.

Bir adam varmis birgün mescide gitmis tam namazini bitirmek üzereyken arkasinda birinin olduğunu hissetmis ve o kisi benim ne kadar da iyi bir kul olduğumu görsün diye daha da cok namaz kilayim demis ve bolca namaz kilmis,selam vermis sonra arkasina dönüp bakmis o kisi kim diye.Bir de ne görsün o gösteris yapmaya calistiği bir köpekmis...
Bu yaptiğindan o kadar utanmis ki benim nefsim iste bu köpek demis...

Yani ibadet ederken ilk önceliğimiz Allah'in rizasi olmali yoksa kaybedenlerden oluruz...

Kelebek hastası her saniyesi cehennem azabı çeken bebeğin annesinin dünyanın en samimi şekilde ettiği dua kabul olmuyor. Ama bizim dandik ev araba isteklerimiz falan olacak..

Siz olayı biraz yanlış anlamışsınız.. Dua bir ibadettir ve diğer ibadetler gibi Allah rızası için yapılır.. Allah her duaya cevap veririm diyor, her isteneni kabul ederim değil.. Cevap vermesi ise istediğinizi vererek, istediğinizi vermeyerek veya daha iyisini vererek olur. Allah gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı eylesin. Bakış açınızı değiştirin yoksa yakın zamanda "istiyorum olmuyor" diyerek isyana düşersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…