- 3 Ocak 2011
- 346
- 16
Lavinialavinia canim en son hatirladigim kadariylan sen Hamile degilmiydin tüp bebek felan diyorsun kafam karisti
edanur sorma canım, 8 haftalıkken, kalp atışı olmadı ve kürtajla alınmak zorunda kaldı.moraliniz bozulmasın diye yazmadım, girmedim de uzun zaman. şimdi de şu amerikan hastanesine bakarken winebir i gördüm o yüzdne yazayım dedim. Allah kimsenin başına vermesin, inşallah son sınavımızdır ve inşallah bundan sonraki tedavide Allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder hepimize. şimdi, bir sürü tahlil-tetkik ile uğraşıyoruz. merkez belirlemeye çalışıyorum. seni merak ettim canım ama, üzülerek gördüm. Allah seni de tez zamanda yavruna kavuştursun inşallah
ay canim ya cok üzüldüm sakin üzülme ama vardir elbet bir hayir bizim görmedigimiz hayir sandigimiz seyler belkide bizim icin hayirsizdir bilemeyiz.
ne yapalim kaderimizde varsa cekecegiz Rabbim cabalarimizi bosa cikarmasin insallah en tez zamanda nasip eder bizlere insallah.
bende son 2011Kasimda kullandigim tüp bebek ilaclardan sonra adet olmuyorum yani yumurta gelismiyor doktor bana vurulan 3aylik dondurma ignesinden diyor halen vucudumdan atilmadi 6ay oldu bende simdi bunlan ugrasiyordum bende sorun yokken simdi sorunlu olup biraktilar.Ibrahim saracogluylan görüstüm bana 5ay sogan kürü yap dedi bakalim insallah sifasini verir Rabbim eger düzelirsem bende 4üncü denememe basliyacam ama bu sefer cok korkuyorum ya tutmazsa yine 3negatiften sonra hic olmazsa seninki tutundu benimkiler tutunmuyorlar onuda doktorlar bir türlü cözemediler.
Amin inşallah, Allah isteyen herkese en tez zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
edanur, ama transferin yakın zamanda yapılmadı mı ; yanlış mı hatırlıyorum ? ya bir ton ilaç, hormon, stres... hepimizin bünyesi bir alem oldu. Rabbim şifa versin inşallah. edanur; ne bileyim sen bilirsin canım ama başka dr lardan görüş almayı düşünür müsün? bizim duruma önce; kromozom bozukluğu dediler. parça analize gönderdik; Allah a çok şükür çıkmadı bozukluk. dr lar böyle şeyler olur diyor. ama biz ne varsa ne kadar test vb yaptırmak istiyoruz. iki günde 16 tüp kan verdim. gerek yok dediler ama kromozom analizi yaptırıyoruz eşimle bana. Allahım inşallah hayırlı haberler almamızı nasip eder. canım en azından sende fikir almış ol. ellerine kendimizi emanet ediyoruz ama gözlerinden kaçan birşey mi var.... emin olamıyoruz.
edanurcum, yaşın müsait diye hatırlıyorum. üzülme, yani endişelenememek elde değil ama ne yapalım arkadaşım; yaşayacağız bunları. ben de korkuyorum. ama beterin beteri var. çok şükür halimize; tedavi olabiliyoruz en azından. dua edicez, Allah nasip ederse hepsi teferruat
winebir selam, hayırlı olsun transferin, az zaman kaldı inşallah güzel haberlerini alırız. beklemenin en zor olduğu zamanlar, inşallah çarçabuk geçer bu zaman senin için.
birşey sormak istiyorum; tedavinin amerikan da yapıldığını okudum. biz de 3. deneme için orası ile görüşmeye başladık. referans üzerine; ramazan mercan a gittik. neyse görüştük; transfer sırasında embriyo yapıştırıcı ve embriyo çizme ve sperm büyüterek seçme işlemlerini doğrudan (2. denemelerde ve sonrasında) yaptıklarını söylediler. senin hastane , dr lar, tedavi ve transfer hakkında görüşlerin , deneyimlerin neler? memnuniyetin nedir? diğer denemelerin hatırladığım kadarıyla başka merkezlerdeydi. dikkat etmemiz gereken konular var mı?
bu arada kramp, ağrı vb hamilelik hallerinde oluyor canım. inşallah bebeklerin seninledir ve Allah yüzlerini görmeni nasip eder
edanur sorma canım, 8 haftalıkken, kalp atışı olmadı ve kürtajla alınmak zorunda kaldı.moraliniz bozulmasın diye yazmadım, girmedim de uzun zaman. şimdi de şu amerikan hastanesine bakarken winebir i gördüm o yüzdne yazayım dedim. Allah kimsenin başına vermesin, inşallah son sınavımızdır ve inşallah bundan sonraki tedavide Allah hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder hepimize. şimdi, bir sürü tahlil-tetkik ile uğraşıyoruz. merkez belirlemeye çalışıyorum. seni merak ettim canım ama, üzülerek gördüm. Allah seni de tez zamanda yavruna kavuştursun inşallah
merhaba arkadaslar ben topikte yenıyım 15 gun once transferım oldu ve sonuc negatif.2 donmus embrıyom var bunları kullanmam ıcın ne kadar ssure gereklı nasıl bır surec yıne ıgne mı kullanmam gerekecek bılıyormuyosunuz?donmus embrıyoların sansı daha mı dusuk oluyo? bıde bu emryoları 2 gun degılde 5 gun dısarda bekletıyolar dahamı yksek oluyo tutunma olasılıgı buna doktormu yoksa bız mı karar verıyoruz.okdar kafamda soru varkı cok tecrubesızce yapıtık ılk tup bebegı doktor ne ıstıyosa onu yaptım hıc fıkrım olmadı bısede soramadım ıkıncıde daha bılınclı olmak ıstıyorum.beklmek cok zor bır yıkılmanın arkasından sonra dımdık ayagı kalkmak ıcındekı fırtınalrı kıyametlerı susarak bastırmak acı verıyo ıyıce...ınsan kendının yanlız olmadıgını gorunce rahatlıyo sankı evet buldum benım dılım konusanlar da varmıs dıyo ınan cok cok ıyı gelıyo allahım umarım hepımıze sırayla cıfter cıfter hatırlı evlatlar nasıp eder ..
merhaba arkadaslar ben topikte yenıyım 15 gun once transferım oldu ve sonuc negatif.2 donmus embrıyom var bunları kullanmam ıcın ne kadar ssure gereklı nasıl bır surec yıne ıgne mı kullanmam gerekecek bılıyormuyosunuz?donmus embrıyoların sansı daha mı dusuk oluyo? bıde bu emryoları 2 gun degılde 5 gun dısarda bekletıyolar dahamı yksek oluyo tutunma olasılıgı buna doktormu yoksa bız mı karar verıyoruz.okdar kafamda soru varkı cok tecrubesızce yapıtık ılk tup bebegı doktor ne ıstıyosa onu yaptım hıc fıkrım olmadı bısede soramadım ıkıncıde daha bılınclı olmak ıstıyorum.beklmek cok zor bır yıkılmanın arkasından sonra dımdık ayagı kalkmak ıcındekı fırtınalrı kıyametlerı susarak bastırmak acı verıyo ıyıce...ınsan kendının yanlız olmadıgını gorunce rahatlıyo sankı evet buldum benım dılım konusanlar da varmıs dıyo ınan cok cok ıyı gelıyo allahım umarım hepımıze sırayla cıfter cıfter hatırlı evlatlar nasıp eder ..
Şimdiden güzel dileklerin için çok teşekkür ederim:)) Yarın benim için büyük gün:))
Benim ilk 2 denemem Ankara Tıp Fak. olmuştu. Oradaki doktor benim arkadaşımdı, bu yüzden orayı tercih etmiştim. Malasef tutmadı. Ben istanbulda yaşıyorum, Ankara'Ya git-gel zor oluyor diye burda bir yer arayışı içine girdim ve Amerikan'da karar kıldık. Şu ana kadar herşeyden memnun ayrıldık. Benim doktorum Bülent Bey, kendisi soğuk biri, soru sormadıkça kendiliğinden açıklama yapmıyor, ama profosyonel, ne yaptığından emin, gerçekci, ben kendisine güvendim. Benim iş yerinden bir arkadaşımın 8.denemesinde Bülent Bey'e gitmiş ve tek yumurtası ile hamile kalmış. Şimdi dünya tatlısı bir kızı var. Arkadaşım İstanbul'da bilinen tüm doktolarla gitmiş, ve denemiş. Bu da tercih etmem de etken oldu.
Hastane personeli güler yüzlü, psikologu ile mutlaka görüşmeni öneririm, ben 3-4 kez görüştüm, hatta opu işlemine de girdi. Ultrasonları her seferinde başka bir doktor yaptı. Bülent beyin yoğunluğundan dolayı, bunu da anlayışla karşıladım. Bir kez kan testi yaptılar. Opu da sana 2 seçenek sunuyorlar, lokal mi genel mi diye. Ben lokali tercih ettim. Kesinlikle exstra 400-500 Tl ödeyip genel yapma. Ben çok gergin ve heyacanlı gitmiştim. Psikolog Aslıhan hanım beni bekliyordu. Birlikte odaya girdik. Nefes egzerzisi ve imgelem üzerine çalışma yapıyorduk. Hemşire serum taktı ve içine bir ilaç koyarken şimdi sana yarım şişe şarap vereceğiz, dedi:)) Ben de güldüm, çok vermişsiniz, ben sarhoş olurum dedim ve uyumuşum:)) tek hatırladığım beni yatağıma aktardıkları an:)) hiç acı çekmedim dolayısıyla. 1 saat uyumuşum anlayacağın:)) Uyandığımda kahvaltım hazırdı.
Transfer günü, embriyologla görüşme yaptık ilk önce. Embriyoları aha denilen yöntemle lazerle çizdiklerini söyledi. Mikro enjeksiyon yöntemiyle döllenme işlemini yaptıklarını söyledi. Yani en iyi en kaliteli spermi, en kaliteli yumurtanın içine koyarak elde ettiklerini, riske atmak istemediklerini söylediler. Bize 5 günlük 2 tane embriyonun yani transfer edilecek olan embriyoların fotoğraflarını verdiler..Çok heyecanlı idi.
Ankara tıp da bunların hiç birini yaşamamaıştım, o zaman 25 yumurta toplanmıştı, bir o kadar da içimde kaldığını söylemişlerdi, ben canımı çok acıtmışlardı ve tüm işlemi ben görmüştüm. Nihayetinde biri devlet, diğeri özel fark olması da normal aslında.
Ramazan Bey'i ben de duymultum. Yine iş yerimden bir arkadaşım baba 40, anne 37 yaşında, ilk denemelerinde ikizleri oldu. Prematüre doğdular. Anne doğumu Amerikan'da yapmak istemiş. Ramazan Bey açıkca, hastanenin çok pahalı olduğunu, bu yükün altında ezilebileceklerini ve tam teşekkülü devlet hastanesinde doğum yapmasını önermiş. Ki iyi ki önermiş, uzun süre küvezde kaldılar bebekler, dünyanın parasını ödemek zorunda kalabilirlerdi.
Bir de söylemişlerdir ama ben de söyleyeyim, world karta 9 taksit yapıyorlar. Biz de peşin para yoktu için gerçeği, taksit imkanı olunca hemen başlayabildik...
Başka sorun olursa cevaplamaya çalışırım. Benim için dualarını esirgeme, yarın büyük gün:))
amin canim amin insallah.
evet canim o dondurulmustu ilk defa denedim dondurulmuslarlan ondan önce 2001Kasimdada yapmistim halen onun etkisi gecmedi vucudumdan.Bende ilk yaptigim tüp bebek merkezinde yarin görüsmem var bakalim ne diycek bu doktor tüm raporlari götürecem yapa bilecek baska birsey varmi diye soracam gerci ben ordan memnun kalmadim ama benden sonra 4arkadasim dogum yapti hepsininde ikizleri oldu yani anlayacagin kismette versa beyenmesemde olur bilemem.Cok sükür biz kromozon analizi ikince denemeden önce yaptik birsey cikmadi yani yapa bilecegim tüm testleri yaptim ama tabi yine sükür ederek hic bir sorun cikmadi tutunmayida anlamiyorlar en son doktor türktü kader dedi.
Insallah ikimizinde bu son tedavileri olur gerci gönül ister Rabbim bize bir mucize verip tüpe bile gerek kalmadan hamile kaliriz insallah.
sevgili dostlar, o kadar umutluydüm ki, heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. Daha önce test günü gelmeden kanamam gelirdi. Bu sefer gelmemişti. Ama yine sonuç negatifkendimi savaştan yeni çıkmış ve yenilmiş bir kahraman olarak hissediyorum, umutları, hayalleri, planları elinden alınmış, yüreğindeki kocaman bir yükün altında ezilen, nefes almakta zorlanan birisi. Benden bu kadar, allahın hakkı 3'tür dedim, hakkı bitti. Olmuyorsa kabullenmeyi de bilirim ben, hem kabullenmek her seferinde elinden hayallerinin alınmasından daha kolay. Benden yana olmayan şans sizden yana olsun. Hoşçakalın.
sevgili dostlar, o kadar umutluydüm ki, heyecandan sabaha kadar uyuyamadım. Daha önce test günü gelmeden kanamam gelirdi. Bu sefer gelmemişti. Ama yine sonuç negatifkendimi savaştan yeni çıkmış ve yenilmiş bir kahraman olarak hissediyorum, umutları, hayalleri, planları elinden alınmış, yüreğindeki kocaman bir yükün altında ezilen, nefes almakta zorlanan birisi. Benden bu kadar, allahın hakkı 3'tür dedim, hakkı bitti. Olmuyorsa kabullenmeyi de bilirim ben, hem kabullenmek her seferinde elinden hayallerinin alınmasından daha kolay. Benden yana olmayan şans sizden yana olsun. Hoşçakalın.
merhaba arkadaslar
benide araniza alirsaniz sevinirim..
17 gun once 2 tane 3 gun embriyosu transfer edilmisti,transferimin 11.gunu positif almistim kan degerim 338 di,fakat 3 gun sonra adet agrisi ve kanamayla bebeklerim dustu..
bu pazartesi kan verdim degerimin 2.2 oldugunu soylediler..(aslinda ingilizce konustuk ya yanlismi anladim diye kafamada takilmiyor degil,londrada yasiyorumda ..telde konustugumda cok agliyordum,uzgundum kan degerimi yanlismi anladim simdi kafama takildi ) cunki:
dun oylesine idrar testi yapmistim yine belirgin bi sekilde 2-3 saniyde positif cikti..sevindim belki bidaha positif goremem diye uzun uzun baktim test
vucut kacgunde atiyorki hamilelik hormonunu:26:
allahim sukur 3 tane dondurulmusum var,allahim kismet ederse bu ay dinlenip 2.adet donemimde transferim olacak (tabi saglikli cozulurlerse..)
allahim hepiminiz dualarini kabul etsin
benide dua listenize eklermisiniz
NİCKİNZ | YAŞ | İNFERTİLİTE NEDENİNİZ | MERKEZ | DENEME SAYINIZ | DONUK SAYISI | ŞUANKİ DURUM |
gülsu | 32 | erkek infertilitesi | antalya tüp bebek merkezi | 2. deneme | nisan adetini bakliyor | |
parpalica | 29 | tüpler bağlı | madicana | 2. deneme | ???????? ????????? | |
dildade | 30 | erkek infertilitesi | Antalya tüp bebek | 3. deneme | 2 tane donmuş | tedavi iptal |
papatya50 | 31 | pko+erkek infertilitesi | başkent ünv. hastanesi | 1. deneme | 8 tane donmuş | şuan lucrin kullanıyor |
kdr | 30 | sebepsiz infertilite | OMÜ | 2. deneme | 5 tane donmuş | şubat adetini bekliyor |
roosee | azosperm | Bahçeci kliniği | 2. deneme | 3 tane donmuş | ocak adetini bekliyor | |
belg34 | umut tüp bebek | 2 tane donmuş | şubat adetini bekliyor | |||
ikramaya | 35 | tüpler yok | istanbul IVI tüp | 1. deneme | 4 tane donmuş | henüz tam belli değil |
camenta | 31 | sebepsiz infertilite | memorial | 2. deneme | 8 tane donmuş | henüz tam belli değil |
nurme | 27 | iki taraflı problemler | umut tüp bebek | 2. deneme | taze deneyeck | henüz tam belli değil |
tuna2014 | 39 | sebepsiz infertilite | izmir irenbe | 2. deneme | 5 tane donmuş | tedavi iptal |
NİCKİNZ | YAŞ | NEDEN/YER /DENEME SAY. | TRANSFER TARİHİ | KONULAN ADET | TEST TARİHİ | SONUÇ |
miki24 | 30 | sebepsiz inf./bursa acıbadem/2. deneme | 12 kasım | 1 embriyo transfer edildi | 24 kasım | malesef negatif |
olacakolacak | 32 | tek tüpü yok/ bahçeci/ 2. deneme | 16 kasım | 1 aralık | malesef negatif | |
blowhole25 | 29 | tüpler/ soarnüs/ 3.deneme | 28 kasım | 2 embriyo transfer edildi | 10 aralık | malesef negatif |
nilüferbahar | 28 | sebepsiz/OMÜ /2. deneme | 27 aralık | 2 embriyo transfer edildi | 8 ocak | malesef negatif |
yesil034 | 31 | azosperm/ umut tüp/ 2. deneme | 4 ocak | 2 embriyo transfer edildi | 16 ocak | malesef negatif |
sye | 30 | erkek inf. /ank. hacettepe /2. deneme | 4 ocak | 1 embriyo transfer edildi | 17 ocak | malesef negatif |
hnesrin | 32 | sebepsiz/ Ankara gata /3. deneme | 12 ocak | 1 embriyo transfer edildi | 21 ocak | malesef negatif |
Aylinnim | 30 | endometsiosiz, erkek inf/kinderwus /1. deneme | 11 ocak | 2 embriyo transfer edildi | 25 ocak | malesef negatif |
ferdaerd | sebepsiz / ?????????/ 2. deneme | 12 ocak | 25 ocak | malesef negatif | ||
Elize | 27 | tüpler yok/ umut tüp/ 3. deneme | 23 ocak | 2 embriyo transfer edildi | 4 şubat | son negatif inşallah |
mimo55megi | 35 | sebepsiz/ kiwudüsseldorf /2. deneme | 24 ocak | 2 embriyo transfer edildi | 7 şubat | malesef negatif |
cakir44 | 23 | pco+erkek inf. /memorial/ 4. deneme | 26 ocak | 2 embriyo transfer edildi | 7 şubat | malesef negatif |
wish_ | 27 | pco/ bahçeci fulya/ 2. deneme | 4 şubat | 2 embriyo transfer edildi | 16 şubat | malesef negatif |
dmrsda | 25 | rezerv az/ ASM/ 2. deneme | 13 şubat | 1 embriyo transfer edildi | 25 şubat | malesef negatif |
kabakız | 33 | sebepsiz/ darmstadt/ 5. deneme taze | 27 şubat | 2 embriyo transfer edildi | 10 mart | malesef negatif |
edanur86 | 25 | erkek inf./ darmstadt/ 3. deneme | 28 şubat | 2 embriyo transfer edildi | 11 mart | malesef negatif |
meralinda | 25 | erkek inf./ florence night. /2. deneme | 1 mart | ???????? | 13 mart | malesef negatif |
lena_ | 31 | sebepsiz inf./ kalamış tüp./ ????????? | 3 mart | 2 embriyo transfer edildi | 15 mart | malesef negatif |
winebir | 34 | endometriosiz /amerikan / 3. deneme | 20 mart | 2 embriyo transfer edildi | 1 nisan | malesef negatif |
nesrin_1976 | 36 | erkek inf./ ????????/ ??????? | 24 mart | 2 embriyo transfer edildi | 5 nisan | SON 6 GÜNN! |
petek-unal | 28 | sebepsiz inf./ ank.medicana/ 3. deneme | 26 mart | 2 embriyo transfer edildi | 7 nisan | SON 8 GÜNN! |
NİCKİNİZ | YAŞ | NEDEN/YER/ DENEME SAY. | TRANFER /TEST TARİHİ | BETA HCG DEĞERİ | DEĞERİNİZİN GÜNÜ |
DEW77 | 34 | yüksek fsh,rezerv az/kent hast./2. deneme | 2 aralık 14 aralık | 119,50 332.00 897.00 | 12. günü 15. günü 18. günü |
melikee | 27 | tüpler kapalı/ mucizesi kendiliğinden geldi | |||
yabangulu18 | 31 | pco/IVI tüp bebek/4. deneme | 19 aralık 28 aralık | 123.00 244.00 | 9. günü 11. günü |
karasu81 | 31 | sebepsiz/izmir irenbe/2. deneme | 24 aralık 3 ocak | 71.72 140.00 313.00 1170.00 | 10. günü 12. günü 14. günü 17. günü |
sudenaz222 | 28 | tüpler kapalı/ ASM/ 5. deneme | 26 aralık 6 ocak | 398.80 894.70 4267.00 | 11. günü 13. günü 17. günü |
toobe | 27 | tüpler sorunlu/ eurofertil/ 2. deneme | 20 ocak 29 ocak | 248.30 526.00 10100.00 | 9. günü 11. günü 18. günü |
lavinialavinia | 34 | sebepsiz inf./ anatolia/ 2. deneme | 22 ocak 1 şubat | 123.00 315.00 1100.00 | 10. günü 12. günü 15. günü |
elo_34 | 25 | pco+erkek inf. /umut tüp/ 2. deneme | 2 şubat 14 şubat | 195.17 | 12. günü |
secrn | 32 | erkek inf./ yurtdışı/ 2. deneme | 8 şubat 18 şubat | ?????? | 10. günü |
çido | 34 | endomet.+erkek /kent hast./ 2. deneme | 15 şubat 27 şubat | 38.7 62.6 173.1 440.7 | 12. günü 14. günü 16. günü 19. günü |
beyazisceyiz | 30 | erkek inf./ A.R.T/ 2. deneme | 20 şubat 2 mart | 574.91 | 10. günü |
sevdammmm | 28 | erkek inf./ memorial/ 3. deneme | 13 mart 21 mart | 77.42 178.00 | 8. günü 10. günü |