Günaydın kızlar,
En son negatif sonucunu aldığmdan beri bir türlü siteye girip yazamıyordum, ara sıra girip okumama rağmen. Depresyondaydım. Kendimi iyi hissetmiyorum, her gece bebek meteforlu rüyalar görüyordum. Aklımı sıyırmak üzereydim. Hiç bir şey beni mutlu edemiyordu. Bana tutunamayan ve benim yani bizim olduğum bebeklerimin yasını tuttğumu farkettim. Bu süreç her anlamda zor ve yıpratıcı bir süreçti. Psikolog olmama rağmen, tek başıma bu stresin altından kalkamayacağım farkettim. Bir eğitim grubunda, beni en çok etkileyen rüyamı çalıştım. Rüyamda, akvaryumda yüzen minik 2 tane insan görmüştüm. Bu rüyayı çalışmak benim için kırılma noktası oldu. Hem kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Hem de artık yeni bir sürece başlamak için güçlenmem gerektiğini...2 merkezle gidip görüştüm. İçime sinen, orada iken gerilmediğimi hissettiğim, ticarethane dönüşmeyen bir merkezle tadaviye başladım. Bu arada bir klinik psikologdan destek almaya da başladım. Gittiğim hastanede çalışıyor, ve ücreti, ödediğim paket fiyatın içinde...Meslekten olduğum için seans ücretlerinin ne kadar pahalı olduğunu biliyorum. Exstra ücret ödememek de bana iyi geldi. Psikologumla ben, benim bu süreçte neler yaşadığımı ve özellikle transfer sonrası kaygılarımı azaltmak için neye ihtiyacım olduğu üzerine konuştuk. Benim için ilginç bir deneyim. 10 yıldır terapist, yardım eden, dinleyen koltuğunda oturan biri olarak dinlenmek hoşuma gitti:)) Tedavinin 2.ci aşamasındayım. Şu ana kadar kendimi olacak mı olmayacak mı dye düşünmediğimi farkettim. Yatmadan önce sizle de paylaşmak istedim. Hepimiz maddi, manevi br sürü yatırım yapıyoruz, hayal kuruyoruz, umut ediyoruz, hayal kırıklığına uğruyoruz, acımızı içimize atarak, güçlü olmaya çalışıyoruz, hayatın yeniden devam ettiğine kendimizi inandırıp, yeniden tedaviye başlıyoruz... Ruhumuz paramparça oluyor, dinlinliğini kaybediyor...Tek başına bu yükün altından yeniden doğrulmaya çalışmayın, yardım alın. Gittiğim hastanede görüşme yaptığım kişi, bana siz de bu işin içindesiniz ama biz yine de mutlaka psikolojik destek almanızı öneriyoruz demişti. Bilmek, uygulamak anlamına gelmiyor çünkü. yardım almak demek aciz anlamına da gelmiyor. Bu yüzden mtlaka gittiğiniz merkezdeki psikologla görüşmenizi öneriyorum. Sonucumu alınca sizinle yine paylaşırım. Dualarınızdan beni de eksik etmeyin. Her duam da sizinle...