merhaba pera 80,
benim bildiğim ilk denemenden 1 ay sonra yani senin de doktorunun söylemiş olduğu üzere 2 kez adet gördükden sonra başlayabilirsin. ben nisan da normal prosedürle başladım fakat ne yazık ki olmadı. biras da dış gebelikden dolayı 2-3 hafta harcadım dolayısıyla kendi ruh sağlığım ve vucudumu dinlendirmek adına yaz tatilini geçirip dinlenmiş biimde bu ay tekrar denemeye karar verdim.
öncelikle adetimin 3. günü doktora gittim(2. gün de gidebilirsin benimki pazara gelmişti) o gün estrofem adlı ilaca günde 3 kez olmak üzere başladım. bunun yanı sıra zaten folik asit almaya 2 ay öncesinden başlamıştım.bu ilacı 8 gün kullandıkdan sonra doktorum rahim kalınlığımı ölçtü yeterli kalınlığa gelmişti.beni bundan sonra istanbuldaki merkeze yönlendirdi.Merkezdekiler estrofem e ek olarak coraspirine,rulid,prednol,crinon jel e başlamamı söylediler. rulid ve prednol u 4 gün kullandım 5. gün transferim gerçekleşti o gün bu iki ilacı bırakıyorsun. transferden sonra folik asit, coraspirin,estrofem ve crinon jel e devam ediyorsun.(bu arada bazılarına jel yerine iğne veriyorlar ama bence jel daha rahat ben ilkinde iğne olmuştum kalçamdan her gün git gel çok zor oluyo jeli kendin rahatça yapabiliyorsun)
şimdi bekleme aşamasındayım umarım sizlere güzel haberler vereblirim. Başka aklına takılan bir şey var mı?