- 2 Ağustos 2013
- 2.564
- 378
derinsu tesekkur ederim canim, benim hic taze transfer olmadi doktorum dondurulmusun tutma sansinin daha yuksek oldugunu dusunuyor..tuttuda cok sukur 12. haftamizdayiz, 1 tane transfer ettirmistik....bebegini kaybetmene cok uzuldum insallah donduurlmuslarin yuzunu guldursun canim..neden kaybettin bebegini test falan bisey yapildimi? seni uzmeyeceksee sorabilirmiyim...endisaler hicbirimizde bitmiyorr maaleseff
slm,Allah bağışlasın bebşini cnm.
benım 18 haftalık kaybım var martta.
temmuz gibi denicem tekrardan 6. gün dondurulmuşlarım var.
sanırım senın de 6. gundü bebişin diymi,
tek denemeyi doktorum tavsiye ediyor, senınki nasıldı cnm
bende başladım donmuş tedavime.regliden önce lucrin kullanmaya başladım reglinin 2.gününden itibarende günde bir tane estrofem yarından itibaren 2 ye çıkacak.
bakalım bu sefer tutacakmı...
Çok geçmiş olsun canim. Çok üzüldüm gerçekten. İnşallah bidahakine Rabbim sonuna kadar guldursun yüzünü. Kötü oldum yazini gorunce , bende bugün 18+5 oldum herşey normal gorunuyo çok sukur . 18 haziranda kontrolüm her kontrol zamani gelene kadar günler yil gibi geçmiyo. Yanlis anlamazsan kanaman mi oldu nasil anladin düşüğü. Bende çok korkuyorum kaybetmekten
kızlar merhaba. benim bu ay dondurulmuş transferim ertelendi. aklıma takılan bişey var. doktorum benim embriyoların 3.gün dondurulduğunu, 5.güne kadar yaşayamayacağını söyledi.benim bildiğim de 5.gün embriyosu tutma ihtimali en yüksek olan embriyolar. bundan önceki denememiz de dondurulmuştu.tutmadı. çok moralim bozulduşimdi benim embriyalarım 3.gün embriyosu olduğu için mi tutmadı? bilgisi olan var mı bu konuda?
canım ben önce cevap verim sonra sana soru sorucaktım zaten iyi ki gördüm seni..
benim yumurtalar 5.gune gittiler evet 1.kaliteydi hepsi ama 1tane transfer edild ve pozitif sonucu aldık malesef düşükle sonlandı kısa sürede..simdi donmuşlarla denicem.. 3.gun embriyosu olup da tutan da cok fazla nasip yani illa tutmaz tutar diye bir şey yok benim arkadasımın da blasttı tutmadı mesela..blast dedigim 5.gun...
farklı bi arkadasımın da 3.gun tutmadı bi daha tedavi oldu ilaçlar degişti 5.gune ulaştı ve tek kondu tuttu masallah...sendeki fotoya bak embriyo fotosuna etrafında cok fazla hucre kalıntısı varsa yani fragmantasyon o zaman tutması zor oluyor 5.gune gelenlerin genelde hucre kalıntısı az olur ya da etrafı tertemizdir o fotodaki cemberin..tabi 3.gun 1.kaliteyse temizdir seninkiler kacıncı kaliteydi o da önemli?yani kısacası kalitesi 1.kalite degilse tavsiyem o donmusu degil de yeni bi tedaviyi dene ki en kaliteli embriyoları olustur ki tutsun...
benim soruma gelince yanlış hatırlamıyorsam okudum senin transfer sınav zamanına ertelencekti onu nasıl ayarladılar benim 20temmuzda kardesimin dügünü var da transfere denk geliyor tahminen17temmuz transfer rahat edilmez acaba doktor erteler mi 21temmuza..
bu arada senin niye iptal oldu hayırdır kacıncı denemen ve kaç embriyo konulacaktı?
yapıldı cnm patolojide enfeksyon çıktı, plezentada.
bizde anlamadık. sonradan kapılan bir enfeksyondu. bundan sonra kendimi deli gibi korumam gerekicek.
bende 1 tane düşünüyorum. 6. gune dayanmış bır embrıyonun tutma şansı yüksek diyorlar.
temmuz yada ağustosta başlıcaz bakalım.
endişeler evet hiç bitmiyor en iisi hamılelığın tadını çıkarmak.
en güzel haftalarındasın,Allah korusun hiç bişeycik olmaz inş..
16 dan sonra iice buyuyen karnına inanamıcaksın
allah sonuna kadar daim etsin inşallah, öpuyorum..
slm kızlar...transferi olan arkadaşlara bi sorum var.embriyolar hemen çözüldüğü günmü transfer oldu yoksa bi kaç gün beklendimi...galiba benim çözdürülünce hemen transfer olcak ama korkuyorum...ya embriolar bozulursa ben boşuna umutlanırsamm..bana bi akıl verin nolur haftaya transferim var nasıl emin olcam embriolar sağlammı diye...ilk defa dondurulmuş denicem korkuyorum...yardım edinnnnnn:18:
merhaba evrem... bildiğim kadarıyla aynı gün çözdürüp transfer ediyorlar... ben de aynı korku içindeyim. :18:
Herkese merhaba,
Bugün dondiriklerimi transfer edecekler çok heyecanlıyım...
Umarım ikisi de çözülür sağlıkla. Haber bekliyorum.
Sorunsuz ve sağlıkla çözünüp sımsıkı tutunsunlar...
Bol şans diliyorum
Darısı tüm transfer bekleyenlerin başına
Yumurtladığım için ertelenen transferim nedeniyle biraz daha üşümek üzere doktorda emanette duruyorlar 4 frigocanım...41 yaş ile ısınmaya bana gelecekler umarım
Sevgiler
Çok duygulandım teşekkür ederim... Ben de size bol şans diliyorum. Geç olsun da güç olması inşallah.
Merhaba fatmaipek umarım donmuş tedavin başarıyla gerçekleşir, transferin yapılır sıcacık ortamı bulup tutunur :) Transfer aşamasına gelmek de çok önemli hemen geçsin zaman, endometrium hiç üzmeden kalınlaşsın :) Artık birçok doktor taze transfer yapmayıp daha sağlıklı ve dinlenmiş rahime yerleşmesi için dondurulmuş tercih ediyor... Gönlünü ferah tut. Dondurulmuş transferi öncesi endometriumu çok önemsiyorlar, herhangi bir sıkıntı olmadan ilerlesin her şey... Yeter ki inan
Ben tedavilerime "ya tutarsa" adı veriyorum. Yenisine başlayacağım ama karar veremedim.
Ben de donmuş transferi için daha önce başladım. Ama bant ve günde 4 estrofeme rağmen yumurtlama gerçekleştiği ve progestron yükseldiği için 7-8. gün iptal etmek zorunda kaldık... Endometrium erkenden 8mm in üzerine çıkmaya başlamıştı ne güzel. 40 yaşa göre iyi yumurta rezervi olmasına başlangıçta seviniyorduk ama şimdi donmuşların transferinde engel.... Ne enteresan durum :)
Yeni regl ile yeni dönem başlayacak. 2 alternatiften bahsetti doktorum lucrin ve daha yoğun ilaç tedavisi veya normal siklusta ovulasyon takibi ile... Karar veremedim.... Migrenim var her ilaç farklı tetikliyor. Lucrin de eklenince ne olur durumum bilemedim. Normal siklusta da her gün idrar, ateş ölçümü, günlük kan tahlili ve kontrol çalışan bir kadın ve hastane ile işim arasında 40 km olunca düşündürüyor.
Sen bir sıkıntı yaşadın mı lucrin de? Ne için veriyor bunu adet öncesi? Kaç gün önceden başladın? Bilgilerini paylaşır mısın?
Merhaba fatmaipek umarım donmuş tedavin başarıyla gerçekleşir, transferin yapılır sıcacık ortamı bulup tutunur :) Transfer aşamasına gelmek de çok önemli hemen geçsin zaman, endometrium hiç üzmeden kalınlaşsın :) Artık birçok doktor taze transfer yapmayıp daha sağlıklı ve dinlenmiş rahime yerleşmesi için dondurulmuş tercih ediyor... Gönlünü ferah tut. Dondurulmuş transferi öncesi endometriumu çok önemsiyorlar, herhangi bir sıkıntı olmadan ilerlesin her şey... Yeter ki inan
Ben tedavilerime "ya tutarsa" adı veriyorum. Yenisine başlayacağım ama karar veremedim.
Ben de donmuş transferi için daha önce başladım. Ama bant ve günde 4 estrofeme rağmen yumurtlama gerçekleştiği ve progestron yükseldiği için 7-8. gün iptal etmek zorunda kaldık... Endometrium erkenden 8mm in üzerine çıkmaya başlamıştı ne güzel. 40 yaşa göre iyi yumurta rezervi olmasına başlangıçta seviniyorduk ama şimdi donmuşların transferinde engel.... Ne enteresan durum :)
Yeni regl ile yeni dönem başlayacak. 2 alternatiften bahsetti doktorum lucrin ve daha yoğun ilaç tedavisi veya normal siklusta ovulasyon takibi ile... Karar veremedim.... Migrenim var her ilaç farklı tetikliyor. Lucrin de eklenince ne olur durumum bilemedim. Normal siklusta da her gün idrar, ateş ölçümü, günlük kan tahlili ve kontrol çalışan bir kadın ve hastane ile işim arasında 40 km olunca düşündürüyor.
Sen bir sıkıntı yaşadın mı lucrin de? Ne için veriyor bunu adet öncesi? Kaç gün önceden başladın? Bilgilerini paylaşır mısın?
slm kızlar...transferi olan arkadaşlara bi sorum var.embriyolar hemen çözüldüğü günmü transfer oldu yoksa bi kaç gün beklendimi...galiba benim çözdürülünce hemen transfer olcak ama korkuyorum...ya embriolar bozulursa ben boşuna umutlanırsamm..bana bi akıl verin nolur haftaya transferim var nasıl emin olcam embriolar sağlammı diye...ilk defa dondurulmuş denicem korkuyorum...yardım edinnnnnn:18: