Domuz gribi aşısı bugün başladı

sunwater super haber bu!!! Hadi gozun aydin, cok sevindim :))) Artik icin cok rahat olur...Evde olmak da guzel :)

Anne erken gidip geldiyse bisey olmaz. Hem o maskeler gayet iyi, hicbirsey olmaz. Gelince de gargara yapip elini yuzunu yikarsa herhangi birsey de gelmez eve.. Bizim her aksam rituel gibi oldu bu el yuz yikama :)

Simdi evde yapacak bi suru sey bulursun! Bazilari soruyo bana bikmadin mi evden diye ama bir daha bu kadar rahat evde oturabilecek bir zaman olcak mi? :)

merhaba kızlar bugün aşımı oldum.allah hepimizi korusun.ben öğretmen olduğum için vurdurmak zorunda hissettim kendimi.bugün 10 öğrencim gelmedi okula.ben de riske giremedim zaten doktorum da tavsiye ediyor.hayırlısı artık şu ana kadar bir yan etkisini görmedim çok şükür.

merhaba elifce82,
kaç haftalıkken yaptırdın aşıyı?

herkese tekrar selam
Gökçecim bi ara tahmininden bahsetmişsin evet ben o şekilde düşünmemiştim,bence de haklı olabiirsin.
Sunwater senin adına sevindim,havalar da soğudu hem biraz evde dinlenmiş olursun.
bundan sonra evde olacagına göre sen de Gökçeyle benim gibi mecburiyetten izdivaç sever olmaya hazırlan şekerim a.s

merhaba elifce82,
kaç haftalıkken yaptırdın aşıyı?

canım 24+3 günlükken yaptırdım.bir hafta da rapor aldım evde dinleniyorum.malum okul ortamı riske atamadım.ateş ağrı gibi yan etki falan yapmadı çok şükür.sen yaptırmayı düşünüyor musun.çalışıyor musun ?

Selam herkese!!!!

Gokcecim saol, bence de süper gerçekten. Annem gitti bugün sabah 7.30 da gönderdim kadını:) daha hademeler temizlik yapıyomuş, in cin top oynuyodu diyo cnm yaa. Arada da sen de artık kafayı yedin demeyi ihmal etmiyo.

Respicim, gerçekten tv de hiçbişey yok izdivaçlardan başka, napalım artık idare edicez:) ışin kötü tarafı ben annemde kalıyorum benim evle arası 3 blok ve orda internet yok o sıkıcı oluyor. Gündüzleri işte bir ara eve gelip bakıyorum sizlere.

Gokce dün pazara gidiyim dedim ne de olsa açık havadır dedim. Bi arkadaşım 2 ay evvel doğum yaptı ve gitmemi tavsiye etmişti. Allahım gitmez olaydım nasıl kalabalık anlatamam sana. ınsanlarla dipdibe yürüyosun. Girmemle çıkmam bir oldu. Girdikten sonra geri yokuş yukarı da dönemedim. Pazarın bir ucundan girdim bir ucundan çıktım. Transit geçtim milleti ite ite. Hiçbişey bakamadım. Anlaşılan doğuma kadar ben evden dışarı çıkmıcam bu gidişle. Ama tek seçenek pazara da sabahın 9 unda gitmek:)

kızlar ben 36 haftalıgım, eger sımdı domuz grıbı asısı olsam, kac hafta sonra bagısıklık kazanıyorum ki ya o zamna akadar dogum gerceklesırse dıye tereddüte düşüyorum,, bırde bılıyormusunuz bebekte bagısıklık kazanmıs oluyor mu? yanı dogduktan sonra kendısını de koruyabılıyormu bu asıy abaglı olaarak? bu ası hakkında doktrolarınız neler tavsıye edıyor,?

selam hante
sorunun yanıtıyla ilgili buldugum yazıyı buraya aktarıyorum ama en sağlıklısı bunu doktoruna sorman olur tabiki.
--------------------------
Sağlık Bakanlığı Pandemi Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Cihan`a domuz gribi aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aşının etkisini en az 15 gün ila 3 hafta arasında gösterdiğine dikkat çeken Akın, `Vatandaş, 3 hafta süresince çok da fazla -aşının etkili olduğunu düşünmemeli ve korunma önlemlerini sürdürmeli. 3 hafta sonra koruma gerçek değerlerine ulaşıyor. Bununla birlikte 3 hafta içinde hastalanırsa, hastalığın şiddetine azalma olabilir.` diye konuştu. Akın, aşıya bağışıklık sisteminin anında yanıt verdiğini, ancak bunun en üst seviyeye 3 hafta içinde çıktığını söyledi.

Aşının bağışıklık kazandırma oranının çeşitli yaş gruplarına ve vücudun özelliğine göre değişiklik gösterebileceğini belirten Akın, `Bu oran yüzde 70 ila 90 arasında değişiyor. Ancak bu tüm aşılar için geçerli. Diğer aşılarda da bir aralık değeri verilir.` diyerek bunun domuz gribi aşısına özgü bir durum olmadığını ifade etti.

Domuz gribi aşısının 7 ay ila 1 yıl arasında koruyucu özelliği bulunduğunu kaydeden Akın şöyle devam etti: `Mevsimsel grip aşısının koruyucu özelliği 7-8 ay olarak değişiyor. Domuz gribi aşısının ise, ilk araştırmalara göre 7 ay ila 1 yıl arasında koruyucu özelliği bulunduğunu teorik olarak kabul ediyoruz. Ancak bunlarla ilgili net sonuçlar Nisan ayında ortaya çıkmış olacak.`

Selam herkese!!!!

Gokcecim saol, bence de süper gerçekten. Annem gitti bugün sabah 7.30 da gönderdim kadını:) daha hademeler temizlik yapıyomuş, in cin top oynuyodu diyo cnm yaa. Arada da sen de artık kafayı yedin demeyi ihmal etmiyo.

Respicim, gerçekten tv de hiçbişey yok izdivaçlardan başka, napalım artık idare edicez:) İşin kötü tarafı ben annemde kalıyorum benim evle arası 3 blok ve orda internet yok o sıkıcı oluyor. Gündüzleri işte bir ara eve gelip bakıyorum sizlere.

Gokce dün pazara gidiyim dedim ne de olsa açık havadır dedim. Bi arkadaşım 2 ay evvel doğum yaptı ve gitmemi tavsiye etmişti. Allahım gitmez olaydım nasıl kalabalık anlatamam sana. İnsanlarla dipdibe yürüyosun. Girmemle çıkmam bir oldu. Girdikten sonra geri yokuş yukarı da dönemedim. Pazarın bir ucundan girdim bir ucundan çıktım. Transit geçtim milleti ite ite. Hiçbişey bakamadım. Anlaşılan doğuma kadar ben evden dışarı çıkmıcam bu gidişle. Ama tek seçenek pazara da sabahın 9 unda gitmek:)

--------------

Canim merhaba!!!

Nasil gidiyor ev hayati :)

Aman o pazar olayi guzel de, hakkaten insanin taze taze hosuna gidiyor, hakkaten cok kalabalik oluyor. 1-2 ay onceydi en son sanirim biz pazara gittigimizde, ben tabi yine maskeler, tam tesekkul...Orada bir pazarci dedi ki "abla benim esim de gecen hafta domuz gribi oldu, hastaneye yatirdilar, ama bisi olmadi boyle senin gibi maske takti" diye akannehir Ben tabi ufak ufak yengec adimlariyla adamin yanindan uzaklasmistim ama biraz da icim rahatlamisti...

Neyse ben de bu sabah doktora gittim ama acil ameliyati ciktigi icin aynen geri donduk. Aksam gidicez bakalim, kizicak bana da asi olmadim diye...Hadi hayirlisi :))

Bu evde oturmak bazen de biraz kotu oluyo galiba. Dun ben tam bir sinir kupu gibiydim. Kendime bile hayret ettim. Icime chucky girmis gibiydi :) Hic sevmem boyle sinirli insanlari, oyle de olmak istemiyorum ama galiba biraz da hormonal flndir diye dusundum...hihi

--------------

Canim merhaba!!!

Aman o pazar olayi guzel de, hakkaten insanin taze taze hosuna gidiyor, hakkaten cok kalabalik oluyor. 1-2 ay onceydi en son sanirim biz pazara gittigimizde, ben tabi yine maskeler, tam tesekkul...Orada bir pazarci dedi ki "abla benim esim de gecen hafta domuz gribi oldu, hastaneye yatirdilar, ama bisi olmadi boyle senin gibi maske takti" diye akannehir Ben tabi ufak ufak yengec adimlariyla adamin yanindan uzaklasmistim ama biraz da icim rahatlamisti...

Neyse ben de bu sabah doktora gittim ama acil ameliyati ciktigi icin aynen geri donduk. Aksam gidicez bakalim, kizicak bana da asi olmadim diye...Hadi hayirlisi :))

Bu evde oturmak bazen de biraz kotu oluyo galiba. Dun ben tam bir sinir kupu gibiydim. Kendime bile hayret ettim. Icime chucky girmis gibiydi :) Hic sevmem boyle sinirli insanlari, oyle de olmak istemiyorum ama galiba biraz da hormonal flndir diye dusundum...hihi

Arkadaşım selam, böyle arada sırada bir girebiliyorum nete ondan seyrek yazabiliyorum. Valla koptum söylediğine, çünküüüüü hamile kaldığımdan beri eşim benim adımı chucky koydu ve takma adım öyle kalacak gibi. Sen de chucky deyince koptum valla. Kesin homonal. Ben ilk başlarda normale yakındım ama sonradan hafif paranoyalar ve sinir başladı. Bi de bu domuz gribi tantanasından sonra iyice sıyırdım tabi, işte bu chucky de yapıştı üstüme. Sen valla gece beni doğrarsın diyo bazen şakayla.

Merak ettim doktor randevun nasıl geçti. Pazarcının karısı hamilemiymiş ki. Ben daha önce de yazmıştım burda da hamile olup geçirenler var, başlık açıp yazmışlar.

Valla evde oturmak pek hoş gelmedi bana ama idare edicez artık. Gezip tozsam iyi olacak ama malum biliyosun. Artık şu odanın boya işi bitsin de meşgale çıkar bana. Oda düzenlemeleri falan. Neyse cnm işte böyle. Haberlerini bekliyorum...

canım 24+3 günlükken yaptırdım.bir hafta da rapor aldım evde dinleniyorum.malum okul ortamı riske atamadım.ateş ağrı gibi yan etki falan yapmadı çok şükür.sen yaptırmayı düşünüyor musun.çalışıyor musun ?

merhaba elifce82,
1 yıl öncesine kadar yoğun tempoda çalışıyordum. hamile kalmak için tedavi görmem gerekti.13 yaşında bir oğlum var. bu ikinci bebeğim 18+4 haftalık. iş için daha fazla 2.bebeği ertelemek istemedim.çünkü 33 yaşındayım dr.um biraz daha beklersen (sağlık problemlerinden dolayı) çocuğun olmayabilir demişti.bende tedavi görüp hamile kalabildim zaten. hafta içi aşı olmak için gittiğimde 20 haftayı doldurmayanlardan bütün sorumluluk bendedir diye imza aldıklarını öğrendim.o yüzden 20.haftamı doldurmayı bekliyorum ondan sonrası Allah kerim bi aksilik olmazsa olmayı düşünüyorum. hepimiz için hayırlısı olur inşallah.

Arkadaşım selam, böyle arada sırada bir girebiliyorum nete ondan seyrek yazabiliyorum. Valla koptum söylediğine, çünküüüüü hamile kaldığımdan beri eşim benim adımı chucky koydu ve takma adım öyle kalacak gibi. Sen de chucky deyince koptum valla. Kesin homonal. Ben ilk başlarda normale yakındım ama sonradan hafif paranoyalar ve sinir başladı. Bi de bu domuz gribi tantanasından sonra iyice sıyırdım tabi, işte bu chucky de yapıştı üstüme. Sen valla gece beni doğrarsın diyo bazen şakayla.

Merak ettim doktor randevun nasıl geçti. Pazarcının karısı hamilemiymiş ki. Ben daha önce de yazmıştım burda da hamile olup geçirenler var, başlık açıp yazmışlar.

Valla evde oturmak pek hoş gelmedi bana ama idare edicez artık. Gezip tozsam iyi olacak ama malum biliyosun. Artık şu odanın boya işi bitsin de meşgale çıkar bana. Oda düzenlemeleri falan. Neyse cnm işte böyle. Haberlerini bekliyorum...

Merhaba sunwater.

Valla chucky simdilik beni terketmis gozukuyo :))) Ama ne zaman gelecegi belli olmaz...Chucky de cocuklugumuzun karakteri, ben de cok tırsardım kucukken ondan hahaha...

Doktor randevum iyi gecti canım cok sukur. Yine tek maskeli bendim. Korkma artık fln dedi. Ama ben cıkaramadım. Sordu oldun mu ası diye, hayır dedim. Benden once cıkan kız da olmamış, öretmenmiş. İstemeyen olmaz dedi. Cok kesin hiçbirsey soylemedi. Evde ol, kendine dikkat et dedi. Yine olup atlatanlardan bahsetti. Hemen tamiflu verdik duzeldiler dedi. Aman hic ugramasin yanımıza insallah! Ama dogumdan sonra bakacak kişinin mutlaka aşı olmasını sagla dedi, kimse eve taşımasin dedi. Aşıyı olursan bebek de korunur biraz olsun dedi. Bakalım biraz zaman geçsin de....

Bu arada ogluş da iyiydi cok şükür. Onu gorunce mutlu oldum zaten :)

Bu arada evet pazarcının karısı hamileymis.

Canım, sana da kolay gelsin butun oda duzenlemelerinde. Simdiden de sağlıklı, mutlu seneler!!! Gelismeleri palyasiriz yine...

Herkese mrh arkadaŞlar Şuan 17 aylık dÜnya gÜzelı bır kızım var,ve 1,5 aylık ta hamıleyım. Malum bu domuz grıbı aŞısı ınsanları ıkıye ayırdı,tabı bende baya dÜŞÜndÜm bu konuda kızıma aŞıyı yaptırdım,ona yaptırıkende bende olmuŞtum ve hamıle olduĞumdan haberım yoktu,ılk gıttıĞım dr bebeĞı aldırammı ılerde sakatlık rıskı olabıleceĞını ve hatta bebeĞın kalbı atmadıĞı sÖyledı,bız ordan Çıkar cıkmaz baŞka kadın doĞuk uzmanına gıttık.,dr bey bakar bakmaz herŞey yolunda kalp atıŞlarını gÖrÜyormusun dedı,aŞı olduĞumu sÖyledıĞımde ıse bır Şey olmayacaĞını aŞı olduĞum tarıhın henÜz Çok erken olduĞunu yumurtanın dÖllenme aŞamasında olduĞundan bahsettı ve ıÇınızı rahat tutun dedı,bu dr lada kalmadım amasyada duygu ÇelıĞe gıttım gerÇekten Çok ıyı bı dr Çok ılĞılendı bızımle,oda aynı Şeylerı sÖyledı,gebelıĞın Çok erken tarıhınde olduĞu ıÇın sorun olmayacaĞını anlattı,sızın bu konuda bılgılerınız varsa bana yardımcı olabılırmıısınız.

--------------

Canim merhaba!!!

selam herkezeeee:))))

gökçecim çok güldüm söylediğine yaa:)))içine chucky girmiş gibi haa:))) ne yalan söyleyeyim arada bende öyle hissetmiyorum desem yalan olur:))))evde oturmak bozdu bizi galiba...hem hamilelik hem bu hastalık...off off cuma günü sabahtan akşama kadar durup durup ağladım bende ...çok ilginç bir sebep yokken ama işte:))))

Herkese mrh arkadaŞlar Şuan 17 aylık dÜnya gÜzelİ bİr kızım var,ve 1,5 aylık ta hamİleyİm. Malum bu domuz grİbİ aŞısı İnsanları İkİye ayırdı,tabİ bende baya dÜŞÜndÜm bu konuda kızıma aŞıyı yaptırdım,ona yaptırıkende bende olmuŞtum ve hamİle olduĞumdan haberİm yoktu,İlk gİttİĞİm dr bebeĞİ aldırammı İlerde sakatlık rİskİ olabİleceĞİnİ ve hatta bebeĞİn kalbİ atmadıĞı sÖyledİ,bİz ordan Çıkar cıkmaz baŞka kadın doĞuk uzmanına gİttİk.,dr bey bakar bakmaz herŞey yolunda kalp atıŞlarını gÖrÜyormusun dedİ,aŞı olduĞumu sÖyledİĞİmde İse bİr Şey olmayacaĞını aŞı olduĞum tarİhİn henÜz Çok erken olduĞunu yumurtanın dÖllenme aŞamasında olduĞundan bahsettİ ve İÇİnİzİ rahat tutun dedİ,bu dr lada kalmadım amasyada duygu ÇelİĞe gİttİm gerÇekten Çok İyİ bİ dr Çok İlĞİlendİ bİzİmle,oda aynı Şeylerİ sÖyledİ,gebelİĞİn Çok erken tarİhİnde olduĞu İÇİn sorun olmayacaĞını anlattı,sİzİn bu konuda bİlgİlerİnİz varsa bana yardımcı olabİlİrmİİsİnİz.

canım benimde başımdan böyle bir olay geçmişti. hamile olduğumdan haberim olmadan güçlü antibiyotik ve yanında 2-3 çeşit ilaç içmiştim. dr.um ve artı 2 dr.daha hamileliğin oluştuğu ilk haftalarda ailaçların bebeğe zarar vermiyeceğini hücrelerin yenilendiğini filan açıklamıştı.zaten eğer zarar verdiysede kesin düşükle sonlanacağını belirtmişlerdi şimdi 13 yaşında bir oğlum var:Allahım bizleri ve evlatlarımızı korusun. çocuklarımızla bizleri sınamasın inşallah.kendine iyi bak...

selam herkezeeee:))))

gökçecim çok güldüm söylediğine yaa:)))içine chucky girmiş gibi haa:))) ne yalan söyleyeyim arada bende öyle hissetmiyorum desem yalan olur:))))evde oturmak bozdu bizi galiba...hem hamilelik hem bu hastalık...off off cuma günü sabahtan akşama kadar durup durup ağladım bende ...çok ilginç bir sebep yokken ama işte:))))

canim gunaydin :))

aman bu hormonlar insana her turlu duyguyu yasatiyor iste :)) Bana da oyle durup dururken aglama fln geliyo, kotu birsey olacakmis hissiyati gibi...Ama boyle seyler dusunmemek lazim, guzel seyler dusunelim oyle olsun hersey di mi?
Cok opuyorum ve saglikli, guzel, mutlu bir sene diliyorum herkese!! (ve de gripsiz tabii)a.s

slm arkadaşlar kafamdaki tüm sorulara son verdim ve dün gidip aşımı oldum drum ısrarla olmamı sölemişti hiç bi şikayetim olmadı sadece kolumda bastırdığımda biraz acı var o kadar hakkımızda hayırlısı olsun

Arkadaşlar herkese selamm,,,,,

Bebişlerimizle birlikte mutlu sağlıklı gripsiz bir yıl olsun inşallah!!!!

Gökçecim naber, görüşemedik uzun zamandır. Yarın doktor kontrolüm var. 32 bitiyo hayırsıyla. Bu arada bir gazetede okudum d. gribi ülkemizde düşüşe geçmiş. (Habertürk'de dün yazıyodu) Hem ölüm hem de hastaneye yatış oranlarında azalma olmuş.

Sevgiyle kalın...

Arkadaşlar herkese selamm,,,,,

Bebişlerimizle birlikte mutlu sağlıklı gripsiz bir yıl olsun inşallah!!!!

Gökçecim naber, görüşemedik uzun zamandır. Yarın doktor kontrolüm var. 32 bitiyo hayırsıyla. Bu arada bir gazetede okudum d. gribi ülkemizde düşüşe geçmiş. (Habertürk'de dün yazıyodu) Hem ölüm hem de hastaneye yatış oranlarında azalma olmuş.

Sevgiyle kalın...
Sunwater merhaba!

Valla konusamadik bir turlu. Doktor neler dedi merak ettim, buyumus mu oglusun?

Ben de Cuma gunu gidicem bakalim. Evet, gribin dususe gectigini ben de okudum. E zaten normali de bu degil mi? Amerikada fln tepe noktasini coktan yapti, oradaki panik havasi gecti buyuk olcude diyorlardi. Artik daha doguya kayiyor diyorlar. Ama burada hava cok soguk, orasi da karli galiba. Millet domuz giribi olmasa, normal grip olur yani! Nasil bir ayaz var anlatamam. O yuzden kendimizi korumaya devam :)

Zaman azaldikca, biraz heyecan-merak-garip duygular icine girdim ben de...Bi de bu aralar kasik agrilarim oluyor ya. Onu da anlayamadim. Oyle bir ittirip kaktiriyor ki bazen korkuyorum :) Neyse sorucam bakalim.

Cok opuyorum canim seni! Cevabini bekliyorum...

X