Dolaplarımı izinsiz açan kv

Aslında yeni bir yere taşınmanın verdiği bir boşluk oldu. Burda yalnızım haliyle yardıma ihtiyaç duydum evet ama bundan ziyade birlikte zaman geçirmekten de keyif aldım. Alışverişe gittik birlikte, oturup bir yerlerde kahve içtik vs aramızda geç kalınmış bir anne kız ilişkisi gibi düşündüm ben, hala da öyle düşünüyorum. Düşünmek istiyorum. Aramızda hem fiziksel hem de manevi hep mesafe olmuştur. Sadece ayda yılda bir bir araya geldiğimiz için belki de bazı olumsuzlukları görmezden gelmeyi tercih ettim, nasıl olsa farklı şehirlerdeyiz diye. Şimdi haliyle yakınlaşınca ilişkiye de yansıdı. Onu da anlıyorum ilk defa oğlu ve gelininin evine gelebiliyor, torunu olacak heyecanlı, ben yalnızım diye endişe ediyor belki. Bu yüzden uzaktaki gibi bir mesafeyi devam ettirmeye gerek duymamıştım ama eğer gerekirse tabii ki sınırı çizeceğim. Güzelce konuşarak çözebileceğime inanıyorum. Devam ederse önerilen şeyleri yapacağım sırayla. bakalım nasıl olacak fakat neticede genel olarak sınır çizilmemesinin bazı suistimallere sebep olduğu konusunda sizinle hemfikirim

Olsun canım ne istersen koy çok kafayı takma merkez bankası kasası gibi korumanıza gerek yok

bakın bu hanımefendi ne güzel anlatmış kendini. kayınvalide ile sohbetiniz var, yine sohbet ederken aynı bu hanımefendinin yaptığı gibi kendinizden bahsetseniz, mahremiyet olarak gördüğünüz alanlarınızı anlatsanız? ve mesela kapı çalmadığı için rahatsız olunca o gün söyleyin bunu, sonraya kalıp birikmesin her şey o zaman derdinizi anlatamazsınız. ben eşyalarımın kurcalanmasından elbette hoşlanmam ama mesela birisi zaten evime girip çıkıp üstüne bir de evimde iş yapıyorsa, dolabımı bir sebepten benim yanımda açmasından veya usta varken açılmasından rahatsız olmam. ustayı bir daha nerede göreceğim? dolabımda da o kadar özel ne olabilir? ama bu benim işte. ben de mesela kitaplığımın kurcalanmasından hoşlanmazdım çünkü kişisel yazılarım var orada bir yerde atıyorum veya kayınvalideyi sizden gizli yatak odasındaki çekmeceleri falan kurcalarken bassaydınız başka konuşurdum. siz kendinizi açıklayın, iletişim kurmayı deneyin önce. ha olmadı mı, keskin çizgiler çekersiniz.

Biz fantazi ürünlerimizi yatak odasındaki dolapta saklıyoruz, mutfak dolabında değil. Bundan dolayı rahatsız olmuş olabilir mi konu sahibi? Yani kullandığım ürünleri baza altına koymam çok mantıklı olmadığından gardolabına koyuyorum da...
Konu sahibi haklı. Yatak odasına destursuz girilmez, kaldı ki dolap açılacak... Belki kocamla fantazi yaptım ürünleri de fırsatım olmadı hemen tıktım dolaba

Kv ile olay anlarında uzun uzun konuşmak şeklinde olmasa da ufak tefek tepkiler vermiştik eşim de ben de, fakat dün oturup konuştuk. Dolabınızı açmakta bir sıkıntı görmemiştim dedi. Biz de özel eşyalarımızın olabileceğini, başkalarına sergilemekten hoşlanmadığımızı ve nitekim özel bir eşyamız olmasa bile dolabın yabancılara sergilenecek bir şey olmadığını vs anlattık. Konu konuyu açınca kapıyı çalmadan odaya girme gibi huyları olduğunu da söyledik. Ne var ki biz aileyiz diye itiraz etti ama net bir şekilde aile kavramının ve mahremiyet kavramının ne olduğunu falan anlattık. Garip hissettim yani şey gibiydi, o zaman biz sevişirken de izle sonuçta hepimiz aileyiz

Neyse hanımlar çok teşekkür ederim tüm yorumlarınız için. Konuştuktan sonra aynı davranışlar devam ederse çocuk kilidi, kapı kilitleme gibi aksiyonlar alacağız. Umarım devam etmez. Bazen yetişme tarzı, kültürel farklar böyle davranışlarda etkili oluyor maalesef. Kırmadan dökmeden çözmek istedim. Umarım da çözülmüştür.

Biz aileyiz mi En sonunda görecek sizi rahatlayacak. Daha da girmez artık Güzel Güzel konuşmayla çözülmüştür artık umarım. Buna rağmen devam ederse ,iliskinize biraz mesafe koyarak belli edersiniz tavrınızı.

Ay benim kayınvalidede kayınpederde böyle oğlunu çıplak görmeyi normal sanıyordu. (Oğlu 10 yaşında falanda değil 30 yaşında). Bazı ailelerde mahremiyet kavramı yok sizin kayınvalidede bu kafadan herhalde. Ufakta olsa mesafe koyun.

Son düzenleme:
Benim kv de elli bin kere girer oğluna bakmak için geceleri
Sanki biz evimizde nasıl yaşıyoruz onsuz bilmiyorum öyle bir yapıyo ki kendini.
Eşim anne gelme etme diyo hiç aldırmıyor.
Evime sık sık gelmez araçları yok diye biz daha sık gidiyoruz.
Buraya da kısıtlı geldiğinde hemen ortalık karıştırıyor.
İki dk mutfakta işim vardı giyinme odama girmiş eşimin çamaşır askısındaki kıyafetlerini almış peteklerin üstüne koymuş.
Bide bana evine gidince telefonda ben nasıl akıllı kadınım oraya koydum kurusunlar diyo
Deliliğe mi vuruyorlar kendilerini herşeyi çok bilen olarak mı görüyorlar ben anlamadım anlamayacağım

yaptığı ayıp tabi ki eşinizde hakkınızı savunmuş ama kayınvalideniz hala yapıyor baya meraklı biri sanırım. Ama bence çok fazla büyütmeyin sonuçta evinizin temizliğine yemeğine yardım ediyormuş bu da artı sayılır. Evinize geldiğinde odanızın kapısını kitlersiniz girmez kayınvalideniz.

buna çok şaşırdım gerçekten evet maalesef mahremiyet anlayışı çok değişken. Bizde mesela yenşdoğan bebeğin altını anne ve babadan başka kimse almaz. Bakmaz bile ama eşimin ailesi sanki seramoni gibi hep birlikte yapıyorlar ilginç geliyor bana hele ki bu devirde.

Taşınma sürecimizde biz de biraz müdahaleye maruz kaldık ama sizinki gibi değil tavsiye niteliğinde müdahalelerdi. Sizinki gibi fiziksel olsa herhalde ben de gerilirdim.

Benim kv de elli bin kere girer oğluna bakmak için geceleri
Sanki biz evimizde nasıl yaşıyoruz onsuz bilmiyorum öyle bir yapıyo ki kendini.
Eşim anne gelme etme diyo hiç aldırmıyor.
Evime sık sık gelmez araçları yok diye biz daha sık gidiyoruz.
Buraya da kısıtlı geldiğinde hemen ortalık karıştırıyor.
İki dk mutfakta işim vardı giyinme odama girmiş eşimin çamaşır askısındaki kıyafetlerini almış peteklerin üstüne koymuş.
Bide bana evine gidince telefonda ben nasıl akıllı kadınım oraya koydum kurusunlar diyo
Deliliğe mi vuruyorlar kendilerini herşeyi çok bilen olarak mı görüyorlar ben anlamadım anlamayacağım
Taşınma sürecimizde biz de biraz müdahaleye maruz kaldık ama sizinki gibi değil tavsiye niteliğinde müdahalelerdi. Sizinki gibi fiziksel olsa herhalde ben de gerilirdim.
Başta bende geriliyordum ama çözdüm şuan
İki bişeyi becerip de kenara koyabilen bi kadın değil ne temizlik ne yemek ne bi el işi hayatta tek becerisi hastalık hastası yapıp kendini hastane hastane gezmek 50 yaşında bu arada yaşlı değil.
Beni de kendisi gibi zannetti eşim beni övdükçe iyice şey yarıştırmaya başladı o yüzden her lafının altında kendisinin becerikli olduğu iması bulunur
Yaptığım yemektir tatlıdır el işidir bişeydir görsün suratı ekşir direkt komik buluyorum o yüzden

Ay seninki resmen kıskanç bacım kendi kocası hiç onu övmüyor belki o yüzden kıskanıyordur

Gerçekten ben de ilk duyduğumda şok geçirmiştim. Ama benim anladığım kadarıyla sadece lafta olan bir şeydi diye umuyorum bebek konusunda bizimkiler mahremiyete önem veriyorlar benim oğlundan önce torunlar olduğu için oradan herhalde bir sıkıntı çıktı

keşke böle bir kv'ye sahip olsam da dolaplarımı açsa..eşlerden destek alınınca da hurraaa,illa ki bir kusur bulunacak,yardım etmese bu sefer de neden yardım etmedi olacak..
sözüm ona altlı üstlü oturuyoruz doğumdan sonra 3. gün eve geldiğim de (sezeryan) evi süpürdüm her işimi kendim yaptım da aylarca enfeksiyonla uğraştım,bulmuşken bunamayın yahu azıcık tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır içinde azıcık insanlık olmasa zaten yardım da etmez

Ay seninki resmen kıskanç bacım kendi kocası hiç onu övmüyor belki o yüzden kıskanıyordur
Kocasıyla alakalı bi durum mu gene olay ona bağlanıyor mu bi noktada hiç bilmiyorum ama en başından beri oğlum bensiz yapamaz modundaydı.
Eşim onu çok arasın istedi eşim de tabi evlendik evinde rahat pek oralı olmadı onun karın ağrısı var kadında eşime şey dyo dışarda yemek söyle de yiyiver hep diyo eşimde ben artık dışardan yemek yiyemiyom karım bana ömrümde yemediğim yemekleri yapıyo dedi sustu kaldı

Bu yorumunuz çok önyargılı oldu ama olsun. Kayınvalideme karşı her zaman çok iyiyim, beni sever ben de kendi annemden ayırmam onu. Yardımı kendi isteğiyle yapar, ben sürekli ona şunu yap buna ihtiyacım var demem. Nitekim farklı şehirlerde yaşarken izin yaptığım 2 günde gelip evini temizlemişliğim de vardır, evrak işini yapmışlığım da vardır. Yani kendi aileme ne yapıyorsam ona da yaparım. Lakin nerdeyse her yorumda yazıldığı üzere mahremiyet başka bir şey. Aile olmak demek bir kişinin özel alanına girebilme hakkını kendinde görmek demek değildir. Sizin dolaplarınızı açsın elalemin adamlarına madem öyle, sorun yoksa ne güzel. Ben donumun, sütyenimin de bulunduğu kıyafet dolabımın elaleme açılmasından rahatsız oldum. Sorulmadan açılmasından da rahatsız oldum.

Doğum sonrası yaşadıklarınıza çok üzüldüm, destek talep edebileceğiniz birinin olmamasına da ayrı üzüldüm. Ne şanslıyım ki benim var, olmasaydı da parası neyse verir birini çağırırdım. Hiçbir şey benden daha önemli değil.

Kültürümüzde genel kv davranışı bu sanırım biz evlenince farklı şehirde yaşadığımız için bu kadar maruz kalmamıştık ama kalan yakın akrabalarımız var, hatta yengemin kayınvalidesi her akşam arayıp oğlum yemek yedi mi diye soruyordu. Kızcağız da en sonunda devreleri yakıp hayır aç oturuyoruz biz, bu evde yemek pişmiyor diye bağırmıştı Elbet annelerin evlatlarını merak etmesi doğal ama bu denli bağımlılık gerçekten çok fazla. Bırakmıyorlar ki evlatları da onlardan bağımsız olsun, kendi hayatlarını yaşasın; artık başka bir ailesi olduğu gerçeğini kabul etsinler. Zor işler vallahi.

Adamın tepkisini okurken bi de bayılsaydın??? diyesim geldi. Bu kadar ayar verecek ne var yahu seks oyuncağı mı saklıyorsunuz orada Akrep agagags. İç çamaşırı bölümü de değildir herhalde açılan kısım. Kadın bence evi temizlerken iyice hakim olmuş nerede ne var, kazaktan pantolondan sıkıntı olmaz diye açmış. İyi niyetli bir tip gibi geldi bana, üzüldüm niyeyse okurken. Normalde kızardım böyle densizliklere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…