Konu sahibi arkadaş, hem yardım istemişsiniz hem de yeterince bilgi vermemişsiniz.
Tüm yorumları okuyamadım ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla "olmayan bilgilerimizi konuşturalım" ortamına dönüşmüş burası.
Mesela biri "gizlice ses kaydı alın" demiş. Bu şekilde elde edilmiş deliller hukuka aykırı olarak elde edilmiş delillerdir ve ceza yargılamasında delil olarak değerlendirilmez. Ani gelişen bir olayda delil elde etme olağanı yoksa istisnai olarak ortam kaydı yapabilir ve delil olarak değerlendirilse bile yanına gideyim sesini kaydedeyim diye bir şey söz konusu olamaz.
Başka biri "kadının beyanı esastır" demiş. Böyle saçma bir cümle olabilir mi? Neden kadının beyanı esas olsun? İftira atabilir ve kadının beyanı esastır der işin içinden çıkabilirsiniz bu durumda.
Bir diğeri doktorun kendi mesleğini kullanarak hastasının telefon numarasına ulaşması açık açık tacizdir ve hastaları ile evlenen tüm doktorlar da suç işlemiştir demiş. :) Taciz ayrı bir şeydir, görevi kötüye kullanmak ayrı bir şeydir. Bir kişinin mesleğini kullanarak kendi kişisel herhangi bir işinde kullanması görevini kötüye kullandığı anlamına gelir ama taciz bambaşka bir şeydir. Bir şekilde iletişimde bulunduğunuz birisi ile iş sebebi ile görüşseniz bile neticede makine değiliz "karşılıklı" olarak durum kişisel bir boyuta taşınmış olabilir. Bu karşılıklı olan bir şeydir.
Başka biri coşmuş, "her erkek doktor ucundan kenarından taciz eder" yazmış. İnsan bunu yazmaya utanır. Ben okurken utandım.
Yorumları bir kenara bırakıp konu sahibinin samimi olarak taciz edildiğini varsayarak ve defektifçilik yapamazsak eğer; cinsel saldırı aşamasına varmamış cinsel suçların ispatı zordur. Çünkü olayın mağduru dışında zaten olayın genelde bir görgü tanığı olmaz. Şöyle ekstrem bir şey olabilir belki, kbb uzmanı ya da göz doktoru ya da alakasız bir alanda uzman bir hekim meme muayenesi yapmışsa ve bunu da ispat edebilirseniz evet bu kesinlikle cinsel taciz olur. Uzmanlık alanı ile yahut hastalığınız ile ilgili bir durum varsa sizin doktora yönelik ithamınız niyet okuyculuğu, gidip doktoru şikayet ederseniz de iftira suçu olur. Bir hukukçu olarak belirtmek isterim.
Bir kere sizin telefonunuzu elde edip sizinle görüşmek istemesi görevi kötüye kullandığını gösterir. Ama siz hayır dedikten sonraki durumlar benimle görüşmeye çalışıyor gibi, samimi olamaya çalışıyor gibi yorumlarınız kişisel olabilir. Sanmış olabilirsiniz.
Esasen çok da kompleks bir şey değilmiş sorununuz. İletişimde aslolan açık olmaktır. "Doktor Bey, işiniz gereği sahip olduğunuz bilgiyle bana ulaşmanız bana ahlaki gelmiyor ve bu profesyonel değil. Bundan sonra sizin hekimlik hizmetinizden faydalanmak istemiyorum" dersiniz çözülür biter. Ama kendime mesele çıkarmak istiyorum, dedektifçilik yapmak istiyorum derseniz forumlardan edindiğiniz yanlış ve yarım bilgilerle ancak kendinize zarar verirsiniz.