Doktor takibine başlayıp, Hamileliğin yolunu gözleyenler

smalangel yazık adamcağıza yaa.. maşaallah ama bak yine seni düşünüyor bi zarar gelmesin diye. çok sabırlı aferin gözümüze girdi enişte sempatiksalakcinni bacımız canımızdır :hooray:

sen hafta sonları ne hazırlıyorsun kahvaltıya gülüm. anlat bakiyim bi.

bu arada bugün benim 24. günüm. bu ay adet tarihim ne olur bilemiyotum. malum geçen ay geciktiriciden sonra oldum. o yüzden düzenim bozulmuş mudur sizce

bikaç gün geç olabilir belki canım, bellide olmaz gerçi, daha önce kullandıysan etkileri karşılaştırabilirsin, daha diğer arkadaşlar kullanıysa, ben hiç kullanmadım :1ninca:

bikaç gün geç olabilir belki canım, bellide olmaz gerçi, daha önce kullandıysan etkileri karşılaştırabilirsin, daha diğer arkadaşlar kullanıysa, ben hiç kullanmadım :1ninca:

aslında daha önce kullanmıştım ama bende akıl mı kalır o zamandan bu zamana...
kimbilir ne olmuştu hiç hatırlamıyorum bilmiyorumkismile

ben en uzun günden hesaplıyim dimi. en az bi 28. günü beklemem lazım :a015:

kaydirigubbakcemile3 yazık koçişime hakkaten,bakalım artık adetim gelsin bitsin sonrasında diyoruz, daha gelmedi de dr da bişey olmaz bi 10 gün beklesin demiş, demekki normal gecikmesi, açıkcası işime geliyor haftaya izne ayrılıyorum o zaman diş kontrolüne de gideceğim, yirmilik dişimde sorun var,

Valla canım bende koçiş yesin diye elimden geleni yapıyorum, hamurişine çok meraklıyım aslında , birde koçiş kek çeşitlerini çok seviyor, çeşit çeşit onu yapıyorum ama sabah değil tabi, poğaçalar yapıyorum birde pizza yapıyorum , ama sabaha özel değil hiçbiri, akşamdan yapıp koyuyorum , onun dışında normal kahvaltı oluyor, çok yemiyor eşim zaten o yüzden elimden geldiği kadar artık, eşimin akrabaları zaten gelin hn iyi bakmış oğlumuza diyorlarkaydirigubbakcemile3, evlendikten sonra kilo aldı baya benim koçiş, kayınvalidem yok onu yemez yok bunu sevmez yapıyor , bende ağırlığımı koyup olabilir bende sevmiyorum ama yemek zorundayız diyip kestiriyorum, şimdi yemekleri seçemiyor benim korkuma sempatiksalakcinni ay çok yazdım kusura bakmayın:kedi:

vardır bundada bi hayır canım. inşaallah adetin bitince balayı yaşıcaksınız kızz.. o zamanda biz sana imrenicez çok ateşlisiniz diyeee Şeniz

oh 20 lik dişinede baktır tam hazırlan şekerim. hamile kalınca herşeyi hesaplamak zorunda kalcaz. iğne zararlı mı morfin zararlı mı derken insan hiç bi tedavisini yaptıramıyor...
benim eşimde dün diyordu hafta içi diş hekimine bi uğrayalım diyee... içimden dedim ki tam zamanını buldun yaniii :bbo:

evet canım bi türk hanımı evlendikten sonra kocasında minumum bi göbek katkısında bulunmalıdır. o sözleri duymak çok güzel oluyor, iyi bakmışsın filan..
eşime diyorum ki düğün fotoğraflarımıza bakarken sen o zaman çocukmuşsun bak şimdi nası yakışıklı oldun sempatiksalakcinni o da diyor el değiştirince öyle oluyor demek ki :lepi:
yedir canım öyle anne kuzusu olmaktan çıktılar koca adam oldular. :enbuyukkk:

bu güzel sofrayı nasıl geri teper eşin o kadan hazırlayıp zahmet etmişsin orda olaydım affetmezdim yaaaaaaa

bu arada biz cumartesi sabahı çalıştık kocişle ama zevkine çocuk için değildi bizim ki :kedi:

doğru diyorsun canım valla mesela kayınvalidem et yemeği yapıyor ya ay şimdi yemez bunu ona ne yapsak ki yapıyordu önceleri, sinir oluyordum bişeyde diyemiyordum başta, sonra sonra bende ağırlığımı koydum yiyecek olurmu öyle şey diye, şimdi bişey diyemiyor :):) eşin doğru demiş el değiştirince :) Diş dr una gideceğim gitmesinede büyük bi ihtimal yirmilik dişimi çekecek, e iğne falan vuracak ne yapmak lazım kızlar,o ay korunayımmı yoksa o zamana kadar vücudumdan atılırmı

zaten öylesi meyve veriyor canım. hadi artık seninde gününü iple çekicezzz yerimseniben

kahvaltı meselesinde sana katılıyorum. canın istemicekse ben niye sofra hazırlıyorum dimi ama naniknanik

oohoo canım bi günde etkisi geçer iğnenin. ne koruncaksın. zaten koruna koruna bi hal oldunuz. koyverin gitsin sempatiksalakcinni

bende çektirmiştim yirmilik dişimi sakın ola ki korkma . çok basit. hemencene geçiyor canım. ağrı sızıda aypmıyor. zaten antibiotik verir doktor enfeksiyon kapmaması için. bu sürede onlarıda kullanıp bitirmiş olursun. hiç ihmal etme hemen bugün yarın git gülüm. adetin bitince himen çizgi filminde bi kız vardı ya adı şila diye söyleniyordu. onun gibi olacaksın. her bişeyden temizlenmiş olacaksın. güç bende artık dersin. kocanda kaplanın olur.. hehehhhh ne hayaldi ama delikafadulden

Son düzenleme:

öyle canım da antibiyotik falan kullanırsam peki, zararlı değil mi böyle bir zamanda. Tamam canım haftaya pazartesi salı ancak olur, cuma son iş günüm, 2 hafta ohh yatacağım:lepi:
ayy gıymatlımmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 he güç bende deyip artık:kedi: koçiş kaçmazsa benden iyidir sempatiksalakcinni, güzel hayaldi gerçekten

yok kız niye kaçsın adamcık zaten o günlerin hayaliyle yaşıyorrr kaydirigubbakcemile

senin evinde internet var mı şekerim. izine ayrılacaksın da hiç bizi düşündüğün yok :1shok:

tatlım pek sorun olmaz bence bende çektirdim 20liğimi iğnenin etkisi uzun sürmüyor zaten ama istersen dra sorarsın gittiğinde

benim kocişte hamurişine bayılıyor ama benim elim marifetli değil adam hayal kurarmış evlenince hamurişi yerim hep diye nerdeeeeeeeeeeee arada kafam eserse kek yapıyorum onuda bildiğin tek şey diye yapıyom :kedi:

zaten öylesi meyve veriyor canım. hadi artık seninde gününü iple çekicezzz yerimseniben

kahvaltı meselesinde sana katılıyorum. canın istemicekse ben niye sofra hazırlıyorum dimi ama naniknanik

ay tatlım yumurtlama zamanımı geçmiştim o yüzden çocuk meselesi de yoktu aklımda olmaz bence ama herşeyin hayırlısı

halevcim o zaman sana hemen bi poğaça tarifi vereyim çok süper oluyor. bu akşam gidince yap gız bacım. adamcık neye uğradığını şaşırsın delikafadulden

Pofuduk Poğaça...

Genelde poğaçayı pek tutturamazdım. Kaç tane tarif denediysem hiçbiri pofuduk olmazdı. Kötü değil ama istediğim gibi yumuşak bir poğaça elde edemezdim. Uzun zaman önce annem köye dedeme gittiğinde Nurcan yengem bir poğaça yapmış. Annem anlata anlata bitiremedi. Kızım poğaçalarım tutmuyor diyorsun birde yengeninkini dene dedi. Tabi bende şimşekler çaktı. Aldım tarifi büyük bir heyecanla. Hakikaten poğaçalar öyle bir kabardı ki ben bile kendime şaşırdım:) İçlerini boş bıraktım ki istediğim şeklide sandviç yapabileyim. Eşimde bende koşturmaca içinde kalkıp işe gittiğimizden; sabahları bu poğaçalar bize kurtarıcı oluyor.
Tariflerde aldığı kadar un olayı beni deli ediyor. Genelliklede aldığı kadar un şeklinde tarif vermemeye çalışıyorum. Ama bazen mecbur kalıyorum. Bu da o tarfilerden biri.Dikkat etmemiz gereken bu noktada mayalı hamurlarda her zaman karbonatalı tariflere göre daha gevşek bir kıvamda hamuru tutmamız. Mayalı hamurlarda elinize yapışmayacak gevşek bir hamur elde edeceksiniz ki kabarsın. Çok sıkı bir hamur olursa kabarmaz hüsran olur. Gevşek derkende vıcık vıcık değil. Zaten öyle olursa elinize yapışır ayıramazsınız elinizi hamurdan. Azar azar ekleyin ununuzu ki kıvamı tutturabilin ve un çok kaçmasın. Bir diğer hususta mayayı eriteceğiniz suyun ılık olması. Eğer ılığın üzerinde hafif sıcak bir su olursa maya pişer yine hamur kabarmaz.

Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya (10gr)
2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Susam, çörekotu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Önce bir su bardağı ılık suyun içinde mayayı eritiyoruz. 5-10 dakika kadar bekleyerek mayanın kabarmasını sağlıyoruz. Sonra unla maya ve diğer malzemeleri karıştırarak gevşek, ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Havanın ve odanın sıcaklığına bağlı olarak hamuru 1-1,5 saat kabarnası için üzerini örterek kenara alıyoruz. Kabardıktan sonra hamurdan istedğimiz büyüklükte parçalar koprarak şekil vererek tepsiye diziyoruz. Hamurlar tepsideykende yarım saat kadar kenarda bekletiyoruz. En son üzerine yumurta sarısı sürüp; susam, çörekotu serperek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN:)

ben 1 saat filan kenarda bekletemedim. misafirler bastırıverdi. hemen şekil verip fırına attım ona rağmen çok nefis oldu kızlar.

Son düzenleme:
yok kız niye kaçsın adamcık zaten o günlerin hayaliyle yaşıyorrr kaydirigubbakcemile

senin evinde internet var mı şekerim. izine ayrılacaksın da hiç bizi düşündüğün yok :1shok:

Var tatlım mutlka girerim haberlerinizi alırım haberler veririm tabiki, ama iş yerinde sürekli masada ve bilgisayar karşısında olunca evde elime sürmek istemiyorumbilmiyorumkismile merak etme tatlım ben sizsiz yapamam.:1hug:

Tamam canım gönül rahatlığıyla çektirebilirim sorarımda dr a , canım uğraştıkça elinde yatkın olur, biraz ilgilenince çeşit çeşit yaparsın, kocişin yer, ben annemin evinde de yapardım hep, annemin misafirleri gelecek olsa yapıverirdim, ben seviyorum , birde koçişim beğenince daha çok yapasım gelir, internetten araştır bak, ben öyle yapıyorum, benim koçiş de seviyor kek, kek kalıpları aldım , üzümlü minik kekler oluyor ya, 3 güne bir istiyor benimki

ay tatlım yumurtlama zamanımı geçmiştim o yüzden çocuk meselesi de yoktu aklımda olmaz bence ama herşeyin hayırlısı
Aklına getirmemeye çalış zaten en güzeli zaten aklında yokken oluyor, hiç belli olmaz tatlım,yumurtlama günüm değildi deyip hamiş olanları gördüm . Allahım nasip ettikten sonra,

Gıymatlım tarifini bende aldım ,hop kopyala yapıştır yazdır didim , üstüne de gıymatlımın tarifi didimmyerimseniben, denicem mutlaka, bende bi tarfi paylaşabilirmiyim bilmiyorumkismile, çalışan bayanlar için özellikle çok basit, kahvaltılarda da güzel oluyor.

◦3 su bardağı un
◦1 çay bardağı yoğurt
◦1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
◦1 yumurta
◦1 tatlı kaşığı tuz
◦yarım paket kabartma tozu
◦bir miktar su (en fazla 1 çay bardağı)
hamur için gereken malzemeleri karıştırın. (suyu azar azar ekleyerek kıvamını tutturun.) unlanmış bir tahtanın üzerinde hamuru ikiye ayırın. her bir parçayı merdane kalınlığında rulo haline getirin. ruloları iki parmak genişliğinde parçalara kesin.

2. kestiğiniz parçalara elinizle hafifçe bastırın. bunları una bulayın. una bulanmış parçaları merdaneyle (nescafe tabağı genişliğinde) yarım santim kalınlığında açın

İsteğe göre iç hazırlayın,( ben peynir ve maydonoz yapıyorum ) bu içten açılmış hamurun içine koy ve kenarlarını sıkıca kapatın ve yağda kızartın.

yarım paket kabartma tozu diyor ama ben 1 adet kullanıyorum kızlar, şelame bu tarifin adı , halevcim pratik hemencecik oluyor bu tarif.

herkes kaybolduğuna göre tarifleri yapmaya gittiler herhalde :))

konuyuda dağıttık ama arada lazımm dimi

tarifler için çooooooook teşekkür edeerim canlarım ben hayatımda hiç hamur yoğurmadım hep hazır yufka ile börek, hamur ile de kek yaptım hamurum kıvamını tutturamam diye hiç elimi sürmedim bi cesaret edip deneme yapmam lazım ama hiç hevesim yok bakalım ne zaman başlicam bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…