Umudunukaybetme30
2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 27 Haziran 2017
- 332
- 182
- 35
-
- Konu Sahibi gormedimduymadim
tekrar yaziyorum ulke batiya gore saglik ta geride degil . hic duymadinizmi acillerde saatlerce avrupa da abd kanada da beklediklerini . uzman doktora ulasmak cogu zaman zor oldugunu . turkiyede saglik gercekten daha iyi aksaklkk olmasi normal. nufus kalabalik ve devlet ucretsiz . ozeller fiyati makul.Şırnak değilmiydi bayramda doktorlar izne gittiği için hamile bir kadın hayatını kaybetmişti
Ülke zaten batıya göre geride ülkenin doğusuda batısına göre çok geride maalesef
Hım daha doğuyu düşünemiyorum
cherry Sen alamanyada degilmisin kiz .Konu sahibesi kucuk bir sehirde, imkanlar kisitli ama genel olarak ben kadin dogum doktorlarini ve hemsirelerini cok lakayt ve laubali buluyorum. Resmen agizlari da kendileri de gevsemisler.
Tanidik bir abla doktora gitmis, doktor(sanirim kadindi) kocanin altina yatarken bana mi sordun demis
Hastalanmadigim surece gitmiyorum jinekologa, hastalansam dahi gitmeden once 1000 kere dusunuyorum sirf bu lakayt tipler yuzunden. Gidersem de mesafeli, profesyonel birini ozellikle ararim herhalde.
avrupada yasadim bir sure kanadadaym su an . her ulkenin tabi iyi kotu yani var ama bu gelismis ulkeler disardan sisirilmis duruyor . burda acile gitse n saatlerce bekliyosun . cok yazilar var nette okuyun gorurursnz .insan ulkeden ayrilinca farkediyor farklari. uzman doktora ulasmak kolay degul turkiyedeki gibi . tabi turkiyedede her doktor hastane super degil ama ama daha ulasilir daha kolay . dis tedavisi bir kanal tedavisi burda en az bin dolar turkiyede bedava yaptirma imkani var ozeller ise eminim bin tl istemez .paran yoksa yandin . bi ihtinal devlet yardim eder falan .Mesela hangi konuda çok iyi örnek verebilirmisiniz ?
ben bahcelievler bakirkoy cerrahpasa hastanelerine gittim. ozel muayeneden farki yoktu. esimle kalp atislarini falan dinledik. yurtdisindayim 12. haftadan once doktor gorme ultrason falan yok. oyle kafamiza gore randevu alip doktora gidemiyoruz. sadece aile hekimi onayiyla 3 5 ay sonraya randevu aliniyor. turkiyede insanlar kafasina gore randevu aliyor. bi kota yok. haliyle kalabalik. bu ikisinin arasi bir sistem lazim.İstanbulu göbeğinde Zeynep kamil de kadın doğum polikliniğine bu şekilde muayene olunuyor. Ama diğer poliklinikler böyle değil tabi. Dr Ultrason yaparken hemdire/ sekreter diğer hastanın bilgilerini alıyor falan
Türkiye den bahsediyoruz değil mi ??avrupada yasadim bir sure kanadadaym su an . her ulkenin tabi iyi kotu yani var ama bu gelismis ulkeler disardan sisirilmis duruyor . burda acile gitse n saatlerce bekliyosun . cok yazilar var nette okuyun gorurursnz .insan ulkeden ayrilinca farkediyor farklari. uzman doktora ulasmak kolay degul turkiyedeki gibi . tabi turkiyedede her doktor hastane super degil ama ama daha ulasilir daha kolay . dis tedavisi bir kanal tedavisi burda en az bin dolar turkiyede bedava yaptirma imkani var ozeller ise eminim bin tl istemez .paran yoksa yandin . bi ihtinal devlet yardim eder falan .
kanal tedavisi 1000 liraya yapilmaz ki turkiyede. implant olur olsa olsa.Türkiye den bahsediyoruz değil mi ??
Daha dün üniversite hastanesinin acilinde başhemşire isyan ediyordu
Acili otele çevirdiler diye
Neden ? Yatış sırası bekleyen hastalar acilden giriş yaptıkları zaman sıranın önüne geçiyor çünkü
Bu aklı veren de hastalara doktorları
Bu sadece şahit olduğum minik bir örnek
Artık çoğu devlet ve üniversite hastanesinde hizmet almak zorlaştı.
Çünkü doktorların hepsi özelde
Eee özellerin de %200 e kadar katılım payı alma hakları var.
Sağlık ücretsiz evet!!!
Diş e hiç değinmiyorum bile
1000 liraya nerede diş yaptırılıyosa bilelim biz de gidelim
Abartılı buldum yazdıklarınızı.Türkiye den bahsediyoruz değil mi ??
Neden ? Yatış sırası bekleyen hastalar acilden giriş yaptıkları zaman sıranın önüne geçiyor çünkü
Sağlık ücretsiz evet!!!
Görümcem pedodontolog,özelde ek işler de yapıyor tabi yetişkinlere. Valla arkadaşın dediği gibi neredeyse beleş fiyata olsaydı o dişler kazancı 3-5 katımız olmazdı.Türkiye den bahsediyoruz değil mi ??
Sağlık ücretsiz evet!!!
Görümcem pedodontolog,özelde ek işler de yapıyor tabi yetişkinlere. Valla arkadaşın dediği gibi neredeyse beleş fiyata olsaydı o dişler kazancı 3-5 katımız olmazdı.
Yalnız bazı Avrupa ülkelerinde sağlık hizmeti sorunlu galiba. Bizde daha kolay ulaşılabiliyor sanki
Ben de tam bilmiyorum ablam öyle anlatıyordu.
MissCherryBlossom da sanki geçenlerde öyle bi şeyler yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
İşin aslı ablam Hollanda da hemşire,eniştem doktor. İnan bayağı anlattılar bu söylediklerine benzer şeyler.Evet, 1 uzmana görünmek için 3 hafta bekliyorsun
Özel hastane diye bir şey zaten yok. Parasını versen de sağlık hizmeti alamıyorsun
Doktor kalitesi iyi değil
Onkoloji doktoru çok az, 3 ay sonraya randevu veriyorlar, kanserden ölen insan sayısı çok
Ben çocuğum olursa burda büyütmeyi hiç düşünmüyorum, sağlık hizmeti yüzünden
İşin aslı ablam Hollanda da hemşire,eniştem doktor. İnan bayağı anlattılar bu söylediklerine benzer şeyler.
Hatta vergi sistemiyle ilgili de bi şeyler söylüyorlardı,ev alma prosedürleri falan ne bilim değişikti.
Fakiriz ama rahatız gibime gelmişti
sadece tek kanaldan bahsediyorum. bin dolar burda dusunun . turkiyede tek kanal tedavisi bin tl degildirTürkiye den bahsediyoruz değil mi ??
Sağlık ücretsiz evet!!!
Nesini abartı buldunuz ?Abartılı buldum yazdıklarınızı.
degil mi ? ayni seyi dusunuyoruz .bu devlet veya neyi destekledigimizle alakali degil . malesef yurtdisinda saglik hizmet i kotu . turkiyede zorda kalsan ozeller var direk gidiyosun .Ben ozele gidiyodum 20 tl veriyodum muyane icin sadece . anlam veremiuorum gelismis ulkelerin saglik sistemlerineEvet, 1 uzmana görünmek için 3 hafta bekliyorsun
Özel hastane diye bir şey zaten yok. Parasını versen de sağlık hizmeti alamıyorsun
Doktor kalitesi iyi değil
Onkoloji doktoru çok az, 3 ay sonraya randevu veriyorlar, kanserden ölen insan sayısı çok
Ben çocuğum olursa burda büyütmeyi hiç düşünmüyorum, sağlık hizmeti yüzünden
iste yurtdisinda yasayinca turkiyenin kiymeti anlasiliyo . en onemlisi saglik . yeme icme kendin yaparsin alip onlar sorun degil . saglik onemli . ama ici bos bu ulkelerin .Ablacım Almanya zengin zengin diyorlar alakası yok valla
İnsanlar berbat evlerde yaşıyor. Evler döküntü
Maaşlar düşük
Yemekler berbat
Meyve sebzenin tadı yok
Hayat standardı düşük
Maaşın 1/3ü vergi
İnsanlar giyinmiyor, kendine bakmıyor şofben elektrik yakıyora sebep duş yapmıyor
Bunun neresi zenginlik anlamadım gitti. Burda hayat bk gibi bence
Burada sistemin bozukluğundan bahsediyoruz bizdedegil mi ? ayni seyi dusunuyoruz .bu devlet veya neyi destekledigimizle alakali degil . malesef yurtdisinda saglik hizmet i kotu . turkiyede zorda kalsan ozeller var direk gidiyosun .Ben ozele gidiyodum 20 tl veriyodum muyane icin sadece . anlam veremiuorum gelismis ulkelerin saglik sistemlerine
Buraya gel diyecem ama burada da tünelin ucu bomb.k bi yere çıkıyorAblacım Almanya zengin zengin diyorlar alakası yok valla
İnsanlar berbat evlerde yaşıyor. Evler döküntü
Maaşlar düşük
Yemekler berbat
Meyve sebzenin tadı yok
Hayat standardı düşük
Maaşın 1/3ü vergi
İnsanlar giyinmiyor, kendine bakmıyor şofben elektrik yakıyora sebep duş yapmıyor
Bunun neresi zenginlik anlamadım gitti. Burda hayat bk gibi bence
hangi ulkeeMesela turkiyede acilde 1 sedyede 3 hastaya serum takiyorlarmis. bize avrupada 1 serum icin 3 saat bekletiyorlar :) malum hasta gizliligi. gecen cumartesi cocugumu goturdum tam 7 saat sonra doktoru gorebildik acilde.
Turkiyede cok rahat saglik hizmetlerine ulasim. biraz kisitlama sart.