- 4 Şubat 2017
- 2.097
- 1.538
-
- Konu Sahibi gormedimduymadim
Sikayetinizi yapin kadin dogum sekreterligi yapiyordum bende hasta tek tek alinir hasta mahremiyeti sebebiyle esinizi almak dr insiyatifindedir cunku bayan dr rahatsizlik duyabiliyor bundan rahatca sizinle konusamayabiliyor yada bu tamamen dr a bagli tabi ama d8ger kinuda haklisiniz bimerin internet sayfas8ndan sikayet dilekcenizi yazin daha ciddiye alinir hasta haklarina yaparsaniz pek bi sonuc elde edemeyebilirsinizArkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.
Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.
Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.
Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.
Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?
bencede yurtdisinda hastaneye gitmediler. turkiyede aksaklkklar elbette vardir ama avrupa amerika kadsr degilSayet turkiyede saglik hizmetini elestiriyorsaniz ya batida gelismis ama berbat saglik sistemi olan ulkelerde bulunmadiniz, ya da oradayken saglik probleminiz olmadi.
inanin oyle ama buraya gelip keske deneseniz. turkiyede kotu doktor hastene tabiki var . ama iyiside var bilirsin ona gore gidersin tak diye . byralarda uzmana ulasmak zor . insan korkiyo hstaneye dusmeye .ha bide yurtdışında yaşayıp buradaki hastaneleri öven arkadaşları ülkemize bekleriz. bu güzel steril ortamlardan mahrum kalmayın lütfen
ne demek istedinizDevlet hastanesinde hangi bolume gidersem odada tekim sanki ozel hastane dr ilgili vakti var kapida beklemiyorum
K.d. da ben ultrasondaysam arkamdakinin odada bilgileri aliniyor
surekli kapi caliyor
Birileri kafasini uzatip bisey sorucam diyor
Dr ilgisiz cevap vermiyor
Surati bes karis soru sorulmuyor
Randevu saatinde girmek imkansiz illa gec kaliniyor
Eminim bundan doktorda şikayetçidir ya yüzü yumuşak bı doktordur yada hastalar şirasi kaçacak korkusuyla içeri dolusuyirdurArkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.
Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.
Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.
Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.
Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?
ben bahcelievler bakirkoy cerrahpasa hastanelerine gittim. ozel muayeneden farki yoktu. esimle kalp atislarini falan dinledik. yurtdisindayim 12. haftadan once doktor gorme ultrason falan yok. oyle kafamiza gore randevu alip doktora gidemiyoruz. sadece aile hekimi onayiyla 3 5 ay sonraya randevu aliniyor. turkiyede insanlar kafasina gore randevu aliyor. bi kota yok. haliyle kalabalik. bu ikisinin arasi bir sistem lazim.
Soyle soyleyeyim ben oglum icin kbb randevusunu 3 kez aile hekiminden talep edip 6 ay sonraya aldim. Kendim icin jinekolog randevhsunu da oyle. Ben burada ortopedi randevusu ise alamadim.Türkiye'de de aslında kafanıza göre randevu alamıyorsunuz. Dahiliye kkb kadın doğum vb genel dallar dışındakilere gidebilmek için hekim yönlendirmesi gerekiyor. Endokrin, alerji, gastro vb gibi hekim yönlendirmeden gidilmiyor
Şimdi ben abd de doğum yaptım. Jinekolojiden istediğim saat ve günde, cocuk doktoruna da sorunsuz randevu aldım. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Hatta benı farklı branşlara yonlendirdikleri zaman arayıp kendileri randevu veriyorlardı.Soyle soyleyeyim ben oglum icin kbb randevusunu 3 kez aile hekiminden talep edip 6 ay sonraya aldim. Kendim icin jinekolog randevhsunu da oyle. Ben burada ortopedi randevusu ise alamadim.
Trye geldigimde
Jinekolog cocuk doktoru cocuk psikiyatrisi dahiliye ortopedi noroloji butun bu doktorlara kisa suredd randevu alip gittim. Siz bana endokrinden bahsediyirsunuz.
Bi zahmet gidilmesin bu bolumlere yonlendirmesiz. Her hasta hastaligina hangi bolumun baacagini bilecek kadar bilincli mi sanki?
Abd parali oldugundan hizmetin iyi olmasi dogal. Ben avrupadaym. Genel saglik sigortasi kapsaminda ilac ve dis haric ucretsiz tedaviler.Şimdi ben abd de doğum yaptım. Jinekolojiden istediğim saat ve günde, cocuk doktoruna da sorunsuz randevu aldım. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Hatta benı farklı branşlara yonlendirdikleri zaman arayıp kendileri randevu veriyorlardı.
Burada da çocuk nöroloji, gastro, alerji vs için yine çocuk doktoru yönlendirme yapıyor. Çocuk nöroloji için 1-2 hafta gece 12 den sonra girdim o şekil anca randevu alabildim.gastro için görece kolay aldım. Ama İstanbulda takibinde olduğumuz çocuk alerji doktoruna 3 aydır randevu alamıyorum. Burada aldığım hizmet kalitesi ile abd de aldığımı kıyaslarsam oradaki çok daha iyiydi. Tabi abd deki maliyetler çok uçuk. Buradaki genel sıkıntım çocukta bir suru problem var beni oradan oraya yonlendiriyorlar her gittiğim doktora herşeyi anlatmaya fırsatım yok zaten. Kapısında 10larca kişi 5 dk muayeneye anca fırsatı var. Onda da 3 ay sonra tekrar getir diyor. Yani basit hastalıklarin tedavisinde tabiki türkiye önde. Ama buyuk zorlu ameliyatlar kompleks tedaviler vs icin abd cok daha iyidir. Diger ulkeleri bilemeyecegim. Burada da acili hastası doktoru hep birlikte kötü kullanıyoruz.
dis burda da parali siz hangi ulkedesnz. su an hatta sikintim var disten . hafif dolgulari devlet karsilicak ama kanalsa Ben ve en az bin dolarAbd parali oldugundan hizmetin iyi olmasi dogal. Ben avrupadaym. Genel saglik sigortasi kapsaminda ilac ve dis haric ucretsiz tedaviler.
Elinizden geleni yapın, sağlık bakanlığı, bimer, cimer ne varsa. İnsan haklarına aykırı en başta.İşte bende hasta mahremiyeti dediğimiz şeyin bunlar olduğunu düşünüyordum ama, arkadaşların dediği gibi normal değil ama sistemi sisteme şikayet etmek ne kadar sonuç getirir bana bilmiyorum.
Ben ilk defa duyuyorm ama yorumlarda da yazan arkdşlar olmş baya var herlde böyle. Bizimde tek devlet hastanesi ama tek tek alınır. Saçmalık. Arayın şikayet edin. Şansınızı deneyinArkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.
İşte tansiyon kilo ölçümü hemşire odasında yapılmalı. Bilgilendirmeyi ve ultrasonu doktor yapıyor diye düşünüyorum. Aynı anda ikisini nasıl yapıyor onu anlamadım.
Muayene sırasında odada doktor / hemşire dışında birilerinin olması çok yanlış. Hasta haklarına bile aykırı olabilir. Benim hamileliğin özel durumlarını niye başka gebe duymalı yani.