Doktor odasında minimum 10 hasta!

Minimum 10 olmamalı.
Bende devlet hastanesine gidiyorum ikişer ikişer giriyoruz aynı dediğiniz gibi o perdenin arkasına ilk kişi derdini anlatır muayene tahlil her neyse sonra diğeri bizim işimiz biter diğer iki kişi girer. Bu böyledir aslında ama belki yaşadıgınız yerde talep fazla doktor azsa olabilir bu gibi sorunlar.

Sikayetinizi yapin kadin dogum sekreterligi yapiyordum bende hasta tek tek alinir hasta mahremiyeti sebebiyle esinizi almak dr insiyatifindedir cunku bayan dr rahatsizlik duyabiliyor bundan rahatca sizinle konusamayabiliyor yada bu tamamen dr a bagli tabi ama d8ger kinuda haklisiniz bimerin internet sayfas8ndan sikayet dilekcenizi yazin daha ciddiye alinir hasta haklarina yaparsaniz pek bi sonuc elde edemeyebilirsiniz

Sayet turkiyede saglik hizmetini elestiriyorsaniz ya batida gelismis ama berbat saglik sistemi olan ulkelerde bulunmadiniz, ya da oradayken saglik probleminiz olmadi.
bencede yurtdisinda hastaneye gitmediler. turkiyede aksaklkklar elbette vardir ama avrupa amerika kadsr degil

Burda da öyle. Ağrı. Ama günde en az 80-90 hastaya bakıyorlar napsınlar. Senin eşin ekranı görmemiş. Benim gittiğim doktor ultrason ekranını bana bile göstermedi :)))

ha bide yurtdışında yaşayıp buradaki hastaneleri öven arkadaşları ülkemize bekleriz. bu güzel steril ortamlardan mahrum kalmayın lütfen
inanin oyle ama buraya gelip keske deneseniz. turkiyede kotu doktor hastene tabiki var . ama iyiside var bilirsin ona gore gidersin tak diye . byralarda uzmana ulasmak zor . insan korkiyo hstaneye dusmeye .

Devlet hastanesinde hangi bolume gidersem odada tekim sanki ozel hastane dr ilgili vakti var kapida beklemiyorum
K.d. da ben ultrasondaysam arkamdakinin odada bilgileri aliniyor
surekli kapi caliyor
Birileri kafasini uzatip bisey sorucam diyor
Dr ilgisiz cevap vermiyor
Surati bes karis soru sorulmuyor
Randevu saatinde girmek imkansiz illa gec kaliniyor

ne demek istediniz

Eminim bundan doktorda şikayetçidir ya yüzü yumuşak bı doktordur yada hastalar şirasi kaçacak korkusuyla içeri dolusuyirdur

Doktora söyleyiniz rica edin hee baktın olmuyor şikayet hattını ara

Bende 3 gebelik geçti tüm kontrollerm tedavim ve dogumlarim devlette oldu

Ama sadece doğumlara girmedi eşim alttan muayene sırasında bile biri vardı yanımda ama perdenin diğer tarafindaydi

Kesinlikle normal değil sağlık bakanlığı şikayet hattını iki defa aradım ikisinde de hemen dönüş yaptılar

Ve 3. Doğumumda sırf doğum için aradım bakanlığı doğum yapamazsınız bu hastanede denilmişti ve ben o hastanede doğum yaptım :)))

Türkiye'de de aslında kafanıza göre randevu alamıyorsunuz. Dahiliye kkb kadın doğum vb genel dallar dışındakilere gidebilmek için hekim yönlendirmesi gerekiyor. Endokrin, alerji, gastro vb gibi hekim yönlendirmeden gidilmiyor

Soyle soyleyeyim ben oglum icin kbb randevusunu 3 kez aile hekiminden talep edip 6 ay sonraya aldim. Kendim icin jinekolog randevhsunu da oyle. Ben burada ortopedi randevusu ise alamadim.
Trye geldigimde
Jinekolog cocuk doktoru cocuk psikiyatrisi dahiliye ortopedi noroloji butun bu doktorlara kisa suredd randevu alip gittim. Siz bana endokrinden bahsediyirsunuz.
Bi zahmet gidilmesin bu bolumlere yonlendirmesiz. Her hasta hastaligina hangi bolumun baacagini bilecek kadar bilincli mi sanki?

Şimdi ben abd de doğum yaptım. Jinekolojiden istediğim saat ve günde, cocuk doktoruna da sorunsuz randevu aldım. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Hatta benı farklı branşlara yonlendirdikleri zaman arayıp kendileri randevu veriyorlardı.
Burada da çocuk nöroloji, gastro, alerji vs için yine çocuk doktoru yönlendirme yapıyor. Çocuk nöroloji için 1-2 hafta gece 12 den sonra girdim o şekil anca randevu alabildim.gastro için görece kolay aldım. Ama İstanbulda takibinde olduğumuz çocuk alerji doktoruna 3 aydır randevu alamıyorum. Burada aldığım hizmet kalitesi ile abd de aldığımı kıyaslarsam oradaki çok daha iyiydi. Tabi abd deki maliyetler çok uçuk. Buradaki genel sıkıntım çocukta bir suru problem var beni oradan oraya yonlendiriyorlar her gittiğim doktora herşeyi anlatmaya fırsatım yok zaten. Kapısında 10larca kişi 5 dk muayeneye anca fırsatı var. Onda da 3 ay sonra tekrar getir diyor. Yani basit hastalıklarin tedavisinde tabiki türkiye önde. Ama buyuk zorlu ameliyatlar kompleks tedaviler vs icin abd cok daha iyidir. Diger ulkeleri bilemeyecegim. Burada da acili hastası doktoru hep birlikte kötü kullanıyoruz.

Abd parali oldugundan hizmetin iyi olmasi dogal. Ben avrupadaym. Genel saglik sigortasi kapsaminda ilac ve dis haric ucretsiz tedaviler.

O nasıl oluyor ya kimse rahatsın değil mi bu durumdan en başta doktor nasl rahat ediyor 10 kişi birden girince çok rahatsız edici vallahi şikayet edin ben bir keresinde kadın Doğum a muayne için gittiğim de doktor şikayetimi sormuştu içerde 2 bayan daha vardı çok rahatsız olmuştum çalıştığım yer bildiğim insanlar olmasa şikayet edecektim adet düzensizliği bile olsa milletin içinde söylemek zorundamıyım nerde hasta mahremiyeti

devlet hastanesinde sekreterim bende bu durum normal degil evet ama polikinligin o gun diluluk oranina gore dr.boyle daha hizli muayene edicegini dusunup boyle bisey yapabiliyor.bazi dr.lar eslerin iceri girmesine izin veriyor cogu dr.da izin vermiyor cunku yigilma oluyor bu seferde altindan kalkinamiyor .Malesef devlet hastaneleri boyle

Abd parali oldugundan hizmetin iyi olmasi dogal. Ben avrupadaym. Genel saglik sigortasi kapsaminda ilac ve dis haric ucretsiz tedaviler.
dis burda da parali siz hangi ulkedesnz. su an hatta sikintim var disten . hafif dolgulari devlet karsilicak ama kanalsa Ben ve en az bin dolar

İşte bende hasta mahremiyeti dediğimiz şeyin bunlar olduğunu düşünüyordum ama, arkadaşların dediği gibi normal değil ama sistemi sisteme şikayet etmek ne kadar sonuç getirir bana bilmiyorum.
Elinizden geleni yapın, sağlık bakanlığı, bimer, cimer ne varsa. İnsan haklarına aykırı en başta.

Ben ilk defa duyuyorm ama yorumlarda da yazan arkdşlar olmş baya var herlde böyle. Bizimde tek devlet hastanesi ama tek tek alınır. Saçmalık. Arayın şikayet edin. Şansınızı deneyin

Kesin oturduğum şehirde böyle değildi. Eşimle giriyorduk Doktor sadece bizimle ilgileniyordu. Küçük şehirde devlet hastanesinde doktor olmadığı iÇin özeller devlete dönmüş resmen. Kimsenin sesi çıkmıyor bu olanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…