Doktor odasında minimum 10 hasta!

gormedimduymadim

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
200
289
Arkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.

Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.

Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.

Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.

Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?

Yani normalde 2,3 kişi birden giriyor muayene odalarına. Devletten bahsediyorum. Bu sadece kadın doğum ile alakalı bir durum değil,kbb da göz de de yaşadığım bir durum.
Ama erkeğin alınmamasına şaşırdım. Özele gitmenizi tavsiye ederim ultrason için. Yani beneği görebilmesi için bikereliğine gidebilirseniz bebeği görmüş olur veya kalp atışlarını görmüş olur. Malesef devlet hastaneleri bizi özele yönlendiriyorlar. O kadar kalabalık ki onları da anlamak gerek aslında.

Hakkaride yasadim 2 sene, ordada aynen anlattiginiz gibi iceride milletin onunde ultrasona giriyorsun hatta. Ama bi daha hic oyle biseye drnk gelmedim,sacmalik.

Devlet hastanelerinin hepsi ayni. Şikayet etseniz de sonuç alabileceginizi sanmıyorum. Eşlerin girmemesi aslında saçma. Sonuçta orası dogumhane değil. Odaya hastayi ve eşini alsa sadece sorun olmayacak. Gereksiz bir yasak yani. Devlet hastaneleri aşırı kalabalık hızlı olmak adına bu şekilde sanırım.

Kadin dogum poliklinikleri cok yogun oldugu için devlet hastanelerinde boyle olabiliyor. Sartlari iyi bir haataneyse arada bir sürgü kapi filan oluyor.
Ayrica erkekler birçok yerde yasak. Benim okudugum universitede degil odaya, poliklinik kisminin oldugu koridora girmeleri yasakti.
Yonetmeligi delmeleri gibi bir durum yok, ha kapi olmus ha perde. Sonucta muayene olurken gorunmuyorsaniz yanlis da degil. Ha tabii ozel hastaneler gibi olsa cok daha guzel olur ama devlet hastanelerinin imkanlari belli.

Bir de herkesi kendi eşiniz gibi zannetmeyin. Ülkede iceride hasta varken, dan diye iceri girme hakkini bulabilen bir suru saygisiz insan var. Bir gun siz muayene olurken adamin teki sinirlenip iceri girmeye çalışırsa ne olur dusunebiliyor musunuz? Iceri erkek alinmiyor olmasinin sebebi kadinlari korumak zaten.

Bu dediğinizde haklısınız tabi, bu açıdan hiç düşünmemiştim. Zaten erkek alınmaması tamam bu daha önce de duyduğumuz gördüğümüz alıştığımız bir durum, asıl problem 10-15 kişi içerde bekleyip girmemiz, ama görünen o ki bu da normalmiş sanırım.

Evet kalabalık malesef,hemde epey kalabalık. Birde şırnak burası. Doğum oranı yanlış hatırlamıyorsam 2.sıradaydı bir ara. İşte bende bilemediğim için normal mi değil mi, bana garip gelmişti çünkü. Normalse zaten şikayetin anlamı yok.

Ya keske boyle olmasa tabii ki. Keske herkes sirasina uysa, doktorlar gunde 30 40 hasta baksa, sartlar iyi olsa da boyle olmasa. Ne hastalar boyle olsun istiyor ne doktorlar. Ama sartlar belli. Ne yazik ki cogu kadin hastaliklari boyle.

Ben bir yere misafirliğe gitmiştim ve kontrol için eşimle ordaki özel hastaneye gittik. Kadın çarşaflıymış erkek almıyormuş içeri. Saçmalık ötesi. Giydiği kıyafete bir şey demiyorum demem de asla ama bu muamele bana o kadar saçma geldi ki. Hayır yani eşimin de girip görmeye hakkı var. Bi de doktorsunuz yani çok saçmaydı hayatımda ilk defa gördüm.
Devlet hastanesine de gittim daha önce ama kimin sırası geliyorsa onu alıyorlardı. Kimseyi içeri doldurmuyorlardı. Ama ben İstanbuldayım. Diğer şehirleri bilmiyorum fakat böyle bir şey başıma gelse gitmem.

İşte burda tek hastane var, özel hastane ya da muayenehane olmadığı için el mahkum durumdayım. Yoksa bir kez değil her daim devam ederdim özelde.

Böyle yasaklarla dayatmalarla kadın korunamaz, korunamıyor da zaten.Babanın en doğal hakkı bebeğini görmek

bilgi almak, merak ettiklerini sormak.İnsanları eğitmediğiniz sürece sadece güdersiniz.Bunun savunulacak

bir yanı yok.

Ya keske boyle olmasa tabii ki. Keske herkes sirasina uysa, doktorlar gunde 30 40 hasta baksa, sartlar iyi olsa da boyle olmasa. Ne hastalar boyle olsun istiyor ne doktorlar. Ama sartlar belli. Ne yazik ki cogu kadin hastaliklari boyle.

Doğru, malesef. Ben başka bir devlet hastanesinde durumu bilemediğim için işte dedim acaba normal mi yoksa burda mı var bir sıkıntı. Ama onlarda haksız değil ki, bir günde minimum 80 hasta oluyor sırada. Keşke belli sınırı olsa..

İşte burda tek hastane var, özel hastane ya da muayenehane olmadığı için el mahkum durumdayım. Yoksa bir kez değil her daim devam ederdim özelde.
Anlaşılan küçük bir yerdesiniz. O zaman bu durum çok doğal. Eminim farklı bir hastane yada özel olsa bu kadar kalabalık da olmaz orda. Mecburen doktorlar da biçok kişi birden alıyor yani siz şikayet de etseniz birşey değişmez.

Tabii ki oyle. Insanları egitmek doktorun gorevi olmadığı icin en olabilecek sekilde hasta boyle korunuyor.

Ankara da mı yaşıyorsunuz, zira başkentimizin hastaneleri bu halde de!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…