- 7 Ağustos 2013
- 966
- 1.095
-
- Konu Sahibi gormedimduymadim
Arkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.
Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.
Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.
Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.
Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?
Devlet hastanesi sonuçta yogunluk olan hastanelerde prosedür bu şekil de demek ki.Ha 2 hasta ha 15 hasta olması gereken hasta tel başına alınmalı. Erkeklerin girmesi başka hastalar olduğu için yasaktır bu arada. Tek sizi alsa yanınıza eşinizi de kabul eder tabi
İki şehirde muayene oldum. İkisinde de eşimi almadılar içeri. Birinde tek kişi alıyorlardı içeri. Diğerinde 2 kişi . Biri hazırlanırken diğeri muayene oluyordu. Sana daha komik bir şey söyleyim şuan annemlerdeyim bı şehirde özele gidiyorum içerde en az 3 hasta oluyor. Biri ultrasona giriyor ötekinin tansiyon kilo ölçümü yapılıyor diğerinin bilgilendirmesi :))
Ben turkiyeye geldigimde hep devlet hastanlerine giderim boyle bi durumla karsilasmadim. Hastaneye gore degisiyor demek
Bu dediğinizde haklısınız tabi, bu açıdan hiç düşünmemiştim. Zaten erkek alınmaması tamam bu daha önce de duyduğumuz gördüğümüz alıştığımız bir durum, asıl problem 10-15 kişi içerde bekleyip girmemiz, ama görünen o ki bu da normalmiş sanırım.
Dediğiniz sekilde yapılırsa hasta ve eşi bunun için cok zaman kaybı olur doktor her hastaya bunu yapsa 30 hasta anca bakar onun devlette pek imkanı yok cünkü doktorlar hemen hastaları hızlıca bitirip servise cıkarlar kontrol edecekleri hasta varmı sezeryanı varmı doktorun tek işi orası degil ki icapcıysa acile gitmesi müdahaleye gitmesi gerekebilir tüm bunlarda vakit kaybı olur onlar içinNeden kapı kilitlenmiyor onu anlamadım yani burada erkekler alınmıyor dan diye girmesinler diye demişler ama anne adayı ve eşi içeri alınıp kapı kilitlenebilir. Tabi mecburen aynı anda 2 kişiyi muayene etmesi gerekiyorsa o zaman olmaz. Sağlık Bakanlığı ya da BİMER'e online olarak yazarsanız belki ilgilenirler konuyla. Başka da ne yapılabilir bilemedim, hastanelerde vaziyet çok kötü.
Dediğiniz sekilde yapılırsa hasta ve eşi bunun için cok zaman kaybı olur doktor her hastaya bunu yapsa 30 hasta anca bakar onun devlette pek imkanı yok cünkü doktorlar hemen hastaları hızlıca bitirip servise cıkarlar kontrol edecekleri hasta varmı sezeryanı varmı doktorun tek işi orası degil ki icapcıysa acile gitmesi müdahaleye gitmesi gerekebilir tüm bunlarda vakit kaybı olur onlar için
Konu sahibesi kucuk bir sehirde, imkanlar kisitli ama genel olarak ben kadin dogum doktorlarini ve hemsirelerini cok lakayt ve laubali buluyorum. Resmen agizlari da kendileri de gevsemisler.
Tanidik bir abla doktora gitmis, doktor(sanirim kadindi) kocanin altina yatarken bana mi sordun demis
Hastalanmadigim surece gitmiyorum jinekologa, hastalansam dahi gitmeden once 1000 kere dusunuyorum sirf bu lakayt tipler yuzunden. Gidersem de mesafeli, profesyonel birini ozellikle ararim herhalde.
Annenin ve babanın, bebekle ilgili bütün deneyimleri beraber yaşaması gerekiyor. Dolayısı ile muayeneye de beraber gitmeli. Baba daha bilinçli olur, babalık duyguları gelişir.Arkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.
Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.
Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.
Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.
Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?
valla turkiye oyle diyosnuzds yurtdisinda bircok ulke saglik konusunda fiyasko. turkiye cok daha iyi by konuda .Bundan 16 sene önce doğum izni almak için ssk hastanesine gitmem gerekti.
Aynı sizin yaşadıklarınızı yaşamıştım konu sahibi
15 hasta 2 dakika ultrason ve cevap alamadığım sorular
16 yılda çok da birşey değişmemiş görüyorum ki
Mesela hangi konuda çok iyi örnek verebilirmisiniz ?valla turkiye oyle diyosnuzds yurtdisinda bircok ulke saglik konusunda fiyasko. turkiye cok daha iyi by konuda .