Doktor odasında minimum 10 hasta!

İki şehirde muayene oldum. İkisinde de eşimi almadılar içeri. Birinde tek kişi alıyorlardı içeri. Diğerinde 2 kişi . Biri hazırlanırken diğeri muayene oluyordu. Sana daha komik bir şey söyleyim şuan annemlerdeyim bı şehirde özele gidiyorum içerde en az 3 hasta oluyor. Biri ultrasona giriyor ötekinin tansiyon kilo ölçümü yapılıyor diğerinin bilgilendirmesi :))

Ben şöyle bir şeye şahit olmuştum.

Şimdi kalabalık ya gebe poliklinikleri. Doktor bir kadına arkada ultrason yaparken, başka bir gebe de giriyor, işler hızlı olsun diye bilgisayar başındaki öğrenci,stajer,sekreter ya da her kimse bilgisayara bilgilerini giriyor.
Böylelikle işler daha hızlı ilerliyor.

Erkek alınmamasının sebebi de belki kadınlar başka erkeğin yanında konuşmak istemeyebilir diye. Yani öyle tahmin ediyorum

Ne 10 kişisi burada neredeyse hasta yakınını bile almak istemiyorlar. Yani sadece hasta girebiliyor. Orası biraz anormal geldi bana.

İşte tansiyon kilo ölçümü hemşire odasında yapılmalı. Bilgilendirmeyi ve ultrasonu doktor yapıyor diye düşünüyorum. Aynı anda ikisini nasıl yapıyor onu anlamadım.

Muayene sırasında odada doktor / hemşire dışında birilerinin olması çok yanlış. Hasta haklarına bile aykırı olabilir. Benim hamileliğin özel durumlarını niye başka gebe duymalı yani.

Ben turkiyeye geldigimde hep devlet hastanlerine giderim boyle bi durumla karsilasmadim. Hastaneye gore degisiyor demek

İstanbulu göbeğinde Zeynep kamil de kadın doğum polikliniğine bu şekilde muayene olunuyor. Ama diğer poliklinikler böyle değil tabi. Dr Ultrason yaparken hemdire/ sekreter diğer hastanın bilgilerini alıyor falan

Ben 9 ay boyunca devlette takibe gittim. Dogumu devlette yapmasam da devlet hastanesindeydi doktorum.
Iceriye hasta girince kapi kilitlenirdi. Asla muayene bitene kadar iceriye ikinci bir kisi girmezdi.
Bahsettikleriniz bana hic normal gelmedi.

İstanbul'un göbeğinde Hasekinin kadın doğum polikliniği anlatılmaz yaşanır modda
İçeride dediğiniz gibi en az on hasta var, kapılar açık, diğer bekleyenlerde kapı önünde
Hastalar karışık alınıyor yani gebeler ayrı değil, normal vajinal muayenede o perdeler arkasında yapılıyor ve kadınların biri girip biri çıkıyor. 5 sene önce bir kez yolum düştü nasıl kaçtığımı bilemedim, hijyen sıfır resmen, maalesef devlette durum bu mecburen özele gidiyorum

Bizzat devlet hastanesinde calısmıs biri olarak konusuyorum kadın dogumdada 8 9 ay kadar calıstım doktorun insiyatıfıne baglı bu durum şöyleki kimisi 50 hasta alıyor tek tek yada en fazla ikili bakıyor kimisi 120 hasta alıyor 5 er 6 şar bakıyor buda prim toplamak için belirli bi sayıya ulasıp sonra hasta bakmaya devam ettiğinde + puan alıyor kadın Dogum mahrem bi poliklinik oldugu için aslında teker teker alınması gerek içerde yarı çıplak olabiliyor hasta eşlerin alınmama sebebide aynı anda birden fazla hasta bakıldıgı için diğer hastalar için etik bi durum degil doktor cok hasta bakıp prim yapmak isterse bu sekilde hasta bakıyor buda cok Saglıklı bi durum degil nekdar verimli olabilir ki bide yabancı hasta cok suriyelisi ıraklısı afganı doktorlar artık bıkmıs durumda dillerinden de anlamıyorlar zaten bize günlük 80 hasta geliyorsa bunun 30 U suriyeliydi 10 15 hasta birden skıntılı ama şikayetinizi dile getirin derim en azından ikiye inmeli cok hasta olunca içerde sekreter tanı tedavi ilaçlarıda yanlıs girebilir

Ben şahsen içeri böyle 5 6 kişi alan bi doktorla calısmıstım birini arkada muayene ediyo digeri ultrason masasında öbürünün sikayetini dinliyo ön tanısı girilcek öbürü tahlil sonucu ögrenmeye geliyo öbürü ilaç sormaya derken kırk tane elimiz yok doktor robot gbi buna sunu yazalım sundan tahlil isteyelim bunun ikili testi yok bunun üçlü testi bunun nst si insan biyerden sonra karıstırabilşyor doktorun umrunda degil söylüyor geciyor hangisine neyazıp ne isticen karısıyor orda calısan da insan robot degil bu da sakaya gelmez Saglık neticede bidaha o doktorla calısmamıstım ben idare ile görüşüp cünkü acıkca dedim beni oraya verirseniz muhtemel hata yapma oranım yüksek doktorun umrunda degil o kazandıgına bakıyo sonra baska doktorun yanına gectim orda iki alıyoduk sakın sakin bakıyorduk

Neden kapı kilitlenmiyor onu anlamadım yani burada erkekler alınmıyor dan diye girmesinler diye demişler ama anne adayı ve eşi içeri alınıp kapı kilitlenebilir. Tabi mecburen aynı anda 2 kişiyi muayene etmesi gerekiyorsa o zaman olmaz. Sağlık Bakanlığı ya da BİMER'e online olarak yazarsanız belki ilgilenirler konuyla. Başka da ne yapılabilir bilemedim, hastanelerde vaziyet çok kötü.

Dediğiniz sekilde yapılırsa hasta ve eşi bunun için cok zaman kaybı olur doktor her hastaya bunu yapsa 30 hasta anca bakar onun devlette pek imkanı yok cünkü doktorlar hemen hastaları hızlıca bitirip servise cıkarlar kontrol edecekleri hasta varmı sezeryanı varmı doktorun tek işi orası degil ki icapcıysa acile gitmesi müdahaleye gitmesi gerekebilir tüm bunlarda vakit kaybı olur onlar için

Anladım. Evet doğru zor. Teşekkürler bilgilendirme için. :)

Ben de çok araştırarak gidiyorum.
Travmatik bir şey yaşadım jinekolog muayenesinde
Kötü niyetli olmasalar da artık hassasiyetlerini yitiriyorlar
Sanırım onlar için el kol gibi sıradan bir organ haline gelmiş

Ankaranın göbeğinde ilk doğum hastanesi olan Zekai tahir doğum hastanesinde de aynı durum. Bir kere gittim bırak doktorları sekreterler bile azarlıyor. Bi odaya 10 kişi peş peşe giriyor. İmkan varsa özele gidin yoksa tabiki hiç yoktan iyidir. Annem de aynı şekilde numune hastanesine normal bir hastalık için gitmişti orda da öyleymiş bi ultrason odasına 10 kişi alınıyor demişti. Şikayet falan da etti ama hiç bir işe yaramıyor

Annenin ve babanın, bebekle ilgili bütün deneyimleri beraber yaşaması gerekiyor. Dolayısı ile muayeneye de beraber gitmeli. Baba daha bilinçli olur, babalık duyguları gelişir.

valla turkiye oyle diyosnuzds yurtdisinda bircok ulke saglik konusunda fiyasko. turkiye cok daha iyi by konuda .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…