- 7 Ağustos 2013
- 966
- 1.095
- Konu Sahibi gormedimduymadim
Arkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.
Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.
Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.
Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.
Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?
İki şehirde muayene oldum. İkisinde de eşimi almadılar içeri. Birinde tek kişi alıyorlardı içeri. Diğerinde 2 kişi . Biri hazırlanırken diğeri muayene oluyordu. Sana daha komik bir şey söyleyim şuan annemlerdeyim bı şehirde özele gidiyorum içerde en az 3 hasta oluyor. Biri ultrasona giriyor ötekinin tansiyon kilo ölçümü yapılıyor diğerinin bilgilendirmesi :))