Doktor odasında minimum 10 hasta!

Çukur operasyonlarında neden o kadar asker,polis şehit oldu daha net anlaşılıyor.
Hele işin içinde öyle şeyler var ki hiç yazılacak gibi değil.
Yukarıda yazdım ama silmişim düzenleme yaparken. İnsanlar oralara gitmek istemeyince "ırkçı,faşist" oluyor.
Kafalar bi milyon.

tahmin edebiliyorum, bu konuda çarşaf çarşaf yazarım da ırkçı ve faşistliğin yanına bir de vatan hainliği gelir, yemediğimiz laf değil gerçi de çocuklarım anasız büyümesin :)

Hiç unutmam...
Uzun uğraşlar sonucu hamile kalmışım,heyecanla doktorun yolunu tuttum.
Devlete gidelim dedik.
Gittik.
Eşimi almadılar zaten.
Bir odaya girdim,rahat 6-7 kişi var.
Perde arkasına geçip tek tek muayene olunuyor.
Kimisinde kist var,kimisi hamile,kimisi kontrole gelmiş,kimi ameliyatlık.
Aldı beni de perde arkasına,oturdum çatala.
Bana örtü dahi vermediler.
Var da 'kanlı' diye güldü doktor.
Kendi imkanlarımla örtündüm,nasıl utanç vericiydi.
"Nokta kadar bişey" bunu görsen ne olur görmesen ne olur dedi.
Arka arkaya yaşadıklarım o kadar gerdi ki beni.
Odadan çıktıktan sonra arabada dakikalarca ağladım....
Ve o gün bu gündür devlete gitmedim.
Kadın doğuma gitmedim yani.
Eşimin göremicek olması da etkendi.

Eşim göremiyor ama hiç tanımadığım kadınlarla birlikteyim....
İlginç...
Saçma..
Ve rezaletti.

Bahsettiğim hastane Türkiyenin en güzel şehirlerinden birinde idi.
Küçük bir yer de değil yani.

Konu sahibesi kucuk bir sehirde, imkanlar kisitli ama genel olarak ben kadin dogum doktorlarini ve hemsirelerini cok lakayt ve laubali buluyorum. Resmen agizlari da kendileri de gevsemisler.

Tanidik bir abla doktora gitmis, doktor(sanirim kadindi) kocanin altina yatarken bana mi sordun demis:KK57:

Hastalanmadigim surece gitmiyorum jinekologa, hastalansam dahi gitmeden once 1000 kere dusunuyorum sirf bu lakayt tipler yuzunden. Gidersem de mesafeli, profesyonel birini ozellikle ararim herhalde.

Maddi durumumuz orta hal denebilir. Yani kendimize yetebiliyoruz şükür aç açıkta kalmıyoruz. Biz düğünden bugüne herşeyi kendimiz hallettiğimiz için birikmiş borç vardı burası küçücük yer araç zaten çok lazım olmuyor diye onu çıkardık elden borç kapansın ki kazanç bize kalsın diye. Bide burda kiralar uçuk yüksek, ben çalışamıyorum, bizi o sarstı biraz.

Ama dediğiniz gibi evet manevi olarak malesef ne heyecan yaşayabildim, ne eşimle ultrason ekranına bakıp birbirimize gülebildik ne doğru düzgün soru sorup bilgi edinebildim.

Fakat 1,5 yıldır evliyiz. Benim ailem yok, eşimin ailesi var ama yok sayılabilir, burada daha 2 yılımız var. Dört duvar arasında iki baş yalnızız, bir evladımız olsun ki bizim ilacımız o olsun istedik, birde burda ben çalışmıyorken kendim özenerek herşeyiyle ilgilenerek büyütüp oraya gittiğimizde büyüdüğü için birazcık bende çalışabilirim diye düşündük.

Aslında kafamızda herşeyi planladık hem çocuğumuz hem kendimiz için, fakat atladığımız tek nokta hastaneymiş, o da böyle çıktı işte..

Sorun insan olmak değil de, insana insan gibi davranmamak aslında.

Ya ben cok üzüldüm bunu okuyunca. Umarim kirmadim seni. Ama aklimda öyle canlandiriyorum ki. Onca kadin orda, dogum edene bile sahit olmussun. O cocuklarin gelecekleri, gelecek degil...

Sizinki yine iyi, 2 yil sonra tasinirsiniz. Ya orada kalanlar? Kac cocuk doguruyorlardir bide. Yasadiklariniz kolay degil. Gözlerim doldu. Nalet olsun bu düzene. Birileri bu berbat ortamlarda dogum yaparken, elin ülkesinde ölürken, baskalari saraylari yapiyor, köprülerde göbek atiyor!

Yine ne diyeyim, esin ile otobüs seferi ile olsa bile baska ilede git muayene ol. Hem esinde görür, hem bebek ile hersey yolunda mi diye daha iyi görürsün.

Konu sahibesi kucuk bir sehirde, imkanlar kisitli ama genel olarak ben kadin dogum doktorlarini ve hemsirelerini cok lakayt ve laubali buluyorum. Resmen agizlari da kendileri de gevsemisler.

Tanidik bir abla doktora gitmis, doktor(sanirim kadindi) kocanin altina yatarken bana mi sordun demis:KK57:

Hastalanmadigim surece gitmiyorum jinekologa, hastalansam dahi gitmeden once 1000 kere dusunuyorum sirf bu lakayt tipler yuzunden. Gidersem de mesafeli, profesyonel birini ozellikle ararim herhalde.
Anlattıklarımın fazlası var eksiği yoktur.

Katılıyorum,genellemeden,işini iyi yapanları tenzih ederek aynen böyle doktorlar var.

Bilhassa erkek doktor tercih ediyorum.
İçime sinmese de ediyorum,resmi oluyorlar.

Anlattıklarımın fazlası var eksiği yoktur.

Katılıyorum,genellemeden,işini iyi yapanları tenzih ederek aynen böyle doktorlar var.

Bilhassa erkek doktor tercih ediyorum.
İçime sinmese de ediyorum,resmi oluyorlar.

Ne yazik ki jinekolojide ben de erkek doktor tercih ediyorum, daha profesyonel oluyorlar

çok üzücü ama malesef bizim vantandaşlar ne durdan anlıyor ne bekleden kapı açılınca yüz kişi girmeye çalışıyor dr da bundan memnun olduğunu sanmıyor oda ister tek tek hasta bakmak özellikle cerrahi branşlar uzmanlıklar için tercih bile edilmiyor yakın zamanda çok sıkıntı

Arkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.

Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.

Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.

Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.

Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?
Konunuzu okuyunca kısa süren spiral taktırma maceram geldi gözümün önüne, aynı anlattığınız gibiydi durum kapı ardına kadar açık içeri giren çıkan belli değil perde yarım kapalı içerisi olduğu gibi görünüyor. Sürekli birileri girip çıkıyor eminim temizlik konusuna değinmiyorum bile. Büyük bi kadın doğum hastanesiydi burası. Böyle rezillik mi olur deyip koşarak ayrılmıştım hastaneden. Yani pek dikkat edilmiyor devlet hastanesinde böyle şeylere.
Doğumunu kontrollerimi filan özelde yaptım ben eşim hep yanımdaydı. Maddi olarak cok rahat değildik ama gereksiz harcamalardan tasarruf ettik özele gittik. Zaten siz odaya girince kapıyı kilitliyorlar. Doğumda bile benim isteğimle içeri aldılar. Eğer maddi gücünüz varsa mutlaka özele gidin derim.

Son düzenleme:
Ben büyük bir şehirde yaşıyorum. Kan tahlili vermek için bir kadın Doğum uzmanına girdim. Dediğiniz gibi o perdenin önü doluydu hatta doktor beni de öyle sandı yok ben tahlil isteyeceğim deyince tahlili yazdı, arkaya geçti. Oluyor bence. Keşke babası görebilseydi.

Maalesef hasta yoğunluğundan hekimlerde ne yapacağını şaşırdı mahremiyet mevzuu sıkıntılı.mevcut koşullarda artık devlet hastanesinde imkan yetersizliği sağlıksız koşullar hekim eksikliği gibi nedenlerle hastalar mağdur olabiliyor.çok geçmiş olsun

10 kisi ile odaya girmek,....
Belki özel birsey soracaksin yani Doktorlarda bazen hastaların benimsedigi düzene uymak zorunda kalıyor.
Birgün tanimadigim bir ilde gittim acil bir sey icin sirami sadece ben oturarak bekledim.
Herkes doktorun kapisi önünde ayakta . Doktor hemsiresi ikide bir cikip bağırıyor oturun içeriye siraniz gelmeden girmeyin diye.
Kapi acildi mi ben birsey sorup çıkacağım diye millet yigiliyor , sirasi gelen hayir sira benim diyor e ne olacak birlikte giriyorlar artik.
Yani su onlu girme isini insanlar kabul etmese düzen bu olmazdi. Benim özel soracaklarim var belki.
Belki esimle iliskiye devam edebilir miyim diye soracağım insanların icinde mi sormak zorundayim?
Bence yinede şikayet edin . Düzensizlik düzen olmamali ya hadi parası olan ozele gidiyor da o muayeneye girecek olanlara yazik değil mi

Ya ben cok üzüldüm bunu okuyunca. Umarim kirmadim seni. Ama aklimda öyle canlandiriyorum ki. Onca kadin orda, dogum edene bile sahit olmussun. O cocuklarin gelecekleri, gelecek degil...

Sizinki yine iyi, 2 yil sonra tasinirsiniz. Ya orada kalanlar? Kac cocuk doguruyorlardir bide. Yasadiklariniz kolay degil. Gözlerim doldu. Nalet olsun bu düzene. Birileri bu berbat ortamlarda dogum yaparken, elin ülkesinde ölürken, baskalari saraylari yapiyor, köprülerde göbek atiyor!

Yine ne diyeyim, esin ile otobüs seferi ile olsa bile baska ilede git muayene ol. Hem esinde görür, hem bebek ile hersey yolunda mi diye daha iyi görürsün.

Yok kırılmadım olur mu hiç.
Evet dediğiniz doğru,benimki görev için sadece, 2 yıl sonra hayatımıza düzenimize dönücez tekrar sorunsuz sıkıntısız.
Bende düşünüyorum bazen, ben mecburum burdayım gidicem burdaki insanlar ne yapıyor burda diye, insan muamelesi görmüyorlar zaten asla, çocuklar deseniz en az 5-7 tane, eve sığmıyorlar binanın içinde oynuyorlar artık o kadar.. Söylenicek çok şey var ama işte sesimiz yeterli değil birilerine ulaşabilmek için..

Bu hastanelerin sucu degil hastalarin sucu. Sira beklemeyi ogrenemedik. Doktorlar da bir yerden sonra uyarmaktan bikip duzene uyuyorlar.

Çok doğru bir yorum.
İçerde hasta olmasına rağmen içeriye girmeyen çalışan , dr ya da sekreter tarafından uyarılınca da kıyametler koparan kaç hasta ve hasta yakını gördüm.

Muayene olduğunuz polklinikte o gün muayene olan hasta sayısını öğrenin
Minumum 100 olacak ki ortalama hasta başı 3 dak düşecek
Sonra da 3 dakikadagem gebeye ultrason yapmak,bilgi vermek,tahlil istemek ve sonuç görmek için kaç dakika gerekeceğini düşünün,tabi içeri girdi uzandı kalktı da var
Şikayet edilesi olan burada ben bir doktorun 120 hastasından biri olmak istemiyorum olmalı
Çünkü içeri 100 den fazla kişi girip çıkacaksa odada kişileri bekletmekten başka yol görünmüyor zamandan kazanmak için
Ve bunu siz de haketmiyorsunuz,o doktor da haketmiyor
Eşinizin sizinle girmesi ise bu durumda maalesef gerçek dışı bir beklenti

:halay:

Ekran mı ? İsim mi ? :halay: Burda kapıya liste asıyorlar, sekreter çıkıp bağırarak 20 isim söylüyor işte 5-6 kişi gelmemiş oluyor genelde metroya biner gibi itiş kakış atıyoruz kendimizi içeri :KK12:
Ankarada da böyle. Çok konuşmak istemiyorum aslında hiç hatırlamak istemiyorum o günleri ben de hamilelik geçirdim bebegim 5 aya yaklaştı . Rezillik resmen hatırladıkça kızıyorum kendime. Arada özel hastaneye de gittim ama her hafta da gidemedim tabi. Nerde olursak olalım burdaki para yoksa rezil olmak zorundayız.

Muayene olduğunuz polklinikte o gün muayene olan hasta sayısını öğrenin
Minumum 100 olacak ki ortalama hasta başı 3 dak düşecek
Sonra da 3 dakikadagem gebeye ultrason yapmak,bilgi vermek,tahlil istemek ve sonuç görmek için kaç dakika gerekeceğini düşünün,tabi içeri girdi uzandı kalktı da var
Şikayet edilesi olan burada ben bir doktorun 120 hastasından biri olmak istemiyorum olmalı
Çünkü içeri 100 den fazla kişi girip çıkacaksa odada kişileri bekletmekten başka yol görünmüyor zamandan kazanmak için
Ve bunu siz de haketmiyorsunuz,o doktor da haketmiyor
Eşinizin sizinle girmesi ise bu durumda maalesef gerçek dışı bir beklenti

70-80 kişi arası oluyor.
Saat sabah 9 ila 4 arası muayene.

Hayır normal değil. En kalabalık devlet hastanelerinde bile böyle şey görmedim. Hem de kadın doğum polikliniğinde. İçerdeki tek hasta oluyor varsa eşini de alıyorlar yani.
Birçok devlet hastanesinde kapıda ekran var dışarda ismin yanınca giriyorsun.Hasta çıkmadan da isim yanmıyor.

Ankarada da böyle. Çok konuşmak istemiyorum aslında hiç hatırlamak istemiyorum o günleri ben de hamilelik geçirdim bebegim 5 aya yaklaştı . Rezillik resmen hatırladıkça kızıyorum kendime. Arada özel hastaneye de gittim ama her hafta da gidemedim tabi. Nerde olursak olalım burdaki para yoksa rezil olmak zorundayız.

Ben parada veremiyorum ki özel hastane yok. Özel olsa gözden parayıda çıkardım yeterki azıcık insan muamelesi göreyim iki soru sorayım bi bakayım çocuğun kolu neresi bacağı neresi ama o da yok.

Sağlık bakanlığini bir arayın.Normal değil ilk kez duydum hadi bir kişi alınıyor yani 2 hasta şeklinde fakat 10-15 kişi çok fazla.
Ha 2 hasta ha 15 hasta olması gereken hasta tel başına alınmalı. Erkeklerin girmesi başka hastalar olduğu için yasaktır bu arada. Tek sizi alsa yanınıza eşinizi de kabul eder tabi

X